Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracim Geriledi?

juds2k
05-10-2012, 12:26
arkadaslar suan bulgaristandayim aracima antalyada birkac islem yaptirmistim herkesin aracinda cogu olan specler aracim 1.5 sohc vtec..

antalyada yururu falan gayet guzeldi fakat bulgaristana geldigimde aracimda sanki bi gerileme hissettim :S 1.4 stock hb civicle deniyoruz nerdeyse kafa kafaya gidicez yarim araba arkamdan geliyo :S sizlerle paylasmak istedim ne olabilir neden gerileyeblir bukadar arac..???:(

SiMaO
05-10-2012, 12:31
Benzin'den dolayı olmasın :/ BG'de benzin ***** ne yaptıkları belli değil :S

RsErdi
05-10-2012, 12:34

rakım da olabilir. bulgaristanda kaç rakım ?

juds2k
05-10-2012, 12:34

kardesim bi cok kisi benzin dedi ama elimden geldigi kadar en iyi yerlerden en iyi benzini koymaya calisiyorum :S benzinden bukadar belirgin bi gerileme olabilir mi acaba ? :S :beuj:

juds2k
05-10-2012, 12:36
Rakım farkındanda olabilir.. BG'ye göre bir ayar yaptir arabana istersen ayni değerlere geri dönersin ;) Komple motoru sat yada bana oda olabilir ;)

bak bu mantikli iste :) motorum satiliktir :) hemideee d15b :D :icon_tup:

SiMaO
05-10-2012, 12:37
Valla bende bg'ye gidiyom kendi aracımla gerçi 1.4 city benimki ama shell vpower koymuştum gerçekten farklılık oluyordu. Arkadaşların dediği gibi bi ayar yaptırmak gerekiyor :S

juds2k
05-10-2012, 12:38
Valla bende bg'ye gidiyom kendi aracımla gerçi 1.4 city benimki ama shell vpower koymuştum gerçekten farklılık oluyordu. Arkadaşların dediği gibi bi ayar yaptırmak gerekiyor :S

aslinda bende rakim vs gibi seyleri dusundum bunlardan kaynaklaniyo olabilir ama inanilmaz bi gerileme olunca kafamda soru isaretleri olustu :S

juds2k
05-10-2012, 12:45
D15B ne ama? Bendede var D15B3 :) Kapağı önemli benim için ;)

iste olayda burda bitiyo :) sadece d15b japann version :)

kickbuttowski
05-10-2012, 12:46
Senin araba motor istiyo kardeş b18 takmak lazım :p :D

EmrahERKAN
05-10-2012, 13:18
Benimde d15B Caponum var ersoyyy :D benimki ilerledi :)

n.gezen
05-10-2012, 13:28
atmosferik araçta rakım farkından dolayı bu kadar gerileme olmaz bence.sorun yüksek ihtimal benzinin kalitesiyle ilgili.

juds2k
05-10-2012, 22:14
Senin araba motor istiyo kardeş b18 takmak lazım :p :D

aynen ole ustad bakalim yakinda bi proje olcak ama kafama takildigi icin yardim istedim..

Benimde d15B Caponum var ersoyyy :D benimki ilerledi :)

senin capon baska capon abii :) :D

atmosferik araçta rakım farkından dolayı bu kadar gerileme olmaz bence.sorun yüksek ihtimal benzinin kalitesiyle ilgili.

benzindende bukadar dusus yasanmasi :S gerci bi cok kisi benzin dedi ama..:icon_wack

alihan_27
05-10-2012, 22:30
Rakımdan olsa ilk birkaç 100 kmden sonra (hondalarda ltft kaç km de değişiyor bilmiyorum) düzelmesi gerekir. Ama benzin işi bu tip ülkelerde sıkıntılı olabilir. Belki bulg. havasını sevmiyor da olabilir :) .

