PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağdan direksiyonlu araçlara kötü haber

Frid
08-10-2012, 22:24
Geçen ay ubak eğitimi için bir toplantı oldu ve orada sağdan direksiyonlu araçların artık muayeneden geçemeyeceği belirtildi.

detaylı kaynak bulduğumda ekleyeceğim,

konuyu bu durumda aracı olanlar hazırlıksız yakalanmasın diye açıyorum.

madde30
j) Ülkemizde belirli bir süre kullanıldıktan sonra tekrar yurt dışına çıkarılmak üzere geçici ithal yoluyla getirilenler ile iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş ve karayolunda insan, hayvan ve yük taşımasında kullanılamayan araçlar hariç olmak üzere, direksiyonu sağda olan araçların tescili yapılmaz.

KARAYOLLARI TRAFK YNETMEL (http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html)

bu durum zaten tescil işlerimde uygulanıyordu, artık muayenede kusurlu sayılacak.

darkmoon
08-10-2012, 22:36
zaten tr plakalı fazla sağdan direksiyon yok.. pek kimseyi etkilemez bu haber..
ama madem geçmiycek ona alternatif ibr çözüm bulmalarıda gerek.. yoksa insanlar mağdur olucak..

EvO 86
08-10-2012, 22:48
tescili yapilmaz demis, tescilin kapsami ne acaba? Keske diger ulkelerdeki gibi farlari degistirmek yetse

Frid
08-10-2012, 22:59
zaten tr plakalı fazla sağdan direksiyon yok.. pek kimseyi etkilemez bu haber..
ama madem geçmiycek ona alternatif ibr çözüm bulmalarıda gerek.. yoksa insanlar mağdur olucak..

sayı azımsanmayacak kadar olmalı ki bu kararı alsınlar, alternatif ne olabilir ki

tescili yapilmaz demis, tescilin kapsami ne acaba? Keske diger ulkelerdeki gibi farlari degistirmek yetse

ruhsat çıkaramaz anlamına geliyor

EvoX
08-10-2012, 23:01
Otomobiller haric anliyorum ben hayvan vs tasimaciligi haric diyor ?

psikolojikdeli
08-10-2012, 23:15
şimdi ben 1 seneden beri sağdan direksiyonlu araç restorasyonu yapıyorum, araç 2000 senesinden beri Trde ben dünyanın parasını emeğini harcıyorum ve inatla orjinalliğini bozmayıp sağdan direksiyonlu kalmasına çalışıyorum, tövbe sinirlerim bozuldu şimdi küfür etmiycem

snan1910
08-10-2012, 23:18
şimdi yeni trafiğe almiyorlardi
artık trafiktekileride muayeneden gecirmicekler doğru mu anladım?
mikropalliii senn nabacagun şimdiii :(

GökhanO
08-10-2012, 23:18
şimdi ben 1 seneden beri sağdan direksiyonlu araç restorasyonu yapıyorum, araç 2000 senesinden beri Trde ben dünyanın parasını emeğini harcıyorum ve inatla orjinalliğini bozmayıp sağdan direksiyonlu kalmasına çalışıyorum, tövbe sinirlerim bozuldu şimdi küfür etmiycem

sakin ol hacı soldan yap bosver bahanesi oldu iste soldan iyidir :D

psikolojikdeli
08-10-2012, 23:19
Mikropun Teg benim Silvia şimdi sola mı alıcaz araçları olay bumudur zorla yaktırcaklar o olcak aq

psikolojikdeli
08-10-2012, 23:22
sakin ol hacı soldan yap bosver bahanesi oldu iste soldan iyidir :D

Ya bro acayip sinirlendim ya bırakıcam vallah araba işlerini Trde yapılacak iş değil alırım 2 teker ortadan giderm

GökhanO
08-10-2012, 23:23
Ya bro acayip sinirlendim ya bırakıcam vallah araba işlerini Trde yapılacak iş değil alırım 2 teker ortadan giderm

2 teker sakat abi ama 4 tekerle ugrasmakta her gecen gun zorlasıyor Allah sonumuzu hayır etsin

psikolojikdeli
08-10-2012, 23:26
2 teker sakat abi ama 4 tekerle ugrasmakta her gecen gun zorlasıyor Allah sonumuzu hayır etsin

benzini vergisi cezası ustası yedek parçası vallah gına geldi ya, sakat makat alıcam bi cross elbet benim kafadan bir kaç kişi bulurum vururz dağa taşa kendimizi, isterse grenajı parçalansın motoru patlasın ne kadara mal olcak ki arabaya yaptığmız jant lastik parası zaten motorun total değeri

onursumer
08-10-2012, 23:45
sağdan direksiyonlu aracı olan onlarca kişiyi mağdur etmemek içinde bir fikirleri vardır herhalde ?

