Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşlı bir amca bana çarptı.
hkanpalta
12-10-2012, 15:12
Sayın Arkadaşlar selamlar,
İzmit-İstanbul yönünde E5 te sol şeritte giderken , sağdan şeritten TIRın arkasında çıkan yaşlı bir amca bana sağ arka kapıdan çarptı.
Zor toparladım ilerde durdum , peşimden o da durdu.İçinden inen yaşlı karı koca çift benle tartışmaya başladılar bende geçmiş olsun , kaza tespit tutanağı dolduralım ve gidelim dedim , hiç yanaşmadı , baktım ki böyle birşeyden haberi bile yok.
Bende son çare 155 i ararken binip gittiler.Gelen trafiğe durumu anlattım , trafik mahkemesine dilekçe ver dediler.
Bende Çağlayan adliyesinde şikayetçiyim diye dilekçeyi verdim.
Sonuç ne olur arkadaşlar , değerli yorumlarınızı beklerim.
Keşke çarpınca durup fotoğraf çekseydiniz...
En kısa ve net çözüm..
KingoAtmo
12-10-2012, 15:14
Honda alır
muratburunce
12-10-2012, 15:15
büyük ihtimalle kaza yerini terk etmekten yaşlı çifte ceza yazabilrler... kim haklı kim haksız orasını bilmem ama kaza yerini terk edince işler baya değiiyor haklı olsanda haksız duruma düşüyorsun diye biliyorum...
BaybuRtlu69
12-10-2012, 15:24
Vay ihtiyar delikanlıyaa bak bee
İbrahim33
12-10-2012, 15:32
Herşeyi ben bilirim kafasında , senin yaşın kaç havalarında , kendisiyle bile kavga eden atarlı moruklara gıcık oluyorum...ama yaşından dolayıda birşey denmiyor bu tiplere...
walla geçmiş olsunnn olay yeri tertten ceza yer ama keşke rapor tutsymışınız... veya polisin gelmesini bekleseydiniz iyiymiş.kaskonuz vardır umarım tekrar geçmiş olsun
YavuzNaz
12-10-2012, 15:45
tam dayaklık yemin ederim.
plakasını aldıysanız sıkıntı yok
ama karakola da gidip şikayetçi olmanız gerekebilir
kaskonuzdan (varsa) aracı yaptırırsınız, onlarda basıp kaçan kişilere rücu eder, hasarsızlığınız bozulmaz (anten bir firma değilse)
bizim park halindeki aracımıza vurup kaçmışlardı ama arabayı orada bırakmışlardı, polis rapor tutmuştu, sizin durumda polis neden rapor tutmamış anlamadım
Osman Bahadır
12-10-2012, 16:05
Polisin bırakıp gitmesi diye birşey olmaz. Olayı raporlamadan, tutanak tutturmadan göndermeyin. İşinin adı ne? Tutanağını, raporunu tutması gerekir. Eğer tutulmadıysa bölgenin bağlı olduğu karakola gidip tutanak tutturun ki o tutanakla kaskonuza başvurun. Kasko da o tutanağı baz alarak dava açsın. Yoksa sizin hasarsızlıktan gider. Kasko yoksa da kendiniz o tutanakla dava açacaksınız.
hkanpalta
17-10-2012, 15:24
Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
kickbuttowski
17-10-2012, 15:30
Sonucu bildirsen de biz de başımıza gelirse ne yapacağımızı bilsek keşke..
orhan_guney
17-10-2012, 15:33
haklı bile olsa artık suclu bence. ehlıyetı yok veya alkol kullanıyordu odakka veya aracın sıgortası veya muanesı yok. bunlardan ceza alır.
blumenberg
17-10-2012, 16:07
bana mobesenin altında çarptılar.. trafik sigortam yok aramızda halledelim, ofisime geçelim deyince onlar, polis gelecek çağırdım dedim, herifler kaçtılar.. karakola şikayette bulunmama rağmen savcılıktan red cevabı geldi..
GokhanRS
17-10-2012, 16:11
arkadaş izin vermeyin böyle durumlarda kaçmalarına. sinir oluyorum böyle şerefszlere. yaşlı maşlı demem girerim yakalasam.
Biri bana böyle çarpcak sonra çekip gidicek arabamda ne hasar var demem adamın arabasının içinden geçerim
şu ufak renkli hapların yan etkisi olsa gerek. Geçmiş olsun yaşlı genç fark etmez adalet yerini bulur inşallah.
snan1910
17-10-2012, 18:21
hiç bir sonuç alinmiyor
ölümlü yaralanmali kaza değilse takipsizlik veriyorlar
plakadan adres isim bulcan gitcen kendin alcan başka çare yok
devil_berk22
17-10-2012, 18:33
kasko varsa ordan yaptırın sonrada mahkemenin cevabına göre kasko karşıdan kendi borcunu tahsil eder zaten
tayreep_john
17-10-2012, 19:36
sonuç merakla bekleniyo hocam.. aynı şey başıma geldi hiç bişey yapamadan arabamı yaptırmak zorunda kaldım bidahakine aklımızda bulunur geçmiş olsun
Baktın tehlikeli durumlar dönüyor...Anahtar kontaktaysa alıop koyacaksın cebine..
