Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo gti yağ yakma sorunu
Bruglione
24-10-2012, 21:29
Yağ yakmaya cozum bulundu dıye serviste parca değiştirdiler ancak bugun yaklasık 3000 km oldu yağ eklenelı gene ısık yandı. Benim gibi yapılan ıslemın ise yaramadıgı baska araclar varmı ?
Osman Bahadır
24-10-2012, 21:33
Manifolddan port enjeksiyonlu t-jet'lere bile fiat fabrikasyon/oem oil catch-can koymuşken direkt enjeksiyon turbo motorlara VW neden hala karter havalandırmaya eklediği checkvalf ile çözüm bulmaya çalışır anlamıyorum...
Yağ yakmaya cozum bulundu dıye serviste parca değiştirdiler ancak bugun yaklasık 3000 km oldu yağ eklenelı gene ısık yandı. Benim gibi yapılan ıslemın ise yaramadıgı baska araclar varmı ?
Kaç model aracınız ?
Yeni GTI muhtemelen aracnız korkmayın kronikleşti o problem artık :) Butun kullanıcıların ortak şikayeti.
Yeni GTI muhtemelen aracnız korkmayın kronikleşti o problem artık :) Butun kullanıcıların ortak şikayeti.
Bence Korkulacak bır problem ama ?
hangi parçalarınız değişti?
Bence Korkulacak bır problem ama ?
Vallahi bizde başta aynı korkuyla yaklaştık ancak o kadar doğal bı sorun olduki GTI'lar için :) Sadece cebe zararı var okadar. Scirocco forumlarında falan bırcok kısı aynı dertten muzdarip. 3000 de 5000 de bir yağ eksiltme sorunuyla karşı karşıya herkes. Mecburen ekletmeye devam.. :)
Not : Hatta sahibinden.com uzerinde bununla ilgili bir ilan vardı. GTI'ım yağ yakıyor satıyorum falan diye bir başlığı vardı 150.000 TL fiyatlı :) Almasın kimse diye elemanın canına tak etmişti :)
Nightfish
24-10-2012, 21:51
Vallahi bizde başta aynı korkuyla yaklaştık ancak o kadar doğal bı sorun olduki GTI'lar için :) Sadece cebe zararı var okadar. Scirocco forumlarında falan bırcok kısı aynı dertten muzdarip. 3000 de 5000 de bir yağ eksiltme sorunuyla karşı karşıya herkes. Mecburen ekletmeye devam.. :)
Not : Hatta sahibinden.com uzerinde bununla ilgili bir ilan vardı. GTI'ım yağ yakıyor satıyorum falan diye bir başlığı vardı 150.000 TL fiyatlı :) Almasın kimse diye elemanın canına tak etmişti :)
O kadar basit bişeymiş gibi konuşuyosun ki. Yok doğal, yok sadece cebe zararı var. Şunu bi hyundai, bi renault yapsa ulan ne *** marka adam akıllı bi halt yapamıyor olur. VW olunca normal ama.
Segman probleminden bahsediliyordu, sizde hangi parça değişti?
Sercan AKCAN
24-10-2012, 21:55
valla geçen gün doğuştaydım 5000km dir kullanıyorum 300 gram eklendi.Bu konuda şanslıyım sanırım.Ama parçalar değiştikten sonra eksiltmiyo deniyordu :S
Tholl-ga
24-10-2012, 22:10
1000 km de 100 gr eksiltti
parcam degisti 600 km oldu hic bir eksilme yok
1000 km de 100 gr eksiltti
parcam degisti 600 km oldu hic bir eksilme yok
20.000tl vereyim seninkine :soru: :D
Bruglione
24-10-2012, 22:17
Kaç model aracınız ?
2011 model aracım
Bruglione
24-10-2012, 22:21
Karter pompasımı ne değişti aracta bana sacma gelmişti ama cozduk dıyınce eyvallah dedim. Ancak cozulmedı benım aracın sorunu. 3bin de bitirdi yağı
O kadar basit bişeymiş gibi konuşuyosun ki. Yok doğal, yok sadece cebe zararı var. Şunu bi hyundai, bi renault yapsa ulan ne *** marka adam akıllı bi halt yapamıyor olur. VW olunca normal ama.
kesinlikle katılıyorum aynı problem renault'ta olsa yerin dibine vurulmuştu şimdiye. Renom var diye demiyorum ama gördüğüm kadarıyla renault düşmanı çok var nedense.
neyse konuyu dağıtmıyım. bence de yağ eksiltme ciddi bir problem kesinlikle. ben sizin yerinizde olsam yağ lambasına felan değil 2-3 günde bir sabah çalıştırmadan yağını kontrol edip çalışıtırım. uyarı vermesine gerek kalmadan kendiniz yapın kontrolünü bence.
umarım sorununuz çözülür.
Bruglione
24-10-2012, 23:11
kesinlikle katılıyorum aynı problem renault'ta olsa yerin dibine vurulmuştu şimdiye. Renom var diye demiyorum ama gördüğüm kadarıyla renault düşmanı çok var nedense.
neyse konuyu dağıtmıyım. bence de yağ eksiltme ciddi bir problem kesinlikle. ben sizin yerinizde olsam yağ lambasına felan değil 2-3 günde bir sabah çalıştırmadan yağını kontrol edip çalışıtırım. uyarı vermesine gerek kalmadan kendiniz yapın kontrolünü bence.
umarım sorununuz çözülür.
Teşekkürler. Yağ uyarısı 2 tane var biri 1litre kadar kaldıgında diğeri ise tamamen bitmeye yakın oldugunda yanıyor. Bayramdan sonra tekrar gitcem servise bakalım hallederler inş.
Teşekkürler. Yağ uyarısı 2 tane var biri 1litre kadar kaldıgında diğeri ise tamamen bitmeye yakın oldugunda yanıyor. Bayramdan sonra tekrar gitcem servise bakalım hallederler inş.
hocam 1 litre bile çok tehlikeli bana kalırsa :S aracınız zaten aşırı beslemeli bence siz yinede mümkün olduğunca 1-2 günlük periodlarla kontrol edin.
Araba, ekranda yağ uyarısını 1 litre kaldığında değil, toplam yağdan 1 litre eksildiğinde verir.
Siz sanıyor musunuz tüm motor 1.1 litre yağ ile çalışırken araba ikaz vermez ve herşey yolunda gider?
:)
Çok büyük hacimli motorları tam olarak bilmemekle beraber, yağ çubuğunun maks ve min seviyeleri arasında 1 lt olması lazım
iyide ben vw yi savunmuyorumki :) aksine bununla ılgılı en cok sıkayet maılınıde bız atmısızdır belkı. Böyle bırsey kati suretle kabul edılemez bırsey ancak elden baska bırsey gelmıyor. Bos marka fanatıgı degılım forumdakı cogu kısı gıbı :)
Karter pompasımı ne değişti aracta bana sacma gelmişti ama cozduk dıyınce eyvallah dedim. Ancak cozulmedı benım aracın sorunu. 3bin de bitirdi yağı
bold yaptığım cümle baya bi ilginç, 3000 de yağı bitirmek ne demek ya 2011 model arabada
,bencede siz 2 günde bir kontrol edin yağınızı...
Işık yandığında 1 lt eksiltmiş oluyor
Benimde ilk 2000 km de ışık yanmıştı sonra olmadı bi daha kalmadı eksiltme
Ama insanın başına gelmeyince bilemiyor tabi çok can sıkıcı bir durum
Gaza basmaya gezmeye tozmaya korkar oluyor insan hep acaba yanacakmı acaba yine gittimi yağ diye düşünüyor sürekli..
CasabLanca
25-10-2012, 17:24
yağ yakan araba gidiyor demektir sorun yok devam :hehe:
minimal_freak
25-10-2012, 17:31
fsi, dsg, yağ yakma.... amblemi için sınıfından %15 pahalı bir araca (markaya) binmek ??
fsi, dsg, yağ yakma.... amblemi için sınıfından %15 pahalı bir araca (markaya) binmek ??
Şu an GTI ın fiyatı sunduklarına göre çok ciddi uygun
Rakibi var cooper S oda yaklaşık %50 daha pahalı..
minimal_freak
25-10-2012, 17:43
Şu an GTI ın fiyatı sunduklarına göre çok ciddi uygun
Rakibi var cooper S oda yaklaşık %50 daha pahalı..
evet doğru, bende dusunmedım degıl bır ara, fakat bu dsg ve yağ yakma problemlerı ınsanı soğutuyor malesef, benım herhangı bır markayı karalama yada herhangı bır markaya baglılıgım yok fakat 99 da aldıgımız focus'u bakımları dısında hıc servıse goturmedık :) arac 13 yasında hala tık yok, 2011 focus dızel 113k oldu hala tık yok, honda da aynı sekılde sadece bakım, ama wv'nin son yıllarda yaptıgı hatalar benı soğutuyo bu markadan malesef, sahıbındendekı polo ılanını okudum ve abartı oldugunu sanmıyorum, adamcagız 50 bın kusur lıraya sıfır arac alıyor, ılk gunden ıtıbaren benzınle bırlıkte yağa da para vermek zorunda kalıyor malesef :(
Bruglione
25-10-2012, 22:27
Kontrolleri sıklastırcam mecburen.