silent furious
06-10-2012, 18:42
benimde ilk aklıma benzin geldi ama şimdi o denediğin stok 1,4 de bu benzinden kullanıyordur onunda performansı düşüp geride kalması gerekir diye düşündüm başkan bu arada benim kanattan varmı oralarda ne zaman geleceksin türkiyeye

PROMINENT
06-10-2012, 18:45
siz kışın nasıl biniyorsunuz bu araçlara? çok kar kış oluyormu?
birde benzin kalitesi sadece belli yerlerdemi mevcut ?

low&slow
07-10-2012, 00:19
Bulgaristandaki benzinde fark yok diye biliyorum :) Lukoil aldıgım oluyor o gayet guzel :) Shell ve opet'te benzine su karıstırdıklarını soyluyorlar tam bir bilgim yok..

SiMaO
07-10-2012, 00:22
Bulgaristandaki benzinde fark yok diye biliyorum :) Lukoil aldıgım oluyor o gayet guzel :) Shell ve opet'te benzine su karıstırdıklarını soyluyorlar tam bir bilgim yok..

Sanırım benzinlikten benzinliğe farkediyor. Bendede Shell yakıtı güzel , Lukoil Gazı olsun diğer yakıtlar olsun sorunlar çıktığı oluyo bazı kullandığımız araçlarda :)"

low&slow
07-10-2012, 00:44
Sanırım benzinlikten benzinliğe farkediyor. Bendede Shell yakıtı güzel , Lukoil Gazı olsun diğer yakıtlar olsun sorunlar çıktığı oluyo bazı kullandığımız araçlarda :)"
Valla hep aynı yerden alıyorum sofya studentski grad kvartal vitosha :)

tasmany
07-10-2012, 10:35
lukoil den yesil yazılı katkılardan bitane at bakalım noluyo :D

PROMINENT
07-10-2012, 20:00
karda napıosunuz ? zor olmuyormu spor araçlarla ? bilgi almak için soruyorum

MCN21
07-10-2012, 20:12
Rakim farki diger 1.4 ude etkiler ayni sekilde benzinde :D oraya gore ayar yapilirsa daha kesin bisi soylenebilir

low&slow
07-10-2012, 20:58
Anayollar tertemız turkıyedekı gıbı degıl her 15dakıkada bır temızlıyorlar(yagıs anında) veya en kotu ıhtımal garaja cekıyoruz :D

juds2k
08-10-2012, 22:52
Rakımdan olsa ilk birkaç 100 kmden sonra (hondalarda ltft kaç km de değişiyor bilmiyorum) düzelmesi gerekir. Ama benzin işi bu tip ülkelerde sıkıntılı olabilir. Belki bulg. havasını sevmiyor da olabilir :) .

vallahi bakalim 2 gundur baska yerden benzin aliyorum bakalim hafta sonuna kadar ne olucak..

benimde ilk aklıma benzin geldi ama şimdi o denediğin stok 1,4 de bu benzinden kullanıyordur onunda performansı düşüp geride kalması gerekir diye düşündüm başkan bu arada benim kanattan varmı oralarda ne zaman geleceksin türkiyeye

hangi kanat be ustadim ?

siz kışın nasıl biniyorsunuz bu araçlara? çok kar kış oluyormu?
birde benzin kalitesi sadece belli yerlerdemi mevcut ?

coiloverlarim sag olsun kar bastimi jeep style 65 yanak kis lastigi :D ileri durmak yok gerci gecen kis girtlak basik dolasiyodum o koca karda kista :D :D

herkes bisiyler soluyo burdada shellde su falan ama bakalim eco diye bi benzinlik var suan ordan aliyorum gayet guzel diyolar herkes

juds2k
08-10-2012, 23:06

dedim ya haci abi coiller sag olsun jeep gibi yapip ileerii :D

PROMINENT
09-10-2012, 01:30
çok saol bilgi için :)burgaz ve çevresi iyi ozaman..

silent furious
09-10-2012, 09:05
[QUOTE=juds2k;6273605]vallahi bakalim 2 gundur baska yerden benzin aliyorum bakalim hafta sonuna kadar ne olucak..

hangi kanat be ustadim ?

ek9 kanat için konuşmuştuk

juds2k
09-10-2012, 10:38
Suan icin bekliyorum bir adet ek9 kazali ustunde var diye hatirliyorum soker gonderirim..

