PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan Primera hakkında..

kadiR_41
24-10-2012, 12:59
Merhaba abilerim,kardeşlerim nissan primeralar hakkında bilgiye ihtiyacım var forumda arattım aynı kasanın GT si hakkında bi kaç konu açılmış parça pahalılığı ve bulunma zorlu yazıyordu artıları eksileri nelerdir,Alınır yoksa başa belamı olur?

yardımcı olması açısından bu kasa
Nissan Primera 1.6 Special 1999 Model 16.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 101163646 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-1-6-special-edition-mukemmel-yol-tutus-101163646/detay/)

JusticeForAll
24-10-2012, 13:01
donanımlarına göre araç güzele benziyor ama sorduklarınız hakkında bilgisii olan vardır muhakkak

kadiR_41
24-10-2012, 13:18
donanımlarına göre araç güzele benziyor ama sorduklarınız hakkında bilgisii olan vardır muhakkak

evet donanım açısından fena değillerde geriside önemli beklemedeyim :)

DOHC
24-10-2012, 13:23
Bende 1.6 GX vardı. Tek farkı donanım senin verdiğin ilandan. SE çok güzeldir, son 1-2 sene geldi bildiğim kadarı ile. Donanım bugün bile idare eder.
Parça sıkıntısı yaşamadım ben. Ben 97'de aldım, 2009'da mı ne sattım. Bu süre zarfında bakımlar hariç sadece 1 kere arka ampül yandı, onu da beleş değiştirdiler zaten.
PErformans olarak birşey bekleme diyeceğim hatta hiçbirşey bekleme diyeceğim. Araba birinci viteste bile patinaj çekemiyor (debriyajı kavrama noktasına getiriyorsun, araba ufak ufak giderken gaza abanınca demek istiyorum). Ancak yol ıslak falan olacak. Haliyle ara hızlanmalar falan, özellikle araba yüklü ise can sıkıcı olabiliyor........
Yol tutuş harbi güzeldir. Arka süspansiyonu özeldir zaten.
Konfor çok güzel, içi sessiz ve geniştir.
Tüketimde tatlı-sert kullanımda şehiriçi 8 litre falandı yanlış hatırlamıyorsam.
Tavsiye ederim......

orkuteren
24-10-2012, 13:28
Civiclere göre donanımlı ve ucuz :D gerçi donanımdan kasıt airbag ve klima var arka camları manuel dikkat ettiyseniz, bana biraz pahalıymış gibi geldi bu paraya bi üst segment olan accord düşündünüz mü hiç ?

kadiR_41
24-10-2012, 13:33
Bende 1.6 GX vardı. Tek farkı donanım senin verdiğin ilandan. SE çok güzeldir, son 1-2 sene geldi bildiğim kadarı ile. Donanım bugün bile idare eder.
Parça sıkıntısı yaşamadım ben. Ben 97'de aldım, 2009'da mı ne sattım. Bu süre zarfında bakımlar hariç sadece 1 kere arka ampül yandı, onu da beleş değiştirdiler zaten.
PErformans olarak birşey bekleme diyeceğim hatta hiçbirşey bekleme diyeceğim. Araba birinci viteste bile patinaj çekemiyor (debriyajı kavrama noktasına getiriyorsun, araba ufak ufak giderken gaza abanınca demek istiyorum). Ancak yol ıslak falan olacak. Haliyle ara hızlanmalar falan, özellikle araba yüklü ise can sıkıcı olabiliyor........
Yol tutuş harbi güzeldir. Arka süspansiyonu özeldir zaten.
Konfor çok güzel, içi sessiz ve geniştir.
Tüketimde tatlı-sert kullanımda şehiriçi 8 litre falandı yanlış hatırlamıyorsam.
Tavsiye ederim......

bilgi için teşekkürler abi performans beklentim yok zaten aile arabası olucak verdiğin bilgilerde olumsuz değil hayırlısı

kadiR_41
24-10-2012, 13:37
Civiclere göre donanımlı ve ucuz :D gerçi donanımdan kasıt airbag ve klima var arka camları manuel dikkat ettiyseniz, bana biraz pahalıymış gibi geldi bu paraya bi üst segment olan accord düşündünüz mü hiç ?

evet bu biraz pahalı örnek olsun diye koydum bu ilanı zaten,2012 model arabalarda bile arka camlar manuel pek fazla dert değil benim için :) accorda bakamadım ama 1,6 sı yok ya 1,8 yada 2,0 diye hatırlıyorum

ondertopcu
24-10-2012, 13:38
Daha farklı araçlar bak bence fazla tutulan bir araç değil nissanın parçasıda sınıfına göre pahalı

orkuteren
24-10-2012, 13:40
evet bu biraz pahalı örnek olsun diye koydum bu ilanı zaten,2012 model arabalarda bile arka camlar manuel pek fazla dert değil benim için :) accorda bakamadım ama 1,6 sı yok ya 1,8 yada 2,0 diye hatırlıyorum

lpg ile işi çözebilirsin 2.0 ve 1.8 sohc vtecler var bütçen nedir bilmiyorum ama incelemeni tavsiye ederim ...

