Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 TL ye kadar en verimli filtre ?
tuvalrones_23
09-10-2012, 22:04
arkadaşlar meraba , aracıma acık hava filtresi takıcam . bütçem max. 100 tl
bu fiyata kadar bir sürü hava filtresi var ama kararsız kaldım .
kn , simota , aem ikinci el , apexi power ......
sitede satılık kn var ama sıfır simota 60 tl ye var .aynı sekilde apexi power 100 tl ve sıfır .
simota apexi power mı yoksa kn mi ? (aem ikinci eli pek yok bu aralar )
ve replikalarıyla orj. nasıl ayırt edilir?
EmRe_RxT
10-10-2012, 10:31
konuyu takipdeyim..
kadir jdm civic
10-10-2012, 11:01
ben bunu bir kaç kişiye ispatladım en verimli şeklini honda için anlatıyorum .
65 mm alüminyum boru 45 cm uzunlugunda yetiyor 50 tl
plastik dirsek 15 tl
noname filtre büyüklerınden 30 tl
praktikerden yada başka bir yapı malzemeleri satan yerden evlerdeki radyotör peteklerinin arkasına koyulan ısı yalıtımından alıcaksınız oda 5 tl
külbiratör filtreside takıcaksınız 5 tl
farın arkasına yerleştiriyorsunuz filtreyi ve radyatör fanından gelicek sıcak havayı engellemek için bir duvar oluşturucaksınız ve borunun etrafını sarıcaksınız olay biticek
en verimlisi bu bence bir kaç arkadaşımada yaptım çok faydalı oludugunu söylediler resmini eklerim birazdan
ben bunu bir kaç kişiye ispatladım en verimli şeklini honda için anlatıyorum .
65 mm alüminyum boru 45 cm uzunlugunda yetiyor 50 tl
plastik dirsek 15 tl
noname filtre büyüklerınden 30 tl
praktikerden yada başka bir yapı malzemeleri satan yerden evlerdeki radyotör peteklerinin arkasına koyulan ısı yalıtımından alıcaksınız oda 5 tl
külbiratör filtreside takıcaksınız 5 tl
farın arkasına yerleştiriyorsunuz filtreyi ve radyatör fanından gelicek sıcak havayı engellemek için bir duvar oluşturucaksınız ve borunun etrafını sarıcaksınız olay biticek
en verimlisi bu bence bir kaç arkadaşımada yaptım çok faydalı oludugunu söylediler resmini eklerim birazdan
slm.Bu yazdıkların civic 1.4is içinde geçerlimi.aliminyum boru ve plastik dirseği nereden temin edebilirim.hava filtre kabına giren bir fiş var onu iptalmi edicez.
TurboJDM
10-10-2012, 23:47
25 tllik açık hava filtresi kullanıyorum çok güzel öttürüyo :D
tayreep_john
11-10-2012, 00:10
aem v2 ama kiti değil kiti çok pahalı
hks orjinal sünger çakma kap :D
Motora uygun güzel ve profosyonelce tasarlanmış bir intake kit dışında sıradan filtrelerin yada filtre sistemlerinin hiç bir Kâr ı yok tahtları devrildi haberin yokmu ? Geçen paylaşılan bir video da deneyli testli anlatıldı araçlar dinamometreye çıkarıldı felan.Yani sözüm o ki filtre konusunda performans ümidin beklentin olmasın profosyonel bir şey almadıkça.Çünkü sıradan filtrelerin genel olarak hepsi aynı hks imiş k&n miş simotaymış hiç bir farkları yok.
cihan_06MLC60
12-10-2012, 12:39
green filtre tercihimdir. araştırabilirsiniz.
tuvalrones_23
12-10-2012, 21:07
Motora uygun güzel ve profosyonelce tasarlanmış bir intake kit dışında sıradan filtrelerin yada filtre sistemlerinin hiç bir Kâr ı yok tahtları devrildi haberin yokmu ? Geçen paylaşılan bir video da deneyli testli anlatıldı araçlar dinamometreye çıkarıldı felan.Yani sözüm o ki filtre konusunda performans ümidin beklentin olmasın profosyonel bir şey almadıkça.Çünkü sıradan filtrelerin genel olarak hepsi aynı hks imiş k&n miş simotaymış hiç bir farkları yok.
filtreden stok aracim icin cok fazla bi beklentim yok zaten . biraz emis sesini artirsa ve ust devirleri canlandirsa benim icin yeterli.
kn simota vb. yagli olduklari icin bi zaman sonra akismetreyi bozma ihtimali var . bu yuzden ikinci el temiz aem dryflow aradim ama bulamadim.
arasrirdigim kadariyla hks replika da kuru tip filtre ve kullananlar da memnun . bu fiyat araligina bulunacak en verimli filtre oldugunu dusunuyorum ve hks replica almaya karar verdim .
Yardimci olmaya calisan herkese tesekkurler .
sinanbaysal
13-10-2012, 22:04
Apexi Power öneririrm hem ses bakımınndan hem de performans bakımından tatmınkardır .
yeni kullanmaya başladım ama yine de green öneririm, hp-tork olarak bir etkisi var mıdır bilinmez ama gaz tepkilerini iyileştirdiği kesin, ama ben kit yapıp ucunu tamponun altına kadar indirdim orası ayrı
LowLife16
14-10-2012, 22:31
Arkadaşlar 70-75-80mm alüminyum boruya ihtiyacı olan varsa özel mesaj ile ulaşsın,yardımcı olmaya çalışırım.