Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisörün patladığını nasıl anlarız?

phoenixs
11-10-2012, 18:05
Bende 96 model astra var 3 senedir bende araba da 5 kişi varken hiç ses yok ama tek felan olduğumda çukurlara girince takır tıkır ses geliyor ama mesela kasis den yavaş geçiyorum tıs tıs ses geliyor sorun yok nasıl kontrol ettirebiliriz anlaşılır mı ?

Ken_Block
11-10-2012, 18:07
yağ akması olması lazım

darkmoon
11-10-2012, 18:07
anlaşılır aracı liftte kaldır amrotisörden yağ kaçırmışsa patlamışdır gerçi lifte kaldırdınmı ustada anlar ama sende anlarsın amortisörün üstünde akmış yağ izi varsa patlamışdır.

Osman Bahadır
11-10-2012, 18:14
Yağ kaçağı en kolay tespit yöntemi. Ama aracın salınımını gözleyerek de işlevini tespit edebilirsiniz.

Ama doluyken değil de boşken ses yapıyor demişsiniz. Bu daha çok takoz veya diğer taşıyıcı burçların seslerine benziyor. Patlak amortisör vurma sesini genelde yüklü iken yapar.

gorke
11-10-2012, 18:18
en güzeli düzgün bir rot balansçıya gidersen gerçek nedeni öğrenebilirsin... belki alt takımla ilgili bir sıkıntın olabilir. böyle konuşmak yüzeysel olur. benim mesela takozlarımla ilgili sıkıntım vardı. herşeyini yaptırdım, sol önden 1 ay sonra ses gelmeye başladı, araştırdık altına baktık, yağ kaçırma filan yoktu amortisörde. rotçuma gittim test ettik, amortisörün içinin bozulduğunu gördük. değiştirdik sorun halloldu. düzgün bir rotçu her sıkıntını halledecektir.

xcel
11-10-2012, 18:33
bir rot balansçıya gidin arıza tespiti için

phoenixs
11-10-2012, 18:40
Araç dolu iken sıfır ses ama araç boş iken tak tuk

Met
11-10-2012, 19:27
Araç çok fazla yaylanıyorsa patlaktır. Bide patlak amortisör takılıyken araç yere daha yakın olur.

burkaykalyon
11-10-2012, 19:30
Araç çok fazla yaylanıyorsa patlaktır. Bide patlak amortisör takılıyken araç yere daha yakın olur.

anaaa....hepimiz amortisörleri patlatak hacı o zaman....

Met
11-10-2012, 19:42
anaaa....hepimiz amortisörleri patlatak hacı o zaman....

Valla benim araç öyleydi hacı, araçta tek kişiyim 5-6 cm lik kaldırıma çıkarken ön tampon sürtüyodu. Araç aşırı derecede yaylanıyordu. 2 hafta önce ön iki amortisörü değiştirdim, araç yükseldi şimdi aynı kaldırıma sürtmüyor ve yaylanma da kesildi.

driftboy
11-10-2012, 19:46

benim taunusun önünden tek elle sallayınca ön tampon yere degip kalkıyo sonra arka tampon degiyo patlakmı şimdi :soru:

burkaykalyon
11-10-2012, 19:47
benim taunusun önünden tek elle sallayınca ön tampon yere degip kalkıyo sonra arka tampon degiyo patlakmı şimdi :soru:

o nası bi sistem la dans eden amerikan arabaları gibi :D

Met
11-10-2012, 19:50
benim araba da tek elle bayağı yaylanıyordu amortisör patlak olduğu için. seninki de patlak olabilir. Net bişey söyleyemem.