PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kireçli su lekeleri

Mertİ.
04-10-2012, 23:22
arabadaki kireçli su lekeleri için nası bir uygulama gerekiyor ağustostan beri duruyor aracın üstünde. bu fıskiyeden gelen sulardan oldu yıkamada çalışan arkadaş kille kaputu bagajı temizledide abuk subuk yerlerinde dikkatlı bakınca çarpıyor göze. bunu hani uygulamayla giderebilirim?

Skyhawk34
04-10-2012, 23:24
meguairs m105 pasta + elle uygulama başıma geldi bahçe sulamasından ordan biliyorum :)

Mertİ.
04-10-2012, 23:29
meguairs m105 pasta + elle uygulama başıma geldi bahçe sulamasından ordan biliyorum :)

kendim yapamam bide imkanım yerim yok keşke olsa:) ne yaptırtmam gerekir diye sormam daha mantıklı teşekkürler(araç yeni olduğu için pasta haricinde bi imkan var mı? beyaz araba onu merak sormak istedim)

CanberkD
05-10-2012, 01:10
benimde on camimda var kirecli su lekeleri, damlamis ve asagiya dogru akmis nasil cikartabilirim??

tolgakaynak
05-10-2012, 02:27
limonu al dostum ortadan ikiye böl çekirdeklerini cıkart önce kireçli bölgeye birazcık damlat. biraz bekle sonra limonla sil orayı yavaş yavaş cıktığını görüceksin ama 2-3 gündur duruyorsa katılaşmıştır biraz zor çıkar

Skyhawk34
05-10-2012, 09:18
meguairs m105 pasta hiç bir zarar vermez dışarıda mahle arasında bile elle uygulayabilirsin ufak bir kapta alcaksın 5- 10 lira 100 gramı 100 gram la ben 1 arabayı komple yaparım makınayla ama sen elle uyguluyacaksın mikrofiber bezle olay cok basit :) arabaya zarar vermez

morgy_drag
05-10-2012, 09:21
Camdakilerin caresi vodka :D
Cok ciddiyim..Tecrubeyle sabittir..
Dolayısıyla,saf alkolle sılınırse cıkarmı,muhtemelen cıkar..
Ama ben vodka yla sılmıstım..ız felan kalmıo :)

imprezaWRC
05-10-2012, 09:29
Chemical Guys Water Spot Remover, glass polish, metal polish, mineral spot remover (http://www.autogeek.net/chemical-guys-water-spot-remover.html) (ama shipping yok)

How To Remove Water Spots (http://www.meguiarsonline.com/forums/showthread.php?4891-How-To-Remove-Water-Spots)

ruzgar
17-11-2012, 21:11
atas ın kireç sökücü ürünü nü denedim ama oranı tutturamadım galiba , atas valer kullanan varmı? varsa nasıl uyguladı anlatabilir mi? :)

R.I.P
17-11-2012, 21:49
sirke :)
onkrktr

safaks
17-11-2012, 22:18
Aynen sirke ve gazyağıda bu işi hallediyor. Arabadaki kireç lekelerini turtlewaxın ağır aşındırıcısını belki yarım saat elle uyguladıktan sonra öğrenmiştim. Çok koymuştu :D

aliergun
18-11-2012, 22:25
Erenkoye garaja uğrama ihtimaliniz varsa Atas ın kireç sökücüyle deneyebiliriz olmadığı taktirde uygulama konusunda da yardımcı olabilirim.

playhard
18-11-2012, 22:28
lekeler plastikteyse ne önerirsiniz?

ruudvan
18-11-2012, 22:39
lekeler plastikteyse ne önerirsiniz?

sıcak su .

plastık aksamın yuzeyı sırlıdır yanı boyada gelse plastık astar olmadanyuzeyde durmaz.dolayısıyla plastık aksamdakı lekeler sıcak us ıle cıkar :D

playhard
18-11-2012, 22:52
sıcak su .

plastık aksamın yuzeyı sırlıdır yanı boyada gelse plastık astar olmadanyuzeyde durmaz.dolayısıyla plastık aksamdakı lekeler sıcak us ıle cıkar :D

eyvallah:D atas vinet le beceremedim yarın bi deniycem

ruzgar
19-11-2012, 19:28
Erenkoye garaja uğrama ihtimaliniz varsa Atas ın kireç sökücüyle deneyebiliriz olmadığı taktirde uygulama konusunda da yardımcı olabilirim.

bende atas denedim ama istediğim gibi bir sonuç alamadım . çok hafif bir etkisi oldu sanki . 5-10sn bekleyip sildim. uygulamasını siz nasıl yapıyorsunuz?

Kadir Salim
19-11-2012, 22:34
Benim tavisyem , Sirke .

İlk önce sirke uygulayın . Sonra %70 su , %30 sabun karışımı ile aracınızın kaportasına kil ile girişin .
Artan kil ile camlarınızıda sildikten sonra çok güzel sonuç elde edersiniz .
Sonlandırma olarak
Güzel bir hare ve çizik giderici Polisaj makinası ile uygulayın .
Üstüne birde cila çekin .
Aracınız ilk gün ki gibi olacaktır .

mc.can
19-11-2012, 22:50
ilk önce arabanın suyla tozunu kirini akıtın daha sonra sirkeyi sprey tabancasına doldurun aracın her yerine özellikle kireçli yerlerine uygulayın daha sonra peluşu sirkeye batırın ve köpükler gibi sirkelemeye başlayın daha sonra tazyikli suyla aracınızı yıkayın köpüğe gerek yok. yüzde yüz işe yarar oto yıkamam vardı devrettim ordan biliyorum.

onur_S
12-07-2014, 00:13
Guncel.. Yolda giderken refuj sulamasindan aracin onune su sicramasiyla kaput ve on tamponda lekeler mevcut. Bi bolumu cikti ancak kaputta seffaf folyodaki kirec lekeleri cikmadi. Tamponunda ufak bolumu maalesef cikmadi. Sirke, limon ve pasta denendi, bu lekeleri tampondan ve kaput folyosundan nasil cikarabiliriz lutfen yardim..

imprezaWRC
14-07-2014, 09:16
Guncel.. Yolda giderken refuj sulamasindan aracin onune su sicramasiyla kaput ve on tamponda lekeler mevcut. Bi bolumu cikti ancak kaputta seffaf folyodaki kirec lekeleri cikmadi. Tamponunda ufak bolumu maalesef cikmadi. Sirke, limon ve pasta denendi, bu lekeleri tampondan ve kaput folyosundan nasil cikarabiliriz lutfen yardim..