Ancak suna katılmıyorum vw ni baska markalarla karsılastırmak ıcın onlarında tsi gibi bi motora sahip olması lazım .Tamam yağ yakıyor tamam aractan bazen sogutuyor bunları savunmuyorum ama verdıgı performans yeterince tatmin edici. Basit sistemlerde bu kadar hata olmaz tabikide. Tsi motordan performans olarak memnunum stock olarak bu hacımde boyle yuruyen bı arac yok gibi.
Kontrolleri sıklastırcam mecburen.
Ancak suna katılmıyorum vw ni baska markalarla karsılastırmak ıcın onlarında tsi gibi bi motora sahip olması lazım .Tamam yağ yakıyor tamam aractan bazen sogutuyor bunları savunmuyorum ama verdıgı performans yeterince tatmin edici. Basit sistemlerde bu kadar hata olmaz tabikide. Tsi motordan performans olarak memnunum stock olarak bu hacımde boyle yuruyen bı arac yok gibi.
93 model sahinde tel elden duzgunce kullanilirsa tik demiyor. Cevremzde oyle arabalarda var.vw gercekten teknolojisiyle hayran birakiyor.yag yakmasi guzel degil tabiki fakat diger markalarin atmosferik motorlaryla karsilastrlmamali onlarda 1.4 180beygir araba uretip nokta hatasiz sunarlarsa o zaman tartisilir.
Bulut Y.
28-10-2012, 00:26
vti yağ yaksa dünyayı basımıza yıkarlar :D
Westi555
28-10-2012, 00:38
Sonuçta 1.4 tsi çift şarjlı motor yağ yakan bir motor değil ( 140 - 150 - 160 - 170 - 180 hp ) polo gti 180 hp olduğu için yağ yakıyor da diyemeyiz, gti da yağ buharı hortumunda bir problem var eğer bu yapıldığı halde tüketim devam ediyorsa segman hatası olabiliyor. Yani tamamen şanssızlık eseri olan bir durum.
Kartel havalandırma subabı degısıp hala yag yakmaya devam eden araç cok..
satılık olan polo gtı ların servıs kaytılarını sorgulatınca neredeyse hemen hemen hepsı 3-5 kere yag eksıltme sorunundan dolayı servıse gırmıs..
bence sansızlık olarak nıtelendırmek cok yanlıs vw markası ıcın..
Westi555
28-10-2012, 00:47
Aslında evet vw gibi bir marka söz konusuyken şanssızlık demek pek doğru değil, ancak böyle düşünme sebebim bu motorun kullanıldığı diğer modellerde hatta diğer markalarda bu sorunun olmaması ve sadece polo'nun bu duruma maruz kalması çok ilginç sabotaj gibi.
Ibıza larda yokmu aynı sorun ?
Ibıza cupra kullanan bır arkadasım var bagajında 4 lt yag ıle gezıyor :)
Westi555
28-10-2012, 00:53
İbizada olduğunu bilmiyordum, o zmn o seride komple problem var demek ki.
Ibıza larda yokmu aynı sorun ?
Ibıza cupra kullanan bır arkadasım var bagajında 4 lt yag ıle gezıyor :)
Buna gerçekten güldüm :) . 2011-2012 model araç alacağım bagajımda yağla dolanacağım acı bir durum :).
Yağ yakıyor diye ne bu kadar endişelenmeye gerek var nede markayı veya aracı yerden yere vurmaya.
Bir motorun yağ yakması ardından gelecek ciddi sorunlara işaret etmesi nedeniyle otomobil kullanıcıları tarafından sıkıntıyla karşılanan ve dikkatle takip edilmesi gereken bir durumdur. Ancak TSI motorun yağ yakması ardından gelecek ciddi sorunlara yada sıkıntılara işaret eden bir durum değil, ardından daha büyük arızalar yada sıkıntılar çıkmıyor. Yağı yakıyor ve eksilenin yerine ekleme yapıp devam ediyorsunuz, hepsi bu kadar. Bu nedenle kaygılanmayı gerektirecek bir durumda değil. Sadece arada eklediğiniz yağ bütçenizden bir miktar para çıkmasına neden olur o kadar.
Yağ yakıyor diye ne bu kadar endişelenmeye gerek var nede markayı veya aracı yerden yere vurmaya.
Bir motorun yağ yakması ardından gelecek ciddi sorunlara işaret etmesi nedeniyle otomobil kullanıcıları tarafından sıkıntıyla karşılanan ve dikkatle takip edilmesi gereken bir durumdur. Ancak TSI motorun yağ yakması ardından gelecek ciddi sorunlara yada sıkıntılara işaret eden bir durum değil, ardından daha büyük arızalar yada sıkıntılar çıkmıyor. Yağı yakıyor ve eksilenin yerine ekleme yapıp devam ediyorsunuz, hepsi bu kadar. Bu nedenle kaygılanmayı gerektirecek bir durumda değil. Sadece arada eklediğiniz yağ bütçenizden bir miktar para çıkmasına neden olur o kadar.
Yanı demek ıstıyorsunuzkı, Araç benzın yakıyor,benzın yaktıgı gıbıde yağ yakıyor ?
Bu normal bir durummu? İki zamanlar motorlar gıbı devamlı yag eklemesı gerekıyor kullanıcıların ? :)
Yanı demek ıstıyorsunuzkı, Araç benzın yakıyor,benzın yaktıgı gıbıde yağ yakıyor ?
Bu normal bir durummu? İki zamanlar motorlar gıbı devamlı yag eklemesı gerekıyor kullanıcıların ? :)
Tabikide anormal bir durum. Ancak TSi Teknolojisi üzerine kurulu bir motor sisteminin yağ yakması ileride daha buyuk bir sorun cıkacagı anlamına gelmıyor; diğer marka araçlardan ve motor seceneklerınden en buyuk farkı bu . İşte bu yüzden GTI'lar için yağ yakma olayı buyuk bır problem degıl dıyoruz :)
Tabikide anormal bir durum. Ancak TSi Teknolojisi üzerine kurulu bir motor sisteminin yağ yakması ileride daha buyuk bir sorun cıkacagı anlamına gelmıyor; diğer marka araçlardan ve motor seceneklerınden en buyuk farkı bu . İşte bu yüzden GTI'lar için yağ yakma olayı buyuk bır problem degıl dıyoruz :)
Yanı Polo gti larda bulunan motorun en buyuk farkı bu YAG Yakması yanı
guzel bır fark
acaba araç alırken opsıyonel mı bu ozellık :D
Yanı Polo gti larda bulunan motorun en buyuk farkı bu YAG Yakması yanı
guzel bır fark
acaba araç alırken opsıyonel mı bu ozellık :D
Hahahah :D Vallahi öyle görünüyor ama başta da dedigim gibi cebe zarar başka bı sıkıntı yok :) Beni görende Vw Temsilcisi falan sanacak ben ne yapıyorum yahu :p
Bruglione
28-10-2012, 10:22
Yağı servise gidince bedavaya eklıyorlar bitek iste servise gidiş benzini bizden cıkıyor :)
Serviste 1 lt yağ 60 TL civarı bedava veren servise denk gelmedim.. (Doğuş ve Avek )
Sahip olan insanlar harici insanlar daha cok geriliyor?
Almazsiniz olur birer
brs_odbs
28-10-2012, 11:22
valla her seferinde yağ mı eklicekler bence bunun çözümünü bulmaları lazım
Beyler herşey normalmiş 1000 km de 0,3 - 1,5 litre yağ yakması normalmiş yeni teknoloji motorlarda :) ama dikkat edin 1,5 litreyi geçmesin diyor uzman :)
Motor yağı neden eksilir? - UZMANTV (http://www.uzmantv.com/motor-yagi-neden-eksilir)
polo gti 5 lt yakmış bişey yok...vtec 1 lt yaksın hemen auuuvvvv...
Beyler herşey normalmiş 1000 km de 0,3 - 1,5 litre yağ yakması normalmiş yeni teknoloji motorlarda :) ama dikkat edin 1,5 litreyi geçmesin diyor uzman :)
Motor yağı neden eksilir? - UZMANTV (http://www.uzmantv.com/motor-yagi-neden-eksilir)
Saçma, 2 zamanlı mobilet motoru mu bu be? 10000 km'de 1 litreyi anlarım ama 1000 km'de 1 litre kabul edilemez............
Ben halen gülüyorum hadi polo gti performans arabası düşünsenize aile arabası modunda araç alın ve 1000 km de bir yağ ekleyin, insan eşine çocuğuna araç alsa demek aklı ne zaman yolda kalacak ne zaman motor yatak saracak bunlarda olacak, şaka gibi
Sercan AKCAN
28-10-2012, 11:49
arkadaşlar herkes bişey demiş ama arabanın yağ yaktığı yok yağ eksiltiyor gerekli parçalar değiştiğinde yağ eksiltme kalmıyor doğuşla öyle konuştum arkadaş için sanırım segman atılması gerekiyor arabasına şanssız bir durum arkadaş için.
Nightfish
28-10-2012, 11:56
Hayretler içerisinde okuyorum GTI ve diğer VW kullanıcılarının aracın yağ yakması / eksiltmesi / buharlaştırması ya da ışınlamasını (artık hangisini beğeniyorlarsa ) haklı çıkarmaya çalışıp normal göstermelerini.
Forumdan bi kişi Renault Fluence bozmuştu, motor sıfır değişmişti de millet o konuda Renault'u yerden yere vurmuştu. Honda'nın farı yanmasa laf ediliyor. Hyundai'in uzaktan kumandasının pili bitse Hyundai kadar rezil firma yok, ama VW motoru havai fişek niyetine silindir fırlatsa normal olacak. Helal olsun.
Bruglione
28-10-2012, 12:07
Serviste 1 lt yağ 60 TL civarı bedava veren servise denk gelmedim.. (Doğuş ve Avek )
Vw mez servisine gidiyorum floryada.
Bu yağ yakması benım sucum degıl tamamıyle firmanın hatası ve yağı bedava eklıyorlar o yuzden. Sadece gti icin diyorum normal bir arac ıcın degil ben hep serviste ekletıyorum
Bruglione
28-10-2012, 12:08
cozum aslında bulundu ama bende bi talihsizlik var galiba. Benim arac yağ yakmaya devam edıyor. Bayramın bitmesini beklıyorum
Hayretler içerisinde okuyorum GTI ve diğer VW kullanıcılarının aracın yağ yakması / eksiltmesi / buharlaştırması ya da ışınlamasını (artık hangisini beğeniyorlarsa ) haklı çıkarmaya çalışıp normal göstermelerini.
Forumdan bi kişi Renault Fluence bozmuştu, motor sıfır değişmişti de millet o konuda Renault'u yerden yere vurmuştu. Honda'nın farı yanmasa laf ediliyor. Hyundai'in uzaktan kumandasının pili bitse Hyundai kadar rezil firma yok, ama VW motoru havai fişek niyetine silindir fırlatsa normal olacak. Helal olsun.
boldladığım kısma bittim :))
Yurtdışında benzer sorun yaşayıp çözüm bulabilen olmuş mu, hiç araştıran oldu mu?
Bu kadar ciddi seviyede yağ eksiltmesi normal olamaz olmamalıda,servisin ücretsiz yağ eklemeside bunu kusur olarak gördüğünün kanıtı aslında.
Bruglione
28-10-2012, 12:10
Sahip olan insanlar harici insanlar daha cok geriliyor?
Almazsiniz olur birer
Aynen o da benim dikkatımı cektı . Herkes cok karsılastırma yapıyor kendı markasıyla ancak ne bi reno nede oyle baska bı marka kolay kolay karsılastırılmaz vw ile.
Bruglione
28-10-2012, 12:11
Yurtdışında benzer sorun yaşayıp çözüm bulabilen olmuş mu, hiç araştıran oldu mu?
Bu kadar ciddi seviyede yağ eksiltmesi normal olamaz olmamalıda,servisin ücretsiz yağ eklemeside bunu kusur olarak gördüğünün kanıtı aslında.
aynen oyle. Kendi hatalarından oldugunu bıldıklerı ıcın zaten bedavaya eklenıyor.
Konuyu okuyunca kendi aracımda problem olduğunu düşünmeye başladım.
aracım (97 Model E200 Mercedes) 450.000KM'de ve 6.5 litre yağ alıyor yağ değişim zamanı geldiğinde (her 10bin KM'de) koyduğum 6.5 litre yağı aynen, gram bile eksiltmeden alıyorum. Yani aracım hiç yağ yakmıyor.
Bazı arkadaşların anlattıklarına bakınca bunun normal olmadığı kanısına varıyorum.
Yok mu yardım edecek. !
Bruglione
28-10-2012, 12:16
Cok guzel ornekler veriyorsunuz. Biri tdi diyor. digeri e200 gercekten tsi ile karsılastırılabılcek mukemmel ornekler. Hepinizi tebrik ediyorum
Örnekleme çok alakasız farkındayım.
Söylemeye çalıştığım şey sıfır bir aracın, aşırı beslemeli dahi olsa yağ eksiltiyor olmasının normal olmadığı. Normalmiş gibi gösteriliyor olmasına anlam veremiyorum.
Bruglione
28-10-2012, 12:21
Normal değil ama bu sorunu bılenler 1 senedır en az herseyın farkında cozumde bulundu ancak benım aracımda gene bı problem cıktı. 0 bir aracın boyle yağ sorunu olması moral bozucu tamam ama performansından memnun herkes. Bu yağ sorunu motoru kotu yapmaz. Tsi ufak hacımle cıddı ısler basarıyor.
Osman Bahadır
28-10-2012, 12:25
Cok guzel ornekler veriyorsunuz. Biri tdi diyor. digeri e200 gercekten tsi ile karsılastırılabılcek mukemmel ornekler. Hepinizi tebrik ediyorum
Valla çok güzel, denk, benzer güçte olmasına rağmen yağ yakmayan küçük hacim aşırı beslemeli benzinli motor örnekleri var ama korkuyorum VW ile denk tutmaya... Haşa!... VW bu, maazallah çarpar adamı...
Anpilsin istiyosunuz peki?
herkes yaksin arabasini o zaman
siz de rahatlayin problemi yasayanlar da
vw satilmasi da yasaklansin
VW markası ve TSI teknolojisi benim gözümde çok iyi yerlerde. Hiçbir zaman kötü motor ve kötü marka demedim. Çok sorunlu aman uzak durun denen DSG teknolojisi bile bende hayranlık uyandırıyor.
VW bile ortada bir hata olduğunu kabul etmiş, çözüm yoluna gitmiş çeşitli parçaların değişimi ile sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor ama bazı arkadaşlar "yok efendim o kadar yağ yakması normal" diyorlar. Benim anlam veremediğim kısım işte tam burası.
Osman Bahadır
28-10-2012, 12:32
Anpilsin istiyosunuz peki?
herkes yaksin arabasini o zaman
siz de rahatlayin problemi yasayanlar da
vw satilmasi da yasaklansin
VW oem oil catch-can yapsın, ücretsiz taksın tüm TSI'lara. Zira "VW olmak", "premium marka" olmak bunu gerektirir.
Öyle üç kuruşluk checkvalfli hortumla sıyrılmaya çalışmak kolay.
Bruglione
28-10-2012, 12:33
VW markası ve TSI teknolojisi benim gözümde çok iyi yerlerde. Hiçbir zaman kötü motor ve kötü marka demedim. Çok sorunlu aman uzak durun denen DSG teknolojisi bile bende hayranlık uyandırıyor.
VW bile ortada bir hata olduğunu kabul etmiş, çözüm yoluna gitmiş çeşitli parçaların değişimi ile sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor ama bazı arkadaşlar "yok efendim o kadar yağ yakması normal" diyorlar. Benim anlam veremediğim kısım işte tam burası.
Yazdıklarınızın her kelımesıne katılıyorum bu sefer
emisyon değerlerinde nasıl değişiklikler oluyor acaba, yağ yakması çevreye de zararlı sonuçta
2 zamanlı motor gibi bu tsi'lar:) benzinle beraber yağda yakıyo 0 kmden itibaren:) arkadaşım var sıfır bocanegra aldı aldığından beri bagajda 4 litrelik yağ ile geziyo çocuk
KA®ANLIK
28-10-2012, 14:00
vay arkadaş 2.0 turbo arabam,
yağ değiştireli 3000km oldu, denemek için tam sentetik 0/40 yağ koymuştum, geçen hafta baktığımda 200gr eksikti dedim lanet araba yağ yakıyor :D
sıfır araba alacam bagajda yağ bidonu ile gezeceğim tofaş gibi...
bence VW gibi bir markanın buna çoktaaannn çözüm bulup, herkesi susturması lazımdı.
çok kötü bir imaj...
doğal karşalayanlara da ayrıca hayret ediyorum...
yapmayın arkadaşlar, çok ciddi tüketimlerden bahsediyorsunuz, bu bir problem...
Görsel Menekşe
28-10-2012, 15:57
Genelde kaza haberlerinde arkadaşlara sen kaza hakkında bilgi veremezsin isterse sahibi verir deniyor, burda da nerdeyse tsi kullanmayanların yorum yapması yasaklanıcak.Ben de zamanında kullanılmış fabia rs almayı düşünüyodum, bir yakınım da dsgli caravelle bakıyodu, forumlarda konuşulanlar olmasa ikimiz de mağdur olabilirdik.
Tholl-ga
28-10-2012, 16:41
bi benımki birda kuk kaanınkimi yakmıo gti lar arasında anlamadım gitti
Polo gti, kendi sınıfında fayda fiyat oranında lider, garanti kapsamındayken gayet güzel binilir, genişletilmiş garanti kapsamında kalmakta fayda var.
honda kullanıcısıyım geçen bende 500gr ekledim 19 000 km olmuş araba bu eksiltir dert etmeyin biz sorunu bulduk kulbitör kapağının contasından kaçırıyormuş sizde inş. bulursunuz
Stage 2 yuklu gti 6000 km de 1 lıtre eksıltıyor. Bu kadar eksıltmeyı 6 sılındırlı bmw lerde yapıyor.
Gti kullananlar sagdan 90 la kullanmıyor araç sıkıştırılıyor.
1.4 220 hp uzeri
0-100 5 kusurlu sec . yakalayabılen aracı
yakıttan tasarruf saglayan, bu guce senelık vergısı komik kalan,
bu gucte bu emsalde sıfır alınabılecek başka secenek varmı?
Dıger markalarda bu gucte 7 ılerı dsg aynı donanımlarda bu performansı verıcek bır arac varsa onla karşılaştıralım .
2012 de bu fıyatlara,1.4 vergı dılımınde ,yerı geldıgınde 6 lıtre yakarak 5 kusur sec. cıkartan bır araç alabılıyorsak 6000km de 1 lıtre yag yakıyor veya eksıltıyorsa çok gormuyelım .
speed_emre
28-10-2012, 22:20
Stage 2 yuklu gti 6000 km de 1 lıtre eksıltıyor. Bu kadar eksıltmeyı 6 sılındırlı bmw lerde yapıyor.
Gti kullananlar sagdan 90 la kullanmıyor araç sıkıştırılıyor.
1.4 220 hp uzeri
0-100 5 kusurlu sec . yakalayabılen aracı
yakıttan tasarruf saglayan, bu guce senelık vergısı komik kalan,
bu gucte bu emsalde sıfır alınabılecek başka secenek varmı?
Dıger markalarda bu gucte 7 ılerı dsg aynı donanımlarda bu performansı verıcek bır arac varsa onla karşılaştıralım .
2012 de bu fıyatlara,1.4 vergı dılımınde ,yerı geldıgınde 6 lıtre yakarak 5 kusur sec. cıkartan bır araç alabılıyorsak 6000km de 1 lıtre yag yakıyor veya eksıltıyorsa çok gormuyelım .
bencede bu kadar cok sorun olmaması lazım :) sorunu cozduler bır sekılde cogu kısıde suan ıcın sorun yok sorun olan arkadaslarımızın arabalarıda emınımkı cozulcek bugun bu konu konusuluyor 1 sene sonra bu konu hatırlanmıcak bıle :) cok guzel bır araba askerlık olmasaydı benımde kesınlıkle alcagım bır araba herseyıyle hakedıyor gercektende :)
goldbergbrk
28-10-2012, 22:24
eski mobiletler vardı pejolar felan benzın deposununn içine yağ doldurukurdu azcıkda olsa yağ dökmediğin zaman motor yanardı bu pololarda böyle sanırım :D4 bin kmde 1 litre oalyını bile duydum ben
Otomobil yağ yakıyor ve bu bir hata çok az güç vs.vs. yorumu tamamen duygusal arkadaşlar, periyodik bakımlar arasında 1 lt maximum geçmemesi lazım ne olursa olsun. Bendede golf var 120 hp lik böyle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Benim 1.4 tsi ilk 7000km de 300 gram eksiltmis, ilk yagiydi, sanirim sansliyim ben.
Dogus mode on :
Depoya yurusun diye toluen yada alkol koyuyorsunuz, e fabrika da araba yurusun diye motor yagini enjekte ediyor yakita, daha ne istiyorsunuz? Yag yakan araba iyi yurur.
Dogus mode off.
ghibli06
28-10-2012, 22:55
ben şuna takıldım: 'TSI motor tabi yakacak' ?! bunu yazan arkadaşlar gerçekten böyle mi düşünüyorlar? bu bilgiyi hangi kaynaktan ya da yetkili ağızdan öğrendiler? yağ yakan ya da eksilten (evet ikisi birbirinden farklıdır ama TSI larda hangisi var?) bir motorun ben şahsen geliştirilip sonraki jenerasyonda ciddi değişikliklere uğrayacağını düşünürüm, BMW motorları özellikle M50 liler 10bin km de 1 litre eksiltiyor diye Almanya'da ve dünyada baya bir eleştirilmişti şimdiki motorlarda kesinlikle eksiltme olmuyor...
BMW SMG yi 3 kere revize etti sonra oturtabildi ama ilk jenerasyon SMG sapır sapır dökülürken hiç bir zaman bunu kabul etmedi hep 'kullanıcı hatası' dedi.. sonrasında iyileştirmeleri kendisi yapmak zorunda kaldı, bu motor eğer bu sorunları yaşıyorsa yakında 'yağ bitti motor yatak sardı' konuları okumaya başlarız...
Ben e90 3.20d kullanıyorum (tsi kadar devir dönmüyor kabul benimde gaz üstünde gittiğim yok ama iki bakım arası 2 katı km yapıyor her bakım zamanından) bakıma yaklaşık 28-30bin arasında giriyor araç kendi ayarlıyor. Daha 1 kere yağ eklemedim. Tsi bu ultra yüksek performans motoru, 4bin kmde 1 litre yağ çokmu Allah aşkına her araba yakar o kadar değilmi? Yaklaşık hacimlerle aynı güçleri yakalayabilen çok marka var artık hiçbirinin xxx motor yağ yakma sorunu konuşulmuyor yanlız
ilovedrifting
29-10-2012, 15:10
VW dir çok normal. 500 km de lamba yaksa. Servis kullanıcı hatası diyebilir şaşırmamak lazım.
Nightfish
29-10-2012, 15:49
Konu böyle giderse benim araba yağ eksiltmiyor diye sıkıntısı var diye düşüneceğim :D
lnd_samet
29-10-2012, 16:35
ulen halen fiyatları iyice düşmedi şu gti ların gıcık oldum:D
o kadar *** atıldı biraz daha insin fiyatları:D
2012 modellerde giderildi bu problem deniliyor ama detaylari bilmiyorum ve merak ediyorum acikcasi benim aracim 2012 model yag yakma sorunu yok..
2012 modellerde giderildi bu problem deniliyor ama detaylari bilmiyorum ve merak ediyorum acikcasi benim aracim 2012 model yag yakma sorunu yok..
Giderildi diye duymustum ben
Problem olanda var Olmayanda var
Nasıl emın konsuyorum servıs kayıtlarında 2012 model olup yag eksılme sorunu dıye gelen bı kac araba gordum :)
Problem ınsallah cozulur
Cok sevdıgım bır kasa
cok guzel performansı var ama bu problem her zaman bır soru işaretı :soru:
vtecmaniaa
29-10-2012, 17:12
2013 model gti satılacak mı acaba?
Bruglione
29-10-2012, 22:10
Otomobil yağ yakıyor ve bu bir hata çok az güç vs.vs. yorumu tamamen duygusal arkadaşlar, periyodik bakımlar arasında 1 lt maximum geçmemesi lazım ne olursa olsun. Bendede golf var 120 hp lik böyle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
122likler sorunsuz zaten sizin eksiltmemesi gayet normal.
2000 16 v tipom vardı sene 2002 oda böyle yağ yakardı ama onlarda yağ püskürtme jetlerden sıkılan yag aşırı sıcaktan buharlaşıp,karterin contasında cok birikirdi.
Bruglione
09-03-2013, 23:53
Güncel !..
Aracımda yeniden yağ yakma sorunu başladı hala yağ yakan gti kaldımı dedirtiyor..
1000kmde bır yağ kontrolune gıtcem yağ eksilttiği doğrultusunda karar cıkarsa kı cıkcak sandık motor gelcek.. 2013 lerde bi skıntı varmı merak ettim..
Suleyman
09-03-2013, 23:57
Güncel !..
Aracımda yeniden yağ yakma sorunu başladı hala yağ yakan gti kaldımı dedirtiyor..
1000kmde bır yağ kontrolune gıtcem yağ eksilttiği doğrultusunda karar cıkarsa kı cıkcak sandık motor gelcek.. 2013 lerde bi skıntı varmı merak ettim..
Arac kac model ?
Bruglione
10-03-2013, 00:04
2011 aracım
2013 model gti satılacak mı acaba?
Edirne'de bir adet satılmış durumda şuan, dün plazadaydı çıkış bekliyor :)
2013 GTI satılıyor evet.
Yağ ile ilgili benim etrafımdan da çok problem yaşayan oldu, garanti kapsamındaki ufak bi revizyonla hepsi halloldu, herkes arabasından memnun. :)
Bruglione
10-03-2013, 00:40
2013 GTI satılıyor evet.
Yağ ile ilgili benim etrafımdan da çok problem yaşayan oldu, garanti kapsamındaki ufak bi revizyonla hepsi halloldu, herkes arabasından memnun. :)
Değişen parça bende bi etki etmedi kısa sürdü.
inşallah yeni motor geldiğinde bu sıkıntı devam etmez
Tholl-ga
10-03-2013, 01:17
Yag ne marka kullaniyorsunuz ?
yag eksiltmesi sorun değil haledilir ya peki eksikkenki verdiği zararlar şuanda kimsebişi anlamaz
şimler yag nekadar azalırsa azalsın ses yapmaya baslar 500gr bile ksilse ses yapar yagı tamamlayınca keser ama aldıgı aşıntı ve zarar.
peki turbo zaten stop halindeken turbo yagsız araç çalışır çalışmaz yag basıncı turoyu yaglıyor yag eksikken bu yalama ister istemez basıncı zayıflar misal 1 sn yede yaglicakdı 1.5 saniyede yaglar ama siz bu sıkıntıyı hissetmezsiniz ilerde erken km lerde turbonuz ses yapmaya yada milinden egzosa yada emişe yag verince hiç sasırmayın.. simdilik hiç sorun olmaz ama ilerki boyutu bunu unutmayın..
Ben Polo GTI'ın yağ yakma problemi ile ilgili VW Almanya'ya mail göndermiştim, gelen cevap aşağıdaki gibi.
Adamlar özetle motoru korumak için bir kısım yağ feda ediliyor, silindir duvarlardındaki yağ benzin ile birlikte yanıyor diyor. Hatta diyor ki en iyisi yağ seviyesini her benzin aldıktan sonra ve uzun yola çıkmadan kontrol etmek gerekir. Benim merak ettiğim belki bu motor tasarımının sonucu olabilir ama başka bu tarz çalışan bir motor var mı ?
Bir de diyor ki Distribütör veya servis size bu konu ile ilgili bilgi verebilir. Konu çok önemli görünüyor, bu bilgi en başta verilmemeli mi sizce ?
The engine oil has to serve manifold purposes: Beyond the reliable lubrication of all glide and bearing areas, it has to lead away heat from those areas which are thermically highly stressed, ensure cleanness inside the engine and help to keep up a sealing between the piston and cylinder. Thereby, the oil is exposed to high temperatures and pressures which, with the increased distance driven, lower both its quality and level.
Therefore, it is mentioned in the owner's manual that the oil consumption for new modern engines can be up to 1l per 1000 km.
For the lubrication of the upper piston rings, a thin oil film has to remain at the cylinder walls and must be "sacrificed" - it burns off together with the fuel and gets lost for the oil sump volume. It is only a minimum amount of oil per stroke and cylinder, but with longer distances driven, it sums up to full liters.
To provide effective lubrication and cooling for internal engine parts, all internal combustion engines use some oil. Oil consumption varies from engine to engine and may change over the life of the engine.
Engines tend to use more oil during the break-in period than they do afterward, when oil consumption has stabilized. Under normal conditions, the rate of oil consumption depends on the oil quality as well as viscosity, engine speed (rpm), outside temperature, road conditions, the amount of oil dilution caused by condensed water or fuel residue, and oxidation of the oil.
Oil consumption may increase with engine wear over time, until replacement of worn engine parts may become necessary.
We urge you to check the engine oil level at regular intervals, preferably every time you fill the fuel tank, and always before a long trip. Keep in mind that accurate measurement of oil consumption requires great care and may take some time. Your Volkswagen dealer and our importer have instructions for how to measure oil consumption accurately.
Bruglione
10-03-2013, 11:21
Yag ne marka kullaniyorsunuz ?
serviste ekletiyorum . Onlarda 5-30 koyuyor ama marka bilmiyorum..
Tholl-ga
10-03-2013, 11:33
Castrol koyuyodur muhtemel
Motul ya da mobil e gecmeni tavsiye ederim
1000 km test et bu yaglar ile 1 gr dahi eksiltmiyecegini goruceksin
Motul veya mobil, yine 5w30 ve eksiltmeyecek mi ?
Bu arada motul' un 2 tip yağı var;
8100 X-clean 5W30 (http://kompet.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=69)
300V Power Racing 5W30 (http://www.kompet.com.tr/index.php?route=product/product&path=67&product_id=75)
VW' nin onayladığı ilki. İkincisi racing diye geçiyor ama deneyen var mı ?
Bruglione
10-03-2013, 13:18
Şuanlık eksiltmesi yağın markasıyla mı alakalı yani..
bu garip geldi biraz ama denerim yani bakalım eksiltme yapıcakmı. Sandık motor gelmesi işime gelir benim
Arkadaşımda düz 1.4 polo var 0 aldı onun bile 5 bindemi 7 bindemi ne yağ lambası yandı servise gitti yağ testimi bişey yaptılar dedi yağı tamamlayıp 1000 km sonra yağı boşaltıp ölçmüşler normal çıkmış bu tarz bişey anlatmıştı tam hatırlayamadım :)
Bruglione
10-03-2013, 13:35
Sizin arkadasınıza gti vermişlerde haberi yok :)
Bütün yağı boşaltıp ölçüyorlar ne kadar yaktıgına bakıyorlar işlem doğru ancak motor yanlış :)
O kadarını bilemicem belki düz 1.4 lerdede yağ yakanlar vardır :D :D
Tholl-ga
10-03-2013, 15:25
Motul veya mobil, yine 5w30 ve eksiltmeyecek mi ?
Bu arada motul' un 2 tip yağı var;
8100 X-clean 5W30 (http://kompet.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=69)
300V Power Racing 5W30 (http://www.kompet.com.tr/index.php?route=product/product&path=67&product_id=75)
VW' nin onayladığı ilki. İkincisi racing diye geçiyor ama deneyen var mı ?
Ben x clean 5-40 kullaniorm gecen hafta serdara (dbs polo gti) gonderdim ayni yagi o da su an test ediyor.4bin km dir araliksz gazliyorm herhangi bi eksilme soz konusu degil
Şuanlık eksiltmesi yağın markasıyla mı alakalı yani..
bu garip geldi biraz ama denerim yani bakalım eksiltme yapıcakmı. Sandık motor gelmesi işime gelir benim
Valla castrol un iyi bi yag oldugu soylemem
Kulaktan dolma degil kendi arastirmam ve kendi testlerimde yag degisimi ile bunu aştım
Dv montajindan sonra 1 litre yag yaktim 1000 km de hemen ardindan yagi degistirdim herhangi bi eksiltmem yok
Ben x clean 5-40 kullaniorm gecen hafta serdara (dbs polo gti) gonderdim ayni yagi o da su an test ediyor.4bin km dir araliksz gazliyorm herhangi bi eksilme soz konusu degil
Kulaktan dolma degil kendi arastirmam ve kendi testlerimde yag degisimi ile bunu aştım
Dv montajindan sonra 1 litre yag yaktim 1000 km de hemen ardindan yagi degistirdim herhangi bi eksiltmem yok
Kusura bakmayin, bilmiyorum ve arastirmadan soruyorum.
Vw 5w30 kullanin demesine ragmen neden 5w40 kullaniyorsunuz ve aradaki fark nedir 5w30 ile 5w40' in ?
Tholl-ga
10-03-2013, 16:20
Isiya dayanimi daha iyidir 5-30 a gore daha kalin yagdir
+
bende bu sorunun yağ ile alakalı olabileceğini duymuştum,
hiç kendi dışarda yağ değiştirip yinede yağ eksilten oldu mu acaba?(olduysada aynı miktarda mı eksiltti)
çünkü araçlar daha çok yeni model,çoğu servis bakımlı yani servislerde kullanılan yağlar genelde aynı,castrol vs..
CeM öZeR
11-03-2013, 08:33
Arkadaşlar arabada ilk motorun içinde gelen yağ Gulf marka. Bu yağ en fazla eksiltebilecek yağ... İlk değişimden sonra yağ eksiltme problemi olabilecek motor bile normal turbo motorların bile azami eksiltme değerlerine yaklaşabilir. Yine yaklaşamaz ise bu yanlış rodaj veya ciddi agresif kullanım veya bilinçsiz kullanım kaynaklıda olabilir. Eğer ciddi agresif kullanıyorsanız Mobil 1 5-50, daha profesyonele girmek istiyorsanız Motul kullanabilirsiniz. Bayisiyiz diye söylemiyorum ama spor ve süper spor araçlar için castrol daha iyi yağları çıkartmalı diye düşünüyorum. :) Ben mobil 1 5-50 ile bakımımı yaptırdıktan sonra Mersine gittim bir kaç ay önce önüme gelen M3'le Kayseride Mersinde denedim,Top speed denemesi,2 saatte Mersine gitme- 2 saatte gelme, Bir çok araçla rolling vesaire her denemeyi yaptım ve 5.500-6.000 km sonra 500 gram yağ ekledim.. Ben Mobil 1 5-50 kullanıyorum. Benim gözümde bu iş Yağ eksilten motora değil, çok büyük oranda başarısız yağa ve dikkatsiz kullanıma bağlıdır ..
