Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra 1.3 cdtı yorumlarınız
Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu opel astra 1.3 cdtı dizel(h kasa) araç 90bg 200nm tork kafama yattı ve almayı düşünüyorum sizin bu araçla ilgili tecrübelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Baktınız mı bilmiyorum ama daha önceki konulara göz atabilirsiniz..
TechTurkey Custom Search (http://www.techturkey.com/tech_arama.html?q=Astra%201.3%20cdt%C4%B1)
Patisever
06-10-2012, 18:28
sakın alma kardeş bassan gitmiyor öyle azda yakmıyor su an bende war şirket aracı olarak kapıda yatıyor onu bırakıp 1.5 dci meganeyi alacağım kesinlikle tavsiye etmem
Bıraz hantaldır lakın benım ıcın ayrı bır yerı var yenı astraların zaten chıple 120 hp lere kadar cıkarılabılıyor ;)
HELE BIDE NAVI ARTI TAVAN OLDUMU KEYFINDEN YENMEZ ;)
sakın alma kardeş bassan gitmiyor öyle azda yakmıyor su an bende war şirket aracı olarak kapıda yatıyor onu bırakıp 1.5 dci meganeyi alacağım kesinlikle tavsiye etmem
yapma be abı megane ıle astrayı nasıl bır tutuyon hersey atıklık degıl kı
3,5 senedir kullanıyorum.düzgün bir yazılımla idare eder performansa sahip oluyor.yakıt olarak oldukça memnunum(sakin kullanımda izmir içi 850-900km yapabiliyorum.istanbulda 800km yapıyordum.120km sabit hızla 850km.110-120km/h arası kullanımda 900km)uzun yolda yüksek hızlarda fazla yakmakta.astradan viraj kabiliyeti olarak çok memnun değilim.frenleri ise çıktığı zamana göre sınıfının en iyisi bence(eski arabam mkV golf'tü.onu da sıfır almıştım)
motoru şanzımanı vs dayanıklı.en azından bakımlarını aksatmadım bana arıza çıkaran parçalar selenoid valfi, hararet sensörü, cim modülü(bu da kronik problemi.kelepçe taktıklarını belirttiler.sorun kayboldu) 2007 ve sonrasına bakın bence
aradığınız ortalama eli yüzü düzgün fiyatını hak eden bir araba ise tavsiye ederim.
Forumlardan okuduğum kadarıyla en çok şikayet edilen yanı gitmemesi ki araç 1.3 motor bu arabadan yüksek performans beklemek hata bence. Sakin araç kullanan biriyim zaten sizce benim gibi biri için idealmi yoksa anlatıldığı kadar hantal ve eşşek bi araçmı
Gayet sorunsuz bir araçtır yakıt ekonomisi olsun suspansiyonları olsun megane dan kat kat iyidir. Gidişini sorun etmiyorsanız bence çok mantıklı bir tercih olacaktır
speed_emre
06-10-2012, 19:51
bana gore cosmo paket 2009 renklı ekran cam tavan bıxenon farlısı oldumu tadından yenmez. bırde opc kıt mıs gıbı olur chıp egzos fıltrede yaptırırsan sayet kıng olur :D
hiç değer kaybetmeyen bir araç ben 2010 kasımda 37bin tlye en full dizel easytronik aldım,1 hafta önce 39500 e sattım.manuelse alınabilir easytronikse ASLA! bulaşmayın.
benim aracımda 17'' jant 225 taban lastik vardı h&r yay kullanıyorum ve mükemmel yol tutuşu vardı aracımın.
aynı araç eniştemde var kocaelinde kullanıyor ortalaması 5,3 lt idi ben sürekli istanbul trafiginde ekonomi yapmadan kullanıyordum 6,2 idi ortalama.
''Bence'' o fiyat aralığındaki kesinlikle sınıfında en iyi araç diyebilirim.Herşeyi motor hacmi ile düşünmemek lazım bence sırf 1,5dci motoru var diye renault yada toyota asla rakip olamaz.Yol tutuşu ve frenlemesi ile kat kat üstün fiyat aralığındaki diğer markalardan.
Patisever
06-10-2012, 20:07
yapma be abı megane ıle astrayı nasıl bır tutuyon hersey atıklık degıl kı
kardeşim inan araba dolmuyor ısıklarda adamlar arkadan korna yapıyorlar yürü diye geçtim atikliğini yakıtıda öyle aman aman az değil
kardeşim inan araba dolmuyor ısıklarda adamlar arkadan korna yapıyorlar yürü diye geçtim atikliğini yakıtıda öyle aman aman az değil
kullanımla alakalı bence bırazda
Patisever
06-10-2012, 20:19
senelerdir kullanıyorum :)
senelerdir kullanıyorum :)
Bence senelerdir yanlış kullanıyon :D
Patisever
06-10-2012, 20:28
Bence senelerdir yanlış kullanıyon :D
tühh bak bunu düşünemedim :) e artık kardeşliğini yapda
öğret bişeyler :)
Kutluhan
06-10-2012, 20:42
1 sene kullandim manuel 2009 model cosmo + renkli ekran vardi birde cam tavani olsa biraz da gitseydi asla satmazdim yakiti istanbul icinde 5.8 litre - 6.2 litre arasi degisen bir ortalamam vardi milletin fren basarak girdigi virajlara gozum kapali giriyordum esp sistemi bizim insigniadan cok daha basariliydi bana gore suan sattigim arac gibi temizini ve dusuk kilometrelisini bulsam alabilirim arada bakiyorum denk gelmiyor hic.
