Orijinalini görmek için tıklayınız : Coaxial mı ? Component mi ?
exo_emre
05-10-2012, 13:09
Arkadaşlar merhaba , aracıma müzik sistemi yaptırmayı düşünüyorum . Ön kapılara 16cm component taktıracağım yalnız arka tarafa kaliteli , net bir müzik için 6x9 coaxial mı almalıyım , component mi almalıyım karar veremedim ...
Kimisi arka tarafa pandizot yapıldığı taktirde componentlerin tam verimli çalışamayacağını belirtiyor , kimiside component taktırmalısın diyor... işin içinden çıkamadım :soru: , sizlerde görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim... :)
şu an aynı kararsızlık bende var..bakalım ne cevaplar gelecek bende görmek istiyorum..
Pandizotla coaxla kaliteli bir ses zaten alamazsın.
Bu güne kadar componentten vazgeçmedim.
Component tavsiye ederim.
Aracın 4 kapılı değil mi zaten?
bence ihtiyacını belirle ona göre al
bende coaksiyel var tizi midi ayrı uğraşmak istemedim kapılarda
exo_emre
05-10-2012, 13:18
Pandizotla coaxla kaliteli bir ses zaten alamazsın.
Bu güne kadar componentten vazgeçmedim.
Component tavsiye ederim.
Aracın 4 kapılı değil mi zaten?
Evet 4 kapı ama arka kapılarda hoparlör yuvası yok , o yüzden arka camın altına düşündüm ... Bir de öne 1 takım , arkaya 2 takım almayı düşünüyorum ...:soru:
Maliyet senin için sıkıntı olmazsa arkaya güzel bi fiber döküp comp girebilirsin.
free-hifi
05-10-2012, 14:22
bencede fiber pandizot yaptırıp 4 adet mid tak 6x9 işi şahin doğanda kaldı benim şahinde arkada 4 tane var sırıtmıyor ne bilim aracın civic 4 d herhalde yakışmaz diyorum pandizot için yönlendirebilirim
darkmoon
05-10-2012, 14:33
coax dan ciddi bir ses verimi alamassın alırsında ref sınıflarından alırsın oda bir dünya para araban çok sıkıntılı ise alınır yoksa hiç uğraşma..
comp dan takım yap müziğin resonansınıda bozma diğer türlü önler anya diyicek arkalar konya diyicek müzik tonajları farklı frekans aralıkları farklı birbirine karışıcak sen müzik dinliyorum sanıcaksın ama tam bir ses kirliliği olucak arabanın içinde.. tabi bu dediğim kaliteli müzik dinlemek istiyorsan yoksa fark etmez..
exo_emre
05-10-2012, 18:46
Sağolun arkadaşlar , tavsiyelerinize göre fiber döktürüp component'e yönelmek en iyisi olacak sanırım ...
önlerde comp arka pandizotta jvc 6x9 larım var. 2 takımda amfiye sürülü. uzun zamandır subwooferın sesi kısık. 6x9 lar mutlu ediyor beni. sub gereksiz gelmeye başladı. gereksiz uğultu dinlemiyorum. bu tamamen senin beklentine, müzik zevkine bağlı.
ek sedana düşünüyorsan önlere companent, arkalara 6x9 tak. zaten orjinalleri de arkalarda oval var, o daha mantıklı olacaktır hem de daha uygun :)
exo_emre
05-10-2012, 21:57
Aslında onu da denemek lazım... Önlere 1 takım component , arkalara orjinal pandizota 1 takım 6x9 coaxial takalım bi dinleyelim ... Artık onunla da yetinemezsek arkaları fiber döktürüp 2 takım componente dönüştürürüz :D
hiç denemeyin bence. arabamda 6 tane coax var ve yüksek sesde verim "0" ciddi bi ses sistemi yapacaksan kesinlikle kompenant kullanmalısın... ben hem maddiyat hem giriş olduğundan hepsini 6x9 yaptım önde 2 arkada 4 tane... ama çalsın kaliteli bişey dersen sub vs. çok yüklü değilse 6x9 lar uygun :)
darkmoon
15-10-2012, 19:33
coaxların ref sınıfları iyidir ama tuzludur bana göre complardanda iyidir ref sınıfı bir coax tek merkezden 3 tonuda alıyorsunuz ama dediğim gibi ref sınıfı pahalıdır
alpine larda en son 350 tl lerden başlıyordu dls de ux serisi vardır 300 dolarlardan başlar kenwood hertzlerde 400-500 tl civarlarında tabi bunları besliycek sağlam anfide gerekir 150-200rms lik ciddi kolonlardır..
