PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsozu otoparkta söktürceksin diyorlar ?

mcolgecen
14-10-2012, 11:32
Dün gece egsozdan dolayı aracım baglandı şuan suadiye yedirmin otoparkında egsoz otoparkta sökülüp resmedilcekmiş otoparka oksijen kayagı ve sökebilmemiz için kanalmı acıcaz sizce bir yalnışlık yokmu ne yapmam lazım ?

emre_
14-10-2012, 11:32
izin yazısı ile aracını çıkartabiliyosun oda yenimi çıkmış tersmi gittin heriflerle yok öyle bişey ;)

halilkarakas
14-10-2012, 11:33
karakoldan izin kağıdı veriyorlar 3 gün içinde söktürüp karakoldan birine gösteryorsunuz orjinal egzos ses seda yok diye onlar düşüyorlar meni.

Burak İ
14-10-2012, 11:35
Aynen öyle sistem bu. Ben de dedim kaynak mı getirmem gerek diye buradan sökmeden çıkamazsın demişlerdi :D

mcolgecen
14-10-2012, 11:42
Arkadaşlar yeni yasa cıkmış izin kagıdı vermyor otoparkta söküp resmini çekmezsen aracını cıkaramazsın diyor .

dirk
14-10-2012, 11:46
Yok öyle bisey seni sevmediler sanırım zora koşuyorlar. ;) vu arkadasinı egzozu diye çağır sanayi Elektriği lazım kaynak yapacak yer gösterin desin ;)

mrttncr
14-10-2012, 11:48
Senle kafa buluyor heralde adam. Adamın yanında Trafik şubeyi ara burdaki görevli böyle söylüyor de.Gerisi gelir zaten.

emirarslan34
14-10-2012, 11:50
allah sabır versın... bende ilk defa duyuyorum böyle bişey.

darkmoon
14-10-2012, 11:51
saçma diyicemde saçmada gelmiyor millet tamam abi deyip yaptırırız deyip sırra kadem basıyor..
bari böyle bir karar alınmış orda buna uygun bir alan kanal yada lift makinesi koymaları lazım klasik türkiye manzarası yasayı çıkart devamını getirme ama lafda o yasa olsun. böyle bir şey varmı yokmu trafiği ara yanlarında belli olur herşey..

Frid
14-10-2012, 11:54
zuhahahha ulan en güldüm pazar pazar seyyar egzozcular mı türeyecek şimdi seyyar işi de yasak değil mi :D

geçmiş olsun umarım bu saçmalık olarak kalır

mcolgecen
14-10-2012, 12:07
Ya abiler trafik subeden izin vermiyorlar ister kaynak makinasi getir istersen oksijen kaynagı götür diyor egsoz sökülüp resmi çekilmeden otoparktan cıkarmak için evrak vermiyor 2 gün önce yeni yazı gelmişş

HaKo
14-10-2012, 12:14
öyle saçmalık mı olur gider egsozcuda söktürürsün getirir gösterirsin sesine bakarlar eğilir bakarlar egsoz orjinalse yollarlar. Sen baya ters yapmışsın adamlara belli ki.

mcolgecen
14-10-2012, 12:14
Otoparkla ilgili bir sıkıntı yook otoparktan cıkarabilmemiz için izin kağıdı vermiyorlar

HaKo
14-10-2012, 12:15
saçma diyicemde saçmada gelmiyor millet tamam abi deyip yaptırırız deyip sırra kadem basıyor..
bari böyle bir karar alınmış orda buna uygun bir alan kanal yada lift makinesi koymaları lazım klasik türkiye manzarası yasayı çıkart devamını getirme ama lafda o yasa olsun. böyle bir şey varmı yokmu trafiği ara yanlarında belli olur herşey..

adam nasıl yaptırırız diye sırra kadem basıcak ? Sırra kadem basarsa adam da menini kaldırmaz ondan sonra arkasına baka baka tıpış tıpış geri gelir. Öyle bir dünya yok.

yhu_306
14-10-2012, 12:16
ekzosdan baglıyamıyolar teknik degişiklikten baglamışlardır izin kagıdınla cıkartabiliyosun

darkmoon
14-10-2012, 12:23
sıkma canını en yakın sanayiye git açık illa bir yer bulursun rica et eline biraz para sıkıştır ustanın alsın takım taklavatını gelsin artık nasıl yapar bilmiyorum ama başlamak bitirmenin yarısıdır bir yerden başlamış olursun.

otomania
14-10-2012, 12:26
karakoldan izin kağıdı alıp egzosunu söktürüp tekrardan karakola göstermen gerek.

darkmoon
14-10-2012, 12:27
adam nasıl yaptırırız diye sırra kadem basıcak ? Sırra kadem basarsa adam da menini kaldırmaz ondan sonra arkasına baka baka tıpış tıpış geri gelir. Öyle bir dünya yok.

var var öyle bir ton dünya var.. o menini kaldırmazı sen ben düşünüyoruz onu düşünmeyen bir sürü insan var onlara eğlence adranalin geliyor..

arkadaşım film camdan ceza yedi geçen sene filmleri sökmüş cezayıda ödemiş ama menin kalkması için aracı trafiğe götürüceğini bilmiyormuş geçen ben söylediğimde araştırdığında aracın trafikden men olduğunu gördü adam bir senedir bilmeden menli geziyordu bu adamki bilinçli eğitimli bir şirketin yönetim kurulunda.. belki kafası doluydu o an dikkat edemedi yada polis yeterli bilgi vermedi herşey olabilir ama oluyormu oluyor.

