Orijinalini görmek için tıklayınız : AÖF Okuyanlar Acil Yardım ??
Murat Özcan
09-10-2012, 11:16
Arkadaşlar MYO 2 yıllık işletmeyi bitirdikten sonra açıktan 3 ten devam edicek arkadaşım net bir cevap bulamadığımız için tekrar açtık konuyu,sözel bir bölüm istiyoruz içinde matamatik muhasebe olmasın çok zorlandı onlardan,bize kamu yönetimini tavsiye ettiler sözel olarak sizler ne düşünüyorsunuz hangileri kolay ve sözeldir hangisini seçmeliyiz acil yardım edin son kayıt 19 ekim girebileceğim bölümler şu şekilde;
-İŞLETME-
-KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
-İKTİSAT
-MALİYE
-ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER
-ULUSLARARASI İLİŞKİLER
-KAMU YÖNETİMİ
İktisat biraz daha sayısal ağırlıklı .. İşletme ikisinin ortası ,ama kamu yönetimi de sözel olarak çok basit sayılmaz .Konaklama işletmeciliğini bitirince ne yapmayı planlıyorsunuz ki ? En mantıklısı o zaman kamu yönetimi
Murat Özcan
09-10-2012, 11:21
İktisat biraz daha sayısal ağırlıklı .. İşletme ikisinin ortası ,ama kamu yönetimi de sözel olarak çok basit sayılmaz .Konaklama işletmeciliğini bitirince ne yapmayı planlıyorsunuz ki ? En mantıklısı o zaman kamu yönetimi
Amaç 4 yıllık bitirmek dostum bölüm ne olursa olsun yani o mantıkla hareket ediyoruz öyle söyliyim
bende araştırıp girmiştim kamu yönetimi kolay kamuyu seçsin
Murat Özcan
09-10-2012, 11:23
bende araştırıp girmiştim kamu yönetimi kolay kamuyu seçsin
Sizdemi kamu yönetimi okudunuz acaba ?
matthardy
09-10-2012, 11:25
işletemede mat.muh. var.
iktisat tam sıkıntı.
amacınız tamamiyle 4 yıllık olsun camur olsunsa en kolayı kamu.
Sizdemi kamu yönetimi okudunuz acaba ?
Evet bende kamu yönetimi okudum.Özellikle 3.sınıfı çok kolay kamu yönetimi sayısal ders yok rahatlıkla yapabilir aynı şekilde 4.sınıfta öyle.
Direk tercih yapsın.
ozgurluk
09-10-2012, 11:28
İşletme öneririm, benim tercihimde işletme olmuştu.
Murat Özcan
09-10-2012, 11:29
işletemede mat.muh. var.
iktisat tam sıkıntı.
amacınız tamamiyle 4 yıllık olsun camur olsunsa en kolayı kamu.
Anlıyoruz hocam çok teşekkürler aynen dediğiniz gibi 4 yıllık olsun çamurdan olsun mantığıyla hareket ediyoruz bizede kamu yakın geliyor
Evet bende kamu yönetimi okudum.Özellikle 3.sınıfı çok kolay kamu yönetimi sayısal ders yok rahatlıkla yapabilir aynı şekilde 4.sınıfta öyle.
Direk tercih yapsın.
Anladım abicim bizede öyle geliyor kamu önerdiler ama çalışmadan olmaz tabiki çalışırsa dediğiniz gibi kolay gelecektir onada muhtemelen kamu seçiçek buraya yapılan yorumlarda çok önemli bizim için diğer arkadaşlarımızın görüşlerinede bir bakalım tekrardan teşekkürler
Murat Özcan
09-10-2012, 11:32
İşletme öneririm, benim tercihimde işletme olmuştu.
İşletme 2 yıllık okudu maliyet ve muhasebe yüzünden 3 yılda bitirdi adam nefret etti sayısaldan hocam :)
Murat Özcan
09-10-2012, 11:37
Başka düşüncesi olan arkadaşlar yokmu ?
ozgurluk
09-10-2012, 11:41
İşletme 2 yıllık okudu maliyet ve muhasebe yüzünden 3 yılda bitirdi adam nefret etti sayısaldan hocam :)
Hayırlısı diyelim o zaman :) öyle ahım şahım matematiklik konular yok aslında, tamamen ezbere dayalı inanın. Son yılların çıkan sorularına bi göz gezdirin, hafif mantık yürüterek yapılabilecek sorular olduğunu göreceksiniz.
