Orijinalini görmek için tıklayınız : Borç Batağındaki Yunanistan, F1 Pisti için Para Ayırdı..
Ken_Block
05-10-2012, 14:37
Yunanistan, Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapabilme adına bir pist inşası için yaklaşık 30 milyon € ayırdı.
Gelişim bakanına göre pist, Yunanistan'ın üçüncü büyük şehir alanı Patras'ın yakınlarında Xalandritsa'da olacak.
Bloomberg, pistin toplam maliyetinin 94.6 milyon € tutacağını ve Racetrack Patras SA'nın projeyi denetlediğini bildirdi.
Yunanistan ekonomisi hâlâ derin bir kriz içinde ve rakamlar, 2012 yılının ikinci çeyreğinde ülkenin 6.2 daraldığını gösteriyor.
Ağustos ayında koalisyon hükümeti, uluslararası kredi veren kuruluşlardan tedarik edilecek 130 milyarlık borcun bir sonraki taksidini alabilme adına 11 milyar €'dan fazla değerde tasarruf tedbiri üzerine fikir birliğine varmıştı.
Pire’nin varoş ilçelerinden Drapetsona’da yarış pisti inşa edilmesi projesi tepkileri de beraberinde getirdi. Bazı bloglarda, Belediye Başkanı’nın personele aylardır maaş ödemediği ve temizliğe özen göstermediği sırada Formula 1 yarışlarına aday olmasının gülünç olduğu belirtildi.
2 sezon işler, sonra kapatırlar :) Bkz: İstanbul Park. (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stanbul_Park)
crazydog
05-10-2012, 14:45
Hem krizdesin hem pist yapacaksın garip valla
Düşünün artık o derece krizdeler...
bizim buraya güzel bi drag pisti yapsınlar biz burdan kazandığımızı göndeririz ekonomilerini düzeltirler birazcık :D
Ken_Block
05-10-2012, 14:51
Yunanistan'a borç para veren ülkeler buna nasıl karşı çıkmıyorlar anlamıyorum.Hadi onu geç kendi halkı ne düşünüyor bu konuda o da meçhul..
Hem krizdesin hem pist yapacaksın garip valla
Düşünün artık o derece krizdeler...
Yunanistan'a borç para veren ülkeler buna nasıl karşı çıkmıyorlar anlamıyorum.Hadi onu geç kendi halkı ne düşünüyor bu konuda o da meçhul..
beyler 100 milyon föyrö sizin için büyük para olabilir ama söz konusu olan bir devlet...uyandırayım...
Ken_Block
05-10-2012, 16:10
beyler 100 milyon föyrö sizin için büyük para olabilir ama söz konusu olan bir devlet...uyandırayım...
tamam bizim için büyük bi para ama o kadar borç aldı o paralarla yapıyor.. Borcunu ödemeden.. neyse tabii yine klavye babasına döndüm.. İnşallah yapılır da Yunanistan'a gideriz:)
adamlar inanmış yapcak bişeyyok :D
Day Walker
05-10-2012, 16:20
Ayrıca yunanistan yazlık mekan turistler için hem tatil hem yarış modunda millete çok güzel turlar ayarlarlar.
alperkirman
05-10-2012, 16:31
yunanistanda turizm geliri ülkenin gelirleri arasında en büyük paya sahip diye biliyorum bunu düşünerek yapılan bi çalışma olabilir turizm gelirlerini arttırmak açısından ama çok gereksiz
bikaç ada yı bize versinler kurtulurlar :)
onlar baştan g.tlerine don alsın
hasan çağri
05-10-2012, 16:36
Adamlar borç batağında gündüz ağlayıp gece kop kop yapıyorlar :D
Formula gelecek ordan turist çekecekler hesapta. Ama ordaki insanlar bir şekilde eğlenceyedüşkün olduklarından f1 e ilgi bizden fazla olur bizden fazla iş yapar. Bana göre.