Galip
14-10-2012, 12:30
ilk cezada bir hafta izin verilmiyo mu beyler şimdi ? söküp götürüyodun düşüyodu trafikten menin şimdi direk otoparka mı goturuyolar tek hamlede

131mirafiori
14-10-2012, 12:32
sırf şu olayı duyduğum için 1 ay önce flanşlı yaptırdım tüm egzozlarımı iyi ki de yaptırmışım yoksa o egzoz borularını......

Geçmiş olsun...

HaKo
14-10-2012, 12:34
var var öyle bir ton dünya var.. o menini kaldırmazı sen ben düşünüyoruz onu düşünmeyen bir sürü insan var onlara eğlence adranalin geliyor..

arkadaşım film camdan ceza yedi geçen sene filmleri sökmüş cezayıda ödemiş ama menin kalkması için aracı trafiğe götürüceğini bilmiyormuş geçen ben söylediğimde araştırdığında aracın trafikden men olduğunu gördü adam bir senedir bilmeden menli geziyordu bu adamki bilinçli eğitimli bir şirketin yönetim kurulunda.. belki kafası doluydu o an dikkat edemedi yada polis yeterli bilgi vermedi herşey olabilir ama oluyormu oluyor.

iyide düşünemiyosa yakalanır polisin işi gücü yok onu mu dert edicek kendine :) aman sen unutursun gel burda sök egsozunu mu diyecek ? sen boşver öyle bi dünya yok ya da sizin memleketin polisleri birer melek heralde :)

darkmoon
14-10-2012, 12:42
iyide düşünemiyosa yakalanır polisin işi gücü yok onu mu dert edicek kendine :) aman sen unutursun gel burda sök egsozunu mu diyecek ? sen boşver öyle bi dünya yok ya da sizin memleketin polisleri birer melek heralde :)

Konuşulan olay bu değilki yazı gelmiş deniyor konuşulan olay bu.. yani ortada resmi bir yazı var ise bizim burda bunu tartışmamızda bir o kadar gereksiz ve kaldıki yazının altyapısı olmadan yürürlüğe girmeside bir o kadar saçma dedim zaten önceden eğer böyle bir yazı gelmişse o zaman bunun ön hazırlığınıda trafiğin daha önceden yapması gerekir otoparklarında lift makinası yada bir kanal yeri açarak gerekli takım taklavatıda orada bulundurarak vatandaşı mağdur etmemeleri lazım diğer türlü yasa saçmalaşıyor anlamsızlaşıyor..

en azından bir lift makinesi yada kanal olsa birde kaynak makinesi adam en basitinden bir usta bulur sadece alır gelir adam orda söker hatta orjinal egzosunuda takar hem araç sahibi mağdur olmaz hemde yasada adam gibi işler..

iynn-RS
14-10-2012, 12:49
Ya abiler trafik subeden izin vermiyorlar ister kaynak makinasi getir istersen oksijen kaynagı götür diyor egsoz sökülüp resmi çekilmeden otoparktan cıkarmak için evrak vermiyor 2 gün önce yeni yazı gelmişş

2 gun once gelen yazı ne yazısıymıs bızde okuyalım ogreneleım.

mcolgecen
14-10-2012, 12:49
Wallaha abiler gürültülü egsozt diye 72 tl ceza yazıp aracı men etti baglanırken aracı baglama bana 2 gün izin ver söktürür getiririm dedim olmaz men arabayı trafiğe yollayamam dedi bagladı bugünde sözde izin kağıdı alıp aracı cıkaracaktımki 2 gün önce yazı geldi egsozu otoparkta söktürüp fotografı cekilecekmiş otoparktan ancak öyle cıkarmış ayrıca şimdi ögrendim 2 km lik yola 100 tl çekici parası yazmışlar cıldırmamak elde değil :(

131mirafiori
14-10-2012, 12:52
Sakinim ben sakinim

darkmoon
14-10-2012, 12:52
bu 2 gün önce gelen yazı neymiş bende çok merak ettim.. aracını direk nasıl men ettiki 1 hafta müddet veriyorlar eğer bu yazı gerçek ise o zaman film camlı araçlarda aynı yasaya tabii diye biliyorum filmli araçda direk men olur otoparkdamı filmleri sök diyicekler..

mcolgecen
14-10-2012, 13:00
Aracın üstündede warex var iyimi sesi kestim ama yemedi onda kumanda vardır dedi hem o olmasa bile egsoz kafasıda yasakmışş :) :)

BurakCengizhanoğlu
14-10-2012, 13:01
Geçmiş olsun..Nerde bağladılar?

ysnyldz
14-10-2012, 13:09
abart egsoz u orda ispirelle kesmek yada başka bir aletle kesip yada söktüğün taktirde izin veriliyor ordan çıkıp orjinal egsoz takılmış halde tekrar otoparka gelip çıkısını yaptırıyorsun onlarda emniyete bilgi veriyor yapılan işlem bu yeddi eminde otoparkcı arkadasım var bu sekilde yapılıyor yada emniyeten izin kağıdıyla son bildiğim sistem bu !

white light
14-10-2012, 13:11
arkadas pazartesı gununu bekle goztepedekı subeye gıt aracım baglandı ızın kagıdını verırmısınız sokturmeye goturecem de verıryorlar ole burda sok falan yok sıkma canını en fazla 1 gun daha arabasız olursun

mcolgecen
14-10-2012, 13:21
Geçmiş olsun..Nerde bağladılar?