sonuçta onceden trafiğe çıkmış araçlar bundan sonrası için geçerliliği olması gerekiyor

eğer boyle bir yaptırım yapıcaklarsada o araç sahiplerine farklı alternatifler sunmaları gerek mağdur olmamaları için

psikolojikdeli
09-10-2012, 00:06
sağdan direksiyonlu aracı olan onlarca kişiyi mağdur etmemek içinde bir fikirleri vardır herhalde ?

sonuçta onceden trafiğe çıkmış araçlar bundan sonrası için geçerliliği olması gerekiyor

eğer boyle bir yaptırım yapıcaklarsada o araç sahiplerine farklı alternatifler sunmaları gerek mağdur olmamaları için

Yarın Bostancı trafik şube işe görüşücem bakalım ne diyecekler

BLuEBoY
09-10-2012, 00:08

bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.. tanıdıgımda var böle bi araç bilgilenmek isterim :icon_tup:

psikolojikdeli
09-10-2012, 00:19
Bilgilendirmeyi burada yaparım umarım bilgi sahibidirler

Osman Bahadır
09-10-2012, 00:23
Anladığım kadarıyla sorun emniyet trafikle alakalı değil. UBAK, yani Ulaştırma Bakanlığı'nın muayene yönetmeliğiyle ilgili. Trafik zaten yeni tescil yapmıyor, eskiye de muayeneden geçtiği sürece karışmıyordu. Yeni durumda eski tesciller de muayeneden geçmeyecek. Buna trafik çözüm getiremez. Emniyet trafiğin muhtemelen yeni düzenlemeden haberi bile yoktur. Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeniz, onlardan bilgi almanız lazım.

Burak-Akın
09-10-2012, 00:38
saçma sapan yasalar gelmeye devam ediyor.. Sağdan direksiyonlu araçlar senin gözünemi battı arkadaşım diyesim geliyor!

Murat Özcan
09-10-2012, 00:40
Sağdan direksiyon olayına yıllardır alısamadım ne zaman gorsem kıl oluyorum :D

Mikrop_Ali
09-10-2012, 06:54
Tamda bu ay muayene vardi hemen girdimi yururluge? Ben muayene istasyonlarina her gittigimde soruyodum calissin gecer sikinti olmaz diyolardi şansimi denerim gecerse gecer gecmezse soker plakayi oyle gezerim

serkanokan
09-10-2012, 08:02
Tamda bu ay muayene vardi hemen girdimi yururluge? Ben muayene istasyonlarina her gittigimde soruyodum calissin gecer sikinti olmaz diyolardi şansimi denerim gecerse gecer gecmezse soker plakayi oyle gezerim

Bence bi an önce muayeneni yaptır.

Met
09-10-2012, 08:38
Muayeneyi yaptiktan sonra yasa yururluluge girse sıkıntı cikmaz demi ? 2 sene kafa rahat olur.

Mikrop_Ali
09-10-2012, 09:11
Bence bi an önce muayeneni yaptır.
Oem yaylari takip gitcem bakalim nolcak.

Muayeneyi yaptiktan sonra yasa yururluluge girse sıkıntı cikmaz demi ? 2 sene kafa rahat olur.

Benim ruhsatim filan herseyim var 3-4 gun sonra bitiyo muayene gecersem yasa cikmadan sikinti yok 2 yil daha kafa rahat.
Gelismeleri buraya yazarim

darkmoon
09-10-2012, 09:27
sayı azımsanmayacak kadar olmalı ki bu kararı alsınlar, alternatif ne olabilir ki

Bilmiyorum onu düşünen insanların bu insanları mağdur bırakmama yolunda bir çözüm bulmalarıda gerekir misal 10 bin tane araç bile olsa sağdan direksiyonlu..
türkiyede toplamda 17 milyon araç var deniyor..

17 milyonda 10 bin ciddi bir rakam değildir ama 10 bin sürücü 10 bin insan ciddi bir rakamdır bir çözüm bulmaları gerekir..

en azından yeni yapılıcak hurda indirimine yaşı farketmeksizin bu sağdan direksiyonlularda eklene bilir belki ufakda olsa bir çözüm olabilir.