BurakUckun
09-10-2012, 10:47
japon araba bg sevmez reis ordan japonyaya bi geç bakalım nası ilerliyo makina :) torpaklarına dön torpaklarına :)

silent furious
09-10-2012, 12:10
Suan icin bekliyorum bir adet ek9 kazali ustunde var diye hatirliyorum soker gonderirim..

ok istanbuldayım yakın zamanda antalya ya dönersen yol üstünde bi yerden de alabilirim :)

sefa325
09-10-2012, 15:07

yanılıyorsunuz atmosferik araçta asıl rakım farkı belli olur turbo araçta bildiğiniz üzere turbo basıncı atmosferik araçta atmosfer basıncı baz alınır düşüsün sebebi büyük ihtimaş ayardan kayaklanıyor olabilir aracınız rakıma göre fakir karışıma veya zengin karışıma geçmiş olabilir benzin farkettirir ama söylediğiniz düşüş kadar bir düşüş yaşanması normal değil birde aracınızda başka bir sorun olabilirmi onu kontrol ettirin hava akış sensörler vs gibi yoksa büyük ihtimal rakımdan kaynaklanan bir sorun

juds2k
11-10-2012, 19:03
yanılıyorsunuz atmosferik araçta asıl rakım farkı belli olur turbo araçta bildiğiniz üzere turbo basıncı atmosferik araçta atmosfer basıncı baz alınır düşüsün sebebi büyük ihtimaş ayardan kayaklanıyor olabilir aracınız rakıma göre fakir karışıma veya zengin karışıma geçmiş olabilir benzin farkettirir ama söylediğiniz düşüş kadar bir düşüş yaşanması normal değil birde aracınızda başka bir sorun olabilirmi onu kontrol ettirin hava akış sensörler vs gibi yoksa büyük ihtimal rakımdan kaynaklanan bir sorun

Tesekuurler bilgi icin detayli bi aciklama
Oldu bende bole
Dusunuyrm simdi tekrardan ayar yaptiricam bakalim ne degisicek birde
Bu arada aracm
Dip gazda 11 lere
Dusuuo asiri zsngindeym saten fazla fazla gazlamiyrm korkuyrm buyk bi sorun acicak diye..

Gko
11-10-2012, 19:18
11-12 gibi cıkıyorz izmirden yola bg'ye bakalım bizim tsi'da bi değişim olcak mı :D

eğer olmazsa sizin aracın ayarında bi sorun var diyebiliriz düz mantık :D

driftman
11-10-2012, 19:21
Büyük ihtimalle iki sebepde olabilir, Hem rakım farkı, hem yakıt kalitesizliği, gerçi burda da yakıtın çok kaliteli olduğunu söylemek doğru mu bilemicem :beuj:

sinanbaysal
13-10-2012, 22:08
Sonucda ordakı adamlarda BG'den alıyolar benzını :) Bende benzınle bı alakası oldgunu sanmıyorum :/

Gko
15-10-2012, 10:57
bg'deki benzin burdakine göre daha iyi kanımca. daha çok yol gidiyodu benim gozlemledigim :D

juds2k
23-10-2012, 09:49
bg'deki benzin burdakine göre daha iyi kanımca. daha çok yol gidiyodu benim gozlemledigim :D

bunuda duymustumm hatta bgdeki benzin daha iyi falan trden laf solenti gecmisti simdi 1 haftadir 100 oktan koyuyorum sanki bi degisiklik soz konusu ama ole bariz bi degisiklik yok artik tek bi sorun kaliyo rakim olarak dusunuyorum tekrardan bi ayar yaptiricam allah nasip ederse:icon_tup: