PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taken2

TGY
15-10-2012, 09:31
http://g1210.hizliresim.com/12/h/dyqrp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Filmi dün moskova da izledim.Boyle bir sacmalık gormedim.arkamdakiler alay etmeye basladı ve zor durdum.İzleyen birileri varmı bilmiyorum ama,

istanbul da murat 131 polis arabası kaldı?(ekonomik olması gerekiyomus ve atmosfere daha uygunmus)

sadece kara carsaflı insanlarmı geziyor sokaklarda?

vapur sahnelerinde neden etraf flu?

Bizim arnavutlukla sadece 2 tane adamın durdugu 1 direkle gecilebilen bir sınır kapımız mı var?

E200 mercedes taksi arasan belki 5 tane bulursun bulamazsın koca istanbulda.

kız kafasına gore bomba atıyo heryere 1 tane polis te gelmiyo?sen eminonunde oyle at bakalım kafana gore seni o daracık sokaklarda o delikten bile nasıl alıyolar..

filmin yapımcılarından Diloy Gülün ün ise bugün Hürriyet gazetesinde boyle bir demeci yayınlandı:

“Art niyeti bence tüm yabancı film insanlarının görünce aşık olduğu, İstanbul’un kendine özgü o şahane mekanlarını, Eminönü’nü, Balat’ı, Süleymaniye’yi hakir görüp, o hiç gidip görmeden karaladıkları güzelim İran’a benzetip, güzelliği sadece Nişantaşı-Bebek hattında tasavvur eden kişilerde aramak lazım. Arnavut mafyası, Bryan Mills’i ve karısını kaçırıyor. Bizim bazı seyircilerimiz de sırf İstanbul’un tanıtımı olsun diye Arnavutköy’e kaçırsın istiyor ya da Kanyon’a... “

Sen in vizyon un bu kadar iste Diloy Gülün denen kadın o filmi izleyen yabancıların hepsi arnavutkoy u nisantası nı biliyo ya aslında kanyon u arnavutkoy u gosterebilirlerdi diye yorumda yapabiliyolardır dimi?Filmin Fransa sahnesinde Eiffel i gostermeyi biliyosun.Koysaydın ya Bogaz koprusunu,Fatih Sultan Mehmeti veya hadi koymadın bogazda vapur sahnesinde sadece gemi nin onunu gosterip etrafı flu yapıcagınıza sadece etrafı gosterseniz yeterli olurdu. Türk kimligini tasıyıp nasıl bu kdr sanatcı gorunumlu yalaka kimligine bürünüyolar cidden anlamak zor.

clioGT
15-10-2012, 09:40
bakalım james bond nasıl olacak

TT_BOY
15-10-2012, 10:16
Pislik :ofk:

Thracian
15-10-2012, 11:40
bence bu güne kadar türkiyeyi tanıtan en iyi film.

Kötü tarafları varmıydı vardı arkadaş yazmış ama bence hala en iyisi

Yiğit G.
15-10-2012, 13:29
Şimdi şöyle birşey var istanbulun egzotik-oryantal yanı yabancının ilgisini çekiyor.O kalabalık pis arka sokaklar , eski arabalar vs Adam neden etilerde çeksin filmi gider miamide ceker güzel seylerle çekmek istese idi... Hostel filmi çekiliyor rusyanın en pis mekanlarında şimdi hostel filmi moskovada ışıl ışıl yerde cekilse bu kadar etkili olurmuydu... Film başarılı bir film ama turk gozu ile değil yabancı gözle izliceksiniz çünkü bizim bildiğimiz şeyler filme olan konsantrasyonumuzu bozup filmi saçma gibigösteriyor. ("131 polis mi var yeaaaa" gibi şeyler)

YsfTzcn
15-10-2012, 13:48
Bu sadece bu filmde değil İstanbul'da çekilen birçok filmde yer alıyor. Jackie Chan Olsun Hitman Olsun, Hep böyle otantik göstermeye çalışan bulgular ile karşımıza çıkıyorlar. İyi güzelde bence b.kunu çıkarıyorlar. İstanbul'un dünyaya böyle yansıtılması ne kadar doğru orası tartışılır ...

darkmoon
15-10-2012, 14:00
ne kadar ironik türkiye içindeki bir kesim istanbulu kültür başkenti spor başkenti tarih başkenti finans başkenti yapmaya çalışdı tutmadı olmadı..
bir diğer tarafda istanbulu ortadoğudaki bir şehir gibi görme hevesinde..

tolgakaynak
15-10-2012, 15:06
şöle bişey bizim aile dostumuz bi adam vardı kendisi isviçreliydi orda doğmuş büyümüş. senelerce geldi biz ilgilendik bizde kaldı etti. bigün bizi isviçreye davet etti neyse gittik.