Bağdat caddesinde bagladılar .

mcolgecen
14-10-2012, 13:22
arkadas pazartesı gununu bekle goztepedekı subeye gıt aracım baglandı ızın kagıdını verırmısınız sokturmeye goturecem de verıryorlar ole burda sok falan yok sıkma canını en fazla 1 gun daha arabasız olursun

Başka şubeden alabilirmiyim izin kağıdı warmı öyle bir imkan ?

Hakan Burak
14-10-2012, 13:28
İlk cezada araba falan bağlanmaz benim bildiğim. Sana neden böyle birşey yaptılar anlayamadım.

HaKo
14-10-2012, 13:34
Konuşulan olay bu değilki yazı gelmiş deniyor konuşulan olay bu.. yani ortada resmi bir yazı var ise bizim burda bunu tartışmamızda bir o kadar gereksiz ve kaldıki yazının altyapısı olmadan yürürlüğe girmeside bir o kadar saçma dedim zaten önceden eğer böyle bir yazı gelmişse o zaman bunun ön hazırlığınıda trafiğin daha önceden yapması gerekir otoparklarında lift makinası yada bir kanal yeri açarak gerekli takım taklavatıda orada bulundurarak vatandaşı mağdur etmemeleri lazım diğer türlü yasa saçmalaşıyor anlamsızlaşıyor..

en azından bir lift makinesi yada kanal olsa birde kaynak makinesi adam en basitinden bir usta bulur sadece alır gelir adam orda söker hatta orjinal egzosunuda takar hem araç sahibi mağdur olmaz hemde yasada adam gibi işler..

yazı mı gelmiş gözümüzün önünde söküp onaylatıcaksın diye ? ben öyle bir şey okumadım ?

white light
14-10-2012, 13:36
Başka şubeden alabilirmiyim izin kağıdı warmı öyle bir imkan ?

baska sube deıl zaten goztepe ssk karsınındakı yoldan asagı ın bagdat caddesıne dogru zaten dırek karsına gelıyor trafık sube oradan alacaksın ozgurluk parkının dıbınde

Selamiçeşme
Feneryolu, Kadıköy, İstanbul - Asya

http://www.yellowpages.com.tr/profile/MTk1MDk1Mw==/Kadikoy-Trafik-Denetleme-Sube-Mudurlugu.html

darkmoon
14-10-2012, 13:41
yazı mı gelmiş gözümüzün önünde söküp onaylatıcaksın diye ? ben öyle bir şey okumadım ?

Bütün konu bunun etrafında dönüyor zaten hepimiz bunun hakkında konuşuyoruz :D yazı gelmiş diyor arkadaş gözlerinin önünde sökülücekmiş ordakiler fotoğraf çekiceklermiş söküldüğüne dair :D

mcolgecen
14-10-2012, 13:56
baska sube deıl zaten goztepe ssk karsınındakı yoldan asagı ın bagdat caddesıne dogru zaten dırek karsına gelıyor trafık sube oradan alacaksın ozgurluk parkının dıbınde

Selamiçeşme
Feneryolu, Kadıköy, İstanbul - Asya

Kadıköy Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü | Feneryolu, Kadıköy, İstanbul - Asya, Türkiye | Polis | Yellow.com.tr | Selamiçeşme (http://www.yellowpages.com.tr/profile/MTk1MDk1Mw==/Kadikoy-Trafik-Denetleme-Sube-Mudurlugu.html)

Abi bizde özgürlük parkının karşısındaki şubeyr gittik selamiçeşme aynı yerden bahsediyoruz yarın memur değişirse başka memurda şansımı tekrar deneyeceğim ?

berkred
14-10-2012, 14:01
geçmiş olsun.dün akşam caddede ne varsa motor-araba herkesi çeviriyorlardı :(

cix boy
14-10-2012, 14:11
Valla kardeş ben de egsozdan baglandim egsozcuya tek gidemezsin ya polislen gideceksin dediler yada otoparkda ki elemanlan polisi bekledim gelmedi bende aldim elemani sıka sıka egsozcuya gittim bide eleman bana diyor kardeş cok guzel otüyor diyor sanki kafa yapiyor benlen

emre_
14-10-2012, 14:12
bişe dicem egzostu söküp resminimi çekicek al eline metal uçlu kıl tsteresi madem kes spor egzostuda çeksin araba ordan egzostsuz kalınca çıkıcak sese ne dicek bu sefer onu merak ettim bunların derdi uğraştırmak otoparktaki saniyen para ya bi polisle görüş orda yada bişe yap eziyet ediyolar boşuna sana sinir oldum ayıp

driftboy
14-10-2012, 14:25
Onun bunun cocukları kıl olmuş sana başka açıklaması yok. Dişimle mi sökeyim egzozu desene sök demesi kolay amk spor gazetesi