Murat Özcan
09-10-2012, 12:01
Hayırlısı diyelim o zaman :) öyle ahım şahım matematiklik konular yok aslında, tamamen ezbere dayalı inanın. Son yılların çıkan sorularına bi göz gezdirin, hafif mantık yürüterek yapılabilecek sorular olduğunu göreceksiniz.
Aynen hayırlısı,evet çalışınca oluyor diyorlar ama adamın gözü korkmuş bir kere istemem diyor sayısal :D
kerimvtec
09-10-2012, 12:03
Bende kamu yonetımı okuyorum sayısalı pek ağır değil ama kesınlıkle çalışmak hazırlanmak gerek ..yoksa sıkıntı benım gıbı 1.sınıfta yerınde sayar durursun :D
ben işletme okudum 3te biraz zorlandım finansal yönetim maliyet muhasebesi falan zorladı ama 4 nasıl bitti ben bile bilmiyorum kursun verdiği sorular işimi acaip kolaylaştırdı.. kamu yönetimi sözel tamamda derslerine çalışsan milletvekili bile olursun :) işletme candır :D
dostum zaten myo da ılk ıkı yıl genel/temel derslerı gormus bundan sonra pek sayısal yokkı 3 le 4 te.
kamu sozel fakat hukuklar fena kasıyo yanı keske ısletmeden devam etseydım yada ısletme secseydım dıyen cok ınsan var. sozel dıye kamuyu kolay sanmayın.
bence ısletmeden devam etsın.
benım de hayatım boyunca derslerım oyle dort dortluk degıldı. ama hıc zorlanmadım sayılır bır ıkı derse bıraz bakındım o kadar.
fakat kaderın cılvesıdır heralde arkadasına sıstem degıstı sımdı aof te kımse ne olcagını bılmıyo.
Bad-Fast
09-10-2012, 12:15
işletmede mat. yok , muhasebe var oda birz çalışmayla geçilir yani bence ..
konu kan yaptı bende bu hafta kayıt yaptırıcam 3.cü sınıftan
Murat Özcan
09-10-2012, 12:19
Bende kamu yonetımı okuyorum sayısalı pek ağır değil ama kesınlıkle çalışmak hazırlanmak gerek ..yoksa sıkıntı benım gıbı 1.sınıfta yerınde sayar durursun :D
Anlıyorum ama bizimki 3 ten devam edicek çalışarak tabiki
ben işletme okudum 3te biraz zorlandım finansal yönetim maliyet muhasebesi falan zorladı ama 4 nasıl bitti ben bile bilmiyorum kursun verdiği sorular işimi acaip kolaylaştırdı.. kamu yönetimi sözel tamamda derslerine çalışsan milletvekili bile olursun :) işletme candır :D
Evet ders içeriklerine baktık baya değişik konular var devlet bütçesi vs vs bakalım nasıl olcak,işletme can da maliyet ve finansal tam bir kabus orda :S
dostum zaten myo da ılk ıkı yıl genel/temel derslerı gormus bundan sonra pek sayısal yokkı 3 le 4 te.
kamu sozel fakat hukuklar fena kasıyo yanı keske ısletmeden devam etseydım yada ısletme secseydım dıyen cok ınsan var. sozel dıye kamuyu kolay sanmayın.
bence ısletmeden devam etsın.
benım de hayatım boyunca derslerım oyle dort dortluk degıldı. ama hıc zorlanmadım sayılır bır ıkı derse bıraz bakındım o kadar.
fakat kaderın cılvesıdır heralde arkadasına sıstem degıstı sımdı aof te kımse ne olcagını bılmıyo.
Anlıyorum hocam temel dersleri falan gördü ama 3 le 4 te gene maliyet finansal falan var onlar engel olur diye korkumuz :S
Bizimkininde sayısalı berbat nasıl geçti o dersleri bende bilmiyorum totem yaptı herhalde sınavlarda salladım dedi en son bana çıkarken
Bu sistem değişikliği nedir birşeyler duyduk ama onu araştırmaya zamanımız olmadı :S
Murat Özcan
09-10-2012, 12:30
işletmede mat. yok , muhasebe var oda birz çalışmayla geçilir yani bence ..
Evet bir ara istatistik vardı sanırım onun için matta vardı dıye yazdım hocam,emin değilim o dersi nasıl geçiçek :S
konu kan yaptı bende bu hafta kayıt yaptırıcam 3.cü sınıftan
Hangi bölüme giricen sen ?