Mikrop_Ali
09-10-2012, 09:36
Guzelim ulkemizde trafik adina hersey cok mu duzgunmuste buna takmislar? Tr de kac tane olabilir ki sagdan direksiyonlu araba? Neden boyle bi yasa cikartmaya gerek duyuldu acaba zaten 2010'dan sonra gumrukten cikanlari tescil etmiyolardi. Sola cevrilmesi gerekiyodu. 2010'dan once tescil edilenlerde bi sikinti yoktu. Toplasan 30 tane anca vardi tr de cok bile soylemis olabilirim rakami.

Mikrop_Ali
09-10-2012, 09:42
Mikropun Teg benim Silvia şimdi sola mı alıcaz araçları olay bumudur zorla yaktırcaklar o olcak aq

Abi sende ruhsat plaka filan yok mu?

darkmoon
09-10-2012, 09:44
kimsenin dikkatini çekiyormu bilmiyorum ama genelde türkiyede araç sürmek araç toplamak arabalarla ilgili her şey çok zorlaşdı insanlar vergi dairesinden sorgulama yapıyor falanca tarihinden kalma trafik borcu çıkıyor mtv borcu çıkıyor adam benim borcum yok bana bir şey gelmedi diyor oda haklı ona bir şey gelmemişse ne bilicek.. yakıt desen ayrı bir külfet benzin olmuş 5 tl mazot olmuş 4.5 tl lpg de hiç ucuz değil.. kaza yapsan zaten yerli araç kalmadı parçalar her şey tuzlu.. yani araba sürmek ciddi anlamda zorlaşdı almak değil sürmek zorlaşdı.. nerden ne çıkıcağı belli olmuyor bir gün bir uyanırsın yasa çıkmış falanca sistemli araçlar trafikden kaldırılıcak diye misal seninde aracında o sistem varsa gitti araba..
bendede gv250 var ben keyif için aldım motorumu memnunumda ama artık bende tam zamanlı motor kullanıcısı olucam gibi gv yide satılığa koyucam kardeşi gt250 naked alıcam o günlük kullanıma gelir tam zamanlı yağmur çamur tak kış lastiğini her şekil sürersin..

Brs_eg
09-10-2012, 10:33
Abi sende ruhsat plaka filan yok mu?

var araba plakali ruhsatli tescilli.

AtmoSpheriC
09-10-2012, 12:39
bu kötü olmuş ya :S

wrcsinan
09-10-2012, 13:52

Bostanci trafik sube kapandi sanirsam. Haberin olsun

Mikrop_Ali
09-10-2012, 14:45
var araba plakali ruhsatli tescilli.

Benimle ayni durumda o zaman. Bu ayin 11'i sonmus 3-5 ampul degistircwm gidiyim bakalim nolcak. Ama bu yasa bizi kapsamayabilir.

Frid
09-10-2012, 19:37
Çoktan kusur tekse girdi, bugün teyit etmek için baktım, ^direksiyon sağda = ağır kusur^ olarak geçiyor, konunun muhatabı ulaştırma bakanlığı emniyeti bağlayan durum yok, ve bütün sağdan direksiyonlu araçları kapsıyor, bir çok klasik araç ne yapacak müzelik mi olacak

darkmoon
09-10-2012, 19:39
onlar sanırım artık çekme belgeli kalırlar.. yada özel izin belge alırlar en kötüsü mahkemeye başvurur bir çözüm yolu ararlar..

K0213
09-10-2012, 19:40
ztn bu ülkede ticari amaç güdüldüğü sanılan her konuda düzeltme yaparlar ama hiç bi şekilde klasik araçları ayırmazlar bu durumdan! ztn hala bi klasik otomobil federasyonu yok resmi bi şekilde!

onursumer
09-10-2012, 19:46
bu olay mahkemeye taşınırsa zaten iptal edilmek zorunda diye düşünüyorum

Frid
09-10-2012, 20:52
bazı şeyleri düzeltelim değiştirelim derken hiç arge plan proje yapılmayan, önü arkası düşünülmeyen ülkeye türkiye deniyor.

darkmoon
09-10-2012, 20:59
mahkemeye gidilirse bozulur o karar bana göre yeniden bir ayar çekerler.. sağdan direksiyonlu 50-60 kişi mahkemeye gitse yeterli zaten..

ismailozkan_01
09-10-2012, 21:04
trafik şubesinin yapacağı bi şey yoktur kanunlar yönetmelikleri meclis değiştirir polisler uygular bu ulaştırma bakanlığının ve tüvtürkün çalışması sonucu yasallaşmış bir durumdur bence .