CRUEL
14-10-2012, 15:15
Eksocuya vericegn parayi buraya birak demek istemis:D

Jam da Joker
14-10-2012, 15:28
Wallaha abiler gürültülü egsozt diye 72 tl ceza yazıp aracı men etti baglanırken aracı baglama bana 2 gün izin ver söktürür getiririm dedim olmaz men arabayı trafiğe yollayamam dedi bagladı bugünde sözde izin kağıdı alıp aracı cıkaracaktımki 2 gün önce yazı geldi egsozu otoparkta söktürüp fotografı cekilecekmiş otoparktan ancak öyle cıkarmış ayrıca şimdi ögrendim 2 km lik yola 100 tl çekici parası yazmışlar cıldırmamak elde değil :(

Aynı şerefsizliği banada yapmışlardı tabi ozaman bilmiyordum. Şikayet maillerine kadar yazdım. Trafik çekicisi olmadığı zaman o özel çekicilerle çektiriyorlar tabi ordanda bir rant söz konusu. Seninde ben özel çekici ile aracımı çektirmicem trafiğin kendi çekicisi gelene kadar bu araç burda beklicek deme hakkına sahipsin. Yoksa öyle geçiriyorlar benim kavacıkta gırtlak gırtlağa gelmişliğim var o yüzden..

Burak E.
14-10-2012, 15:29
bence ekzoscuyu cagır biraz ugraşsın desinki polise dükyanda sökülmesi lazım sökülmez böyle desin polise sende gel dük yana cay söyleriz sökeriz desin :D

Jam da Joker
14-10-2012, 15:44
geçmiş olsun.dün akşam caddede ne varsa motor-araba herkesi çeviriyorlardı :(

Bir arkadaşım söyledi haber gelmiş bütçede bu sene çok açık var yılbaşına kadar kesebildiğiniz kadar ceza kesin diye, bunu dediği günden beridir son yıllarda görmediğim kadar motosikletli trafik ekibi gördüm caddede ve dediğin gibi motor araba ayırmıyorlar geçen akşam tüm pizzacıları kebapçıları bağlıyorlardı ki normalde onları durdurmazlar bile..

rebelh
14-10-2012, 16:07
sadece ist değil edirnede bile mahallelerde çevirme var anlaşılan sağlam bir kriz geliyor ki bu kdr tutuştular

bide erken seçim için referandum yaparlarsa yuh derim

41AF101
14-10-2012, 16:21
Benim başıma geldi,İlk çevirmede egzosttan aracı otoparka çekiyorlar.(Yanınıza bir polis geliyor önden giden ekip arabasını takip ediyorsun.) Cezayı yazıyor araba 1 gün otoparkta yatıyor.Ceza,otopark parası ödeyip 1 hafta izin veriyolar.Fakat egzosu söktürüp direk karakola gitmiyorsun.Ceza vs ödenip egzost söküldükten sonra araba yeniden muayeneye giriyor isterseniz 1 gün önce yaptırmış olun farketmiyor.Sonra karakola gidip gösteriyorsun orjinali takıldı diye.
2. kez yakalanırsan yine aynı işlem devam,3. kez tekrar egzostdan bağlarlarsa trafikten men oluyor araba.

mcolgecen
14-10-2012, 18:00
Arkadaşlar bana trafikten söylenen son durum şudur egsoz otoparkta ister oksijen ister taş motoruyla ister testereyle kesilip sökülcek ve önden arkadan iki yandan 4 adet fotografı çekilip fotografçıda kagıda bastırılcak fotograflar kabuledilirse aracın otoparktan cıkarılıp egsozcuya gitmesi için izin verilicek egsozcuda orjinal egsoz takılıp tekrar emniyete gidilcek ve kontrol edilcek şayet düzelmişse men kaldırılıp düşümü yapılcak . Yani kısacası makatın yiyorsa bir daha egsoz takarsın diyor .

41AF101
14-10-2012, 19:03
Arkadaşlar bana trafikten söylenen son durum şudur egsoz otoparkta ister oksijen ister taş motoruyla ister testereyle kesilip sökülcek ve önden arkadan iki yandan 4 adet fotografı çekilip fotografçıda kagıda bastırılcak fotograflar kabuledilirse aracın otoparktan cıkarılıp egsozcuya gitmesi için izin verilicek egsozcuda orjinal egsoz takılıp tekrar emniyete gidilcek ve kontrol edilcek şayet düzelmişse men kaldırılıp düşümü yapılcak . Yani kısacası makatın yiyorsa bir daha egsoz takarsın diyor .

