Orijinalini görmek için tıklayınız : Fn2 typer yardımmm..
Emre.Krgz
16-10-2012, 13:49
Merhabalar herkesee gecen hafta persembe gunu 2008 fn2 typer aldımm aracım komple stock herseyıyle bilenlerden yardım istiyorum daha once bmw,vts gibi araclara bindim ancak ilk defa honda kullanıyorum filtre egsoz yay beyin neler önerirsinz haftaya baslmak ıstıyorum aracımı yapmayaa... Pek bi bilgim yok typer hakkında yorumlarınızıı bekliyorumm.. aracımmm suanda bakımdaa yag su filtreler baskı falan falan komple degısıcekk oem baskı almaktansa baska bısey alabılırmıyım ıyı olurmu neler yapılabılır..
merhaba oncelikle hayırlı olsun.
fn2 yol tutus,sürüş ve frenaj konusunda beni cok tatmin etmişti.
arabayı sıkan bazı bölümler var oraları ferahlatmak ile işe başlayabilrsin :) header in icini görünce gerçekten şaşıracaksın.
kendi kullandığım parçalar ile birkaç kere arıza ışığı yakması haricinde hiç sorun yaşamamıştım ve baya farketmişti onlardan bahsedebilirim
injen filtre kiti ile 11 hp dyno da artış aldım.
üzerine custom toda replica headers ve varex sistem ile 14 hp aldım.
stage 1 debriyaj
jantlar biraz agir onların da hafif 7 kg ile degistirip
225 hp kullandım. çok tatminkardi.
bir sonraki rrc manifolt ve flashpro uygulamasına gecmeden satmıstım.
Bunlarıda yapanlar var keyifli oluyor. Bunlarıda yaparsan fitre headers kprosuz ep3 type r kıvamında gidersin
Emre.Krgz
16-10-2012, 15:08
tskr ederimmm evet sürüşü gayet zevklii yol tutus olarakta tatminkarr fakatt frenlerine pek güvenemedım acıkcasııı ama genel olarak gayet hosuma gıttı eksoz olarak forumda baya konuları okudum takıp edıorm oem varex dusunuorm ancakk tek olarakk yetmıomus dıe duydum ayrıca bı orta susturucu falan daha sıkı yururu oluyormus custom filtre olabilirr mi pekii ınjen yerinee cunku biraz ögrenci işine kacıcam :):) fazla maliyetli olmadan yurutmek iyi olur gercektenn
typermelih
16-10-2012, 15:24
roling de koşturmayacaksan,bu araca sadece filtre tak yeter,sesi çok güzel oluyor,arkadaşın dediği gibi 11 hp alırsın,öylede gazlarsın;çünkü araca dünyaları harcıyorsun 60 hp falan artıyor,gereksiz bence zaten keyifli bir araç,bin 212 hp yeter...görsellik olarak biraz basarsın film çektirirsin,belki kaliteli bir jant tamam...
Emre.Krgz
16-10-2012, 16:10
roling de koşturmayacaksan,bu araca sadece filtre tak yeter,sesi çok güzel oluyor,arkadaşın dediği gibi 11 hp alırsın,öylede gazlarsın;çünkü araca dünyaları harcıyorsun 60 hp falan artıyor,gereksiz bence zaten keyifli bir araç,bin 212 hp yeter...görsellik olarak biraz basarsın film çektirirsin,belki kaliteli bir jant tamam...
roll oluyo acıkcası daha cumartesi aksamı bs typerı euf typerı ızlemek için peşlerine gitmiştimm bi baktım euf le yan yanayımm yanii en azından ufak caplıda olsa yurumek ıstıyorumm
fn2 ucuza yürümüyo belki ilerde düşer parça fiyatları.
fn2 yürütmek için biraz elinizi cebinize atmanız lazım ;)
benm tavsiyem filtre eksoz ve headers al ve tak başka bişeylede ugrasma çünkü fazla maliyet olsun istemiorum diosun..en kestirme yoldan f/e/h yapıp biniceksin aracına ve ciddi anlamda ilerleme kaydedersin bu parçalarla..