insideman
06-10-2012, 20:47
Kullanma fırsatım oldu.
3.vitese kadar kesinlikle yürümeyen bir araç.
Zaten 1.3 dizel alan adamın performansla işi ne?
Ekonomik bir motoru var.
İbrahim33
06-10-2012, 20:50
Gayet sorunsuz bir araçtır yakıt ekonomisi olsun suspansiyonları olsun megane dan kat kat iyidir. Gidişini sorun etmiyorsanız bence çok mantıklı bir tercih olacaktır
Sorunsuzluğunu bilemem ama , kesinlikle megane'den konforlu değil , yakıt ekonomisi olarakta dci motor birçok markadan daha iyi...
Sakın kullanan birisi olduğunuz İcin 90 hp lik cdti sizi uzmeden uzun yıllar taşıyabilir.
Yağını suyunu eksik etmediğiniz sürece 350-400 k km lere kadar kapak açmayan taksici tanıdıklarım var.
Cosmo paket zevklidir donanım olarak fazlasıyla yeterli olacaktır.
Manuel tavsiye ederim easytronik tam bir essek onuda atlamamak gerekir.
tühh bak bunu düşünemedim :) e artık kardeşliğini yapda
öğret bişeyler :)
estağfurullah takılıyorum abıme :)
bence senın aractan beklentın bıraz fazla oldugu ıcın sana ole gelmıstır cunku begenmeyen sadece bı kac kısı ıle karsılastım onlarda performansından dolayı begenmıyordu :)
Patisever
06-10-2012, 21:14
estağfurullah takılıyorum abıme :)
bence senın aractan beklentın bıraz fazla oldugu ıcın sana ole gelmıstır cunku begenmeyen sadece bı kac kısı ıle karsılastım onlarda performansından dolayı begenmıyordu :)
tabiki kardeşim bence takılıyorum farkındaysan kelimelerim o yönde biraz tercih meselesi aslında bu araç işi
burak_skry
06-10-2012, 22:18
ben 2008 yılında 2. el aldım 58bindeydi ufak ufak başladım görüntüyü değiştirmeye en son 2009de 89bindeyken gazihan yazılım yaptırdım kn kutu içi filtre koydum ivmelenme hissedilir derecede arttı yakıtından ve konforundan gayet memnunum Türkiye şartlarında kişiselleştirmesi çok kolay araçlardan biri parça bolluğundan dolayı ben uzun süre irmscher panjur ve opc line kit ile kullandım şimdilerde opc panjur ve tamponumla geziyorum birtek jant alamadım oda yakında olucak inşallah:)ben tavsiye ederim sınıfındaki muadil araçlardan bence fiyat ve performans olarak tercih sebebi olur.
http://b1210.hizliresim.com/12/6/dqnqz.jpg
http://b1210.hizliresim.com/12/6/dqnnq.jpg
Cosmo ve enjoy arasındaki farklar neler
burak_skry
07-10-2012, 21:21
cosmonun iç trimleri piano black oluyor artı renkli ekran var sanırım dış görüntüde bir fark yok.
cosmo ve enjoy arasındaki farklar neler
opelin kendi sitesinden tam detaylı bilgi alabilirsin ;)
kesinlikle tavsiye ederim bende 2 senedir sedanını kullanıyorum gerçekten sınıfında alınabilicek en iyi araçlardan birisi klima açık olmadıgında ve araç çok yüklü olmadıgında aracın hantal oldugunu düşünmüyorum çok yakıyor diyen arkadaşa istanbul şehir içi ortalamam maks 6 şehirler arası ortalamam 4 litredir saygılar
opelin kendi sitesinden tam detaylı bilgi alabilirsin ;)
h kasalarda şuan için cosmo yok, artık dizelide yok bilginiz olsun
Evet dün gidip baktım bayiden 1.3 dizel ve enjoy paket üretilmiyomuş...essentia,essentia konfor paketi üretiliyomuş... Ayrıca opelin kendi sitesinden bilgi alabilirsin diyen arkadaş burası bi forum sitesi bu konuyudu forum üyelerinin görüş ve önerilerini almak için açtım :dragger
Evet dün gidip baktım bayiden 1.3 dizel ve enjoy paket üretilmiyomuş...essentia,essentia konfor paketi üretiliyomuş... Ayrıca opelin kendi sitesinden bilgi alabilirsin diyen arkadaş burası bi forum sitesi bu konuyudu forum üyelerinin görüş ve önerilerini almak için açtım :dragger
Tabiki burada amaç bilgi paylaşımı bende doğar doğmaz bilgili doğmadım ;) benim orada ki maksadım daha detaylı öğrenebilirsiniz tam farklarını diye ;)
Tam detaylı bilenler yardımcı olucaktır size .