bskone
09-10-2012, 21:13
herşeyi düzeltilerde bir tek bu kaldı. yollarda sayısız uçan teneke, ayaklı bomba geziniyor.onlara bi çözüm bulamadılar sagdan direksiyonlu araçlara yasak getirdiler.ilginç çok ilginç.

psikolojikdeli
09-10-2012, 23:08
aracım ruhsatlı tescilli plakalı bugün bacağı hallettim halı saha maçında işlerim biraz aksayacak, Bostancı trafiğin değiştiğini biliyorum Şube müdürü aile dostumuz ama onunda görüştüğüm kadarı ile pek bilgisi yok bu husus hakkında araştırcak bakalım

Mikrop_Ali
10-10-2012, 19:28
aracım ruhsatlı tescilli plakalı bugün bacağı hallettim halı saha maçında işlerim biraz aksayacak, Bostancı trafiğin değiştiğini biliyorum Şube müdürü aile dostumuz ama onunda görüştüğüm kadarı ile pek bilgisi yok bu husus hakkında araştırcak bakalım

araba bittimi pekı muayeneye hazırmı?
her bilgi işimize yarar ben bıkacgun ıcınde egzozu yayı sokup gıtcem gelısmelerı yazıcam

Frid
11-10-2012, 09:07
Bence gitme Ali araç kalacak ve boşuna 148 tl vereceksin ve arıcı tadil ettir proje cizdir tadilat muayenesine gel diyecekler yeniden 148 tl ödeyeceksin

Mikrop_Ali
11-10-2012, 09:38
Cumartesiye randevu aldimda birazdan gidip konuscam bakalim nolcak.

Mikrop_Ali
11-10-2012, 16:26
Aradim konustum gecmez muayeneden diyolar. Mahkeme yolu gözüktü bizlere..

Tsport
11-10-2012, 17:44
İyi olmuş sağdan direksiyonlu arabanın trafikte ne işi var solunu göremiyor adamlar. :heyoo:
Bence soldan direksiyonuda yasaklamalılar sağını gormüyor onlarda :D

Herkes BMW McLaren F1 gibi araca binmeli sağada solada eşit mesafede olmalı. Direksiyon ortada olmalı. Maksat halkı düdüklemekse düşününce mantıklı geliyor. :beuj::icon_wack

GTR R32 Turan
11-10-2012, 18:04
Sag direksiyonlu aracı olan arkadaşlar hepimize gecmiş olsun

ulaştırma bakanligi 01.07.2012 tarihde aldıgı kararla

sag direksiyon lu araçalar AGIR kusurludur.

3.16.1 Direksiyon sağ tarafta Ağır Kusur 01.07.2012 31.12.2070

google bu sekilde aratinca cıkıyor (2012 agır kusur tüv)

bu konu da biraz asraştirma yaptım ve ortaya

idare mahkemelerinde bu maddenin iptali için dava açılması gerekiyor.

Normal sartlarda kazanılmiş haklar geri alınamaz

ama tabi burası türkiye

ilk önce yürütmeyi durdurma kararı daha sonra da bu maddenin iptali olacak sekilde dava acılması gerekiyor.

ben dava acacagim.
dava acacak olan arkadaşlar varsa
toplanıp birlikte dava acalım
turansezginttx@hotmail.com
buradan ulasabilirsiniz.

darkmoon
11-10-2012, 18:09
evet toplu açılırsa daha etkili ekonomik olarakda daha ucuz olur avukatlık ücreti falan evrak işleri.

Osman Bahadır
11-10-2012, 18:12
Sag direksiyonlu aracı olan arkadaşlar hepimize gecmiş olsun

ulaştırma bakanligi 01.07.2012 tarihde aldıgı kararla

sag direksiyon lu araçalar AGIR kusurludur.

3.16.1 Direksiyon sağ tarafta Ağır Kusur 01.07.2012 31.12.2070

google bu sekilde aratinca cıkıyor (2012 agır kusur tüv)

bu konu da biraz asraştirma yaptım ve ortaya

idare mahkemelerinde bu maddenin iptali için dava açılması gerekiyor.

Normal sartlarda kazanılmiş haklar geri alınamaz

ama tabi burası türkiye

ilk önce yürütmeyi durdurma kararı daha sonra da bu maddenin iptali olacak sekilde dava acılması gerekiyor.

ben dava acacagim.
dava acacak olan arkadaşlar varsa
toplanıp birlikte dava acalım
turansezginttx@hotmail.com
buradan ulasabilirsiniz.