1998corsa
05-10-2012, 16:49
adamın benzını bızden ucuz, ıstedıgı kadar batıyo olsun... arkadasın bırı yazmıs turıst lerden parayı kazanıyor dıye dogru demıs, formula 1 ıcın oyle guzel reklam yaparlar kı aklınız durur. Helal olsun bence.
darkmoon
05-10-2012, 16:54
çalışmadan para gelince imf den avrupadan böyle oluyor parayı boş yerlere harcıyorlar..
o parayı alın terleriyle kendi iş gücü kendi öz sermayeleriyle kazansalardı görürdüm onları.. başları sıkışdımı yollasın almanya bize 2 milyar euro yollasın fransa bize 2 milyar euro..
adamların hayatı kebab sabah kahvaltı molası öğlen siesta akşam uzo balık mezeler fiesta...
90milyon euro antalyada 5yildizli bir otel maliyeti. Soz konusu devlet...
ayran yok içmeye ayranı bırak ekmek yok yemeye f1 le gidiyolar s.çmaya
böyle diyorsunuz da orda hemen herşey bizim ülkede olduğundan ucuz..
+ adamlar en büyük gelir kaynakları olan turizmi canlandırmak için f1 e salça oluyorlar, hazır en büyük rakiplerden biri olan TR de bu işten çekilmişken kaçmayacak fırsat. sonuçta kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez.
kickbuttowski
05-10-2012, 19:23
Kaşıkla verdiklerini sapıyla çıkartacaklar da ondan hatta kendi aralarında kavga bile ediyorlar kredi vermek için herkes Yunanistana kredi vermek istiyor..
Ayrıca yunanistan yazlık mekan turistler için hem tatil hem yarış modunda millete çok güzel turlar ayarlarlar.
Haritadan şehrin yerine baktımda.. Aynen dediğiniz gibi.
7 sene önce hibe para dağıtan bir ülke ne hale geldi :)
Türkiyeye vilayet olarak bağlanmak isteyecekler gün gelecek hehe
darkmoon
06-10-2012, 00:55
yunanaistana ucuz diyen arkadaşlar ben ağustosda gittim benzin 1.84 euro idi türk lirası 4.30 a falan denk geliyordu altı üstü türkiyeden üç beş kuruş ucuz ve insanlar orda altlarında hep vespalar ufak scooterlar araba olarak smart lar ve benzeri araçlar vardı..
50 kr az bi fark mı benzinde sizce?
yunan kız arkadaşım vardı yakın zamana kadar, tr nin daha pahalı olduğunu o söylüyordu :)
darkmoon
06-10-2012, 01:49
50 kr az bi fark mı benzinde sizce?
yunan kız arkadaşım vardı yakın zamana kadar, tr nin daha pahalı olduğunu o söylüyordu :)
oranın gelir orantısında az bir fark. insanların maaşları zaten nerdeyse yarıya indirilmiş oranda insanlar işlerden çıkarılmış pek çok işsiz var devlet destekli yaşayan.. o yakıt fiyatları onlara bizdeki rakamlardan daha astronomik geliyor şu anda..
Murat Özcan
06-10-2012, 02:08
Yapın yapın adalardan sonra onuda alırız biz :D
karsiyakaliozi
06-10-2012, 08:30
yılda 2-3 kez gidiyorum yunanıstana ana kara olsun adalar olsun krız daha cok ana karada atına merkezli atına ankara gibi herkez memur sayılır ama adalar gayet mutlu yasıyorlar eglencede sıkıntı yok turızm oldugu surece paraları var birde helen dunyası ortodoks klisesi merkezi gibi seyler yunanlıları duygusal bağlamda avrupanın haşarı coçugu yapıyor bir şekilde her zaman parayı buluyorlar f1 pistinide tamane turizm amaclı yaparlar parada kazanırlar
cabrioleter
10-10-2012, 01:46
uyandım ve şunu gördüm o ülke memur maaşlarını ödeyemeyecek seviyedeydi 11 milyonluk bir ülkedeki memurların maaşı bu 100 milyon ile fazlasıyla ödenir sanırsam..