tskr ederimmm evet sürüşü gayet zevklii yol tutus olarakta tatminkarr fakatt frenlerine pek güvenemedım acıkcasııı ama genel olarak gayet hosuma gıttı eksoz olarak forumda baya konuları okudum takıp edıorm oem varex dusunuorm ancakk tek olarakk yetmıomus dıe duydum ayrıca bı orta susturucu falan daha sıkı yururu oluyormus custom filtre olabilirr mi pekii ınjen yerinee cunku biraz ögrenci işine kacıcam :):) fazla maliyetli olmadan yurutmek iyi olur gercektenn
Şöyle söyliyelim, önce ortayı boşaltıp denedim arac bir noluyoruz dedi. Flaspro ile müdahale gerekti ama bende olmadığı için deneme yanılma yapip ortaya susturucu taktik. Bendeki sistemde ortada flow u engellemeyen cızırtı gideren bir susturucuydu, genede biraz tutmustur. Headers takmayacak isen egsoz işine girme bir getirisi yok., Amac ses ise filtre ile işini görürsün 2. el injen kit alabilirsin piyasaya bir bak ben öyle yapmıstım. Sadece filtresini degistirdim.
Ucuz yollu cutout lar da var, eger titizlik varsa varex problemsiz. Onunda önüne headers koymadan bu işin anlamı yok.
Filtre headers egsoz hepsi 2. el, toplamda işçilik dahil 2.5 k harcarsin 25 hp, 20nm artış alırsın
sadece filtre ile 500 e falan 2. el bulabilirsen işi bitirirsin
Maliyet herseyi sıfır alırsan,yada sıfır yaptirirsan 3.5k yı bulabilir.
sonrasında
rrc de 1000 lira tutar
flashpro da 1500 falandı sanırım benim zamanımda
map de 500 tutuar
Emrecan-R
16-10-2012, 17:44
yapıcak çok şey varsa önemli olan maddiyat :D hayırlı olsun
Rrc 1000 tl'yi geçer, 2. el bulması imkansız neredeyse.
f e h yapayım dersen mın 4-5 bın harcarsın ( fıltre ınjen 700 tl cıvarı-egzoz,duz boru 1500 tl-headers twegıwa alırsan 2000 tl cıvarı )
hr 3.5 yay guzel oluyor,arac bıraz daha yumusuyor 350 tl cıvarı
flahpro-rrc emme manıfoldu yapabılırsen jdm egzantrık 3-4 bın tl arası
kapagı acmak ıstersen toda ınce conta ( fıyatı aklımda degıl )
tamamını yaparsan ıscılıkle 10 bın tl gıder :) tabı parcaların bazılarının temınıde ugrastırır
bunlar sıfır urun bedellerı 2.el u tutar bıraz daha duser
bence fıltre egzoz headers ve hr 3.5 yay bu arac ıcın kafı ep3 gıbı yurumesede cok keyıflı olur,hakkınızda hayırlısı olsun :)
bence hiç bir şey yapma, sadece bi filitre kitiyle sessiz sakin, kalitenin tadını çıkart derim ;)
Emre.Krgz
16-10-2012, 23:04
Şöyle söyliyelim, önce ortayı boşaltıp denedim arac bir noluyoruz dedi. Flaspro ile müdahale gerekti ama bende olmadığı için deneme yanılma yapip ortaya susturucu taktik. Bendeki sistemde ortada flow u engellemeyen cızırtı gideren bir susturucuydu, genede biraz tutmustur. Headers takmayacak isen egsoz işine girme bir getirisi yok., Amac ses ise filtre ile işini görürsün 2. el injen kit alabilirsin piyasaya bir bak ben öyle yapmıstım. Sadece filtresini degistirdim.
Ucuz yollu cutout lar da var, eger titizlik varsa varex problemsiz. Onunda önüne headers koymadan bu işin anlamı yok.
