PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 - Ve transfer bombalari patladi !



Eriador
07-10-2012, 04:45
Evet aylardir suren bilmece sona erdi.

Reis efsane Schumacher birkez daha emekli oluyor.
Hamilton yuvadan ayriliyor Mercedes e geciyor onun yerine Perez geliyor.

Ne dusunuyorsunuz merak ettim ? Sizce Hamilton Mercedes te ne yapar ?


Lewis Hamilton, Mercedes'in üst düzey takım olması yolundaki mücadelenin ve bunun parçası olmanın kendisini heyecanlandırması nedeniyle Mercedes teklifini kabul ettiğini söyledi.

Mclaren ile büyüyen ve 2008'de tek şampiyonluğunu kazanan Hamilton, takımından ayrılıp gelecek sene Mercedes'e geçiyor.

Schumacher'in Ferrari'de yaptığını mı yapmaya çalıştığının sorulması üzerine Hamilton "Kesinlikle öyle. Bugünlerde bunu başaran bir sürücünün olduğunu hissetmiyorum."

"Kolay yolu seçip Mclaren'de kalıp önümüdeki 3 sene daha harika takımda olup harika aracı sürüyor ve iyi para kazanıyor olabilirdim."

"Ancak tam olarak bunu istemiyorum. Gidip biraz mücadeleyi görmeyi istiyorum. Onların zirveye gelmesine ve galibiyet kazanmasına yardımcı olmak istiyorum."

"Bunu yaparsak en güzel, en memnun edici şey olacak. Eğer bunu yapamazsak, anlaşmamın sonunda 31 yaşında olacağım." dedi.

Hamilton, 13 yaşından beri birlikte olduğu Mclaren'den ayrılıp başka takıma geçmenin kariyeri için önemli bir adım olduğunu düşünüyor.

Hamilton "Masa üstünde oldukça benzer iki teklif vardı ve işleri kolaylaştırmak için harika araçla alışkın olduğum yoldan devam edebilirdim ancak bu bana uymadı. Farklı bir şeyler yapmak istedim. Mücadele istedim. Yeni insanlarla çalışmaya çalışmak istedim."

"Farklı insanlarla iletişimi geliştirmek ve yeni insanlardan öğrenmek istedim." dedi.


Pirelli: "Schumacher'e Kapılarımız Açık"

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, emekliliği açıklayan Michael Schumacher'in istemesi halinde test pilotluğu görevini üstlenebileceğini söyledi.

Alman pilot, Mercedes'in Lewis Hamilton ile anlaşmasının ardından Perşembe günü, 2012 sezonu bitiminde tekrar emekliliğe ayrılacağını açıklamıştı.

Schumacher'in bu açıklamasının ardından Pirelli tarafından da bir açıklama geldi ve Schumacher'in istemesi halinde lastik gelişimi için test pilotu olabileceği söylendi.

Paul Hambery "O, F1 tarihindeki en deneyimli lastik test pilotu. İsviçre dağlarına tırmanmaktan sıkılırsa onun için bir şeyler sunabiliriz ancak ona verebilecek 20 milyon pound paramız yok. Bu yüzden finansal açıdan çok aşk ile bu işi yapabilir."

"Biz açığız. Michael ilgilenirse teklife açığız." dedi.

Hirvonen: "Schumacher Gerçek Bir Efsane"

Michael Schumacher perşembe günü yaptığı açıklamada 2012 sonunda tekrar emekli olacağını açıklamış ve taraftarlarını üzmüştü.

Hirvonen: "O (Schumacher) gerçek bir efsane tıpkı Sebastian Leob gibi. "

WRC Kariyerinde 14 Galibiyeti bulunan Hirvonen, Schumacher ve Leob gibi pilotların bir daha gelmeyeceğini söyledi.

Hirvononen: "Başardıklarına saygı duymamız gerekiyor, ikiside harika kariyere sahip. Onlar gibilerin bir daha geleceğini sanmıyorum "

WRC Serisinde yarışan bir başka pilot Petter Solberg ise Schumacher'in hala hızlı bir pilot olduğunu ancak kararına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Solberg: "3 yıllık aradan sonra geri dönmesi ve hala hızlı sürmesi gerçekten etkileyiciydi. Belki de daha fazla başarı istiyordu "

Schumacher'in hala bu spora aşık olduğunu ve harika bir kariyere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Solberg: "Schumacher hala bu spora aşık, geri dönerek de bunu kanıtladı. Ona başardıkları için saygı duyuyorum".

Eriador
07-10-2012, 04:49
Sadece Schumacher yonu beni ilgilendiriyor . 44 yasinda gridin en iyi 4. veya 5. araci ile yer yuzundeki en zor pistte Monaco da pole pozisyonu almisken hala enerjim var derken tekrardan emekli olucagini aciklamasi buyuk hayal kirikligi oldu.