Bad-Fast
09-10-2012, 12:33
3.sınıftan devam edicekse mat. da ist. de yok çünkü yeni mezun oldum olsa bende olurdu :)
Murat Özcan
09-10-2012, 12:39
3.sınıftan devam edicekse mat. da ist. de yok çünkü yeni mezun oldum olsa bende olurdu :)
2 yıllık myo okudu işletme,şimdi acıktan 3 gecicek bakalım nasıl olcak :D
ya bende finansaldan filan tırsıyodum ama bute bıle kalmadım. muhasebe desen oyle. cok fazla buyutulcek seylerdegıl bence. bırazcık baksa
yeter. dıye dusunuyorum
bende 4 yıllık lisans mezunuyum, okulu bitireli 2 yıl oluyor, şu an kayıt yaptırabiliyor muyum 19 ekim e kadar?
Murat Özcan
09-10-2012, 12:57
ya bende finansaldan filan tırsıyodum ama bute bıle kalmadım. muhasebe desen oyle. cok fazla buyutulcek seylerdegıl bence. bırazcık baksa
yeter. dıye dusunuyorum
Anladım hocam ben gerekenleri söylıcem kendısıne artık karar onun ama kamu olucak sanırım sayıldansa sözele bol bol calıssın daha ıyı
bende 4 yıllık lisans mezunuyum, okulu bitireli 2 yıl oluyor, şu an kayıt yaptırabiliyor muyum 19 ekim e kadar?
sanırım yaptırabılıyorsunuz hocam yakınınzda bulunan acıkogretım burosuna gıdıp bılgı alabılırsınız
Murat Özcan
09-10-2012, 13:40
Güncelll başka tavsiyesi olan varmıdır ?
kurumoğlu
09-10-2012, 14:16
bence sayısal olması muhim olmamalı sonucta okudugunuz bolum daha onemlı . İşletme tavsiyemdir.
Murat Özcan
09-10-2012, 14:17
bence sayısal olması muhim olmamalı sonucta okudugunuz bolum daha onemlı . İşletme tavsiyemdir.
Ama sayısal olupta bitirememektense sözel olup bitirmek daha iyi değilmi hocam
Suan bende aynı sıkıntıyı yasıyorum 3'ten devam edicem ama karar veremedim bi türlü..Allak bullak oldum :) :) Matematik benimde sıfır :D
Seni almazlar uğraşma:D
aodabasi
09-10-2012, 15:25
BEn daha 2 gün önce kayıt yaptırdım işletmeye öyle ahım şahım bi sayısal değil kamuda da kararsız kalmıştım inanılmaz sözel dediler girmedim...ÖNemli bi mevzsu daha var fark dersleri eğer fark dersi alırsa ekstradan 3 er dersen 6 ders daha alcak dikkat edin ona ..FArk dersi dediklerim ise işletme 1.sınıf dersleri..2 yıllık işletme okuduysa fark dersi almıcak demektir direk işletmeye yaptırsın kaydını sıkıntısız gider.
Murat Özcan
09-10-2012, 18:26
Suan bende aynı sıkıntıyı yasıyorum 3'ten devam edicem ama karar veremedim bi türlü..Allak bullak oldum :) :) Matematik benimde sıfır :D
Konuyu takipte kal hacı :)
BEn daha 2 gün önce kayıt yaptırdım işletmeye öyle ahım şahım bi sayısal değil kamuda da kararsız kalmıştım inanılmaz sözel dediler girmedim...ÖNemli bi mevzsu daha var fark dersleri eğer fark dersi alırsa ekstradan 3 er dersen 6 ders daha alcak dikkat edin ona ..FArk dersi dediklerim ise işletme 1.sınıf dersleri..2 yıllık işletme okuduysa fark dersi almıcak demektir direk işletmeye yaptırsın kaydını sıkıntısız gider.
Detayları bilmiyoruz ama işletme mezunu bizim arkadaş fark edersi alırmı almaz mı bilmiyorumm ama sanırım kamuyu seçicek kendisi
Murat Özcan
10-10-2012, 01:01
güncel başka varmı ?
Murat Özcan
10-10-2012, 18:11
Güncel... varmı baska
Konuyla alakasız olacak ama, ikinci üniversiteler için askerlik tecil işlemi kaldırılmıs mı?
Konuyla alakasız olacak ama, ikinci üniversiteler için askerlik tecil işlemi kaldırılmıs mı?
Askerliğe hiçbir etkisi yok. :)