PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lassa Phenoma 225*45*17 Lastik fikirleriniz?

ufuk_acar
22-10-2012, 12:58
İlk önce aracımda michlenin 225 45 17 lastıklerı var. ve bilindiği üzre yumuşak lastıkler.

ancak michlenin lastik fiyatları cok yüksek 350tl civarlarında.

araba da fk2 (bilen bilir süspansiyonları cok serttir. )

buyuzden arac yeterınde kutuk gıbıyken bırde sert lastık yerıne sorunsuz bı sekılde kullandıgım michelin lastiklerim gibi yumusak bır lastık arayısına girdim.

mevcut lastıklerımı araba takoz gıbı olmasına ragmen hıc balon vs yapmadım.

ama şimdi bu lassa ları alıp da sert lastık die bi izlenim olustu bende takımlarıma zarar yaşatmak ıstemıyorum.

zira önceki aracım vtec2 de runflat lastıklerın buyuk olcude katkısı sebebı ıle takımları bozmustum.

tavsiyeniz nedir?

samimi_1983
28-10-2012, 09:32
Dostum bu lastikleri 8. Etap' ta test etmişlerdi. Bridgestonenin perfomans serileri ile aynı kalite fakat fiyatı uygun. Bence memnun kalırsın ben de nisan ayı gibi alacağım 16"

kemal_koker
28-10-2012, 09:53
konuyu takipteyim

Onurkk06
28-10-2012, 10:09
biz passata taktık gayet güzel yol tutuyor

ufuk_acar
07-11-2012, 17:59
çok net söyleyebilirim ki lastikler gerçekten çok güven veriyor.

paket taşlı yolda gıderken yol sesı alması cok cok az.
hıc sert bı lastık degıl hamuru gayet kıvamında.
yol tutusu vırajlarda ve suratlı hızda şerıt degıstırmede ve gene yüksek hızlarda (200-220) yol tutusu cok kararlı.
tavsiyemdir. ama dediğim gibi 210tl lik fiyatı ile kesınlıkle tavsıyemdır

BlackEmperor
07-11-2012, 18:58
takipteyim bu arada sırf markalı diye 2. El lastik almak yerine yeni tarihli bi lastik almak bence daha mantıklı ultra süper yol tutmasada yeni olması sebebiyle şuan kullandığımız ama bitmek üzere olan lastikler yerine bu lastik alınabilir fiyatıda gayet makul tecrübe eden varsa özellikle ıslak zeminde merak ettim doğrusu

ufuk_acar
08-11-2012, 07:56
ıslak zeminde acıkcası ılk defa süratte sollama ve surat yapabılme cesaretı verdı dıyım sıze. virajda ve ozelliklede vırajlardakı yol bozuklugu tumsekte aracın yoldan kopması vs gıbı seyler hıc olmadı

GOKTAN
11-11-2012, 23:17
arkadaşım wrx inde kullanıyor ve inanılmaz memnun,bende phenoma alıcam bir sonraki lastiğimi

ufuk_acar
13-11-2012, 10:09
phenoma cıların sayısı artmaya başlıyor =)

evet mutlaka phenoma en iyisi değil. ama bu fiyata hatta cogu pahali lastıkten cok cok iyi. bende emin oldum bundan.

tek merakım şimdi 2 yılda lastik sertleşicekmi acaba. mesele bu.

mtahakorkmaz
13-11-2012, 10:23
phenoma modelini yakın arkadaşımın arabasına taktık superb ye her zaman bindiğim araba hemen dikkatimi çekti yol tutuşu ıslakda kuruda çok performanslı gayet başarılı