Selam son durum nedir yarın kısmetse 2012 polo gtı alacağım mart ayından bu yana konuda bir ilerleme yok sorun çözüldümü? Motul ile eksiltmeden kullanmak mümkünse bende motul kullanacağım
Motulla alakasi yok.Benim araba yukluyken de eksiltiodu stokkende motulluykende.Sadece motul ilr daha az eksiltiyo tuketim yari yariya dusuyor nerdeyse.Yag yakma kolayca anlasilcak bisey degil.Sahibinin hic yormamis olmasi 60 yasinda olmasi da yakmasina engel degil.Ben rodaji duzgun yaptim start-stop prosedurlerine cok acelem olsa bile dikkat ettim yine yakti
Bu araclar fabrikada robotize bir sekilde uretilsede ilginc bir sekilde sans isi.
Tolga eksiltmeme durumu markadan degil bir nebze kalin yag kullanmayla cozulur. Yani sorunun cozumu markada degil, 5w-40 kullanmakta demek daha dogru olur.
Bu motorlara senin kadar asina degilim fakat, bu kadar stresli asiri beslemeli motorlar icin bana kalirsa 5w-30 ince kaliyor Turkiyenin hava kosullarinda.
Castrol, Mobil, ikiside iyi markalar. Motul 1 tik daha ustte marka olarak. Fakat 5w-40 Mobil 1 yok, Mobil Super serisi var o da alt seri bir yag ve %100 sentetik degil.
Suleyman
02-09-2014, 10:23
Tolga eksiltmeme durumu markadan degil bir nebze kalin yag kullanmayla cozulur. Yani sorunun cozumu markada degil, 5w-40 kullanmakta demek daha dogru olur.
Bu motorlara senin kadar asina degilim fakat, bu kadar stresli asiri beslemeli motorlar icin bana kalirsa 5w-30 ince kaliyor Turkiyenin hava kosullarinda.
Castrol, Mobil, ikiside iyi markalar. Motul 1 tik daha ustte marka olarak. Fakat 5w-40 Mobil 1 yok, Mobil Super serisi var o da alt seri bir yag ve %100 sentetik degil.
Mobil super 5w40 tam sentetik, nasıl değil?
Türkiye Mobil™ | Otomobil Motor Yağları | Mobil Super™ 3000 X1 5W-40 (http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-x1-5w40.aspx)
Benim Mazda 3 Turbo da 5000 km den daha kısa sürede bir litre yağ yakıyordu. Ama turbo bağlantılarından ve yağ bukatını krank filtresi ile dışarı veriyordum sıkıştırmadan dolayı yakıyordu. Morotu yağsız bırakmaktan başka bir sıkıntısı yoksa bence problem değil. zaten 5000 de bir yağ değiştirmek adetimdir.
serkansozen
02-09-2014, 21:10
Baştan sona okudum..
polo gti ile aynı yol performansı alabilmek için 2500cc üzeri makinelere binip yıllık 3.000tl vergi veren arkadaşlarım var.Atmosferik rs veya vtec lerin yağ tüketimi ile turbo+supercharge her internali yağ ile soğutulan bir aracın yağ tüketimini kıyaslayacak kadar marka tutkunu olmayalım , para çokomel eğrisi gibi..
Aracım sarı yağ ışığı ikazı verdiğinde bagajdaki bir litre yağımı ekleyip yoluma devam ediyor ve aracımdan memnun oluyorsam iş bitmiştir.gerisi teferruat.. clio rs ile civic vti ile kıyaslanacak bir durum yok.
Mobil super 5w40 tam sentetik, nasıl değil?
Türkiye Mobil™ | Otomobil Motor Yağları | Mobil Super™ 3000 X1 5W-40 (http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-x1-5w40.aspx)
Uzerinde ne yazdigina degil, hangi grup yag olduguna ve teknik ozelliklerine bakmak gerekir gercekten sentetik oldugunu anlamak icin.
Hangi grup yag olduguna ve gruplarin ne anlama geldigine google'dan bakabilirsiniz.
Ozellikle amerika'da sik uygulanan bir yontem bu, tam sentetik, %100 sentetik oz hakiki sentetik olayi. Sirf bu sebepten sadece European Formula yag kullaniyorum ben burda cunku API (American Petroleum Institute) damgali cogu yag %100 sentetik degil uzerinde yazmasina ragmen.
Suleyman
02-09-2014, 22:23
Uzerinde ne yazdigina degil, hangi grup yag olduguna ve teknik ozelliklerine bakmak gerekir gercekten sentetik oldugunu anlamak icin.
Hangi grup yag olduguna ve gruplarin ne anlama geldigine google'dan bakabilirsiniz.
Ozellikle amerika'da sik uygulanan bir yontem bu, tam sentetik, %100 sentetik oz hakiki sentetik olayi. Sirf bu sebepten sadece European Formula yag kullaniyorum ben burda cunku API (American Petroleum Institute) damgali cogu yag %100 sentetik degil uzerinde yazmasina ragmen.
Siz olsanız gti için hangi marka yağı kullanırsınız (5 30 olması şartıyla)
Ben gti sahibi olsam 5w-40 ya da 0w-40 kullanirim, arabam yazilimliysa ve gazliyorsam. 0w-40 kullanacaksam Mobil 1, 5w-40 kullanacaksam Castol Edge tercih ederdim.
Illa 5w-30 diyorsaniz motul 8100 serisi yeterli gelecektir.
CemNesli
04-09-2014, 07:58
Selam,
2013 GTI sahibiyim.
23000km oldu aracım 1500km de yağımı Mobil 1 ile değiştirmiş daha sonra Motul V300 le yoluma devam ettim.. 15.000 km deki bakımda motor temizliği için 800km boyunca yine servis yağı kullanıp yine Motulle değiştirdim.
Dumansız ve yağ yakmayan araç için Motul tavsiyemdir.. Eklenen yağlarla zaten aynı fiyata geliyor..
ironwolf
04-09-2014, 11:16
Selam,
2013 GTI sahibiyim.
23000km oldu aracım 1500km de yağımı Mobil 1 ile değiştirmiş daha sonra Motul V300 le yoluma devam ettim.. 15.000 km deki bakımda motor temizliği için 800km boyunca yine servis yağı kullanıp yine Motulle değiştirdim.
Dumansız ve yağ yakmayan araç için Motul tavsiyemdir.. Eklenen yağlarla zaten aynı fiyata geliyor..
Dumansiz derken dp varmi aracta bende ortalik toz duman mobil kullaniyorum suanda
2013 cth 0km aldığım polo gti da ilk yağı rodajı çok dikkatlice yapıp 2500km de değiştirip motul 300v 5-30 ile devam ettim.Yaklaşık her 7500km de 1 motul 300v 5-30 ile yağ değişimi yapıyorum.Yaz sıcağında 7500km sıkıştırarak kullandığımda dahil maksimum 300ml kadar bir eksiltme oldu ki başka turbo bir aracı o kadar sıkıştırsam daha fazla eksilteceğinin garantisini veririm size.Bence 1.4 gti ve cupra sahipleri en kısa zamanda motul 300v 5-30 a geçmeli.Çubuk çekip kontrol etmeye tenezzül bile etmiyorum ayda 1 adetten bakıyorum maksat bakmadı olmasın peder bey kızıyor sonra :) he şans işi ise onu bilemeyeceğim belki çok özenerek yapılan rodajında etkisi vardır eksiltmemesinde.
ahmet_xy
18-09-2014, 06:56
Bence 1.4 gti ve cupra sahipleri en kısa zamanda motul 300v 5-30 a geçmeli.
motul 300V 5-40 daha iyi olmaz mı?
CemNesli
18-09-2014, 10:14
Dumansiz derken dp varmi aracta bende ortalik toz duman mobil kullaniyorum suanda
Yanıt biraz geç oldu kusura bakmayın.. :icon_tup: Aracımda DP var diğer yağlarla ara ara benden de duman geliyordu.
CemNesli
18-09-2014, 10:25
Ben de DP varsa 300V 5-40 daha iyi olur diye düşünüyorum.
yusuf yılmaz
18-09-2014, 10:31
motul un 5-30 u
edge den kalın arkadaşlar
vw tsi a özel edge yi formülize ettirdi castrole
ahmet_xy
18-09-2014, 10:34
motul un 5-30 u
edge den kalın arkadaşlar
vw tsi a özel edge yi formülize ettirdi castrole
castrolle olmuyor yusuf abi. kabul et artık. koskoca VW bile kabul etti, motoru değiştirdi. yeni polo gtilar 1.8 oldu.
