PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngilizce ödevi (Yardım) :)

ERTAN
08-10-2012, 21:15
Mission Completed :D saolun

turbo&quattro
08-10-2012, 21:21
Bu nasil odev yahu ? Kaca gidiyorsun ?

kisaca polis memuru birini takip etmis . Arabayi kullanan Cocuk 5 yasindaymis kardesi 2. Ikiside agliyormus fln .

Ghan
08-10-2012, 21:22
Oh ne gezinti ama,
Robert Vagel RYE,New York'da bir polisdir.Vagel bir sabah restaruantda kahve içiyordu.Kahve molasındaydı.Aniden restaruant kapısı açıldı ve bir adam içeriye koştu.
-Polis,diye bağırdı adam.
Küçük bir çocuğun kullandığı araç caddeden aşağıya iniyor,dedi.

İlk paragraf bu,çevirdikçe yazacağım öbürlerinide.

Thracian
08-10-2012, 21:24
Yetersiz olduğu için daha fazla pratigi 'kendin' yapman gerekmiyor mu ?

Ben hem ingilizce hem rusça öğrenmeye çalışıyorum. Biraz gayret

ERTAN
08-10-2012, 21:26
Bu nasil odev yahu ? Kaca gidiyorsun ?

kisaca polis memuru birini takip etmis . Arabayi kullanan Cocuk 5 yasindaymis kardesi 2. Ikiside agliyormus fln .

Meslek yüksek okulunda 2. sınıf okuyorum çok basit bir ödev ama kendim tam tamına derliyemedim yardımınıza ihtiyaç duydum İngilizceminde kötü olduğunu belirtiyim:)

Dodoo
08-10-2012, 21:27
Ula ertan bende bişi sanmıştım :D

ERTAN
08-10-2012, 21:29
Ula ertan bende bişi sanmıştım :D

Dedim dedim inanmadın :D bilmiyom ulen şu ingilizceyi

Ghan
08-10-2012, 21:30
Polis Vagel restaruantdan dışarıya koştu,sw bir araç gördü.Araç yaklaşık 25 milden az bir süratle ilerliyordu fakat düz ilerlemiyordu.Vagel polis aracına atladı ve aracı takipe başladı.Vagel aracın arkasındayken polis aracının lambalarını(sirenlerini) açtı.Station wagon yolun kenarına doğru gitti ve orada durdu.
Vogel polis aracından çıktı ve acele bir şekilde station wagona yöneldi,aracın içinde gördüü küçük bir çocuktu.Çocuğun ismi Rocco'ydu ve beş yaşındaydı.Arka koltukta ise Rocco'nun küçük kız kardeşi vardı.O ise sadece 2 yaşındaydı.İki çocukda ağlıyordu.

Ghan
08-10-2012, 21:31
Oh ne gezinti ama,
Robert Vagel RYE,New York'da bir polisdir.Vagel bir sabah restaruantda kahve içiyordu.Kahve molasındaydı.Aniden restaruant kapısı açıldı ve bir adam içeriye koştu.
-Polis,diye bağırdı adam.
Küçük bir çocuğun kullandığı araç caddeden aşağıya iniyor,dedi.

Polis Vagel restaruantdan dışarıya koştu,sw bir araç gördü.Araç yaklaşık 25 milden az bir süratle ilerliyordu fakat düz ilerlemiyordu.Vagel polis aracına atladı ve aracı takipe başladı.Vagel aracın arkasındayken polis aracının lambalarını(sirenlerini) açtı.Station wagon yolun kenarına doğru gitti ve orada durdu.
Vogel polis aracından çıktı ve acele bir şekilde station wagona yöneldi,aracın içinde gördüü küçük bir çocuktu.Çocuğun ismi Rocco'ydu ve beş yaşındaydı.Arka koltukta ise Rocco'nun küçük kız kardeşi vardı.O ise sadece 2 yaşındaydı.İki çocukda ağlıyordu.

Tam olarak bu.Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

gorke
08-10-2012, 21:31
yanlış olan en büyük nokta ingilizce hiçbir zaman türkçeye çevrilmemeli, yoksa zerre öğrenemezsin, ingilizce-ingilizce sözlükleri neden icat ettiler sizce?

sizler çeviri yaptıkça arkadaşa kötülük yapıyorsunuz.