Mercedes uzun vadeli dusundu ve Lewis i getirdi bakalim neler yapicaklar . Su bi gercek zirveye oyniyan pilotlar arasinda Hamilton saf hiz olarak ne kadar iyiyse ayar yapma yapma konusunda o kadar kotu . Gorucez neler yapicak .

Serhan Acar bu konu hakkinda cok guzel yazmis okumanizi tavsiye ederim .

Hamilton Mercedes’te, Perez McLaren’de… | Sonunda aylardır konuşulan senaryo gerçekleşti. (http://www.serhanacar.com/haber/313/hamilton-mercedes%E2%80%99te-perez-mclaren%E2%80%99de%E2%80%A6)


Kara oglan is basinda :)

Hamilton, Mercedes için McLaren'da Ajanlık mı Yapıyor?

Basında çıkan bir habere göre Lewis Hamilton'ın McLaren'daki kariyerinin son bölümü pek iyi başlamadı.



Independent gazetesinde çıkan haber ilginçti; çünkü habere göre McLaren içinden bir kaynağa göre İngiliz pilot, MP4-27'nin teknik ayrıntıları ile yakından ilgilenmeye başlamış ve bu, yeni ortaya çıkmış bir ilgiymiş.

Kaynak: "Egzoz sistemi ve telemetri ile çok ilgili."

Bununla birlikte Perşembe günü muhabirlere konuşan Hamilton, hiç kullanmayacağı McLaren'ın 2013 aracıyla ilgili bütün ayrıntıları bildiğini söyledi.

Gelecek sene yerine geçecek Sergio Perez'e bakarak Hamilton: "Bana güven; gelecek sene iyi bir araç olacak; biliyorum. Gelecek seneki aracında neler olup biliyor tamamıyla biliyorum (Gülümseme)"

Takım Patronu Martin Whitmarsh, endişe edilecek bir şey olmadığını ifade etti.

Whitmarsh: "Diğer takımların fikirlerini kovalasaydım muhtemelen pilotların değil, mühendislerin peşinden koşardım. Ama Lewis'in takıma ve yaptığı işe saygı duyacağını düşünüyorum"

kickbuttowski
07-10-2012, 05:19
Bir kere Hamilton Schumacher gibi takımın her yerinde olan arabanın herşeyiyle ilgilenen biri değil ilgilenmeye çalışsa da bunu yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu zannetmiyorum..
En azından ben her bir şeylerin ters gitmesi durumunda suçu ona buna atmasından bunu çıkarıyorum.. Bana göre Mclaren'in şımarık bebesi Hamilton Mercedes gibi yeni kurulan ama çok ciddi potansiyeli olan bir takıma göre pilot değil..

Reyisin aramızdan ayrılması tabi ki üzücü keşke Rosberg gitsede Scumacher yine kalsaydı en azından hem takım gelişmeye devam eder hem de podyuma oynayacak pilotu olurdu.. Mesela Rosberg gitse onun yerine Hamilton gelse Reyiz Hamiltona abilik edebilirdi..
Benim gönlüm Schumi'nin kameraların arkasına düşmemesinden yana keşke yine Ferrari'ye dönüp takım patronu olsa..

Eriador
07-10-2012, 05:37
Bu transferler aciklandiginda Schumi bosta kalmisti hal bolleyken Massa ninda durumu belirsizken acaba Reis kirmizilara geri mi donuyor ? diye dusunmeden edemiyor insan .Ama Schumi niye emekli oldu herkes biliyor bunlari hatirlayinca bunun gerceklesmesi cok cok fantazik olurdu o yuzden pek ummuyordum ben.

yapicak bisi yok son yarislarin tadini cikaricaz.ama bu seneki Monaco daki aldigi pole pozisyonu ekstram bi sartta degil gunluk guneslik herkes tam kapasite iken isin ucunda sans mans yokken bunu basarmasi adeta yeni bi sampiyonluk gibi geldi.

dondugunde adam yasli pasli takim berbat dedik yok dineletemedik neler yazildi burda ... Gene bu takimla Monaco da pole u aldi ya o yeter orta yerlerinden catlatti gene bagzilarini :)

Eriador
07-10-2012, 05:40
Sahsi gorusum Hamilton McLaren icin tam bi fiyasko ...

