PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus 1 1.6 rölanti

Y.Emre
16-10-2012, 01:39
Sabahları motoru ilk çalıştırmada rölanti devri aşırı yükseklerde kalıyor (3000 devir gibi) kalıyor dedim çünkü araba viteste bile olsa 2 3bin birazda gaza dokunmuşsam neredeyse 4bin devir civarında sabit kalıyor sanki gaz halatı takılmış gibi :/
motor ısınınca herhangi bir sorun yok. yada boşta gaza tam basınca daha çabuk düzeliyor.

araç focus 1 1.6 zetec motor

neden olabilir ?

ERTAN
16-10-2012, 01:42
Focusun kronik rolanti sorunu ford forum sitelerinde araştırırsan cevabı mutlaka vardır:)

Y.Emre
16-10-2012, 01:50
Focusun kronik rolanti sorunu ford forum sitelerinde araştırırsan cevabı mutlaka vardır:)

aslında baktımda bulamadım :/ derdimi doğru anlatabildim umarım klasik düşük devir problemi değil bendeki. sogukken ciddi yüksek devirde kalma 3 4 dk gibi bi süre

131mirafiori
16-10-2012, 01:55
rölanti motoru vardır illaki bi baktırın... Yada gaz kelebeğine...

golfcu0101
16-10-2012, 05:36
bu rolanti habtalığı f-1 lerde kronik çözen çok evet ama tam randımanlı çözen yok.çözmeye gelince ecu yazılımından,rolanti walfinden,cartel havalandırma hortumundan vs çözenler var deneme yanılma yöntemi gibi birşey yani tek tek bakılacak

Y.Emre
16-10-2012, 12:30
kartel havalandırma hortumunun tam yeri neresi acaba ?

golfcu0101
17-10-2012, 08:02
akünün alt kısmına denk geliyor sanırım askıya kaldırdığınızta T şeklinde bir hortum zaten

XSi
17-10-2012, 11:54
rölanti valfi kirlenmiş (yağ buharından dolayı) ve takılıyor olabilir, sökülüp temizlenebilen birşeydir.

Sanayide tüpü 5 tl ye satılan balata spreylerinden alıp, rölanti valfini ve hatta el atmışken gaz kelebeğininin tamamını üzerindeki sensörleri dahil), var map sensörünü veya maf sensörünü de kibarca davranak temizlersen, aracın gaz tepkileri güzelleşir, rölanti sorunları, varsa stop etme gibi sorunlar düzelir.

Y.Emre
17-10-2012, 12:32
rölanti valfi kirlenmiş (yağ buharından dolayı) ve takılıyor olabilir, sökülüp temizlenebilen birşeydir.

Sanayide tüpü 5 tl ye satılan balata spreylerinden alıp, rölanti valfini ve hatta el atmışken gaz kelebeğininin tamamını üzerindeki sensörleri dahil), var map sensörünü veya maf sensörünü de kibarca davranak temizlersen, aracın gaz tepkileri güzelleşir, rölanti sorunları, varsa stop etme gibi sorunlar düzelir.

bunun tam yeri neresi acaba ? söküp temizleyeyım olmazsa

akünün alt kısmına denk geliyor sanırım askıya kaldırdığınızta T şeklinde bir hortum zaten

birazdan bakıyorum..

XSi
17-10-2012, 17:43
bunun tam yeri neresi acaba ? söküp temizleyeyım olmazsa

gaz kelebeğinin üstündedir, google da focus zetec 1.6 iacv diye aratırsan nasıl bir görüntüsü olduğunuda görüp, sökmen gereken parçayı tespit edebilirsin.

Y.Emre
16-11-2012, 21:54
yazamamıştım, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

yeni konu açmayayım dedim,

geçen gün babam yetkili servise götürmüş arabayı, yazılım güncellemesi yapmış servis. abs arıza lambasıyla ilgili bi sorun için geçici olarak abs beynini değiştirip çözmüşler sorunu. Yalnız arabada tuhaf birşey olmuş, 3500 devirden itibaren gayet tok bi motor/egzost sesi geliyor. sanki arabada aftermarket bi susturucu vs varmış gibi.

nedendir ? nasıl olabilir bu ? - araçta orjinal hava filtresi, komple orjinal egzost sistemi mevcuttur(katalizatör dahil)

xplod
16-11-2012, 22:52
rölanti sorunu çözüldü mü yani?

bir de, mk1 için yazılım güncellemesi mi çıkarmış ford?

abs arıza lambasıyla ilgili bir sorun için geçici abs beyni değiştirmek nasıl olmuş?