Arkadaşım ın Polo GTI var kırmızı işık ta durduğu zaman özelikle bana durumu anlattı yaşadım. Yaşattı o olayı akşam ışıkta durduğumda dikiz aynasından baktığımda arkada öyle bir duman çıkıyor kine sanar sınız kine yangın var arabanın arkasında yanıyor bir yer.Direk duman birde içeri giriyor .İnsanın da zehirliyor duman ertesi gün MOTUL 300V 5-40 Aldırdım. Değiştirdik şuan da arabada bir sıkıntı yok o arkada çıkan duman yangın var sandığımız duman kayboldu çok şükür kestik bence benim tavsiyem kesinlikle MOTUL 300 V 5-40 ALIN POLO GTI İçin başka yağ tavsiye etmiyorum aracınızın ömrü temizliği ve performansı için MOTUL şaşmayın. Kendimde 300 v 5-40 kullanıyorum çok men mu num deneyin tavsiye ederim eğer arabayı fazla sıkıştırıcak sınız fazla sıkıyorsanız 300v 5-40 tavsiye ediyorum yok ben sıkmıyorum normal sürüyor um derseniz 5 LT. li k yağı Var onu kullana bilirsiniz 300v 5-40 2 LT. olarak satıyorlar tabiki fiyatı pahalı ondan da bilginiz olsun MOTUL un 5 LT olanı war normal kullanlar için tawsiye ederim daha ucuz. Biraz cık maliyet(mani - mani' ye) bağlı işin gerçeği.Bu konuda yardım cı ola bildiysem ARKADAŞ'LARIMA sewindim.Kışın 5-30 da kulana bilkirsiniz daha iyi olur.Bu konuda yağ ' da sormak istediğiniz konu war sa mesaj da atabirsiniz.
07 GCS 10 POLO GTI
ahmet_xy
18-09-2014, 13:09
Kışın 5-30 da kulana bilkirsiniz daha iyi olur.Bu konuda yağ ' da sormak istediğiniz konu war sa mesaj da atabirsiniz.
bu konuda düzeltme yapayım. 5-30 ile 5-40 kışın aynıdır. çünkü ikisi de 5'tir. 40'ın 30'dan farkı ise; 40 yüksek sıcaklıklarda, 30'dan daha koyudur, az akışkandır, viskozitesi yüksektir.
Tholl-ga
18-09-2014, 14:47
castrolle olmuyor yusuf abi. kabul et artık. koskoca VW bile kabul etti, motoru değiştirdi. yeni polo gtilar 1.8 oldu.
ben liqui moly 5-30 a geçiyorum motul de kötü çıktı
ahmet_xy
18-09-2014, 14:51
neden yaw? sen tavsiye etmiştin bana Motul X-Clean 5-40'ı. :D :D
burayı okuyunca kafa fena karışıyor :soru: hoş ben bu bakımda da servise gideceğim ve sanırım castrol kullanacaklar.
Fabrika 5-30w tavsiye etmiş motul 300v serisinde hiç bir problem yaşamadığım için 5-40 a geçmeyi hiç düşünmedim bile.
Motul x clean hiç kullanmadım eğer kullandığınız x clean serisi ise castrolden bir fazlası olmayabilir doğrudur.300v yi denemediyseniz hala tavsiye edebilirim.
burayı okuyunca kafa fena karışıyor :soru: hoş ben bu bakımda da servise gideceğim ve sanırım castrol kullanacaklar.
Serviste castrol kullanıyorlar (en azından kullanmaları lazım) lakin ben castrol kullanıpta eksiltmeyen duymadım.Fazla düşünmeden en azından 1 kere motul 300v deneyip memnun kalınmazsa yine servis yağına dönülebilir bence.
Genel olarak tekrarlıyorum x clean motulun standart seri yağıdır performans motorlarında tam verim için 300v deneyin.Ben tecrübemi paylaştım eksiltme yok yağ ısısı daha az peak yapıyor duman falanda yok.Öyle bi duruma geldiki sanki motul satıyorum gibi öyle birşey yok sadece aracına çok özenen bi kullanıcıyım yaşadığımı paylaştım :)
:allaalla: Ferrari'nin kullandığı, tavsiye ettiği ve üretiminde engin tecrübelerini paylaştığı F1 teknolojisine sahip Shell Helix'e ne dersin? :soru:
Motulden baska 5w40 kullanip tecrube eden oldu mu?
300v iyi bi yağ ancak çabuk kirleniyo
xcess daha günlük gibi geldi bana
Motulden baska 5w40 kullanip tecrube eden oldu mu?
Evet kendimde kullanıyorum gayet menmun um bence dene kendim de 2012 model var GTI bu konuda MOTUL yağ çok başarılı bir yağ özelikle polo için üretilmiş bir yariş yağıdır. Yalnız 2 litrelik olanı var biraz pahalı ama yarış yapıyor san eğer onu kullan arabanı sıkıştırıyorsan tavsiye ederim yok dersen de 5 litrelik var o daha uygun normal için
ahmet_xy
22-09-2014, 10:45
Evet kendimde kullanıyorum gayet menmun um bence dene kendim de 2012 model var GTI bu konuda MOTUL yağ çok başarılı bir yağ özelikle polo için üretilmiş bir yariş yağıdır. Yalnız 2 litrelik olanı var biraz pahalı ama yarış yapıyor san eğer onu kullan arabanı sıkıştırıyorsan tavsiye ederim yok dersen de 5 litrelik var o daha uygun normal için
arkadaş motul harici başka marka kullananı sormuş. :D mesela Mobil 1 ESP Formula 5-40 gibi, veya Liqui Moly 5-40
ahmet_xy
22-09-2014, 11:01
Mobil 1 Peak Life 5W-50 nasıl olur acaba? :D
yüksek sıcaklıklarda baya kalın bir yağ imiş.
arkadaş motul harici başka marka kullananı sormuş. :D mesela Mobil 1 ESP Formula 5-40 gibi, veya Liqui Moly 5-40
Benden Başka burada kullanan POLO GTI arkadaşlarım var şuanda hepsi MOTUL kullanıyor ve gerçekten diğer yağ arasında fark var. Ve hepsi aşırı men mun sıkıntısı kalmadı
Evet arkadaşlar polo 1.4 TSI GTI için yağ yakma da kullanacağınız yağ kısacası GTI için yağ MOTUL yağdır. Ben kendim de motul yağ kullanıyorum gayet aracımın da güzel ve Şuanda yağ yakma gibi bir şey yok azıcıkta olsa biraz var oda normaldir. Öncelikle şunları diyeceğim MOTUL yağı tavsiye ederim Polo GTI için gerçekten menmun kalıcağı nız bir yağ MOTUL Yağı 300v 5-40 yağ yaz ayına göre çok iyi ve performans lı ve dayanıklı bir yağ. Aracımı aldığımda arabanın arkasından özellikle akşam lar ı birde ışıkta durduğumda arkama baktığımda dikiz aynasından inanılmaz bir duman çıkıyordu ve arabanın içine duman doluyordu sanki aracın arkasında yangın var sanar sınız. MOTUL 300v 5-40 kullanıyorum Duman kesildi . Şuanda süper (ALLAH nazardan saklasın)
1- 2 notum olucaktır. Tavsiye
1) Eğer arabayı sıkıştırıyor sanız yani yarışıyor sanız MOTUL 300V 5-40 2 LT. olanı var onu kullanın.( Yalnız 2 LT olanı pahalıdır. Bilginize )
2)Yok kardeşim ben normal stok halde kullanıyorum derseniz MOTUL un 5 LT olanı var onu kulana bilirsiniz. (Daha ucuzdur bilginize )
HE Şu da var yok ben normal kullanıyorum aracım stok temiz olsun yağı derseniz yine 2 LT olanı da koya bilirsiniz .Tamamen Duygusal (mani - mani PARA )
Yaz ayı için 5-40 tavsiye ederim kış ayı için 5-30 tavsiye ederim Kendim ANTALYA DA kullanıyorum. İsteyen arkadaşlarıma yardımcı olabilirim. Sormak istedikleriz bir konu varsa özelden de mesaj la şa biliriz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 07 GCS 10 GTI
MOTUL 300V 5-40 Özelliği Şudur
ESTER Core® teknolojisine dayalı% 100 sentetik yarış motor yağı. Araba yarışı en prestijli Ekipleri ile teknik ortaklığı sayesinde, MOTUL Yarış ve Spor otomobiller için geniş bir yağ yelpazesi geliştirmiştir.300V motor sporları hattı nedeniyle yüksek temperature.Power ve Güvenirlik yüksek aşınmaya karşı koruma, yağ basınç düşüşü ve oksidasyon ile birlikte son nesil motorların performansını artırır. Orta motor seyreltme. Kullanım tipi: Kısa mesafe yarış - Ralli - GT
Mobil 1 Peak Life 5W-50 nasıl olur acaba? :D
yüksek sıcaklıklarda baya kalın bir yağ imiş.