Ailesiyle tanıştırmak istedi gittiğimizde bizi kara çarşaflı kara kuru insan olarak beklediklerini itiraf ettiler, yurtdışında halen daha kara çarşaflı tanındığımızı anladım orda üzüldüm bu duruma, nekadar şaşırdıklarınızı kapıyı açtıklarında surat ifadesini o an anlamıştım

opamp
15-10-2012, 15:37
Kız bacadan babasına silahı attıktan sonra tek şarjörle kaçtane mermi sıktı o adam yav şarjör değiştirdi de benmi görmedim anlamadım :D Film fena değildi ama gerçekten saçma yerleri vardı..

TGY
15-10-2012, 15:54
Şimdi şöyle birşey var istanbulun egzotik-oryantal yanı yabancının ilgisini çekiyor.O kalabalık pis arka sokaklar , eski arabalar vs Adam neden etilerde çeksin filmi gider miamide ceker güzel seylerle çekmek istese idi... Hostel filmi çekiliyor rusyanın en pis mekanlarında şimdi hostel filmi moskovada ışıl ışıl yerde cekilse bu kadar etkili olurmuydu... Film başarılı bir film ama turk gozu ile değil yabancı gözle izliceksiniz çünkü bizim bildiğimiz şeyler filme olan konsantrasyonumuzu bozup filmi saçma gibigösteriyor. ("131 polis mi var yeaaaa" gibi şeyler)

Arkadasım bende onu diyorum zaten salondakiler yabancıydı yabancı gozuylede direk istanbulla dalga gectiler.Demekki bir sıkıntı var.Bunun benim konsantremle veya konsantremizle falan bir ilgisi yok.Ben hicbir filmde manhattan vs. bu kdr dandik gosterilemezdi dediğimi veya izlerken yanımdakinin ne kdr rezil dediğini hatırlamıyorum.İstanbul un harika gosterildigi yabancı bir filmde izlemedim varsa da oyle bir film soylersen memnun olurum.

onursumer
15-10-2012, 16:54
bizde sinemaya gitmek yerine internetten izleriz ;)

hazar
15-10-2012, 17:07
el bombası vs. gibi sahneler çok çakmaydı ama adamlar filmi yaparken "biz Türkiye'yi tanıtacağız" diye bir vaadde bulunmuyorlar ki. adamlar sinema filmi çekiyor. vapurda etraf niye flu dediğin şeye alan derinliği denir, onun flu olup olmayacağına yapımcı değil yönetmen ve görüntü yönetmeni karar verir. alan derinliği dış mihrakların oyunuyla değil, sinematografiyle alakalı birşeydir.
adamlar modern sokaklar, güzel giyimli insanlar yani kendilerine benzeyen insanlar istese zaten kendi ülkelerinde çekerlerdi. İstanbul tatilinin bir amacı olmalı değil mi ama?

TGY
15-10-2012, 18:19
el bombası vs. gibi sahneler çok çakmaydı ama adamlar filmi yaparken "biz Türkiye'yi tanıtacağız" diye bir vaadde bulunmuyorlar ki. adamlar sinema filmi çekiyor. vapurda etraf niye flu dediğin şeye alan derinliği denir, onun flu olup olmayacağına yapımcı değil yönetmen ve görüntü yönetmeni karar verir. alan derinliği dış mihrakların oyunuyla değil, sinematografiyle alakalı birşeydir.
adamlar modern sokaklar, güzel giyimli insanlar yani kendilerine benzeyen insanlar istese zaten kendi ülkelerinde çekerlerdi. İstanbul tatilinin bir amacı olmalı değil mi ama?

''vapurda etraf niye flu dediğin şeye alan derinliği denir, onun flu olup olmayacağına yapımcı değil yönetmen ve görüntü yönetmeni karar verir. alan derinliği dış mihrakların oyunuyla değil, sinematografiyle alakalı birşeydir. ''

Ben mimarım yönetmen veya bu sektorden biri degilim..

Bu dediklerini bilmiyorum bu sebepten dolayı buda cok dogal sanırım.Dediklerini benim gibi bilmeyip izlerken benim gibi düsünende coktur sanırım.İstanbul u tanıtmalarını bekleyerekte izlemedim filmi.

''adamlar modern sokaklar, güzel giyimli insanlar yani kendilerine benzeyen insanlar istese zaten kendi ülkelerinde çekerlerdi.'' demişsin

Bizim ülkemiz güzel giyimli dediğin insanlardan yoksunmu bu durumda?cümlenden o cıkıyo. sen sadece boyle sahneler icin ülkeni kullanıp güzelliklerini ortaya cıkarmıyan sahneleri izlediginde mutlu oluyosan bu senin vizyonun.

Ben yurtdısında yasanan bir durumu anlattım insanların polis arabalarına bak diye dalga gecmesinden bir Türk ve istanbullu olarak rahatsız oldum!. Acıkcası filmin tasıdıgı deger pek umrumda degil.yonetmeniymiş Türk yapımcısıymıs bu sekilde bir film benim icin deger tasımıyo.Herkesin gorusu kendinedir. Benimki budur.

Faruk'S
15-10-2012, 18:27
Tıpkı Age Of tarzı oyunlarda Türklerin bineği'nin "deve" olmasiyla eş değer :D

_sinan_
15-10-2012, 20:28
filmi henüz izlemedim ama başka bir yandan hangi yabancı filmde Rusya güzel gözüküyor ? Hangisini izledikten sonra yolları sokakları mahalleleri mekanlar ile biz dalga geçmedik ki ?

Yiğit G.
15-10-2012, 20:33
Arkadasım bende onu diyorum zaten salondakiler yabancıydı yabancı gozuylede direk istanbulla dalga gectiler.Demekki bir sıkıntı var.Bunun benim konsantremle veya konsantremizle falan bir ilgisi yok.Ben hicbir filmde manhattan vs. bu kdr dandik gosterilemezdi dediğimi veya izlerken yanımdakinin ne kdr rezil dediğini hatırlamıyorum.İstanbul un harika gosterildigi yabancı bir filmde izlemedim varsa da oyle bir film soylersen memnun olurum.

Adamlar niye istanbulu harika gostersin veya murat 131 le değil ferrari ile ceksin arkadasın dediği gibi öyle film isteseler avrupada amerikada arabanın da manzaranında kralı var zaten tr de çekmezler gider kendi ülkesinde çeker adam.Bundan önceki seri fransanın en pis fuhuş mekanlarında çekilmişti pis sahneleri.. filmin tarzı bu.. fuhuş mafya uyuşturucu vs... günlük güneşlik cekemezler kaldıki film cekim olarak oyunculuk olarak senaryo olarak güzel önemli olanda bu.Örnek verdiğim gibi hostel da da iğrenç mekanlar çekilmişti...

Hostal daki ortam

http://moviecultists.com/wp-content/uploads/2010/07/hostel-halloween-mnight-560.jpg

Gerçek slovakya

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/14/88/3f/dancing-in-the-street.jpg

Film bu takılmayın bu kadar...

hazar
15-10-2012, 22:36
''vapurda etraf niye flu dediğin şeye alan derinliği denir, onun flu olup olmayacağına yapımcı değil yönetmen ve görüntü yönetmeni karar verir. alan derinliği dış mihrakların oyunuyla değil, sinematografiyle alakalı birşeydir. ''

Ben mimarım yönetmen veya bu sektorden biri degilim..

Bu dediklerini bilmiyorum bu sebepten dolayı buda cok dogal sanırım.Dediklerini benim gibi bilmeyip izlerken benim gibi düsünende coktur sanırım.İstanbul u tanıtmalarını bekleyerekte izlemedim filmi.

''adamlar modern sokaklar, güzel giyimli insanlar yani kendilerine benzeyen insanlar istese zaten kendi ülkelerinde çekerlerdi.'' demişsin

Bizim ülkemiz güzel giyimli dediğin insanlardan yoksunmu bu durumda?cümlenden o cıkıyo. sen sadece boyle sahneler icin ülkeni kullanıp güzelliklerini ortaya cıkarmıyan sahneleri izlediginde mutlu oluyosan bu senin vizyonun.

Ben yurtdısında yasanan bir durumu anlattım insanların polis arabalarına bak diye dalga gecmesinden bir Türk ve istanbullu olarak rahatsız oldum!. Acıkcası filmin tasıdıgı deger pek umrumda degil.yonetmeniymiş Türk yapımcısıymıs bu sekilde bir film benim icin deger tasımıyo.Herkesin gorusu kendinedir. Benimki budur.

Beni yanlis anladin heralde, tabi ki bilmek zorunda degilsin. Kelime anlamini ve neden oyle oldugunu bil diye terim olarak acikladim. Yoksa sen de kendi uzmanlik alaninda birsey yazsan ben de anlamam..