Dava açabilirsiniz. Ama kazanılmış hakkın iadesinden değil. Burada kazanılan bir hak yok, izin var. Karayollarında seydetmesine izin verilecek araçların taşıması gereken kriterlerle ilgili. Yarın da bakanlık euro4 altındaki tüm motorları yasaklayabilir. euro0-1-2-3 motoru olanlar hakkın iadesi istemiyle dava açamazlar. Belirli yaşın üstündeki kamyonlar zorla trafikten men edildi. Hangisi dava ile geri dönebildi?

Siz bence önce mağduriyetinizi belirtir şekilde bakanlığa başvurun. Bir orta yol bulunmasını isteyin.

BLuEBoY
11-10-2012, 18:16
bizimde bi abimizin porsche 928'i var sağdan direksiyonlu.. kaç senedir muayenesi yok, adam eksikleri yaptırdı boyattı ugraştı muayene yapılsın rahat dolaşsın diye.. araç şimdi çöpmü oldu yani nasıl iş bu :Deli:

GTR R32 Turan
11-10-2012, 18:54
Dava açabilirsiniz. Ama kazanılmış hakkın iadesinden değil. Burada kazanılan bir hak yok, izin var. Karayollarında seydetmesine izin verilecek araçların taşıması gereken kriterlerle ilgili. Yarın da bakanlık euro4 altındaki tüm motorları yasaklayabilir. euro0-1-2-3 motoru olanlar hakkın iadesi istemiyle dava açamazlar. Belirli yaşın üstündeki kamyonlar zorla trafikten men edildi. Hangisi dava ile geri dönebildi?

Siz bence önce mağduriyetinizi belirtir şekilde bakanlığa başvurun. Bir orta yol bulunmasını isteyin.

yukarıda belirtiginiz örnek bu konuya pek uymadı
(Belirli yaşın üstündeki kamyonlar zorla trafikten men edildi. Hangisi dava ile geri dönebildi?)
tüv 1700 maddesi var bu maddeleri
karşilayamayan agır kusurlu araclar trafikten men edilir.
eski aracların bunlari karşilamasi hem zor hemde cok maliyetli ve parca sıkıntısıda olabilir.

bu konuda avukatin yorumlarını yazdım
tüv 2010 yılından itibaren gümrük çikişli ve yurt dışından girmiş sag direksiyonlu aracları muayene etmiyor ve tescil belgesi vermiyorlar.
bu konuda yonetmelik degişmiş ve bunu iptal edemezsin.
mevcut verilmiş tescil belgeli ve plakalı aracları 01.07 2012 itibaren muayene etmiyor bu da verilmiş hakların geri alınması maddesine giriyor muş avukatın söylemi.

darkmoon
11-10-2012, 18:57
saçma zaten o zaman devlet araçları satın alsın sürücülerin mağduriyetini gidersin yada mevcut araçların soldan direksiyonlu yapılma masrafı neyse ödesin sürücüleri mağdur etmesin.

Osman Bahadır
11-10-2012, 18:58
yukarıda belirtiginiz örnek bu konuya pek uymadı
(Belirli yaşın üstündeki kamyonlar zorla trafikten men edildi. Hangisi dava ile geri dönebildi?)
tüv 1700 maddesi var bu maddeleri
karşilayamayan agır kusurlu araclar trafikten men edilir.
eski aracların bunlari karşilamasi hem zor hemde cok maliyetli ve parca sıkıntısıda olabilir.
bu konuda avukatin yorumlarını yazdım
tüv 2010 yılından itibaren gümrük çikişli ve yurt dışından girmiş sag direksiyonlu aracları muayene etmiyor ve tescil belgesi vermiyorlar.
bu konuda yonetmelik degişmiş ve bunu iptal edemezsin.
mevcut verilmiş tescil belgeli ve plakalı aracları 01.07 2012 itibaren muayene etmiyor bu da verilmiş hakların geri alınması maddesine giriyor muş avukatın söylemi.

Avukatınız yasada tanımlı hangi hakkın iadesini istiyor?

GTR R32 Turan
11-10-2012, 19:05
bildiginiz birşey varsa paylaşirsaniz sevinirim.
amacımız cıkış yolu bulmak
boş yere tartişmak degil.

Osman Bahadır
11-10-2012, 19:09
bildiginiz birşey varsa paylaşirsaniz sevinirim.
amacımız cıkış yolu bulmak
boş yere tartişmak degil.