Araç yeniden muayeneye girecek denmedimi ? O zaman süper egzosu söktürmeyi düşünüyodum tam tersine düz boruda yaptırıcam inadına.Önceki arabamdan ses çıkmadığı halde yeniden muayeneye sokturdular 2 hafta önce yapılmıştı muaynesi.Bunu öğrendiğim iyi oldu sağolun en kısa zamanda düz boru yaptırıyorum inat değilmi :icon_tup:

kadirsa
14-10-2012, 19:11
bizim başımıza geldiğinde gittik egsozcuda değiştirdik egsozu birde o yeni taktırdığımız standart egsoza fatura aldık, fatura üzerinde araç plakasının yazılı olmasını istediler o faturayla gidince meni kaldırdılar, araca bakmadılar bile değişmiş mi diye

ibrahim
16-10-2012, 10:45
hertürlü trafikten menlerinizi kaldırırım sıkıntısı olan varsa arasın

arfy
16-10-2012, 11:41
o nasl bi mantık la :S burda kescen egzosu diye ... büyük ipnelik yapıyorlar benden söylemesi ..

ibrahim
16-10-2012, 11:44
arabaya binmediğim gün 8 tane yunus 1trafik ekibi 1 adette çekici ile evime gelip arabayı bağlamaya çalıştılar bunlar artık kafayı yemiş

ocean0636
16-10-2012, 11:45
Ilk cezada araba baglanmaz diye birsey yok beni bal gibi bagladilar ama cekiciye bindirmedim cekici parasini verdim otoparka kendim goturdum parkettim kitledim anahtarini aldim ertesi gunde cikarttim.
Men olsa olmasa egzoz cezasi yedikten sonra oem takip ceza yedigin bolgenin trafik subeye kontrole gitmen gerekiyor menin dusmesi icin..

ibrahim
16-10-2012, 11:50
bakın arkadaşlar aracınızda men yoksa ve oan egzaosdan yada cam filminden men yerseniz sizi bağlama hakkı yetkisi yok sana izin verip yollar

ibrahim
16-10-2012, 11:54
Ilk cezada araba baglanmaz diye birsey yok beni bal gibi bagladilar ama cekiciye bindirmedim cekici parasini verdim otoparka kendim goturdum parkettim kitledim anahtarini aldim ertesi gunde cikarttim.
Men olsa olmasa egzoz cezasi yedikten sonra oem takip ceza yedigin bolgenin trafik subeye kontrole gitmen gerekiyor menin dusmesi icin..

seni ilk cezada bağlayan polisler hakkında yasal işlem yapma hakkına sahipsin ve seni bağlayıp otoparka götüren polis sen nereye gidiyosan seni gittiğin yere kadar götürmek zorunda bilmediğiniz bi çok hakkınız var ama sizler polislere karşı kendinizi savunmuyosunuz ceza yazması normal meni yoksa direk bağlaması kesinlikle yasal değil

SErhat.
16-10-2012, 12:01
bakın arkadaşlar aracınızda men yoksa ve oan egzaosdan yada cam filminden men yerseniz sizi bağlama hakkı yetkisi yok sana izin verip yollar

Geçen sene Bağdat Caddesi'nde gecenin 1'inde beni de bağlamıştı egzosdan ve çekiciye yükledi arabayı, götürdü gitti. Ben de taksiyle dönmüştüm eve.:)

O ana kadar da ne cezam ne de menim vardı.

Bağlama yetkisinin olmadığının yasal bir dayanağı var mı?

ibrahim
16-10-2012, 12:04
Geçen sene Bağdat Caddesi'nde gecenin 1'inde beni de bağlamıştı egzosdan ve çekiciye yükledi arabayı, götürdü gitti. Ben de taksiyle dönmüştüm eve.:)

O ana kadar da ne cezam ne de menim vardı.

Bağlama yetkisinin olmadığının yasal bir dayanağı var mı?

arabanda daha önceden men yoksa bağlama hakkı tabikide yok yasal olmasa zaten size bölebi bilgi vermem

immortalboss
16-10-2012, 12:07
seni ilk cezada bağlayan polisler hakkında yasal işlem yapma hakkına sahipsin ve seni bağlayıp otoparka götüren polis sen nereye gidiyosan seni gittiğin yere kadar götürmek zorunda bilmediğiniz bi çok hakkınız var ama sizler polislere karşı kendinizi savunmuyosunuz ceza yazması normal meni yoksa direk bağlaması kesinlikle yasal değil

Hocam sizin gibi kendine güvenen insanlara hayranlıkla bakıyorum.Kanunları aslında çoğumuz bilmiyoruz.Konuyu takipteyim.Bakalım ne olacak.Bu arada arkadaşa da geçmiş olsun.

SErhat.
16-10-2012, 12:08
arabanda daha önceden men yoksa bağlama hakkı tabikide yok yasal olmasa zaten size bölebi bilgi vermem

Evet. Arabamda daha önce men de yoktu, plakaya yediğim ceza da.