Y.Emre
16-11-2012, 23:00
rölanti sorunu çözüldü mü yani?

hemen hemen, eskisine göre çook daha stabil,hatta motor ısındıktan sonra neredeyse tamamen stabil. ilk çalıştırmada çok kısa süre ve çok az miktarda dalgalanıyor onun haricinde sorunsuz dıyebilirim :)

ama egzost sesi hakkında fikre ihtiyacım var :S

ERTAN
16-11-2012, 23:12
hemen hemen, eskisine göre çook daha stabil,hatta motor ısındıktan sonra neredeyse tamamen stabil. ilk çalıştırmada çok kısa süre ve çok az miktarda dalgalanıyor onun haricinde sorunsuz dıyebilirim :)

ama egzost sesi hakkında fikre ihtiyacım var :S

Tam olarak ses nerden geliyor acaba öğrenebilirmiyim :)

Y.Emre
16-11-2012, 23:24
Tam olarak ses nerden geliyor acaba öğrenebilirmiyim :)

egzosttan, yada motordan. vuruntu vs değil. spor tip susturucu vs takarsınız ya aynen öyle bir ses. devirlendikçe artıyor, ilk 2 3bin devirde ses yok.

sanki araca egzost taktırmışsınız gibi bi ses var ama araba tamamen orjinal :S

xplod
16-11-2012, 23:40
servise gitmeden hemen önce bu ses yok muydu?

ERTAN
16-11-2012, 23:42
Motordan geliyorsa hava filtresini kontol et. Egsozdansa ,büyük ihtimalle susturucularında sıkıntı vardır.(Orta susturucuyu kontrol ettir) :)

Y.Emre
16-11-2012, 23:49
servise gitmeden hemen önce bu ses yok muydu?

hayır, servise giderkende arada kesiciye kadar deneyerek gitmiş, gelirkende nasıl olmuş araba bakayım bir diyip yine kesiciye kadar basmış, yapılan işlem sadece orjinal yazılım güncelleme, ve abs beyni ile ilgili bir işlem.(abs fren sistemi çalışır halde olmasına rağmen arıza ışığı yakıyordu o sorunun çözümü için.)

Motordan geliyorsa hava filtresini kontol et. Egsozdansa ,büyük ihtimalle susturucularında sıkıntı vardır.(Orta susturucuyu kontrol ettir) :)

üstteki mesajda da söylemiştim servise girene kadar o yönde hiçbişey yoktu, servisten hemen çıkınca olmuş ve servis ne filtre ne egzost sistemini ellemedi.

ses rahatsız edici bi ses değil, hatta kulağa tatlıda geliyor ama nereden geldiğini/neden geldiğini anlamak istiyoruz

ayrıca sabah kontor edicem..

ERTAN
16-11-2012, 23:53
Gittiğin servis yetkili servismi ? Sadece meraktan soruyorum

Y.Emre
17-11-2012, 00:02
Gittiğin servis yetkili servismi ? Sadece meraktan soruyorum

Adana Gizerler ford yetkili servis,

araçtan bi parça söküp değiştirmiş olabilme ihtimalleri benimde (sanırım sizinde öyle bi ihtimal aklınıza geldi) aklıma geldi ancak mümkün değil. servis tanıdık, -araçla ilgilenen usta kirvemiz diyelim- servise güveniyoruz kısaca.. -emin değilim ancak işlemlerin çoğu kısmında babamda aracın yanındaymış, kendiside oto elektrikçisidir-

ERTAN
17-11-2012, 00:20
Açıkca söyliyeyim direk yetkili servisten süphelenmiştim :)Servis tanıdıksa, babanızda basında durduysa sıkıntı olmamıştır herhalde. Bence tekrardan servise götürmenizde fayda var gibi.

Y.Emre
17-11-2012, 00:28
Açıkca söyliyeyim direk yetkili servisten süphelenmiştim :)Servis tanıdıksa, babanızda basında durduysa sıkıntı olmamıştır herhalde. Bence tekrardan servise götürmenizde fayda var gibi.

:) ben şehir dışındaydım, bugün gelip arabaya bindiğimde benimde aklıma gelen ilk şey servisten şüphelenmek oldu ama arabaya bakanın kirvemiz olması ve babamın başında bekliyor oluşu bu ihtimali ortadan kaldırdı gözümde..

arızalı parça olur falan eyvallahta servise girerken sorunsuz olup çıkarken sorunla çıkmasını aklım almadı.. yarın iş güç olmazsa götürücem zaten aklım almıyor sesin nereden gelecegını :/

Y.Emre
17-11-2012, 13:56
ekleme, bahsettiğim ses

Focus mk1 exhaust sound inside & outside - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5pNeCMhBrAI&feature=youtu.be)

Focus mk1 exhaust sound inside & outside - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5pNeCMhBrAI&feature=youtu.be)

xplod
18-11-2012, 19:02
ben bir şey merak ettim. yıllar sonra ford, focus1 için yazılım güncellemesi mi çıkarmış?

Y.Emre
18-11-2012, 23:30
ben bir şey merak ettim. yıllar sonra ford, focus1 için yazılım güncellemesi mi çıkarmış?

servis çalışanlarıyla bizzat konuşmadım ama olabilir.. kesin olarak birşey söyleyemem ben şehirdısındaydım babam konuşmuştu, öyle söyledi. yıllar önce çıkardıgı bir güncelleme isede bişey diyemem :D

Bu arada cumartesı servise işlerim dolayısıyla götürememiştim, kaputu açıp baktım bugun, aceleye mi geldi ne olduysa filtre kutusunu alttan gelen hortum gibi şeye tam oturtamamışlar, onu düzgünce yerine taktım ne ses kaldı ne bişey :D