Orijinalini görmek için tıklayınız : e21 kitli dif. hakkında bilgi verir misiniz
iz_sport
21-10-2012, 20:20
arkadaşlar bmw e21 1.6 araca kitli dif. yapılırmı maliyeti ne olur bana zararı ne olur şehir içinde kullanmı nasıl etkiler bununla ilgili genel bilgiye sahibim ama bu araca olurmu %100 olursa normal viraj ve dönüşleri nasıl etkiler !! :soru:
şimdiden teşekkürler :icon_tup:
e21 in difransiyeli anca kaynatarak kitlersin sanırm. o işi de sanayide yapanlar var. arka 2 teker aynı oranda döncek, sen düşün :D
iz_sport
22-10-2012, 00:41
e21 in difransiyeli anca kaynatarak kitlersin sanırm. o işi de sanayide yapanlar var. arka 2 teker aynı oranda döncek, sen düşün :D
bunu biliyorum ama bi sorun acarmı sizce ?
Normal kullanımda önermem. Hem kısa manevralarda çok sıkıntı çıkarır hem de arka takımı fazla zorluyor.
iz_sport
22-10-2012, 00:59
Normal kullanımda önermem. Hem kısa manevralarda çok sıkıntı çıkarır hem de arka takımı fazla zorluyor.
peki ne gibi bi cözüm uygulaya biliriz bunu haricinde
berkay_aydin
22-10-2012, 01:06
Tam yapısını hiçbirşeyini bilmiyorum sadece mantıken , içini kalın bir yağla doldursanız ?
pek bi zararı yok manevralar hariç tam tersi yol çekisini attırıyor.
Tofaş'tan biliyorum.Ummadık anda arka tarafı atıyor,geri manevralarda araç zorlanıyor,garip sesler geliyor.E30 kasanın kilitli differansiyeli uymaz mı ?
iz_sport
22-10-2012, 01:17
Tam yapısını hiçbirşeyini bilmiyorum sadece mantıken , içini kalın bir yağla doldursanız ?
nasıl yani !
iz_sport
22-10-2012, 01:18
Tofaş'tan biliyorum.Ummadık anda arka tarafı atıyor,geri manevralarda araç zorlanıyor,garip sesler geliyor.E30 kasanın kilitli differansiyeli uymaz mı ?
onunki uyar diye tahmin ediyorum ama fiyatlar biraz yüksek sanırım
berkay_aydin
22-10-2012, 01:18
gres gibi kalın, diff'in çalışmasını zorlaştıracak birşey, hep yapılmışı yapacak değiliz düşünmekte fayda var :D
iz_sport
22-10-2012, 01:19
gres gibi kalın, diff'in çalışmasını zorlaştıracak birşey, hep yapılmışı yapacak değiliz düşünmekte fayda var :D
gres diffi zorlamaz ki :D ya arkadaşın dediği gibi manevralar biraz sıkıntıymış parkederken gacur gucur sesler gelir diyolar
Sanırım e30unki olmuyor. E21de de var kilitli ondan bulup takmak en mantıklısı.
berkay_aydin
22-10-2012, 01:22
gres diffi zorlamaz ki :D ya arkadaşın dediği gibi manevralar biraz sıkıntıymış parkederken gacur gucur sesler gelir diyolar
Oda doğru :) sadece park ederken sorun olsa birşey değil, yüksek hızlarda normal kullanımda sıkıntı yaşanırsa kötü olur...
sesi bilmem de, bi kaç manevrayla parketceksin, dönceksin v.s yakıt tüketimin artcak :D
iz_sport
22-10-2012, 01:31
sesi bilmem de, bi kaç manevrayla parketceksin, dönceksin v.s yakıt tüketimin artcak :D
yakıt benim için sorun değil önemli olan ben şu gaza bastığımda bu araba dönsün dursun ya :D kıcmı yırtıyorum bu halde dönsün diye dönüyor ama kitli olmadı için istenileni yapmıyor en sonunda kuduruyorum cekiyorum mıcıra :D allah ne verdiyse
o zaman sök difi kaynat tak bas gaza ver yanı :D
iz_sport
22-10-2012, 01:37
o zaman sök difi kaynat tak bas gaza ver yanı :D
:D kafam atıyor bazen ustaya diyorum lan ben gidiyorum ankaraya turbolicam arabayı qelicem :D sonra bi laf ediyor bütün hevesim kacıyo :D eskinin yenisi olmaz koy kıcnı yere dedimi :D bütün hevesinmin içine pok atıyo :D
Orjinal diferansiyeli varsa yedekte felan kaynaklat bunu.Tadını al nasıl olsa orjinale dönersin :D biz ne desek boş :D
iz_sport
22-10-2012, 09:47
Orjinal diferansiyeli varsa yedekte felan kaynaklat bunu.Tadını al nasıl olsa orjinale dönersin :D biz ne desek boş :D
Bu arabanin parcasini bulmakda dert bide bulsanda pahali be arkadas :D ben en iyisi bigun kafam atsin :D arabayi yukleyim yoksa bi cacik olmicak :D
e30un diferansiyel. i uyar ancak akisleride değiştirmeniz gerekebilir..
volume81
22-10-2012, 10:10
323i orj. dif. kilitli zaten onu bulup takabilirsin :)
aodabasi
22-10-2012, 10:18
amacın çatır çutur dönmekse kaynat bence pişman olmassın
iz_sport
22-10-2012, 19:02
amacın çatır çutur dönmekse kaynat bence pişman olmassın
sıkıntı cok pişamn olmazsın diyosun :D manevralar felan bayabi dertmiş bugün sordum ustayla konuştum hatta sürdüm bi araba ölüm ya ama süper dönüyor :D o yüzden orjinal bulucam bitane
aracı geri geri nerdeyse parkedemezsin hele yokuşsa dahada sıkıntı, hafif ıslak zeminde gereksiz ve toplaması imkansıza yakın hareketler yapar, zemin ıslandıysa virajda alamazsın yol tutuşu falanda arttırmaz aksine araçta yayda varsa arkası virajda ışıklardan kalkıyor gibi oturur, düz uzamaya çalışır. şehir içinde kısa mesafe hareketler zulüm olur. temiz bi 323inin kilitlisini bul onu tak yada kaynakla falan uğraşma. stock e21 316'nın dönüşü tatmin ediyorsa yettiği kadar ile tatmin olmaya bak :) amatör yürür organ modifiyeleri şakaya gelmez daha büyük sorunlara yol açabilir :)
iz_sport
23-10-2012, 08:37
aracı geri geri nerdeyse parkedemezsin hele yokuşsa dahada sıkıntı, hafif ıslak zeminde gereksiz ve toplaması imkansıza yakın hareketler yapar, zemin ıslandıysa virajda alamazsın yol tutuşu falanda arttırmaz aksine araçta yayda varsa arkası virajda ışıklardan kalkıyor gibi oturur, düz uzamaya çalışır. şehir içinde kısa mesafe hareketler zulüm olur. temiz bi 323inin kilitlisini bul onu tak yada kaynakla falan uğraşma. stock e21 316'nın dönüşü tatmin ediyorsa yettiği kadar ile tatmin olmaya bak :) amatör yürür organ modifiyeleri şakaya gelmez daha büyük sorunlara yol açabilir :)
işte buu :D :D istediğim acıklma buydu ama benbi kitliyi istiyorum o yüzden bulmam gerek bitane vaz getim zaten %100 den :D