Doğrudur, siz biliyorsunuz ki; bizi de bilgilendiriyorsunuz. Ama yanlış anlamayın sakın beni, sadece bu bilgi sonuçta yasal ise bir dayanağı, mevzuatı vs. vardır. Onu soruyorum işte ben.:)

Yoksa kesinlikle farklı bir anlam çıkmasın yazdığımdan.

ocean0636
16-10-2012, 12:08

Buna nasil itiraz edebilirim bu olay olali yaklasik 3-4 ay oluyor. Hatta o gece seni de aramistim abi gecen sene typer varken baya bi yardiminiz olmustu

shero
16-10-2012, 12:10
otopark paras alıcaklar onun için muameleme yapıyolar

ibrahim
16-10-2012, 12:10
kendimize güvenmekten ziyade işimizin gereği polislerle içiçeyiz subede neyin doğru neyin yanlış olduğunu onlardan birebir öreniyoruz örendiklerimizide burdaki arkadaşlarımızla paylaşıyoruz

ibrahim
16-10-2012, 12:15
Buna nasil itiraz edebilirim bu olay olali yaklasik 3-4 ay oluyor. Hatta o gece seni de aramistim abi gecen sene typer varken baya bi yardiminiz olmustu

sıcağı sıcağına olsaydı iyi olurdu bakanlığa suç duyurusunda bulun anında size cevap geliyor zaten arastırma yapılıyor sucsuz olduğun yada ordaki memurların görevi doğru yapıp yapmadığına karar verilip sizede dönüş yapılıyor

gökan
16-10-2012, 12:15
sırf 35 plakayım dıye bakırkoyede herkesın arabası dururken benım arabamı cektı hala ıcımı acıtyr o arabanın a.g o polıs ve bırton para odedım:(

ibrahim
16-10-2012, 12:16

Doğrudur, siz biliyorsunuz ki; bizi de bilgilendiriyorsunuz. Ama yanlış anlamayın sakın beni, sadece bu bilgi sonuçta yasal ise bir dayanağı, mevzuatı vs. vardır. Onu soruyorum işte ben.:)

kanun yada yasa kitabinı okumadım ama en kıdemli memurlardan aldığım bilgileri size verdim

Schumi
16-10-2012, 23:39
Valla normalde muayneden ilk yakalanmada izin kağıdı verip üzerine izin kağıdının biteceği ve aracın otomatik olarak trafikten men olacağı tarihin yazılı olduğu kağıdı vermesi lazım. Çoğu böyle yapıyor zaten ama direk bağlıyacaz diyeden oluyo. Söyleyince o benim insiyatifimde ister bağlarım ister izin kağıdı veririm diyor.

Cam filminden veya egzozdan yakalanınca dayanakları 32. madde. Onda direk bağlarız diyorlar. Ve bu gerçekten memurun insiyatifinde yanlış bilmiyorsam.

Ama İbrahim haklı. Siz alkollü olup ehliyeti ve arabayıda kaptırsanız, kazada yapsanız, arabanızıda bağlasalar sizi uygun koşullarda en yakın yere bırakmaları görevleri. Ben bunu çok dile getirttim ve evimi olduğundan daha uzak yer söyledim. Otobüs durağına kadar bırakırız gibi geçiştirmelerini kabul etmedim ve sanırım 3 kere bağlanmaktan kurtulmuştum. Birisi Çamlıca gişelerdi. Evimin Avrupa yakası olduğunu duyunca Ümraniye otobüs durağına bırakmayı teklif ettiler. :D Tabiki kabul etmedim. Ayrıca ben haklıydım. Sadece kemer cezası ile bıraktılar. :D

kickboxer
16-10-2012, 23:51
ya bu anlattıkların ciddimi eğer öğleyse ben bu sefer katil olurum sanırım

Splendour
17-10-2012, 00:23
ibrahim nickli abimiz meslek nedir acaba merak ettim :) birde bu menleriniz kaldırılır vs sadece istanbul içinmi geçerli? verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürer.

mcolgecen
17-10-2012, 00:40
Bende sadece ceza ve men yazıp izin varmesini istedim fakat Men olan aracı nasıl tekrar trafiğe yollayabilirim dedi tartıştık ve sonunda çekiciye yükleyip götürdüler 100 tl cekici parası ödedim aydınlanması gereken bir husuda bu aracımda agrıza yok alkollüde değilim polis eşliğinde otoparka götüremezmiyiz illa çekici ile gitmesi şartmı ?

emirarslan34
17-10-2012, 00:41
egzozdan ceza yedim 30/1b den polis cezayı öde egzozu sök tamam dedi. ne bir izin kagıdı ne baska bir kagır verdi sadece ceza kagıdını verdi. cezayı ödedim egzozu söktüm orjinal egzozu taktım. sonra bi arastırım dedim noterin önünden gecerken sorgulattım arac trafikten men cıktı. sonra karokola gittim. meni kaldırmak icin bana aracını baglamam lazım dedi polis şok oldum. dedim araba babamda kactım ordan baska bir trafik tescile gittim senı muayneye yollicam dedi yine şok oldum. şuan hala menım trafikten naspıcagımı şaşırdım. benım bildigim egzozu sokup trafik tescile gidip menı kaldırtmak. ama polislerde ne yapması gerektigini bilmiyorlar. resmen kafayı yemek üzereyim. napıcagımı şaşırdım :(