Tartışmıyorum zaten. Yöntem hatanızı belirtiyorum. O şekilde "bence" bir yere varamayacağını söylüyorum. Bence de bu durum bir mağduriyet oluşturmuştur. Bakanlığın "zaten tescili de yapılmıyordu bu araçların, artık muayenesini de yapmayalım" diye bu kararı aldığından, eski tescil araçları hesaba katmadığından eminim. Siz durumunuzdan, bu araçların varlığından bakanlığı haberdar edeceksiniz. Bu mağduriyetinizi bildireceksiniz. Bir çözüm yolu önermelerini isteyeceksiniz. Eğer bir sonuca ulaşamazsanız mahkeme yoluna başvurup, bu uygulama sonucu mal kaybına, zarara uğradık, zararımızın giderilmesini istiyoruz diyeceksiniz, hakkın iadesi değil. Çünkü bu bir hak değil, izin.

darkmoon
11-10-2012, 19:11
en mantıklısı sanırım benim dediğim gibi olur araçların direksiyonunu sola almak bunun için masraf neyse araç sahibi öder devlete ibraz eder devlette ödediği parası neyse vatandaşa tanzim eder zararını karşılar en mantıklısı makulu bu gibi.

GTR R32 Turan
11-10-2012, 19:15
Tartışmıyorum zaten. Yöntem hatanızı belirtiyorum. O şekilde "bence" bir yere varamayacağını söylüyorum. Bence de bu durum bir mağduriyet oluşturmuştur. Bakanlığın "zaten tescili de yapılmıyordu bu araçların, artık muayenesini de yapmayalım" diye bu kararı aldığından, eski tescil araçları hesaba katmadığından eminim. Siz durumunuzdan, bu araçların varlığından bakanlığı haberdar edeceksiniz. Bu mağduriyetinizi bildireceksiniz. Bir çözüm yolu önermelerini isteyeceksiniz. Eğer bir sonuca ulaşamazsanız mahkeme yoluna başvurup, bu uygulama sonucu mal kaybına, zarara uğradık, zararımızın giderilmesini istiyoruz diyeceksiniz, hakkın iadesi değil. Çünkü bu bir hak değil, izin.

acıklama için tsk
bunun için izlememiz gereken yol nedir
yardımcı olursan sevinirim
toplu halde dilekçe ile başvuru olur mu?

Osman Bahadır
11-10-2012, 19:24
acıklama için tsk
bunun için izlememiz gereken yol nedir
yardımcı olursan sevinirim
toplu halde dilekçe ile başvuru olur mu?

Toplu dilekçeden çok kişisel başvurular daha etkili olur.

Bu düzenlemeyi yapan yer KUGM, yani Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Dolayısıyla itiraz da oraya yapılmalı. Yazılı dilekçe yoluyla yapılırsa geri dönüş de yapılmak zorundadır. Önceden haber verilmeksizin, hazırlık süreci olmaksızın bu uygulamaya geçilmesinden kaynaklı mağduriyetinizi belirten ve çözüm isteklerinizi içeren bir dilekçe yazabilirsiniz. Gelecek sonuca göre mahkeme yoluna gidebilirsiniz. Mahkmeye giderken elinizde kurumun resmi red cevabı olursa daha net ve hızlı bir sonuç elde edersiniz mahkemeden.

Dr.Rs
11-10-2012, 19:32
ben herşeye varım dilekçeyse dilekçe davaysa dava açalım. burdan bilgileri gelişmeleri paylaşalım .
mikro Önce Küçümsediler, Sonra Ayakta Alkışladılar !! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XC6U-g65uYI&feature=youtube_gdata_player) p ali

GTR R32 Turan
11-10-2012, 19:34

Bu düzenlemeyi yapan yer KUGM, yani Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Dolayısıyla itiraz da oraya yapılmalı. Yazılı dilekçe yoluyla yapılırsa geri dönüş de yapılmak zorundadır. Önceden haber verilmeksizin, hazırlık süreci olmaksızın bu uygulamaya geçilmesinden kaynaklı mağduriyetinizi belirten ve çözüm isteklerinizi içeren bir dilekçe yazabilirsiniz. Gelecek sonuca göre mahkeme yoluna gidebilirsiniz. Mahkmeye giderken elinizde kurumun resmi red cevabı olursa daha net ve hızlı bir sonuç elde edersiniz mahkemeden.

tesekkürler

Frid
11-10-2012, 20:32
yapacaklarını da şimdiden söyleyeyim, bir tarih belirleyecekler misal 01.10.2012 tarihinden itibaren ülkeye girecek olan araçlara uygulamaya çevrilecek bu durum, tarihi salladım, bakanlığın her zaman yaptığı iş bu, önce gelişi güzel düzenliyor itirazlar alınca genişletiyor eviriyor çeviriyor bir yerden kurtarmaya çalışıyor. ne kadar çok araç sahibi itirazda bulunursa o kadar iyi olur.

psikolojikdeli
11-10-2012, 23:17
Avukatımla bende en kısa zamanda görüşücem bende bilgileri yine burda paylaşıcam, dava vs ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.