Burak K.
08-10-2012, 21:37
yanlış olan en büyük nokta ingilizce hiçbir zaman türkçeye çevrilmemeli, yoksa zerre öğrenemezsin, ingilizce-ingilizce sözlükleri neden icat ettiler sizce?

sizler çeviri yaptıkça arkadaşa kötülük yapıyorsunuz.

+1. Bende ingilizce hazırlık okuyorum,hoca internetten yolladı ödevi biyografi oluşturacakmışız onu videoya kaydedecekmişiz kendi sesimiz ve görüntümüzle sonra onu youtube'a yükleyip hocaya linkini yollayacakmışız. :D Hoca da yabancı Türkçe bilmiyo anlattı bişey anlamadık ama elimizden geleni yapıyoruz. İngilizce'den Türkçe'ye kelime çevirmek büyük yanlış,ingilizce kelimelerin ingilizce açıklamalarını okuyup öyle anlam çıkarıyoruz öğrenmek için şart diyolar.

ERTAN
08-10-2012, 21:44
Ghan Eline sağlık çok teşekkür ederim:) Bu arada yarın 7'de teslim edicem.Elimde sözlük yok, evimden 200 km uzaktayım ,google dan bulduğum ceviriler tırı vırı çıktı .Burayıda sıcak bir aile yuvası gibi gördüğüm için yardım istedim :) Bu arada ingilizce hayatımın tamamında vardı ama ben o na bir türlü alısamıyorum hep unutuyorum:)

Thracian
08-10-2012, 21:57
Ghan Eline sağlık çok teşekkür ederim:) Bu arada yarın 7'de teslim edicem.Elimde sözlük yok, evimden 200 km uzaktayım ,google dan bulduğum ceviriler tırı vırı çıktı .Burayıda sıcak bir aile yuvası gibi gördüğüm için yardım istedim :) Bu arada ingilizce hayatımın tamamında vardı ama ben o na bir türlü alısamıyorum hep unutuyorum:)

Sana dil dile taktiği lazım. Bi ingiltere yap, yada ingiltereli kız o zamn çözersin

ERTAN
08-10-2012, 22:04
Sana dil dile taktiği lazım. Bi ingiltere yap, yada ingiltereli kız o zamn çözersin

Okulum bitsinde hayırlısıyla:)sonra en acilinden kursa yazılıcam , yurt dışına çıkma gibi bir planım var. Bu devirde dil bilmeyene ekmek yok zaten :)

efe_
08-10-2012, 22:06
Ortamda bir bayandan çok hoşlanır da millet patır patır konuşurken, bakakalınırsa kamçı olur
Böyle bir durumdan sonra hemen öğrenilir :)

Thracian
08-10-2012, 22:22
Ortamda bir bayandan çok hoşlanır da millet patır patır konuşurken, bakakalınırsa kamçı olur
Böyle bir durumdan sonra hemen öğrenilir :)

Misal bu gece bana olduğu gibi,

kv661
08-10-2012, 22:30
Bunu hangi hoca yazdı?

ERY98
08-10-2012, 23:19
kanka faceten bana soraydın keşke yaaa naptın sen yeğen :D

turbo&quattro
08-10-2012, 23:24
Bunu hangi hoca yazdı?

Anaokulu terk birinin yazdigi kesin .

ERTAN
08-10-2012, 23:32
Anaokulu terk birinin yazdigi kesin .

Birader allah aşkına sen nesin peşindesin ,seviyem bu suçmu amk! Sen amerikada yasıyosun herhalde bu cümleler tabikide senin komiğine gidicektir. Merak etme bir amerikalınında TÜRKÇE öğrenirken yaşadığı ızdırapları gayet iyi biliyorum ve ben onu dinlerken anaokulundaki minik kuzenimden daha kötü gelmişti. Kimsede benim ingilizce seviyemi soruşturamaz hakkı yok .

63owen63
08-10-2012, 23:39
What the hell is goin on here :)

ERY98
08-10-2012, 23:50
What the hell is goin on here :)

+1 / What the f..k is going on there?? :)

turbo&quattro
09-10-2012, 00:03
Birader allah aşkına sen nesin peşindesin ,seviyem bu suçmu amk! Sen amerikada yasıyosun herhalde bu cümleler tabikide senin komiğine gidicektir. Merak etme bir amerikalınında TÜRKÇE öğrenirken yaşadığı ızdırapları gayet iyi biliyorum ve ben onu dinlerken anaokulundaki minik kuzenimden daha kötü gelmişti. Kimsede benim ingilizce seviyemi soruşturamaz hakkı yok .