Filtre headers egsoz hepsi 2. el, toplamda işçilik dahil 2.5 k harcarsin 25 hp, 20nm artış alırsın
sadece filtre ile 500 e falan 2. el bulabilirsen işi bitirirsin
Maliyet herseyi sıfır alırsan,yada sıfır yaptirirsan 3.5k yı bulabilir.
sonrasında
rrc de 1000 lira tutar
flashpro da 1500 falandı sanırım benim zamanımda
map de 500 tutuar
baya maliyetlii işş evet hepsini aynı anda yapcagımı sanmıorm ama yavas yavas ekleme yapabilirimmm anca pekı headers custom olarak yaptırsam bı getırısı olurmuu maliyetleri cok mu oem varex dusunuormm orta susturucu olarakk baska bı aracınkınımı kullanmalıyım yoksaa herhangı bı markamıı flashproyu dusunuyorum onuda temin edicem ikinci el cok arayıp tarıyorum suandada ama pek bulabıldıgım yok acıkcasııı
Emre.Krgz
16-10-2012, 23:08
f e h yapayım dersen mın 4-5 bın harcarsın ( fıltre ınjen 700 tl cıvarı-egzoz,duz boru 1500 tl-headers twegıwa alırsan 2000 tl cıvarı )
hr 3.5 yay guzel oluyor,arac bıraz daha yumusuyor 350 tl cıvarı
flahpro-rrc emme manıfoldu yapabılırsen jdm egzantrık 3-4 bın tl arası
kapagı acmak ıstersen toda ınce conta ( fıyatı aklımda degıl )
tamamını yaparsan ıscılıkle 10 bın tl gıder :) tabı parcaların bazılarının temınıde ugrastırır
bunlar sıfır urun bedellerı 2.el u tutar bıraz daha duser
bence fıltre egzoz headers ve hr 3.5 yay bu arac ıcın kafı ep3 gıbı yurumesede cok keyıflı olur,hakkınızda hayırlısı olsun :)
aşırıya kacmak baya maliyetli oldugu içinn filtre egzoz haftaya ins yapmayı dusunuormm headers araştırıyorumm ya flashpro yada headers ikisnden birni alabilirm suanda olursa filtre egzoz headerss daha mantıklı benım ıcın en azından ses acısından tatminkar olurr flashpro daha sonraya bıraksam daha ıyı ozmann peki boru olarakk kaclıkk egzoz oem varex dusunuorm ama ayrıca bı susturucu eklemeye gerek duyarmıyımmm yoksa oem varex krom komple duz boruylaa işimi görebilirmiymm
sonradan flashpro kesın yaparım dıyorsan araboruyu 70 lık fln yaptır 63 bıraz sıkabılır sadece f e h yapacam dersen 63 ara boru kafi headers orta susturucu ve egzoz bıcımındekı sıralamayla gıdersen ıyı olur bende bu konuları arastırdıgım zaman serhat ve cumhurdan bılgı almıstım orta susturucu hakkında,yıldız tıpı denılen orta susturucu kullanılıyormus
warex kullanacaksanda 63 oem tıp alamalısın
Emre.Krgz
16-10-2012, 23:40
sonradan flashpro kesın yaparım dıyorsan araboruyu 70 lık fln yaptır 63 bıraz sıkabılır sadece f e h yapacam dersen 63 ara boru kafi headers orta susturucu ve egzoz bıcımındekı sıralamayla gıdersen ıyı olur bende bu konuları arastırdıgım zaman serhat ve cumhurdan bılgı almıstım orta susturucu hakkında,yıldız tıpı denılen orta susturucu kullanılıyormus
warex kullanacaksanda 63 oem tıp alamalısın
yıldız tip orta susturucuyu temin edebilicegim bi yer varmııı ozman sizin onerdıgınız seklıdee kuralım sıralamayııı
Emre efendi ol :) by olcay
yıldız tip orta susturucuyu temin edebilicegim bi yer varmııı ozman sizin onerdıgınız seklıdee kuralım sıralamayııı
valla ben izmirdeyim ben bile burada nerede bulurum diyordum,aracımı sattım :) siz ist da daha rahat bulursunuz,bildiğim egzozun ismi o şekilde geçiyor,başka uygun bir orta egzoz kullanan arkadaş varsa yazar ztn birkaç orta egzoz denemelerimden sonra en iyisi buydu demişti cumhur :)
Emre.Krgz
18-10-2012, 21:40
Emre efendi ol :) by olcay
hhaha olcay abii yapalım artık bişelerrr :):):)