Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce bu intercoolerın basıncı kaçırmama ihtimali varmıdır?
tolga_55
19-10-2012, 09:02
http://imageshack.us/a/img51/7256/fotoraf1376.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/51/fotoraf1376.jpg/)
aracımı yeni aldım tamponu boyatmak için kaportacıya gittiğimde bu güzel süprizle karşılaştım :) eski sahibi de aldığından bu yana 3 sene kullanmış hiç tamponu indirmedim kazam yok dedi.eyw. dedik sineye çektik. Aracı Gazihan chiplemiş. devirlenmede çekişte filan sıkıntı yok gibi görülüyo ama dumanlı. ben chipten dolayı sanıyordum belki basınç kaçağı olabilir. turbomdan ıslık sesi de geliyor. bu soğutucuda olan kaçaktan kaynaklanabilir araç 2003 model corsa c 1.7 dti.bu arada bu boyutlarda intercooler arıyorum.
vuruk olması kaçak var manasına gelmez
çekişinde gidişinde problem yoksa sorunda yok
ıslık sesi gelmeyen turboda yoktur zaten
bunu anlamanın çok klasik bir yolu var
turbo kaç bar basıyor? onu ölçersen kaçak varmı yokmu belli olur zaten
aligoldenstone
28-10-2012, 12:18
Söktür bi radyatörcüye götür baksınlar hava kaçağı varmı diye... hemde içini temizletirsin
berkay_aydin
28-10-2012, 12:21
Gaza basınca gecikme oluyor mu ? Ses yapar, aracın gidişini çok fazla etkilemez...
vuruk diye kacak olmak zorunda degil :)
senden önceki sahibi 3 yıl kullanabildiyse ya cok cok az vardır yada yoktur bence :)
bence değiştir gitsin çok kötü duruyor psikolojik olarak +5 bg alırsın :D
hazir bir konu varken yazmak istedim alakasi yok da bende 308 var borularini 1 metre uzatsam sikinti olurmu 2 kati buyulugunde bi intercooler koymayi dusunuyorum da
berkay_aydin
24-03-2013, 21:17
hazir bir konu varken yazmak istedim alakasi yok da bende 308 var borularini 1 metre uzatsam sikinti olurmu 2 kati buyulugunde bi intercooler koymayi dusunuyorum da
Ben 48'den 60 yapmıştım tek boruyu, hafiften gecikme olmuştu, başka sıkıntı olmaz :)
ben orjinalnde intercooler olmayan 65 lik clioya senin arabanın orjinal intercoolerını koydum :D yazlm vardı onn içn pek gecikme hissetmedm ama sen yazlmsz bu işlemi yaparsan bide 2 katı büyük cooler koyarsan illaki gecikme olucaktır
mmged_jan
05-04-2013, 15:52
üzerinden biraz vakit geçmiş ama benzer sorun yaşayabilecek kişiler için şahsi yorumumu yazayım bu tip vuruklar dikkat ediyorum bir çok araçta mevcut karşıdan gelen hafif darbelerde çok sıkıntı olmaz önemli olan alttan gelen darbeler çokça forumlarda söylenen psikolojik hp ler sadece para kaybıdır diye düşünüyorum
berkay_aydin
05-04-2013, 16:07
üzerinden biraz vakit geçmiş ama benzer sorun yaşayabilecek kişiler için şahsi yorumumu yazayım bu tip vuruklar dikkat ediyorum bir çok araçta mevcut karşıdan gelen hafif darbelerde çok sıkıntı olmaz önemli olan alttan gelen darbeler çokça forumlarda söylenen psikolojik hp ler sadece para kaybıdır diye düşünüyorum
bende de mevcuttu kaza yapmadığım halde, intercooler'ım bu haldeydi çözememiştim :D
ogunozcan
05-04-2013, 16:10
pahalı bısı deılse degıstır gıtsın kafan rahat olsun:D
delik di patlaktı misal aracın altında ıslatma olurdu kesin görünen yok sağlamdır :D
mechanıcer
05-04-2013, 22:43
kaçak olsa yağ izide olur.
delsolemrah
12-04-2013, 14:09
kaçak olsa yağ izide olur.
doğru yağ toprak karısımı bisey olurdu