ufuk_acar
13-11-2012, 11:40
evet özelliklede ıslak zemin için çok iddalılar

twinkerem
13-11-2012, 17:11
üzülerek söyleyebilirimki beş para etmez bir lastik(benim fikrim)nedenine gelince:106 gti aracıma lassa impetus 2 195/45/15 almıştım 2 sene önce lastiklerim hala süper derecede sağlam ve çokta memnunum.lassa iidir dedik yanıldık yazıldık pederin mercedes e200 kompressorüne 215/55/16 phenoma aldık!buarada fiyat michelim primacy 3 le arasında 200 lira gibi bir rakam oynuyorken!aracı 1000 km kullandık balansa gittik.yapıldı 100km hıza gelince tirtir titriyo mercedes!haydi bidaha gittik balans sıfır gösteriyor(buarada eşek balans yapıldı normal balans yapıldı)5 kez gittik düzelmiyor araç buarada 3tane rot balanscı değiştik!üzerinde 2006 üretimli michelinde bile bu problem yoktu.sonra aracı lifte kaldırıp lastikleri hızlı çeviriyoruz zıplama war yana gitme war.lastik 10 kez söküldü yeri değiştirildi tam oturmadımı diye janta:)neyse her kafadan ayrı bir ses!lassaya fabrikaya gönderdik 1000km lik lastiği garantiden.3hfta sonra lastikler geri geldi!buarada biz hergün arayıp soruyoruz bayiyi fabrikayı.neyse lastikler geldi ama lassadan ne beni arayan war ne soran.ben aradım tekrar lastikler geldi cewap nedir die?ee biz size mektup gönderdik:)))21.yüzyıldayız adam bana mektup göndermiş!!!dedim email war telefon war+lastikler mektuptan önce geliyor bu nasıl iş!muhatap bulamıyorum o ona atıyor o ona!lastikler tabii geldi ama üzerinde benim gönderdiğim şekilde çakıl taşları hala duruyor.bunlar bana makineye sokup test ettiklerini söylüyorlar.taşlı waziyette soktular sanırım işlerinin ciddiyeti burdan belli ya neyse!!!dedim allah belanızı wersin 300tl extra masraf werdim ve sonuç kocaman bi 0(sıfır)byiden lastikleri 1300e aldım 500 e geri verdim 1000km yapıp!gittim primacy 3 aldım ohhhhhhhhhhh mercedes mercedesliğini anladı bende michelini anladım!lassa arabayı eşeğe çevirmiş meğer çok sert yol sesi cabası.michelinde arabayı boşa alıyorum hızlanıyor araba bildiğin:))artık tövbe ama saçma sapan lastiklere accent eram war onada yaza jant+michelin lastik alıcam.warsın 1000km erken bitsin warsın yumuşak olsun.lastiği gören michelin çalışanları abi mercedese bu lastik takılırmı(lassa)bunlar yurtdışına ihraç edilenlerin fazlası türkiyeye iteleniyor dediler.hepsi boş benim için önemli olan yol tutuş+konfordu.michelinden şaşmam artık!!!bu anlattıklarımı buraya yazarken bile ogünler aklıma geliyo ve uğraştıma pişman oluyorum.oyüzden al michelini kafan rahat etsin...

ufuk_acar
13-11-2012, 18:16
twinkerem valla geçmiş olsun. cidden sinir bozucu bir durummuş. tabi ki michelin ile kıyaslanamaz hatta nokian die bi lastik var cok ıstedim ama lassaya zor bütçe cıktı. ben hatta lassa kumho vs bır tutardım. o derece.

lakin sizin anlattığınız olay sanki bana bayi nin bi halt yemesi gibi geldi. üstelik 2.el lastik kabul eden bi yer. ve ben şunu biliyorum ki adım gibi eminim o lastıklerı o bayı haddınden fazla yada uygun olmayan bı taşımacılık sebebı ıle tellerını bozmusdur. kendı yedıklerı haltı örtbas etmeye calısmıslar.

cunku kullandığım araba fk2 ve cıdden spor sert suspansıyonları vardır. mıchelinle bıle paket tas uzerınde gıderken araç ıcıne vıbrasyon ve yol sesı alıyorken lassa almıyor. aksıne kardesımın de aracında suziki swift impetrus var yenı onlar ses alıyor. =) yumusalık suspansıyon sıstemıne rağmen.

lastık alırken cıdden onemlıdır kımse dıkkat etmez ama lastıgın nasıl getırıldıgı ıstıflendıgı vs.. sıfır lastıgın ıcıne eden cok var.

Dragger
13-11-2012, 18:34
Güzel, iyi yol tutan bir lastik ;)