ERTAN
17-10-2012, 00:48
egzozdan ceza yedim 30/1b den polis cezayı öde egzozu sök tamam dedi. ne bir izin kagıdı ne baska bir kagır verdi sadece ceza kagıdını verdi. cezayı ödedim egzozu söktüm orjinal egzozu taktım. sonra bi arastırım dedim noterin önünden gecerken sorgulattım arac trafikten men cıktı. sonra karokola gittim. meni kaldırmak icin bana aracını baglamam lazım dedi polis şok oldum. dedim araba babamda kactım ordan baska bir trafik tescile gittim senı muayneye yollicam dedi yine şok oldum. şuan hala menım trafikten naspıcagımı şaşırdım. benım bildigim egzozu sokup trafik tescile gidip menı kaldırtmak. ama polislerde ne yapması gerektigini bilmiyorlar. resmen kafayı yemek üzereyim. napıcagımı şaşırdım :(

Geçmiş olsun ne biçim durumdur bu ya :( Tam çıkmazdasın gibi

mcolgecen
17-10-2012, 00:54
Ayrıca pazartesi günü aracımı çıkardımm aslında egsozunuz flanşlı ise yeni sistem eskisinde çokk daha kolay 5 gün önce gelen yazı neyse teşekkürler 72 tl ceza yazdılar indirimli 54 tl ödedim (32 ci madde ) 100 çekici 20 otopark 5 tl fotograf bastırma hepsi okadar eskiden sadece 140 küsür lira ceza yazıyordu . Nasıl çıkardığıma gelirsek emanet 3 tonluk bir hidrolik kriko götürdüm ve onula aracın arkasını kaldırıp warexsi flanşından söktüm sökünce fotografını çektim sonra orjinal egsozu yalandan tutturdum çünkü orjinalin flanşı kesilmiş kaynak lazım neyse birde öyle resmini çektim sonra tekrar warexsi taktım fotoları fotografcıda kağıda bastırdım trafik şunebeye gidip fotografları verdim fotolara bakıp meni kaldırıp otoparkdan cıkarmak için izin kağıdı verdiler arabayı getir bakıcaz deseler patladık allahtan istemediler :) velhasıl bagırta bagırta tekrar çıkardım otoparktan. Müşterisi vardı çıkardığım günde sattım arabayı . Çekiciye dikkat edin beni bitiren o oldu .

emirarslan34
17-10-2012, 01:11
Geçmiş olsun ne biçim durumdur bu ya :( Tam çıkmazdasın gibi

aslında polislerin sucu yok onlarda napıcagını bilmiyorlar. bunları polis yapanları sorgulamak........................... lazım. nerde napıcagını bilmiyorlar. aractan sogudum. benzinde 5 tl yaşamak istemiyorum bu ülkede artık. mahfettiler milleti ya.

Firat.M3
17-10-2012, 02:36
bu tamamen o otoparkçının o.ç luğu. benimde başıma gelmişti bundan 5-6 sene kadar önce. Aracın egsozunun otoparkta değişmesi gerektiğini direttiler. en son kendi egsozcuları geldi aracı aldı götürdü taktı saçma sapan birşey getirdi. organize çalışıyor bu kansızlar. ecdadlarına sövdüğümüzle kalıyoruz.

emirarslan34
17-10-2012, 02:42
bu tamamen o otoparkçının o.ç luğu. benimde başıma gelmişti bundan 5-6 sene kadar önce. Aracın egsozunun otoparkta değişmesi gerektiğini direttiler. en son kendi egsozcuları geldi aracı aldı götürdü taktı saçma sapan birşey getirdi. organize çalışıyor bu kansızlar. ecdadlarına sövdüğümüzle kalıyoruz.

alıcan 46 raporunu sıkıcan kafalarına............

MBuğra
17-10-2012, 02:53

abi bunu bende çok merak ettim. polis vazife ve selahiyet kanununda aradım, bulamadım. Eğer bulursan beni de bilgilendirir misin?

ruudvan
19-10-2012, 23:20
bu aksam durduk yere bnım aracıda bagladılar.
trafıkten meni var aracın dediler halbuki bugune kadar ceza yemişliğim yok .neyse arac otoparkta yrnda gıdıp orjınal egsozu yerıne takmaya nıyetım var sormak ıstedıgım bn memura sordum yrn gıt ıslemlerını hallet dedı ama yrn ctesi acaba selamiçeşme yrn açıkmıdır işlem yapabilirmiyiz?

Schumi
20-10-2012, 22:31
Öğlen saatine kadar cumartesi günler trafik şubeleri açık oluyor. En azından zeytinburnu C bölgesi.

MCN21
20-10-2012, 22:56
resmen dalga geciyorlar !!! bagladıktan sonra 3 de gegil 1 haftaya kadar izin kagıdı verebiliyorlar , egzozcu mu tutmuslar otoparkta anlamadım ?
ha yok illa söküceksin diyorlarsa otopark cıkıslarında kaynaklarla bekliyelim iyi para yaparız :D

ibrahim
21-10-2012, 18:54
ibrahim nickli abimiz meslek nedir acaba merak ettim :) birde bu menleriniz kaldırılır vs sadece istanbul içinmi geçerli? verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürer.

trafikmüsaviriyim tümtürkiye için geçerli

sinan-s
21-10-2012, 20:44
geçmiş olsunnn

ibrahim
01-11-2012, 11:04
varmı men sıkıntısı yasayan arkadaş yardımcı olalım

TUĞRA
11-04-2013, 14:34
Araç egzostan bağlandı şuan otoparkta, egzosu otoparkta söktüreceksiniz diyorlar, yokmu bi yolu?