Yasin yazmiyor ama 20li yaslarin basinda oldugunu varsayarak soyluyorum ukalaligin geregi yok terbiyeli ol ! . Yazdigimi iyi oku bakalim sana birsey demismiyim ? Ingilizce ogrenme azmine tabiki birsey diyen yok sor elimden geldigine yardimci olmaya calisirim diger arkadaslara oldugu gibi ki yaziyi zaten herkesten once cevirmistim ama diger yazilacaklari ve acaba kendin cozebilirmisin diye bekledim . Yardimci olunmasaydi zaten yazacaktim . Lafim bu paragrafi yazan ogretmenmi artik neyse Ona sana degil .

ERTAN
09-10-2012, 00:28
Yasin yazmiyor ama 20li yaslarin basinda oldugunu varsayarak soyluyorum ukalaligin geregi yok terbiyeli ol ! . Yazdigimi iyi oku bakalim sana birsey demismiyim ? Ingilizce ogrenme azmine tabiki birsey diyen yok sor elimden geldigine yardimci olmaya calisirim diger arkadaslara oldugu gibi ki yaziyi zaten herkesten once cevirmistim ama diger yazilacaklari ve acaba kendin cozebilirmisin diye bekledim . Yardimci olunmasaydi zaten yazacaktim . Lafim bu paragrafi yazan ogretmenmi artik neyse Ona sana degil .

Az çok forumda takip ettiğim ve örnek aldığım birisin, konuyuda açıp açmama onusunda kararsızdım. Amerikada yaşadığını bildiğim için onlıne isen direkt sana pm atıcaktım. Bana birşey demedin ama hor gördün ,sadece sizlerden bir ricam oldu.Bu kadar büyütülecek bir konu olacağı aklımın ucundan bile geçmedi.Öğrenmenin yaşı olucağını düşünmüyorumda, annem bu yaştan sonra 2 sene boyunca kursa gidip öğrendi ama sonuçta tekrar yapmassan unutulabilen bir dil. Bu arada hocamız gelmiş 60 yaşına ünide hala ders veriyo.10 yıla yakında amerikada eğitim vermişmi, almışmı bilmiyorum ama takılmış sonuçta takır takır konusuyo telefon geldimi yanımızda. Sıkıntı hocada değil bu arada bizim sınıfın ingilizce düzeyinde bunuda açıkca söyleyebilirim.Meslek lisesi çıkışlı olduğu için herkes ing. eğitim düzeyide alt seviyede oluyor tabiki doğal olarak , her sene ingilizceyi baştan alıyoruz ama nafile:) Bu arada bi önceki postta kullandıgım (amk) kelimesinide size değil hayat şartlarına söyledim. Eğitim seviyem üni 2. sınıf , ing. olarak anaokulu , teknik bilgi olarakta gayet üst seviyede:) Yaşım 21

turbo&quattro
09-10-2012, 00:34
Yok kardesim kimseyi hor gordugum(uz) yok . Sadece ing ogreten hocalarin ing seviyesi bumu ona takildim . Yoksa hicbirimiz bu lanet dili dogustan bilmiyoruz hergun yeni birseyler ogreniyoriz . Bundan sonra ing ceviri ihtiyacin oldugunda kendin ugrasipta takildigin yerler olursa cekinmeden pm atabilirsin .

ERTAN
09-10-2012, 00:41
Yok kardesim kimseyi hor gordugum(uz) yok . Sadece ing ogreten hocalarin ing seviyesi bumu ona takildim . Yoksa hicbirimiz bu lanet dili dogustan bilmiyoruz hergun yeni birseyler ogreniyoriz . Bundan sonra ing ceviri ihtiyacin oldugunda kendin ugrasipta takildigin yerler olursa cekinmeden pm atabilirsin .

Yaşımca büyüksünüz, size böyle çıkışmamı gerçekten kendime de yakıştıramadım. Kusura bakmayın. İnglizce konusunda sıkıntım olursa rahatsız ederim teşekkürler:)

turbo&quattro
09-10-2012, 00:47
Sadece bana degilde herhangibir buyuge cevap vermeden iki kere dusun bir kere yaz yeter . Herzaman yazabilirsin . Iyi geceler .

ERTAN
09-10-2012, 00:55
Sadece bana degilde herhangibir buyuge cevap vermeden iki kere dusun bir kere yaz yeter . Herzaman yazabilirsin . Iyi geceler .

Haklısınız İyi geceler :)