Sinan'S2k
09-10-2012, 10:54
Bende 2006 enjoy var. İlk kalkış haricinde memnunum. günde 60 km yol yapıyorum ve günlük 100km ortalamam 4-4.5 lt civarında. Kullandığım yolda sıkışık trafikte var, 90km sabit gidebildiğim yolda var. Uzun yolda 110-120 gidersem 5-5.3 lt arası yakıyorum. İç plastik kalitesi fena değil. Sert plastik kullanımı çoğu kompakt arabaya nazaran çok az. Kapı içlerinde yumuşak plastik kullanmaya dikkat etmişler ki benim için önemlidir. Sert plastik = ses sonuçta. Yaşadığım tek sorun 2 radyatör hortumunun patlaması ve radyatörün delinmesi ( sebebini çözemedim halen ). Yol konforu başarılı. Yol tutuş fena değil. Yazılım yapmayı bende düşünüyorum açıkcası.
m. ali öz
09-10-2012, 11:34
bende corsa D yı alırken çok kararsız kaldım fiyat aralığının yakın olması sebebiyle
ama hem düşük km temiz çok az, hemde corsa D daha sempatik geldi gözüme. zevk meselesidir tabi ama yan yana durunca astra H biraz daha kaba duruyor çizgileri itibariyle.
ama az yakıyor, fiyatı uygun, parça fiyatı uygun. segmentindeki birçok araca göre daha sorunsuz bir motora sahip.
27-35 bin tl arasında alınır mı, elbet alınır.
daha yukarılara çıkılırsa bence başka araç düşünülmeli focus titanium olabilir.
Peki yüksek km.den sonra araçta çıkan kronik sorunlar var mı zira ilanlardaki çoğu araba 100k km üstü
Sinan'S2k
10-10-2012, 16:16
Peki yüksek km.den sonra araçta çıkan kronik sorunlar var mı zira ilanlardaki çoğu araba 100k km üstü
Benim aracım 110000km ye yaklaştı kronik birşeyle karşılaştır. Sanırım Debriyajı değişirken volanla birlikte değişmesi gerekiyormuş öyle birşey duydum. Bu kronik bir sorun sanırım.
bende var istersen satabilirim :D
Çukurlardan geçerken direksiyonun sapıtmaması için dikkatli olmak gerekiyor. Koltukları rahatsız. Muadilleri arasında tıkırtısı-gürültüsü en az olan araç bence.
S.Özeren
28-11-2012, 23:30
motor hakkında konuşuyim
bu motorlar düzgün bakım yaptırdıktan sonra 600 700 bin kapak açtırmaz , debriyaj çoğunda volan ile değişir 6 ileri olduğundan dolayı, turbo valfi değişebilir (80tl ) 2008 ve üstü almakta fayda var
Kayınpederimde 2011 model 1.3cdtı var. 111. yıl özel üretim sıfır almışlardı. Uzun yoldada kullandım şehir içindede. Piyasa değerini kaybetmeyen bir araba şimdi aldıkları fiyata satabiliyorlar, çok az yakıyor, kronik sorununu duymadım daha , bir arızada vermedi gerçi.
Ankaradaki opandan almışlardı arabayı opanın bakım masrafları çok araba şu anda 40bin kmde olması lazım ortalama bakım ücreti 500-600TL veriyorlar garantiden çıkmasın diyede başka yere götürümiyorlar.
Arabada bence servisinin pahalılığından başka tek kusuru , araba hiç bir şekilde gitmiyor kardeşim, bildiğin eşşek. bendede 1.3 m. jet var ondan katve kat daha hızlı.
kelalper
29-11-2012, 09:38
Çok yakın arkadaşımda var. Fethiyeye giderken kullandım düzgün kullanırsan az yakıyor performans beklemememek gerekir ama arkadaşların dediği gibi yürümüyor. Daha yalovadan çıktık tırmanmaya başladık olm buna dönüşte yazılım yapalım bu ne lan dedim. Ne yazılımı lan o ne lan garantisi daha bitmedi elletmem arabamı diye ağladı Eylülde garanti bitti zorla getirdim ecufast e. Herif IT müdürü bir otelin hergün Bahçeşehir Taksime gidiyor arabayla. Yazılımdan sonra hergün dua ediyorum sana araba hiç değilse yokuş çıkar oldu bide 1 lt daha az yakıo ortalamada diyor.