Bunu özel mesajdan da sormuşsun; oradan cevapladım, buradan da cevabı yazayım.

Nanolex Final Finish
Crystal Concept Deep Clean
Wolf's Chemicals Nano QD
Carpro Water Spot Remover

Bunlardan hangisini alırsan işini görür.

sagi
15-07-2014, 02:45
sirke işe yaramıyor mu ?

MatraX_07
15-07-2014, 09:06
bunun tek çözumu sirke
denendi onaylandı bizzat

Ayb
01-08-2014, 00:08
Kurumus kirec lekelerini sirke cikarmiyor. Litrelerce sirkeyle saatlerce denendi tik yok.

Oguz Eren
17-08-2014, 13:55
Bim markette Güldal kireç sökücü satılıyor.

Havuz altına park edilmiş ve 2 ay yatmış Hondanın tavanında devamlı havuzdan su akmasından tırnak kalınlığında kireç tabakası olmuştu. Güldalla döküp ovaladık tamamen çıkardı. Sonra da yıkadık. Boyaya hiçbir zararı olmadı. Araba da halen bizde.

Osman Bahadır
18-08-2014, 08:20
Kaput ve biraz da tavana kılcal yağlı boya zerreleri yapışmış. Yer yer noktalar damla veya kıl çizgi kadar oluyordu. Dün gaz yağı ve üstübü ile denedim. Çok az gaz yağı kullandım zarar veririm düşüncesiyle. Arabanın neredeyse yarısında bir çay bardağı ancak kullanmışımdır. Üstübüyle biraz yorsa da birçoğu çıktı. Hem de pasta yapsaydım eminim daha çok çizerdi. Gazyağını az kullanıp genelde üstübüyü bastırarak kullansam da hiç çizik oluşmadı.

Acaba diyorum polisaj makinesiyle pasta başlığıyla uygulanabilir mi gazyağı ? Polisaj makinem var. Fazla ısıtmadan deneyebilirim bilenler olur verirse.

Sirke denemiştim ufak bir noktada, ama sıçrayan boyaları çıkaramadı haliyle. Ama genel kireç lekeleri var. Onu da polisaj başlığıyla uygulayabilirim uygunsa.

Veya hiç uğraşma gaz yağıyla vs, şu ürün var, al onu kullan derseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

imprezaWRC
18-08-2014, 10:07
Kaput ve biraz da tavana kılcal yağlı boya zerreleri yapışmış. Yer yer noktalar damla veya kıl çizgi kadar oluyordu. Dün gaz yağı ve üstübü ile denedim. Çok az gaz yağı kullandım zarar veririm düşüncesiyle. Arabanın neredeyse yarısında bir çay bardağı ancak kullanmışımdır. Üstübüyle biraz yorsa da birçoğu çıktı. Hem de pasta yapsaydım eminim daha çok çizerdi. Gazyağını az kullanıp genelde üstübüyü bastırarak kullansam da hiç çizik oluşmadı.

Acaba diyorum polisaj makinesiyle pasta başlığıyla uygulanabilir mi gazyağı ? Polisaj makinem var. Fazla ısıtmadan deneyebilirim bilenler olur verirse.

Sirke denemiştim ufak bir noktada, ama sıçrayan boyaları çıkaramadı haliyle. Ama genel kireç lekeleri var. Onu da polisaj başlığıyla uygulayabilirim uygunsa.

Veya hiç uğraşma gaz yağıyla vs, şu ürün var, al onu kullan derseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kil ile hepsini çıkartırsın diye düşünmekteyim.

serdar8424
18-08-2014, 11:05

Benim arabada da aynı kireç lekeleri var, ön cam ve arka camda. Atas Valer aldım, birkaç güne deneyip sonuçlarını paylaşırım.

Osman Bahadır
18-08-2014, 15:55
@imprezaWRC ;
Benim de aklıma kil geliyor ama hiç kullanmadım, tecrübesizim. Hangisini ve ne miktarda önerirsin? Aracın orijinal boyası, 5 yaşında, hiç işlem yapılmadı boya üzerinde.

@serdar8424 ;
Hocam senin sonuçlarını da bekliyorum. Şu anda öncelik kireç olmasa da ilerleyen dönemde aklımızda bulunsun. Yıkamalarda genelde kuyu suyu kullanıldığından lazım olur yine.

imprezaWRC
19-08-2014, 11:14
@imprezaWRC ;
Benim de aklıma kil geliyor ama hiç kullanmadım, tecrübesizim. Hangisini ve ne miktarda önerirsin? Aracın orijinal boyası, 5 yaşında, hiç işlem yapılmadı boya üzerinde.
.

Piyasada mavi noname killer satılıyor. Erdemboya'dan satın alabilirsin. Bende mavikilleri kullanıyorum.
Kilin tamamını kullanmana gerek yok; ucundan azıcık makasla kesip alırsın, iyicie yoğurup kullanabilirsin.