thedevil
11-04-2013, 14:43

tüğemezki ruhsatın bir nüshası poliste kalıyor ayrıca sistemde men görünüyor tüğsün sonra tekrar polise yakalandığında bu sefer komple bağlanıyor ve cezası artıyor ayrıca komple muayneye gitmek zorunda kalıyor o adam kimse tamamen saçmalamış.....

mrt_tsn
11-04-2013, 15:00
Arkadaslar bu olay yenı uygulamaya gecmedi, aracımı bagladı egsozdan gece cıkarttım aracı bekcı vasıtasıyla sokturdum egsozu egsozcuya gece isyerını actırttıp, getırdım yerıne koydum sabahda hıc bısey olmamıs gıbı sanırım bı yanlıslık yapılmıs dıe gıttım aracın 2bın motor oldugunu (araç clio rs) bu tıp arabaların cok az sayıda oldugunu ve sanırım egsozunda kacak oldugunu belırtıp aracımı teslım aldım ve otopark parası ve cekıcı parası odemedım. Gün geldı aracı satacak oldum (38 RS 319) ıstanbuldan cok sevdıgım ınsan SLC Selçuk AYIK ile beraber gıttık notere bı dunya sıra bekledık derken dedılerkı satıs gerceklesemez arac trafıkten men, 1sn musade edın dedım emlıyetten bı abımı aradım ve menını anında kaldrdılar 30sn sonra bılgılerı gırdıgınde noterdekı eleman ve Selcuk AYIK 5dk konusmadılar benımle:))
demem oki eger kullanacagınız bır torpıl yada huylarına gıderek tatlı dılınız warsa mumkun degıl ugrasmazsınız. gece gec saatte gıdın otoparka tatlı kuru pasta kola alın yanınıza o sekılde halletmeye bakın baktınız oda olmuyor, emnıyetın anlasmalı oldugu cekıcı fırmanın soforune yapıstırın bı 20 tl teslım alsın aracı uzerımde goturup getırcem dıe koseyı donunce ındırın halledın tekrar arayın adamı uzerıne alıp trafıgın onune goturun gosterın.
Dahada ne dıyım arkadaslar cozulmuyecek hıc bır ıs yok buna emın olun yetrkı yetkılı memurun gonlunu yapın.

mrt_tsn
11-04-2013, 15:02
varmı men sıkıntısı yasayan arkadaş yardımcı olalım

Daha neye ugrasıyorsunuz ıste...

thedevil
11-04-2013, 16:06
Daha neye ugrasıyorsunuz ıste...

sen neden yazmak için o kadar uğraştın be usta :D

mrt_tsn
11-04-2013, 16:18
sen neden yazmak için o kadar uğraştın be usta :D

aynen ya:)

AEAlmas
11-04-2013, 16:29
Ceza cekmeye gelmiş iz bu ülkeye yok koltuk sayısı yanlış yazılır sen düzeltirirsin
yok şu olur
yok bu olur
cart olur curt olur hep vatandas a patlar
otoparkcı resmi görevli polis memur u ise sicil numarasını iste ..ke ..ke verecek yasal hakkın şikayet amaclı istedigini adını soy adını ögren eger resmi kanun geldiyse resmi gazetede yayınlanır ne zaman hangi tarihte cıktıgını ögren

Subi-Emre
11-04-2013, 16:44
bizimde başımıza geldi daha önce izin kağıdı verildi ama egsozu söktürüp düşümünü yaptırmadık ve egsozdan bağlaması olduğu için aracı bağladılar. ertesi gün emniyet amirine kadar gittik söyledik izin verilmiş söktürmemişsiniz ya otoparkta sökülecek yada arabanız bağlı kalır dedi kaynak lazım lift lazım desekte dinlemedi... kendi imkanlarımızla spor egsozu kestik kaynak olmadığı için orjinal egsozu kauçuk paspası keserek kelepçe ve tel yardımıyla tutturduk :D trafik ekibini tekrar çağırdık memur baktı tamam dedi ve arabamızı çıkarmıştık ne gündü be :))

cem_subasi
11-04-2013, 16:44
Öle bi dünya yok yani al sicil numarasını adını soyadını öğren gerekirse şikayet et o seni nasıl sıkıştırdıysa sende onu sıkıştır bak nasıl paşa paşa hallediyo

devolation
11-04-2013, 17:57
bende 2005 te 106 gti ile yakalanmıstım egsoztu burada sokeceksın dedı dedım sadece soksem yeterlımı evet dedı gırdım arabanın altına saga sola bukerek kırıp kopardım egsoztu oyle bıraktı daha cok ses yapıyordu arac bende ayarı vere vere cıkıp gıttım yapıyolar yanı uygulamada orgunal m3 u bagladı egsozt ucu var abart bu dıye adam mahkemeye verecem sızı dedı ama noldu bılmem

Rawr
11-04-2013, 18:44
Eksozları flanşlı yaptırın 2 tane vidaya bakar söküp takması :D