GTR R32 Turan
14-10-2012, 13:29
Avukatımla bende en kısa zamanda görüşücem bende bilgileri yine burda paylaşıcam, dava vs ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.

gorusme yapabildiniz mi?

psikolojikdeli
16-10-2012, 01:37
gorusme yapabildiniz mi?
bu hafta ayak bileğimi kırdım daha doğrusu bağlarımı kopardım onun için işlerim biraz aksadı en kısa zamanda görüşüp yazıcam yüzyüze konuşmak tecihim ama önbilgi için telefonla görüşücem

psikolojikdeli
17-10-2012, 11:40
Görüştüm dava açılacak dedi verilmiş hakkın geri alınması vs bir sürü birşey söyledi iptal davası açılacakmış en kısa yanına gidipte görüşücem facebookta bir grup oluşturursak tüm sağdan direksiyonlu araç sahipleri daha kolay iletişim kurarız diye düşünüyorum

psikolojikdeli
17-10-2012, 12:04
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/groups/357930164300697/)

sağdan direksiyonlu araç sahipleri buraya üye olursa hızlı bir şekilde haberleşebiliriz

Frid
17-10-2012, 14:03
Verilmiş hak üzerinden birşey elde edilemez bence

Mikrop_Ali
22-10-2012, 22:18
gelişmeleri merakla bekliyorum aracı çıkartmamaya çalışıyorum trafiğe ama lazım oluyo en kısa sürede çözmemiz lazım bu işi takipteyim grubada katıldım.

psikolojikdeli
22-10-2012, 22:34
Vallah çözmemiz lazım biran önce burdanda bişeyler karalayıp yollarsanız belki bişeyler çıkartabiliriz

http://bilgibasvuru.basbakanlik.gov.tr/

Mikrop_Ali
06-11-2012, 15:22
varmı bi sonuç durumlar nasıl guncel olsun

psikolojikdeli
14-11-2012, 23:39
Sağdan direksiyonlu araç sahipleri bana ulaşırlarsa sevinirim, tüm açıklamaları aldım yazmakla olmayacak anlatmam gerekli

Senat 0533 653 17 83

15,11,2012

MeRtCaN
14-11-2012, 23:52
Sağdan direksiyonlu araç sahipleri bana ulaşırlarsa sevinirim, tüm açıklamaları aldım yazmakla olmayacak anlatmam gerekli

Senat 0533 653 17 83

15,11,2012

hayılı haberler gelır ınsallah

gerceekten cok sacma bır uygulama

Frid
15-11-2012, 08:40
tek tek anlatmaktansa yazıp bilgilendirmek daha sağlıklı ve kolay olur gibi geldi bana Senat

Mikrop_Ali
15-11-2012, 16:28

Senat 0533 653 17 83

15,11,2012

sarj aletimi bulur bulmaz ulasıcam.
olumlu biseyler varmı?

Mikrop_Ali
01-01-2013, 21:16
varmı elinde yeni bilgiler olan benim durum vahim dönüşü yok artık diğer sağdan direksiyonlar ne yapıyor ??

ice
01-01-2013, 22:00
Şimdi yurt dışından sağdan direksiyonlu bir araba alsam ! Ruhsat çıkartıp daha sonra sola alıp kullanabilir miyim Yada yurt dışında sola aldırıp getirmem mi gerekiyor ?

ice
02-01-2013, 11:03
Şimdi yurt dışından sağdan direksiyonlu bir araba alsam ! Ruhsat çıkartıp daha sonra sola alıp kullanabilir miyim Yada yurt dışında sola aldırıp getirmem mi gerekiyor ?

Güncel....

cenkr1
02-01-2013, 11:53
Aracın soldan direksiyon üretimi varsa alabilirsin Supra gibi r34 hicbirsekilde olmaz soldan üretimi olmadıgı icin Sola alınmışsa yurtdışında problem olmaz

Mikrop_Ali
02-01-2013, 15:07

firewall da kaynak görürlerse muayeneden geçirmiyorlar. söylenen bu yada tr'deki aracı müzeye verin diyolar. orda sola geçirip gelince sıkıntı olmayabilir. benimde sola çevirme şansım vardı delikler vs herşey var orjınalinde ama uğraşamadım birsürü iş..