ismailozkan_01
17-10-2012, 20:48
size çarpan kişiyi gözlem altında tutacaksınız olay yerinden ayrılmasına izin vermeyeceksiniz , vatandaş olarak bu yasal hakkımız , daha sonra ekipler gelince olayı anlatıp şikayetçi olacaksınız eğer ki kaçma gibi girişimlerde bulunurlarsa olay yerine gelen ekiple tutanak tutacaksınız kaza yeri terk ile ilgili ve karşı taraftan şikayetçi olacaksınız adli olay olması için , ekip olayı değerlendirmek zorundadır günün nöbetçi savcılığı ne talimat verirse gerekeni yapılır zaten
hiç bir sonuç alinmiyor
ölümlü yaralanmali kaza değilse takipsizlik veriyorlar
plakadan adres isim bulcan gitcen kendin alcan başka çare yok
Öyle birşey olmaz sonuç elbet alınır
park halinde vurup kaçanı gördüm araç sahibine söyledim plakasını 2haftada sonuç alındı araç yapıldı üstüne değer kaybıda araç sahibine ödendi mahkeme kararınca
Burak-Akın
17-10-2012, 22:51
aslında sizin için hem iyi hem kötü bir durum..
Siz suçlu bile olsanız karşı taraf kaçtıgı için artık suçlu onlar, eger plakayı aldıysanız işiniz daha kolay
Umarım hemen sonuçlanır
PiscocuK
18-10-2012, 07:33
benzer bir olay olmasada
kısaca adamın biri yol verme davasından dolayı önümü kesti bende aracı yatarak kullanıyorum ufak tefek biri sandı..indi arabadan geldi benim arabamın üzerine bende indim aşa..beni görünce kavgamı edicez şimdi bunun için dedi kırdım kafasını gözünü olay yerinden ayrıldım insanlar falanda geldiler ayırmaya..ertesi gün bir telefon xxxx plakalı arac sizinmi..evet..dün başınızdan böyle bir olay geçtimi...evet...lütfen eyüp emniyet amirliğine gelip ifade verirmisiniz...gittim olayı anlattım ifademi verdim adam doktordan rapor alıp beni mahkemeye vermiş.sonra mahkemeye çıktık 5 sene içinde aynı olayı tekrarlarsam 4500 TL para cezasına çaprtırıldım
yani suçsuzken suçlu olduk :)
plakadan çok rahat adamı bulabiliyorlar :)
benzer bir olay olmasada
kısaca adamın biri yol verme davasından dolayı önümü kesti bende aracı yatarak kullanıyorum ufak tefek biri sandı..indi arabadan geldi benim arabamın üzerine bende indim aşa..beni görünce kavgamı edicez şimdi bunun için dedi kırdım kafasını gözünü olay yerinden ayrıldım insanlar falanda geldiler ayırmaya..ertesi gün bir telefon xxxx plakalı arac sizinmi..evet..dün başınızdan böyle bir olay geçtimi...evet...lütfen eyüp emniyet amirliğine gelip ifade verirmisiniz...gittim olayı anlattım ifademi verdim adam doktordan rapor alıp beni mahkemeye vermiş.sonra mahkemeye çıktık 5 sene içinde aynı olayı tekrarlarsam 4500 TL para cezasına çaprtırıldım
o yüzden napıyoruz ? Yolda giden adama durdukyere bir güzel sövüyoruz dayak yiyip şikayetçi oluyoruz para kazanıyoruz :)
hkanpalta
14-11-2012, 12:29
Arkadaşlar Takipsizlik kararı adresime geldi , 15 gün içinde itiraz hakkım varmış , fotoğraf çekmemekle ve gelen ekibe zabıt tutturmamakla hata ettim.
Şimdi kara kara düşün bakalım kolay gelsin sana
Gunes G.
14-11-2012, 12:36
benzer bir olay olmasada
Adami dovmussun, nasil sucsuzken diyebiliyorsun anlayamiyorum...
hkanpalta
15-11-2012, 15:36
Şimdi kara kara düşün bakalım kolay gelsin sana
Kara kara düşünecek bişey yok arkadaşım , canımız sağolsun cana geleceğine mala gelsin.
free-hifi
15-11-2012, 15:52
EĞer aracın kaskolu olsaydı kasko şirketi canı yandığı için o parayı alırdı karşı taraftan böyle bir adalet sistemi var memlkette
hkanpalta
15-11-2012, 15:57
Aracım kaskolu zaten.
Baktın tehlikeli durumlar dönüyor...Anahtar kontaktaysa alıop koyacaksın cebine..
aklımdan geçeni yazmışsın bro..
baktın orta yol olmıcak, çekicen kontağını gidebiliyorsa gitsin.
free-hifi
15-11-2012, 16:02
Aracım kaskolu zaten.
KASKo firmaları bu gibi durumlarda affetmez hocam zaten beyanında belirteceksin onlardan bir açıklama yok mu ?