Sen tut adami cocukluktan beri destek ol ...
2007 de onu kollicam diye Alonso ile papaz ol ardindan Alonso seni ispiklesin 50 M. dolar gibi rekor bi ceza ye .
Hamilton isler kotu iken bir cok kez takima pruzluklerde cikardi en son ki spa daki olan skandal gibi

vs vs vs sen bu kadar yatirim yap onun icin ugras sana sadece 1 sampiyonluk versin ?

buyuk zarar.McLaren taraftarlari 10 sene sonra gene Senna - Hakkinen i konuscak Lewis Mercedes te basarili olamazsa yeni bir Jacques Villeneuve olarak tarihe gecicek o kadar

initial-D
07-10-2012, 12:23
hamiltonun 2007 şampiyonluğunu takım, 2010 şampiyonluğunu kendi kaybetti. onca yıllık yatırımdan 3 şampiyonluk dönebilirdi ama 1 oldu.bu mclaren için fiyasko sayılacak bir durum değil, çünkü takım arkadaşlarının o araçla neler yapabildiğide ortada

şumi ferrariyi kendi etrafında kurdu topladı hamilton bunu yapamaz derkende durup düşünmek lazım.şumi 5. tam sezonunda ferrariye gittiğinde hamiltonun şuanki tecrübe-teknik bilgisinden fark yaratacak derecede üstün olduğunu sanmıyorum.hamilton 7. sezonunda mercedese gidiyor.ha ama şu denebilir, mercedeste ferrarideki gibi teknik adamlar bulunmayabilir şuan.şumininki gibi şampiyonluk için 4-5 senede beklenmez.

kim ne derse desin hamilton son derece yetenekli hızlı ona şüphe yok.sürüş stili belli, ne istediğini anlatabilecek durumda.işler mercedeste mclaren yada williams gibi yürütülmeyecektir muhtemelen."biz teknik olarak bunun hızlı olacağına karar verdik al kullan" demezler mercedeste hamiltona.o yüzden iyi teknik adamlarla şuminin ferraride yaptığını yapabilmesi zor birşey değil.üstelik 2013 mercedes 1996 ferrari kadar düşük seviyede olmayacaktır yarıştığı sezondaki diğer araçlara kıyasla.

hamiltonun tek dezavantajı ilk defa yabancı bir yere gidiyor olması.duygusal durumları atlatma konusunda çok başarılı değil.babasıyla yaşadığı problemlerde, sevgilisiyle yaşadığı problemlerde bütün duygu dünyasını yarıştığı araca sürüklüyor.siz f1 seyrettiğiniz dönemde ayrıldığı sevgilisiyle dinlediği şarkıcıyı kaskına kocaman şekilde koyan birini gördünüz?şuminin annesinin öldüğü hafta çıkıp kapı gibi yarıştığı düşünüldüğünde, ham mercedeste ilk başlarda yaşayacağı sıkıntıları yine performansına yansıtabilir.kaldıki arkasında weber gibi sağlam bir menejer ve isviçrede sessiz sakin bir aile yaşantısıda yok.araç kötüyken konsantrasyonun dağıldığı, arkalarda giderken daha fazla kazaya karıştığıda bilinen bişey. onun haricinde rosberg gibi kendisinden bi gömlek alt bir pilotla zaten çok iyi arkadaşken en azından takım arkadaşı konusunda sorun yaşayacağını sanmıyorum.ama şu da var,sil baştan yapıp çok daha olgun farklı bir hamilton olabilir pist dışında.

belki tam olarak şumi-ferrari ilişkisine benzemez ama 2014-2015te iyi bir araçla en azından 1 şampiyonluk yaşarsa renault-alonso ilişkisine benzeyebilir.

takıma gelirsek lauda gereksizini ne diye işe alırlar anlamadım.ben sevmesemde şuminin teknik ekipte mercedeste yer almasını isterim.herkes "şumi adam edemedi o aracı,şimdi ham gibi yeni yetme mi gelip yarış kazanan bir araç yapacak onu" diyor,bu çok saçma.şuminin ferrari yıllarındaki konsantrasyonla ve hızla yarışmadığı apaçık ortada.10 sene önceki şumi mercedeste olsaydı şuan mercedes aracı düzenli bir şekilde yarış kazanabilen bir araç olurdu.ama hamiltonun gelmesiyle pekala şampiyonluğa oynayabilecek bir araç haline gelebilir.

ilk başta hiç hoşlanmadım bende ama sakin düşününce anlaşılabiliyor mercedese gidiş.heyecan gitmiş durumda.mclarende herşey monoton.dikkatini toplayabileceği birşey yok.kalanları düşününce ferraride alonso varken orası olmaz.redbullda vettel varken onada gerek yok.redbull gibi bir takımın çok uzun solukluda olacağını sanmıyorum.lotus? bu olabilirdi belki.sauber 15 yıldır aynı sauber.williams başındakiler artık yarış ruhunu kaybetmeye başlamış yarış otomobili üreten bir fabrika ve sanki taşeron bir ekip tarafından çalıştırılan yarış ekibi görünümündeler.böyle bakınca gidilebilecek en iyi takım olarak görülebilir mercedes.kendi motoru,kendi takımı,bol para,sınırsız kaynak..

mclarende ne var anlamadım yalnız.senna ümitsizliğe kapılıp gitti, montoya sıkılıp gitti,hamilton heyecanı kaybolmasın diye gidiyor.tuttuğum 3 adamda herşey iyiyken bir şekilde takımdan ayrılıyor :)