painkller
15-10-2012, 19:41
Daha hiç comp. Kullanmadım fakat, ön kapıdada, arka pandizottada coax kullanıyorum. Sistemim öğrenci tarzı eldekiyle neyse o mantığına dayanıyor belki ama, arkadaki coaxlar gerçekten dedikleri gibi bas ihtiyacım kalmadı gibi bişey, ( istiyorum çünkü hevesimi almalıyım ama alan biri için gayet gereksiz) yani tutupta dikiz aynasını sallamak için ses sistemi ysptıran insanlar var, eğer güzel berrak bir ses dinlemek istiyorsanız bir süredir bu konuları okuyorum önlere comp, arkalara coax. Kenwood, alpine gibi markalarınkini media markt ta dinledim gayet iyi ses veriyorlar onları tercih edebilirsniz tam beslediğinizdede iyi sesler çıkıyor ortaya bence.
Sonradan bir yorum gördüm, coaxları amfisiz kullanıyorum ve gayet iyi verim alıyorum arabada 4 oval 2 de yuvarlak coax var, ses verimi gayet iyi markayla alakalı yüksek seste bozulm oluyor ama onuda teyip bozuyor :S
tam emin olmamaklabirlikte bazı sesler coax lardan daha iyi çalınıyor diye biliyorum. Bu nedenle imkan varsa arkada coax+comp olursa daha iyi olabilir. Ama deneme yanılma gibi olacak bu nedenle bütçe biraz iyi olması gerekli. Yada hiç fantazi yapmadan direk component al daha sağlıklı :)
benım tek kapı protonumda suan kı sıstemım 2 adet ts 6900 2 adet ts207 çok az halen piyasada eskı olsa bıle ıyı verım veriyorlar
ve gmx anfi var ön kapılara mid ve bagajada 1 adet bass girer isem çok iyi olucak
bi seste bozukluk olmicaktır bence
darkmoon
16-10-2012, 00:03
tam emin olmamaklabirlikte bazı sesler coax lardan daha iyi çalınıyor diye biliyorum. Bu nedenle imkan varsa arkada coax+comp olursa daha iyi olabilir. Ama deneme yanılma gibi olacak bu nedenle bütçe biraz iyi olması gerekli. Yada hiç fantazi yapmadan direk component al daha sağlıklı :)
doğru diyorsunuzda o ses ref sınıfı yani referance serisi coaxlardan alınıyor onun altı normal 30-40 tl lik coaxlardan bir verim olmaz.. alpine ın mesela ref sınıfı coaxları kaliteli 350 tl civarında mümkünse gene alpine audioson tarzı bir anfi ile harika sonuçlar alınıyor ama money talks tabiki..
samimi_1983
16-10-2012, 07:41
Aslında onu da denemek lazım... Önlere 1 takım component , arkalara orjinal pandizota 1 takım 6x9 coaxial takalım bi dinleyelim ... Artık onunla da yetinemezsek arkaları fiber döktürüp 2 takım componente dönüştürürüz :D
Dostum ben önceki aracımda 1 amfi 1 takım compenent 1 tane bas gümbür gümbür çalıyordu.çıkan ses bana yetiyordu.
bi arkadaşımın 2001 corollasında önlerde hertz esk130 arkalarda e serisi 160 coax, amfisi edison, sub kenwood gayet tatminkar çalıyor valla :) örnek olması bakımından. coax lar teypten besleniyor bu arada ;)