OnurK mercedes c serisinde kullanıyor, araba yanlamıyor bile lastik yapışıyor yola :D

twinkerem
13-11-2012, 18:38
ben çok titizim üretim tarihine kadar bakıp alıyorum.bide bayinin elinden gleen bişey yok lastik bozuksa eğer fabrika bozuk demeliydi.bayiden önce 1 ayda internete koydum dönüp bakan olmadı yüzüne:)kurtuldum ona sewiniyorum.benim sıkıntım firmanın malının arkasında durmaması.koskoca brid/lassa firması bana demeliydiki sen 1000km lik lastiği yollamışsın demekki bi sıkıntın war bende 4 tane sıfır lastik gönderip seni üzmeyeyim deyip müşteriyi tekrar kazanmalıydı ama çingeneliğe kaçtı.heee noldu bende bi daha .... alırım lassa:)alacaklarıda engellerim!çünkü 2 yıl garantili lastik+1aylık lastiği kabul etmeyen firmaya ancak .... çekilir(bence)

ufuk_acar
13-11-2012, 18:49
twinkerem lastıgın ıcınde celık teller vardır. ve senın lastıgı aldığın yer ac gözlü bır bayı yada dukkan ıse bı kamyona alabılecegınden fazla lastıgı esnete esnete yamulta yamulta sıkıştırıyor. yada dükkânında deposunda daha cok lastık alsın dıye yada dukkanda kı aptal calısanın bırının yedıgı bı halt sebebı ıle bozabılıyorlar.

ayrıca lassaya lastıgın gıttıgınden emınmısın. böyle bı konumda bayı ıle muhattap olmak neden?
ve kesınlıkle ne dersenız dıyın ıkıncı el lastık alan bı fırma o lastıklerı de başkasına sattılar dımı.

demek ıstedıgımı anladınız umarım. böyle bısı yapan o lastıklerı ne kadar uygun sartlarda getırdı acaba. bence olay lassa ile alakalı degıl ve lassanın haberı bıle yoktur. emınım!

Mr.K
13-11-2012, 18:52
Valla ben aşırı memnunumm :D yavuz yazmış zaten :D Tek sorun ilk ısınma süresi biraz uzun o kadar.Isındıktan sonra imkanı yok kolay kolay kopmaz(arkadan itişte kullanıyorum) .

Isınana kadar sabun kıvamında ama onu belirteyim:D Dangur dungur giden bi adamım ne balon yaptı lastikler ne bişey.Virajlarda yanal destekleri gayet yeterli,istemsiz arka gelmesini bitek deneme yanılma yaparken yaşadım alakasız hızlarda wadaaa yapıp girince ister istemez yarımtur kontra durumu doguyo ama onda bıle tutunarak atıyo kendini..Valla yorumu görünce çok şaşırdım :D ne yalan söyliyim..Şuan kışlıklarım takılı depoda yatıyo lastikler,yaklaşık 6-7 ay oldu sanırım lastikleri alalı bir sıkıntı yok yani kısacası..

ekleme ;

yanıltıcı olmasın arkalar 245-40-17 önler 225-45-17.

ama aşırı memnunum neticede :D ölçüden ölçüye farklılık gösterir lastikler.

twinkerem
14-11-2012, 10:45
twinkerem lastıgın ıcınde celık teller vardır. ve senın lastıgı aldığın yer ac gözlü bır bayı yada dukkan ıse bı kamyona alabılecegınden fazla lastıgı esnete esnete yamulta yamulta sıkıştırıyor. yada dükkânında deposunda daha cok lastık alsın dıye yada dukkanda kı aptal calısanın bırının yedıgı bı halt sebebı ıle bozabılıyorlar.

ayrıca lassaya lastıgın gıttıgınden emınmısın. böyle bı konumda bayı ıle muhattap olmak neden?
ve kesınlıkle ne dersenız dıyın ıkıncı el lastık alan bı fırma o lastıklerı de başkasına sattılar dımı.

demek ıstedıgımı anladınız umarım. böyle bısı yapan o lastıklerı ne kadar uygun sartlarda getırdı acaba. bence olay lassa ile alakalı degıl ve lassanın haberı bıle yoktur. emınım!

bayide sıkıntı yokki arkadaşım.lassa fabrikayla görüştüm diorum.bayinin problemi değilki ürün bozuksa fabrika değişir bayiye giren çıkan yok.fabrikaya dava bile açacaktım 3 haftalık mağduriyet yüzünden!fakat daha önce bridgestone bölge satıcısı olacakken benimle kocaelide görüşen bir arkadaşı arayınca uğraşma lastikler bozuksa bile sabancı davayı kazanıyor dedi.o insanda kıramaycağım biri olduğu için ok abi dedim.istifleme sorunu olsa daha lastiğin telleri eğrilmişse dahi fabrikada test experi görürdü bunu.bu arada gelen mektupta süper komediydi.lastiklerde sorun yoktur demiş bitirmiş bide lastik ölçüsünü yazmışlar:))buarada aracın öntakımı bozuktur dşye bazı eskimiş parçalarıda değiştirdim rot başları gibi:)yine denedik olmuyo titriyo yolda araç.sonra aynı şekilde michelin takıldı lastikçinin yaptığı balansla bindik yuhh 230-240 yapıoruz direksiyonda tık yok:))bunları yazmamın tek nedeni lassayı niye önermiyorumda michelini öneriyorum sorusunun cewabıdır.k bakmayın uzun uzadıyada yazıyorum:cool:

ufuk_acar
14-11-2012, 11:58
tamam twinkerem şimdi bi daha okuyunca anladım. ama sen beni anlayamadın.

lassanın phenoma sı vıbrasyon yapıyor dıyorsun. genelleme yapamazsın sana takılan lastıklerde var bı numara. ya bayı den yada lassanın ıs guzarlıgı. benım sana demek ıstedıgım bı suru ıhtımal olabılır. ama o lastıklerde (senın aracına takılan 1 takım phenoma da) bır sorun oldugu ap acık.

bunun ıcın lassa vıbrasyonlu lastık mıchelın vıbrasyonsuz lastık yapıyor dıye bı genelleme yapılamaz bunu dıyorum.

cunku boyle bır sey kesınlıkle normal degıl. barız bellı lastıkde sorun var.

zira dediğim gibi benim kullandıgım aracım fk2 ve bu aracım spor suspansıyonunu bır arastırın en sert suspansıyona sahıp araclardan bırı. buna ragmen michelin lastıklerınden sonra lassa bana mıchelını hıc aratmadıysa artı bır konu.

1.8 turbo
14-11-2012, 13:21
2 sene once 206 aracıma lassa ımpetus revo almıstım. aşırı derecede memnundum ınanılmaz yol tutuyordu yorumları okuyunca sasırdım cın malları bıle balans tutuyorken lassanın tutmaması tamamen sanssızlık bence

twinkerem
14-11-2012, 17:42
2 sene once 206 aracıma lassa ımpetus revo almıstım. aşırı derecede memnundum ınanılmaz yol tutuyordu yorumları okuyunca sasırdım cın malları bıle balans tutuyorken lassanın tutmaması tamamen sanssızlık bence

bende öyle dedim şans:)106gti da impetus acaip derecede etkili çünkü:)şimdi sırada era ya lastik alıcam ama onada michelin alıcam büyük ihtimal.korktum abi bi kere:p:p:p

ufuk_acar
14-11-2012, 18:35
bence bir sans verın yada nokian a bakın

samimi_1983
15-11-2012, 12:22
Nokian ile kıyas bile kabul etmez. Yeni taktım A4 aracıma mükemmel dercede sessiz bir lastik bridgestone michelini ayarında bir lastik bence.Fiyatı çok uygun 205/55/16 w serisi 200 tl daha ne olsun. petlas pt 711 serisi 190 tl iken. benim anlamadığım tabanı 215 yaptığınızda fiyat 400 tl artıyor anlamsız bir artış bence.made in türkiye yazması yeterli bence biraz destek verelim türk üreticilere

M3CSL
15-11-2012, 13:51
conti 5 p ile durumu nasıldır acaba, fıyattan bagımsız dusunursek, çok yakınsa dusunulur ıllakı.D

contı 225 45 17 280 tl

ufuk_acar
15-11-2012, 15:04
cok uc bı test yapmak gerek hanı ne derece hangısı vs dıe. ama ztn phenomanın testlerı ust sevıye dekı dıer lastıklerle karsılastırılmıs ve bız normal kullanıcıların arada bı fark hıssetmıcegımız kesın. contı.de mıchel de brıst. da goodyr da bırbırının ustun lastıklerı oldugunu sanmıyorum bız normal kullanıcılar ıcın. oyuzden son karar sadece marka tercıhı. ama ben o fıyata cıkabılsem kesın nokian alırdım.

samimi_1983
15-11-2012, 17:08
conti 5 p ile durumu nasıldır acaba, fıyattan bagımsız dusunursek, çok yakınsa dusunulur ıllakı.D

contı 225 45 17 280 tl

O fiyat süper conti 5e ben 270 tl fiyat aldım. Birde benim aldığım lastiğin hız grubu' W'. Bilindik markalara kafa tutabilecek bir lastik.Audiye bindiğimi bugün anladım stramax vardı çöp oldu :)