kadiR_41
24-10-2012, 13:43
Daha farklı araçlar bak bence fazla tutulan bir araç değil nissanın parçasıda sınıfına göre pahalı

abi piyasa berbat 14-15k tl arası neredeyse araba alamıycaz :)ne hondaya nede toyotaya yanaşabiliyoruz nissan kadar donanımlı bile değiller

kadiR_41
24-10-2012, 13:48
lpg ile işi çözebilirsin 2.0 ve 1.8 sohc vtecler var bütçen nedir bilmiyorum ama incelemeni tavsiye ederim ...

tamam bakıcam abi teşekkürler

orkuteren
24-10-2012, 14:02
acelen yoksa sabredersen bulursun ***** sitelerdeki kafana uyan bütün arabalara salça ol nerden ne çıkacağı belli olmaz ...

kadiR_41
24-10-2012, 14:11
acelen yoksa sabredersen bulursun ***** sitelerdeki kafana uyan bütün arabalara salça ol nerden ne çıkacağı belli olmaz ...

nasip olursa yılbaşından sonra alıcam şimdilik sorguluyorum :)

ÇALIŞKAN
24-10-2012, 20:17
98 model sıfır 1.6gx
2001 sıfır1.6collecion aldık sattık. artıları geniş iç hacim az yakıt...ama direksiyon manevra olarak dönmüyor

CoSA
24-10-2012, 20:56
yazın sanayide çalışırken galerici bi abimiz vardı primera gt vardı elinde yahu neredeyse sanayide bakmayan ve uğraşmayan usta dükkan kalmadı bir türlü ayar tutturamadılar arabaya genel bir sıkıntımıdır nedir bilmiyorum ama benim gözümden düşürdü malesef bu olay aracı.

ahmetbaha-drs
24-10-2012, 21:13
Zamanında sıfır km olarak 1.6 SLX ve 2.0 SE satın almıştık. Çevremizdede bizim memnuniyetimizden etkilenip çok satın alan oldu hem bu kasadan hemde makyajlısından. GX en boş modeli,Special modeli GX ve SLX arası diyebiliriz tek avantajı sunrooflu olması, SLX orta donanımlısı SE en donanımlısı GT zaten spor versiyonu. Yakıtı-konforu-genişliği gayet tatminkardır. Bence eğer sunroofu çok önemsemiyorsanız SLX 1.6 alın. Hayırlısı olsun.:)

akucukdogan
24-10-2012, 21:15
yazın sanayide çalışırken galerici bi abimiz vardı primera gt vardı elinde yahu neredeyse sanayide bakmayan ve uğraşmayan usta dükkan kalmadı bir türlü ayar tutturamadılar arabaya genel bir sıkıntımıdır nedir bilmiyorum ama benim gözümden düşürdü malesef bu olay aracı.

Usta seçer biraz nissanlar bu arabanın genel imajını zedeleyen birşey değildir. Çok ama çok sağlam bi arabadır. Bakımlısı ustasını falan bulursan asla ve asla kullanıcısını yormaz zorlamaz. Yağ su koy devam..

jdmantalya
24-10-2012, 21:35
Araç Güzel Konforlu Binilebilecek Bir Arabadır Yalnız Parça Konusunda Yurtdışı İle Bağlantın Olması Lazım Bozulduğunda Türkiyede Zor Bulursun Bazı Parçalarını

kadiR_41
25-10-2012, 21:38
bilgileriniz için hepinize teşekkürler

kadiR_41
25-10-2012, 21:47
Zamanında sıfır km olarak 1.6 SLX ve 2.0 SE satın almıştık. Çevremizdede bizim memnuniyetimizden etkilenip çok satın alan oldu hem bu kasadan hemde makyajlısından. GX en boş modeli,Special modeli GX ve SLX arası diyebiliriz tek avantajı sunrooflu olması, SLX orta donanımlısı SE en donanımlısı GT zaten spor versiyonu. Yakıtı-konforu-genişliği gayet tatminkardır. Bence eğer sunroofu çok önemsemiyorsanız SLX 1.6 alın. Hayırlısı olsun.:)

aslında bende pek sıcak bakmıyorum sunroofa su alırsa falan diye düşünürekten sonuçta 1999 model bi araba ama SE lerde bi farklı duruyor diğer donanımlara göre SLX lerde baktım km SElere göre yüksekler ama 4 camları otomatik nissanda garip şeyler yapmış zamanında :)

RafetAraç
25-10-2012, 23:00
gt ler atmo olarak iyi yüklendiğinde bir typer olabiliyor :)
MODDED NISSAN PRIMERA P10 (SR20DE) ACCELERATION - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VNRleSu5eaQ)

GT-55
06-05-2015, 11:23
merhaba herkeze bende de nissan primera gt var güzel hoş ama bu aralar bulunamayan bir sıkıntı geziyor araçda öncelikle ben yapılanları yazıyım ona göre bilgilerinizi yardımlarınızı bekliyorum araçta distirbiritör buji buji kabloları mafya sensörü vuruntu sensörü benzin pompası devirda yım sensörü gaz kelebeği herşeye bakıldı araç makinaya da bağlandı ama sonuç yok sıkıntım şu araç 1500 2500 devirde giderken ve veya yolda giderken gaz yememe problemi var gaza hiç basmadan aynı şekilde giderken kerkiniyor sonra kendi kendine açılıyor veya aynı şekilde giderken kerkinme ve gaz yememe başlayınca gaza yüklenince araba açıyor gidiyor sıkıntı neyden kaynaklanabilir arkadaşlar