PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : köpek evlat edinme ve bazı sorlar...

coolvtec
22-10-2012, 21:59
Evvet arkadaşlar,

site olarak hayırlı bir iş yapmaya karar verdik. bir süredir sitemizi sahiplenen, kapın önünden ayrılmayan, geceleri tanımadıklarına havlayan çok şirin ve zeki bir sokak köpeğimiz var.

artık yiyeceklermizin hepsini ona veriyoruz. siteye sokmuyoruz ama kapı onunda çocuklar vs oynuyor. ben de çok istiyorum onunla oynamayı ama gönül rahatlığıyla sevemiyorum.

sonuç olarak bu köpeciği evlat einmeye karar verdik site olarak:)

şimdi;
-bu arkadaşa ne gibi aşılar vurdurmamız lazım?
-tüm bu aşılar, veteriner parası vs çok tutar mı? (veteriner eve servis yapacak)
-en önemlisi, tüm aşıları vurulduktan sonra sağlıklı bir köpek diyebilir miyiz?
-aşıların, pire kene vb damlalarınıın korucuyuculu devam edecek mi yoksa tekrar mikrop kapma riski var mı? çünkü sokakta, kapı önü ve civarı yaşamaya devam edecek. civarda başka köpekler de var.
-bu köpeğin bir cinsi var mı? (internetten araştırdığım kadarı ile border collie’ye benzettim, sadece biraz pis ve bakımsızı:)) bkz en alttaki foto.

Fotoları;

http://f1210.hizliresim.com/12/q/f67p7.jpg

http://f1210.hizliresim.com/12/q/f67pg.jpg

http://f1210.hizliresim.com/12/q/f67ng.jpg

Border collie cinsi köpek.

http://g1210.hizliresim.com/12/q/f67wl.jpg

!KO
22-10-2012, 22:02
veteriner aşı takvimi çıkartıcaktır abi

-tüm bu aşılar, veteriner parası vs çok tutar mı? (veteriner eve servis yapacak)
aşılar 20 30 tl her ay 1 aşısı 8 ayda filan bıter aşı takvimi sonra senede 1 kez kuduz aşısı
6 ayda bir mantar için tablet alırsınız
aşılar yavruluk döneminde hastalık kapmaması içindir ama bagısıklıgı kuvvetlı bı kopektır sokakta yasadıgı ıcın

-aşıların, pire kene vb damlalarınıın korucuyuculu devam edecek mi yoksa tekrar mikrop kapma riski var mı? çünkü sokakta, kapı önü ve civarı yaşamaya devam edecek. civarda başka köpekler de var.

aşılardan sonra cddi kanlı ıshal genclık hastalıgı gıbı hastalıkları kapma riski yok

-bu köpeğin bir cinsi var mı?

bana sokak kopegı gıbı geldı abı ama bı kırmalık vardır renklerı fılan guzel :D

kadioglu
22-10-2012, 22:21
Bu tipler gerçekten de çok zeki oluyorlar.Eğitimede gelirler.Güzel hayvanmış.
Sorulara gelince : Öyle aşıymış ilaçmış çok uğraşmayın.Bir kez yıkayın.4-5 aylık gibi görünüyor.Hemen özel Veterinere karma aşısını yaptırın.O aşıdan 2 hafta filan sonra İl ya da İlçe Tarım Müdürlüğünde kuduz aşısını yaptırın.Sonra 1 yıl sonra 2. kuduzu yaptırın.Sonra 2 yılda bir Tarım Müdürlüğünde kuduz yaptırabilirsiniz.Daha sonra uzun ömürlü sırta dökülen dış parazit ilaçlarından (pire-kene için) 2-3 ayda bir tatbik edin.Köpekler dayanıklı hayvanlardır.Daha fazla aşı ya da ilaca gerek yok.Sadece iyi yediği halde zayıflarsa enjektabıl iç parazit ilaçlarından kullanırsınız.Yoksa gerek yoktur.Maliyete gelince : Karma aşının Serbest Veteriner Tatbik ücreti ilaç maliyeti hariç 55 liradır.Tahminimce ilaçla 65-70 filan.Kuduz aşısının Tarım Müdürlüklerinde tatbik ücreti (farklı uygulamalar yoksa) 2,5 liradır.Dış parazit ilaçlarının uygulamasını kendiniz yaparsanız 5 ile 20 lira arasında değişir.Geriyede fazla bir şey kalmaz.
Köpeğin ırkına gelince Border colie ile alakası yoktur.Anadoluda "araba köpeği" diye adlandırılır.Eskiden at arabası nereye bu köpekler oraya olduğu için ismi böyledir.Ya da en azından ben öyle tahmin ediyorum :) Ama çok cesur ve çok sadık bir ırktır.Dediğim gibi iyi eğitime gelir.

