Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehiriçi araç satımında plaka değişikliği...
Geçen arkadaşım bahsetti. Noterde satış yapılırken noter soruyormuş yeni plaka çıkaracakmısınız diye?
Böyle bir uygulama var mı? Aynı şehire sattığımız araçların plakalarını değiştirebiliyor muyuz?
SekoLive
08-10-2012, 20:00
evet değişebilirsiniz, cift satış parası alıyorlar noterde sonra ikametinizin bağlı oldugu trafik tescilden plakanızı değişebiliyorsunuz.
bide yalanmı doğrumu onu tam bilmiyorm aldıgınız araçla ikametiniz aynı ilçedeyse yapamıyorsunuz.(ama cok doğru oldugunu sanmıyorum noterde onu kontrol edicek mekanizma yokdu)
Burak Mehmet
08-10-2012, 20:39
yok Tuna yapılamıyor.O soruyu sormalarının sebebi artık aracı şehirdışından da alsan plakasını değiştirmeyebiliyorsun..
SekoLive
08-10-2012, 20:41
yok Tuna yapılamıyor.O soruyu sormalarının sebebi artık aracı şehirdışından da alsan plakasını değiştirmeyebiliyorsun..
bu bilgi yenimidir?
Ikametinin bağlı olduğu emniyet müdürlüğü , Araç sahibinin bağlı olduğundan farklı ise değiştirebiliyorsun.
Burak Mehmet
08-10-2012, 21:04
bu bilgi yenimidir?
Sanıyorum yeni,şubatta araç alımsatımı yaptım yapılamıyordu ağustosta yaptım yapılabiliyor şimdi...
SekoLive
08-10-2012, 21:07
Sanıyorum yeni,şubatta araç alımsatımı yaptım yapılamıyordu ağustosta yaptım yapılabiliyor şimdi...
pardon ya ben yanlıs okumusum.
isteğe bağlı başka il plakasyla devam edebiliyosun haklısın :) kusura bakma.
Noterde plaka değişikliği olucak mı diye soruyorlar dı en son.
Dün yine Ankara'dan araba aldım 06 plaka. Noter sordu deiştirmek istiyomusun diye.
Dün yine Ankara'dan araba aldım 06 plaka. Noter sordu deiştirmek istiyomusun diye.
Soruyorda Değiştiremiyorsun İşte :) Antep İçinden Antep Plaka Araç Aldım Plakası Değişmiyeceğini Biliyorum Bayan Artık Alışmış Soruyor Geri Zaten Antep Plaka Değişmez Dedi Günaydın Dedim :D
Ben değiştirdim,
Aldığım araç 34 plakaydı fakat harfleri hoşuma gitmedi noterde sordular ve değiştirmek istiyorum dedim.
Sonrada başka bir 34 plaka aldım. 2 ay oldu...
maxpower
09-10-2012, 10:43
Ikametinin bağlı olduğu emniyet müdürlüğü , Araç sahibinin bağlı olduğundan farklı ise değiştirebiliyorsun.
+1 en son böyleydi
kurumoğlu
09-10-2012, 14:21
plaka degistirmek istemiyosan bir sıkıntı yok eger degistiriceksen. Arac kımın ustune olacaksa o kısının baglı oldugu nufus a göre plaka cıkar ( degisiklik beyan edildiginde ) atıyorum istanbul nufusuna kayıtlı beyan edildigi taktirde sadece istanbul plaka alabılır.
muratburunce
09-10-2012, 15:21
3-4 ay önce aracımı değiştiridim plakası hoşuma gitmedi noterde plaka değişikliği yapmak istediğimi belirttim belli bir ücret aldılar... Tam hatırlamıyorum ama sanırım 150-160 TL civarı para verdim toplamda... SOnra emniyete gidip gerekli işlemleri yaptım plaka seçme vs... Değiştirdim yani... ALdığım araç 06 Plakaydı gene 06 aldım...
GokhanRS
09-10-2012, 15:30
2 katı noter ücreti mukabilinde nerden araç alırsan al plakası değişebiliyor. (bizzat denedim yapılamıyor demeyin!)
Bazı illerde kasko primi daha düşük çıktığı için birçok kişi plaka değiştirmiyor diye duydum doğru mudur?İki komşum da küçük şehirden araç aldılar,uzun süredir değiştirmediler plakayı.
GokhanRS
09-10-2012, 15:36
evet doğru. öyle bir saçmalık var. ikamete değilde plakaya göre sigortada garip ama gerçek.
1 hafta önce plaka aldım sordular ve değiştirdim
kurumoğlu
09-10-2012, 16:10
Sigortanin yuksek cikmadi bu durumlara gore;
1 aractaki kazalarin buyuklugu (dogru orantili)
2 25-50 yas arasi daha uygun cikiyor
3 vilayet e gore istanbul u or ek verirsek oradaki kaza yapma riski daha fazla oldugu icin sigorta biraz daha yuksek cikiyor.
Bazı illerde kasko primi daha düşük çıktığı için birçok kişi plaka değiştirmiyor diye duydum doğru mudur?İki komşum da küçük şehirden araç aldılar,uzun süredir değiştirmediler plakayı.
Doğrudur. Aydından araba aldık plakayı değiştirmedik, sigorta ve kasko fiyatları daha uygun oluyor.
ondertopcu
10-10-2012, 08:35
Noter soruyor değiştirebilirsin
Beyler 1 hafta icinde yeni aldigim arabaya plaka cikarticam 81 olan plakayi 34 ile degistiricem.Bahcelievler trafiginde yapicam bu islemi.Fakat sorum su yeni plaka bastirirken trafikte APP ya da ona yakin standarttan farkli bir puntoda bastirabiliyormuyuz ? :)