PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aöf, Kayıt, Tecil, 2. Üniversite

sMh
16-10-2012, 12:26
Merhaba beyler, bugün aöf kayıtta son günmüş sanırım, lisans mezunu olupta bu dönem ikinci üniversite kaydı yaptıran var mı? Tecil işlemi yapmıyorlarmıs galiba artık?

Faruk'S
16-10-2012, 12:28
bende bi yerde görmüştüm.Tecil geçerli değilmiş sanırım

hasan çağri
16-10-2012, 12:31
AÖF kaydı yaptırırsanız 2. üni olarak tecil hakkı vermiyor. Ancak yüksek lisans yaparsanız tecil uzatabilirsiniz.

clioGT
16-10-2012, 12:33
artık değili benim bildiğim zaten hiçbir zaman denk okulda tecil işlemi yok?
yani üni bittiyse yüksek, yüksek bittiyse, doktora yaparak tecil yapılıyor. böyle değil mi zaten?

sMh
16-10-2012, 12:36
Ozaman gidip kayıt olmayalım boş yere, yüksek şart

Eskiden tecil edilebiliyordu diye biliyorum aöf üzerinden

rahmi
16-10-2012, 12:38
Ozaman gidip kayıt olmayalım boş yere, yüksek şart

Eskiden tecil edilebiliyordu diye biliyorum aöf üzerinden
+10
:heyoo:

rebelh
16-10-2012, 12:50
Merhaba beyler, bugün aöf kayıtta son günmüş sanırım, lisans mezunu olupta bu dönem ikinci üniversite kaydı yaptıran var mı? Tecil işlemi yapmıyorlarmıs galiba artık?

bugün son demiyo 19u son diyo

ayrıca 2. üniversite kayıtları nasıl oluyor önce netten mi kaydoluyoruz bilen varmı?

sMh
16-10-2012, 12:53
bugün son demiyo 19u son diyo

ayrıca 2. üniversite kayıtları nasıl oluyor önce netten mi kaydoluyoruz bilen varmı?

mazeretli son 19, önce netten basvuruyosunuz, çıktı alıp buroya gidiyosunuz

Murat Özcan
16-10-2012, 13:02
Bugün normal kayıtlara son mazeretle gelenlere 19 u son

Kekuti*
16-10-2012, 13:07
Benimde agustosta bitiyor tecil, mayis ayinda ALEs sinavi varmis ona giricem, acaba kayit islemleri temmuzdan evvelmidir ?

Yoksa sictik sanki :)

gokselaltinok
16-10-2012, 13:09
şimdi ben aöf 2 yıllıktan mezun oldum, 4 yıllığa uzatmam için bugün son günmüydü yani? ayrıyetten kartal aöf bürosunun önünden geçtim bugün en az 400 kişi sıradaydı. benimde o sırada olmam gerekiyosa kalsın.

sMh
16-10-2012, 13:21
Benimde agustosta bitiyor tecil, mayis ayinda ALEs sinavi varmis ona giricem, acaba kayit islemleri temmuzdan evvelmidir ?

Yoksa sictik sanki :)

Seninle aynıyız ozaman, bende de ağustos döne diyor ama ondan önce bi tarih daha vermişlerdi, mayısı bekleme bence

sMh
16-10-2012, 13:26
şimdi ben aöf 2 yıllıktan mezun oldum, 4 yıllığa uzatmam için bugün son günmüydü yani? ayrıyetten kartal aöf bürosunun önünden geçtim bugün en az 400 kişi sıradaydı. benimde o sırada olmam gerekiyosa kalsın.

o kadar kalabalıkmıydı gerçekten, yoksa mübalağa mı yapıyorsunuz

gokselaltinok
16-10-2012, 13:31
o kadar kalabalıkmıydı gerçekten, yoksa mübalağa mı yapıyorsunuz

fazlası vardı hatta mübalağa yapmıyorum.

kado
16-10-2012, 15:21
AÖF kaydı yaptırırsanız 2. üni olarak tecil hakkı vermiyor. Ancak yüksek lisans yaparsanız tecil uzatabilirsiniz.

ancak okuduğun okuldan kaydını sildirip açıköğretime başvurursan erteliyor

emre_277
16-10-2012, 15:52
birşeyde ben sorayım.

2.üniversite olarak uluslararası ilişkiler okuyorum.ancak bölümümü değiştirmek istiyorum.2yıllık lojistiği seçmek istiyorum. kaydım silinip yeniden mi kayıt olucam ? 1 ay sonraki kayıt yenilemelerde mi yapıcam bunu şimdimi ? eskişehirdede yaklaşık 500 kişi sırada şuanda.soru bile soramadım.

CoSA
16-10-2012, 16:25
şimdi anladığım kadarıyla 2. üniversite olarak baslarsak tecil işlemi yapılmıyor. yani bu sene 2 senelik bittiginde yani seneye aöf baslarsam tecil işlemi yaptırabiliyorum ?

clioGT
16-10-2012, 16:46
Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki (2 yıl süreli meslek yüksek okulunu bitirip tekrar 2 yıl süreli bir başka meslek yüksek okulunda/4 yıl süreli bir fakülteyi bitirip, tekrar 4 yıl süreli bir başka fakülte veya 2-3 yıl süreli bir yüksek öğrenim kurumunda okuyanlar) bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir.

İntibak :
2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM’ ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
4 yıl veya daha fazla süreli örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapabilmek için intibak programlarına kayıt yaptıranlar ertesi yıla bırakılır. Örgün öğretimde intibak programlarına devam edenlerden başarılı olamayanların (bu süre en fazla üç yarıyıldır.) okullarıyla ilişikleri kesilmektedir. Bu sebeple birinci defa ertesi yıla bırakılmaları sonucunda fakültelerin üçüncü sınıfına kayıt yaptırmaya hak kazandıklarına dair belge ibraz edemeyenlerin durumları okullarından sorulur ve olumlu cevap alınanların askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
Ancak farklı alanlardaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin intibak programları sırasında süresiz sınav haklarından bulunması ve bu sırada öğrencilik haklarlından yararlanmamaları sebebiyle ertesi yıla terk işlemi yapılmaz.

ASAL