Orijinalini görmek için tıklayınız : Yıllar sonra gelen vergi cezası- miras hakkında
Arkadaşlar,
bugün vergi dairesinden ödeme emri olacak 42 tllik bir borç geldi. babam bundan 13 yıl önce vefat etti ama babamın adına 36 af 241 plakalı bir araç varmış ve araç hacizliymiş.
bizim bu konuda bir bilgimiz yoktu. ben trafk sigortasından sorgulattım poliçe vs yok. ne yaparız? ne ederiz?
arabayı nasıl bulabilirim. trafik şube ve vergi dairesi bilgi vermiyor.
42 TL ödenince olay kapanmayacak mı?
Araba neden lazım?
42 TL ödenince olay kapanmayacak mı?
Araba neden lazım?
hayır kapanmayacak anladıgım kadarıyla rahmetlı aracı sattıgında satısı vermemiş. onun vergi borçları vs de bize geliyor. aradan 13 yıl geçmiş. 42 tlı ödeyip kapatabılırsem öderim ama araba trafıkte mı yoksa hurda mı bu konuları bılmıyoruz..
Arkadaşlar,
bugün vergi dairesinden ödeme emri olacak 42 tllik bir borç geldi. babam bundan 13 yıl önce vefat etti ama babamın adına 36 af 241 plakalı bir araç varmış ve araç hacizliymiş.
bizim bu konuda bir bilgimiz yoktu. ben trafk sigortasından sorgulattım poliçe vs yok. ne yaparız? ne ederiz?
arabayı nasıl bulabilirim. trafik şube ve vergi dairesi bilgi vermiyor.
Başkan durum aşağıdaki gibi e-devlette
Plaka No 36AF241
Marka TOFAŞ-FIAT Model1992 Sahiplik Belge Tarihi 25/02/1992
Tescil Birimi KARS Renk 1 GRİ (Füme) Renk 2 BİLİNMİYOR
Cinsi OTOMOBİL
Çalıntı mı? HAYIR
Hak Mahrumiyeti VAR
Hak Mahrumiyet Detayları
Hak Mahrumiyeti Makam / Kurum Tarih
HACİZLİ(H) KARS VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 02/11/2010
Kars vergi dairesi bu konuda bilgi vermeli diye düşünüyorum.
Muhtemelen sadece plaka değişim geçmişi takibinden ulaşılabilir sanırım. Gerçi bu plakada bir araba var:
Plaka No36AF241
MarkaTOFAŞ-FIAT
Model1992
Sahiplik Belge Tarihi25/02/1992
Tescil BirimiKARSRenk 1GRİ (Füme)
Renk 2 BİLİNMİYOR
CinsiOTOMOBİLÇalıntı mı?
HAYIRHak MahrumiyetiVAR
Hak Mahrumiyet Detayları
Hak Mahrumiyeti
Makam / Kurum
Tarih
HACİZLİ(H)
KARS VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
02/11/2010
Araç bu mu? Bu ise sigortacı arkadaşlar adresini bulabilir belki......
Muhtemelen sadece plaka değişim geçmişi takibinden ulaşılabilir sanırım. Gerçi bu plakada bir araba var:
Plaka No36AF241
MarkaTOFAŞ-FIAT
Model1992
Sahiplik Belge Tarihi25/02/1992
Tescil BirimiKARSRenk 1GRİ (Füme)
Renk 2 BİLİNMİYOR
CinsiOTOMOBİLÇalıntı mı?
HAYIRHak MahrumiyetiVAR
Hak Mahrumiyet Detayları
Hak Mahrumiyeti
Makam / Kurum
Tarih
HACİZLİ(H)
KARS VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
02/11/2010
Araç bu mu? Bu ise sigortacı arkadaşlar adresini bulabilir belki......
evet araç bu. sigortadan ulaşmaya çalıştım ama poliçesi çıkmadı :(
KA®ANLIK
04-10-2012, 16:41
yalnız araba 92 model ve en son el değiştirmesi de 92 yılında,
aracın ilk sahibiymidiniz İbrahim ?
SekoLive
04-10-2012, 16:50
abi işinz sanırım zor ve yorucu olacak
reddi miras süresi varmıdır acaba?
birde miras bölünürken yada bu araba neden size sölenilmedi? devlet dairesi tarafından?
eksik iş olmuş sonucu büyük olmuş umarım atlatırsınz
İstanbul ümraniye motorlu taşıtlar vergi dairesine gidilecek.Ölen kişinin varislerinin de (eşi başka çocuğu gibi) işlemi takip edene vekalet vermesi gerekiyor.
Bu şekilde gidip durumu beyan edip 5838 maddeli kanuna göre aracın hurdaya çıkarılmasını trafikten düşürülmesini talep edilcek.
Hiçbir bedel ödemeden araç trafikten düşecek ve devlet e kalacak hurda şekilde.devlet kendi takip edip bulduğunda el koyar sizlik bi durum olmaz.
Çıkmacı hurdacıyım ordan biliyorum.
Osman Bahadır
04-10-2012, 17:08
Aracın bağlı olduğu il/ilçe emniyet trafik tescil bürosuna varisi veya vekili kişi giderek durumu beyan edip, üzerinde yakalamalı haciz olduğu halde aracın bulunamadığı ve karayollarından çekilmesi isteminde bulunacak. İlgili trafik tescil şubesinden trafikten çekme belgesi alınacak. Tescil kaydının silindiğinin trafik tescil kuruluşunca ilgili vergi dairesine bildirilmesi sonrasında da tescil kaydının silindiği tarihten itibaren her türlü mtv ve diğer mükellefiyetler ilgili vergi dairesince sona erdirilecek. Ancak tescil kaydının silinmesinden önce tahakkuk etmiş olan borçlar için vergi dairesinin yapabileceği birşey yok. Çünkü vergi dairesince mükellefiyeti sona erdiren belge tescil kaydının silinmesi. Bu nedenle eski borcun ödenmesi gerekir. Ki sizin durumunuzda bu miktar gayet cüzi. Böylelikle aracın tescilini düşürmüş, bundan sonrası için tamamen sorumsuz hale geçmiş olursunuz.
Edit;
Yeni düzenlemeyle araç 20 yaşını doldurmuşsa hurdaya ayırarak eski borçlarından da kurtulabilirsiniz.
tamamdır arkadaşlar. en mantıklı yol aracı hurdya çıkarmak olacak devlet baba bize önceden söyleseydı o zaman hallederdik ama şimdi borç gönderiyorlar. harbi zor bi iş.