UmutRıza
22-10-2012, 22:25
tebrikler çok iyi düşünmüşsünüz.

coolvtec
22-10-2012, 22:35
veteriner aşı takvimi çıkartıcaktır abi

aşılar 20 30 tl her ay 1 aşısı 8 ayda filan bıter aşı takvimi sonra senede 1 kez kuduz aşısı
6 ayda bir mantar için tablet alırsınız
aşılar yavruluk döneminde hastalık kapmaması içindir ama bagısıklıgı kuvvetlı bı kopektır sokakta yasadıgı ıcın

aşılardan sonra cddi kanlı ıshal genclık hastalıgı gıbı hastalıkları kapma riski yok

-bu köpeğin bir cinsi var mı?

bana sokak kopegı gıbı geldı abı ama bı kırmalık vardır renklerı fılan guzel :D

hızlı cevap için çok teşekkürler..

coolvtec
22-10-2012, 22:39
Bu tipler gerçekten de çok zeki oluyorlar.Eğitimede gelirler.Güzel hayvanmış.
Sorulara gelince : Öyle aşıymış ilaçmış çok uğraşmayın.Bir kez yıkayın.4-5 aylık gibi görünüyor.Hemen özel Veterinere karma aşısını yaptırın.O aşıdan 2 hafta filan sonra İl ya da İlçe Tarım Müdürlüğünde kuduz aşısını yaptırın.Sonra 1 yıl sonra 2. kuduzu yaptırın.Sonra 2 yılda bir Tarım Müdürlüğünde kuduz yaptırabilirsiniz.Daha sonra uzun ömürlü sırta dökülen dış parazit ilaçlarından (pire-kene için) 2-3 ayda bir tatbik edin.Köpekler dayanıklı hayvanlardır.Daha fazla aşı ya da ilaca gerek yok.Sadece iyi yediği halde zayıflarsa enjektabıl iç parazit ilaçlarından kullanırsınız.Yoksa gerek yoktur.Maliyete gelince : Karma aşının Serbest Veteriner Tatbik ücreti ilaç maliyeti hariç 55 liradır.Tahminimce ilaçla 65-70 filan.Kuduz aşısının Tarım Müdürlüklerinde tatbik ücreti (farklı uygulamalar yoksa) 2,5 liradır.Dış parazit ilaçlarının uygulamasını kendiniz yaparsanız 5 ile 20 lira arasında değişir.Geriyede fazla bir şey kalmaz.
Köpeğin ırkına gelince Border colie ile alakası yoktur.Anadoluda "araba köpeği" diye adlandırılır.Eskiden at arabası nereye bu köpekler oraya olduğu için ismi böyledir.Ya da en azından ben öyle tahmin ediyorum :) Ama çok cesur ve çok sadık bir ırktır.Dediğim gibi iyi eğitime gelir.

çok teşekkürler. görünüşe göre fazla bir maliyeti görünmüyor.

coolvtec
22-10-2012, 22:41
tebrikler çok iyi düşünmüşsünüz.

teşekkürler. zorla kendini sevdirdi yaramaz. sitenin araçlarını taa uzaktan tanıyor, kuyruk sallamaya başlıyor. biraz ilgilenirsen, oynarsan da sabah gderken belli bir yere kadar arkadan geip uğurluyor :D

kadioglu
22-10-2012, 22:45
Rica ederim.
Boynunda tasma var gibi görünüyor ama emin olamadım.Eğer yoksa bir tasma takarsanız iyi olur.Belediye alıp gitmesin sonra :)

coolvtec
22-10-2012, 22:53
Rica ederim.
Boynunda tasma var gibi görünüyor ama emin olamadım.Eğer yoksa bir tasma takarsanız iyi olur.Belediye alıp gitmesin sonra :)

evet, bizden biri takmış sanırım tasmayı.

Flu06
23-10-2012, 09:59
Arkadaşlarım Ankara'da yeni taşındığımız kocaman bahçeli atölyemize bekçilik yapacak enikler arıyoruz.. 2 tanecik lazımdır saygılar.. :)

SOMEONESPECIAL
23-10-2012, 10:24
Abi ilk fotoya bak... Resmen dalgayı açmış gösteriyo terbiyesiz )

son foto çok güzel ya... Bende alacağım da oğlumdan korkuyorum.
Hayvanın kulağını kuyruğunu kopartacak diye