Kelime - cumle secmeden ve duygular yerine mantikli dusunursen nedemek istedigimi anlayacaksin. Kim neden mutlu olsun ki kotu giyimli insanlari gorunce? Ya da sen milletini seviyorsun da ben sevmiyormuyum? Film; filmdir, kurgudur, hayaldir. Çok ciddiye almamak lazim.

Onamdar
15-10-2012, 23:00
Arkadaslar kim ne derse desin istanbul cok kosmopolit bi yer her kulturden insanin yasadigi 20 milyonluk bi sehir. İstanbulun modern yuzu etiler bebek vs bunlarin avrupada amerikada krali var. Ama onlarda bi sultanahmet bi ayasofya bi kapali carsi bi balat yok yada carsafli insanlar yok o yuzden bu farkli noktalari on plana cikariyolar ha abartmislardir bir sey diyemem ama iyi yada kotu reklamdir. İnsanlar neden farkli ulkelere seyahat ederler. Oradaki farkli marjinal kulturleri yakndan gormek otantik yerleri gezmek icin. Kuba dediginiz yer ne kadar sefil bi yerdir orda 131 bile yok:) ama insanlar o sefilligi gormek icin gidiyor oraya sonucta. Amerikada zencilerin yasadigi varos sefil yerlerde gecen filmler yokmu? Niye bu kadar abartiyoruz anlamiyorum. Carsafli insanlar yokmu istanbulda?

wrcsinan
15-10-2012, 23:21
[/url]

E200 mercedes taksi arasan belki 5 tane bulursun bulamazsın koca istanbulda.

boşuna aramamak lazım bir tane var sadece :D

Oguzcan
16-10-2012, 01:37
Film akıcı,adamın zaten kızına ve karısına tutkusu tartışılmaz.Bende sürekli çarşaflı kadınları ve hacı murat polis arabalarını yadırgadım.Gerçek dışı unsurlarda var.Taken olarak kalmalıymış film.

ygtrn
16-10-2012, 01:46
Art niyeti bence tüm yabancı film insanlarının görünce aşık olduğu, İstanbul’un kendine özgü o şahane mekanlarını, Eminönü’nü, Balat’ı, Süleymaniye’yi hakir görüp, o hiç gidip görmeden karaladıkları güzelim İran’a benzetip, güzelliği sadece Nişantaşı-Bebek hattında tasavvur eden kişilerde aramak lazım. Arnavut mafyası, Bryan Mills’i ve karısını kaçırıyor. Bizim bazı seyircilerimiz de sırf İstanbul’un tanıtımı olsun diye Arnavutköy’e kaçırsın istiyor ya da Kanyon’a...

bu kısma katılmıyor değilim ancak heryerde karaçarşaflı karılar 131 polis araba vs vs gibi şeyler nedir arkadaş... yuh artık... oldu olacak motorlu yunuslarıda atla eşşekle tasvir edeydiniz anasını satam....

poseidon
16-10-2012, 07:21
Elin gavuru ara sokağı allayıp pullayıp otoban gibi gösterip kovalama sahneleri çekerken vatandaşı bunu sonuna kafar dstekler, biz yılda milyonlarca turist gelen ve dünyada eşi benzeri olmayan ve tüm avrupanın hasetle ağzının suyu aktığı güzel İstanbulumuzu bu kadar çarptırarak gösteren bir filmi normal görürüz. Unutmayın ki Hollywood sektörü amerikanın reklam panosudur. Bu arada İstanbul demek sadece etiler veya bağdat caddesi değildir. Bu şehrin arka sokaklarında zamanında Eşkıya veya takın geçmişte organize işler çekildi bir de o filmleri izleyin. Amaç önemli.

Kekuti*
16-10-2012, 07:42
film'i ben izlemedim, fragmanı izlemiştim internette.

Hatta milliyet'te TR'yi ne halde gösterdiler vs diye başlık açmışlardı. Ama fragmanda gayet sürükleyici, karanlık sokaklarda geçen bir film gibiydi. Muratına 131'ine takılmamak gerek diye düşünüyorum.
"hadi Türkleri deveye biniyor gösterelim, kara çarşaflı, hatta sokağa sıçıyorlar" falan diye düşündüklerini hiç sanmıyorum. :)

Birde yönetmen Luc Besson diye okudum diye hatırlıyorum, eğer hakkaten oysa klasik tavrıdır bu herifin.. Ben fragmanı beğendim. Sonuçta Max Payne'in TR'de çekildiğini düşünelim, gidip boğazda rakı balık mı yapacaktı :)

bu arada bu film'in öncesi var sanırım. İlk film var mıydı ?

darkmoon
16-10-2012, 09:25
Amerikan filmlerinde zaten çoğu sahneler artık yeşil ekran

95dAioEgY4Q