EEE
09-01-2013, 14:51

siz hukukçumusunuz

EEE
09-01-2013, 14:57

idareye başvurmadan iptal davası açamazsınız zaten

ice
09-01-2013, 16:11
Aracın soldan direksiyon üretimi varsa alabilirsin Supra gibi r34 hicbirsekilde olmaz soldan üretimi olmadıgı icin Sola alınmışsa yurtdışında problem olmaz

firewall da kaynak görürlerse muayeneden geçirmiyorlar. söylenen bu yada tr'deki aracı müzeye verin diyolar. orda sola geçirip gelince sıkıntı olmayabilir. benimde sola çevirme şansım vardı delikler vs herşey var orjınalinde ama uğraşamadım birsürü iş..

Eyvallah geç gördüm kusura bakmayın.Yurt dışında alınabilir direksiyon ama yaş muhabbeti bozuyor işi :(

Ahmetim103
15-04-2014, 15:53
güncel diyelim..

Kahn23
15-04-2014, 15:56
güncel diyelim..

Ne'ye güncel diyelim :beuj:

Burak K.
15-04-2014, 19:07
Neden güncel dedik? Gelişme mi var?

Frid
22-03-2015, 08:24
Güncel.

2015 yılı için ubak ile yapılan toplantı sonucu, kusur listesi güncellemesinde alınan kararlara göre.

23.03.2015 Tarihinden itibaren sağdan direksiyonlu araçlar, direksiyonu sağda diye kusur almayacak. Kusur kaldırıldı.

blow07
22-03-2015, 17:27
Güncel.

2015 yılı için ubak ile yapılan toplantı sonucu, kusur listesi güncellemesinde alınan kararlara göre.

23.03.2015 Tarihinden itibaren sağdan direksiyonlu araçlar, direksiyonu sağda diye kusur almayacak. Kusur kaldırıldı.

sağ direksiyonlu araç sahipleri ve getireceklerin işine yarayacak . :D

levent
22-03-2015, 17:29
Güncel.

Gümrük çıkışlı R34 :D

emrekuzdere
22-03-2015, 17:49
Yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yıllarda forumdan bir arkadaş sağdan direksiyonlu güzelim bir integra'yı bu yüzden parçalayıp satmıştı. Yazık oldu.

Mutlu Değerli
22-03-2015, 17:55
ITR var bi tane Peak Garage'da olması lazım, o için güzel haber bence

Low-Rider
22-03-2015, 17:56
ITR var bi tane Peak Garage'da olması lazım, o için güzel haber bence

Daha yeni sola aldılar onu :)

Frid
22-03-2015, 18:00
Gümrük çıkışlı R34 :D

olur olur sikinti yok :D

Skyhawk34
22-03-2015, 18:01
%80 i geçtiğimiz son 2 senede sola aldı bile :D

ne küfür ediyorlardır lan :D :D :D

Frid
22-03-2015, 18:01
Daha yeni sola aldılar onu :)

iyi söverler duyunca :D :D

Mutlu Değerli
22-03-2015, 18:04
Aynn sağlam sövüyolardır :D :D :D :D

aykutsafakyaman
22-03-2015, 19:13
Milletle dalga geçmişler resmen :D

onursumer
22-03-2015, 19:38
en azından artık gümrükten sağ direksiyonlu araba alırsak muayeneye sokabilicez tadilat yapmadan

psikolojikdeli
22-03-2015, 20:49
ya bişey demek istemiyorum da Allah bin türlü belalarını versin beyni gelişmemiş mantıksızlık abidesi insanlar sevineyim mi üzeleyimmi bilemedim

wolrath
22-03-2015, 20:58
baslıgı degıstırmek lazım ıyı haber dıye :)

Mikrop_Ali
22-03-2015, 21:00
çok ağır küfürler ediyorum ama yazamıyorum buraya o kararı verene vatandaşlara....

Frid
22-03-2015, 21:12
ya bişey demek istemiyorum da Allah bin türlü belalarını versin beyni gelişmemiş mantıksızlık abidesi insanlar sevineyim mi üzeleyimmi bilemedim

çok ağır küfürler ediyorum ama yazamıyorum buraya o kararı verene vatandaşlara....

sizin projeleri mundar ettiler ya bence kına yakabilirler...

hatadan dönmeleri 3 yıl sürdü, saçma salak bürokrat kararlarının ülkesiyiz.

MeRtCaN
22-03-2015, 21:32
Orhan proje cıktı bıze toplayalım yavastan ıntegrayı bence :)