ANTALYA DA ELF yağların bayisiyiz daha doğrusu dayım KARABULUT TOTAL ondan değil de MOTUL ALIYORUM yani istediğim ELF yağın en iyisini bedava ya alabilmek varken niye ben MOTUL Yağını 2 LT Liğine pahalı bir olmasına rahmen para vereyim kine
ANTALYA DA ELF yağların bayisiyiz daha doğrusu dayım KARABULUT TOTAL ondan değil de MOTUL ALIYORUM yani istediğim ELF yağın en iyisini bedava ya alabilmek varken niye ben MOTUL Yağını 2 LT Liğine pahalı bir olmasına rahmen para vereyim kine doğru deyilmi
ahmet_xy
22-09-2014, 11:31
ANTALYA DA ELF yağların bayisiyiz daha doğrusu dayım KARABULUT TOTAL ondan değil de MOTUL ALIYORUM yani istediğim ELF yağın en iyisini bedava ya alabilmek varken niye ben MOTUL Yağını 2 LT Liğine pahalı bir olmasına rahmen para vereyim kine
yaw cemali gardaş; ben elmayı soruyorum, sen armuttan bahsediyosun. gözünü sevdiğim okuduğunu anlamadan mı yazıyosun? :D :D
ahmet_xy
22-09-2014, 11:38
Elf Moligraf F1 5-40'ın teknik verileri mobil1 esp 5-40'tan daha iyi, Motul X-Clean 5-40 ile hemen hemen aynı.
bir sonraki yağ değişiminde Elf Moligraf'ı deneyeceğim. Araştıra araştıra VW sayesinde yağ uzmanı oldum spor gazetesi.. :D
edit: bir de Shell'e baktım. Shell Helix HX8 Synthetic 5W-40 hepsinden daha iyi görünüyor.
yusuf yılmaz
22-09-2014, 12:02
ANTALYA DA ELF yağların bayisiyiz daha doğrusu dayım KARABULUT TOTAL ondan değil de MOTUL ALIYORUM yani istediğim ELF yağın en iyisini bedava ya alabilmek varken niye ben MOTUL Yağını 2 LT Liğine pahalı bir olmasına rahmen para vereyim kine doğru deyilmi
eğitimine hayranım..
Suleyman
22-09-2014, 12:33
Tolga nın yazdığı yağı araştırdım zamanında mantıklı gelmişti, bi dahakine onu deneyeceğim :D
Bence sorgulanmasi gereken cupra veya poli kullanicilari
Hic golf tsi kullanip yag yakiyo diyen gormedim ama ayni motor scirocco kullananda gordum
Araba iyi gidiyo alan kullanicida bol bol sikistirirsa yag yakmasi normal degil mi ?
Benim 2.0 tfsi leonda 5000kmde 1 litre eksilttiginide bilirim 1000 kmde yarim litre tukettiginide
Gunumuzde bu performansta yag tuketimiyen arac varmi ?
OrcunInce
22-09-2014, 15:52
eğitimine hayranım..
10 krkter :D
OrcunInce
22-09-2014, 15:54
Hic golf tsi kullanip yag yakiyo diyen gormedim ama ayni motor scirocco kullananda gordum
Araba iyi gidiyo alan kullanicida bol bol sikistirirsa yag yakmasi normal degil mi ?
Benim 2.0 tfsi leonda 5000kmde 1 litre eksilttiginide bilirim 1000 kmde yarim litre tukettiginide
Kullandığımdan biliyorum, Megane RS ne kadar sıkıştırırsan sıkıştır eksiltmiyor.
Cupra'mda pek eksiltmiyordu, eksiltse de gocunmazdım.
KA®ANLIK
22-09-2014, 16:25
bende Golf 160 lık kullanıcısıyım. CAVD motor. 2012 model.
Araç full standart ve son bakım yetkili serviste 30.000 de oldu...
şu anda 40.000 oldu araç ve yağı tam.
Polo larda işler biraz değişiyor sanırım.
Anlatamadim galiba
Motul haricinde baska marka 5w40 kullanipta eksilten varmi?
ahmet_xy
22-09-2014, 17:18
Cupra'mda pek eksiltmiyordu, eksiltse de gocunmazdım.
+1. bu fiyata bu performansta araba kaldı mı? kalmadı.
yağ dediğin kaç lira sanki. ekle ekle gez no problem.. :)
ahmet_xy
22-09-2014, 17:19
Anlatamadim galiba
Motul haricinde baska marka 5w40 kullanipta eksilten varmi?
bende şu anda x-clean 5-40 var. onun değişim zamanı gelince Shell HX8 Synthetic 5W-40 deneyeceğim.
+1. bu fiyata bu performansta araba kaldı mı? kalmadı.
yağ dediğin kaç lira sanki. ekle ekle gez no problem.. :)
Sorun insanlardaki yag yakan araba motor ister algisi. Dedigim gibi 300v 5-30ile 0 eksiltme. Ki eksiltseydi bile Orcunun dedigi gibi alt tarafi biraz ekler devam ederdim. Az yakar, performansli, kaliteli, guvenli, vergisi ve bakim maliyetleri dusuk 2.bir alternatifi hala yok.
Evet o konuda haklısın performans ı güçlü olan her araçta yağ yakar. Ama aşırı fazla yakıyorsa tabiki sıkıntı vardır. Ozaman servis e gidicen ya çözücekler yada yenisini vericekler artık
Evet servisin kattığınıda gördük kendimizin başka yağ da kullandık ama gerçekten MOTUL yağ sı daha iyi GTI için.
bu konuda düzeltme yapayım. 5-30 ile 5-40 kışın aynıdır. çünkü ikisi de 5'tir. 40'ın 30'dan farkı ise; 40 yüksek sıcaklıklarda, 30'dan daha koyudur, az akışkandır, viskozitesi yüksektir.
Evet bende o yüzden arkadaşlarıma yazın MOTUL 300V 5-40 KIŞ İSE 5-30 kullanmasını öneriyorum.
yaw cemali gardaş; ben elmayı soruyorum, sen armuttan bahsediyosun. gözünü sevdiğim okuduğunu anlamadan mı yazıyosun? :D :D
bende diyorum kine denedik MOTUL gibi olmadı demek istiyorum ELF de koydum SERVİSİN KATTIĞIDA aynı demek istiyorum anlata bildim mi ELF 5-40 MOLİGRAF filan MOTUL Gibi olamadı demek istiyorum eğitim şart sayın büyüklerim. Yanlış anlaşıldı herhalde kusura bakmayın anlatamadım
Burak SARIKAYA
01-10-2014, 02:37
Arkadaşlar bu yağ ikaz ışığı ile ilgili benim ciddi şüphelerim var,golf te diyorsunuzki 1lt eksilttiği zaman yağ ikaz uyarısı verir peki diğer spor otomobillerde bu aynı mı?
markadan markaya spor otomobillerde değişiyor olamaz bu ikaz?? 2009 cooperda hiçbir ikaz vermedi mesela yağ sınırına gelmiş az daha sakatlık çıkıyordu çok ilginç yani? fikirleriniz nelerdir? konuyuda baltalamak istemem.
Çoğu araçta (belkide hepsinde) çubuk tam doludan aşağı 1 litrelik kısmı gösteriyor. Çubuk dibe indiğinde yağsız kalmıyorsunuz ama daha fazla inmemesi gereken sınıra geliyorsunuz. Sizin yağ sınırı dediğiniz çubuğun en alt seviyesi ise ya az daha payı vardır ya da yanmak üzeredir ışık.
motul koyun 1 gr eksiltmez.denendi.
ahmet_xy
07-10-2014, 08:02
motul koyun 1 gr eksiltmez.denendi.
hangi motul? 300V mi?
Cogunluk 5000kmde yag degistirip sonra eksiltmiyor diyor
Hic gazlamadan orjinal yagi 7000-8000km de eksilttigimi bilirim.
Suleyman
07-10-2014, 09:16
300v gereksiz pahalı :Deli:
Ayni sey tekrar tekrar bir cok kez yazildi cizildi. Yag eksiltiyor mu evet eksiltiyor. Sorun mu motor icinde bir soruna isaret degil ama kullanici icin sorun. Peki eksiltmeme ihtimali nedir? Motul 300v. Ee ama pahali. E o zaman eksiltecek servisteki yag ile. Ayni soru ve cevaplar tekrarlaniyor. Isteyen servis yagi koyar sinir harbi yasar her gun kontrol eder isteyen 300v koyar yoluna devam eder cubugun yerini unutur. Devlet meselesine dondu is cok basit bir mevzuyken.
Arkadaş lar ben kendi aracıma MOTUL 300v40 kullandım gayet memnunum araç sizin aracınız biz sadece öneriyoruz. Kendimde var sizlerin kararı isterseniz 10 numara yağ koyun ama ASLAN besliyorsan yemesine karışmayacaksın artık...
Şu sıralar 185hp a1 kullanıyorum. Yaklaşık her 4k-5k km arasında bir yağ ekliyoruz. GTI' daki olayın biraz daha düşük hali A1 185hp' de de mevcut.
Bildiğim kadarıyla yağ eksiltme durumu Seat İbiza Cupra ve Polo Gtlerde kronik bir vaka .
ahmet_xy
22-10-2014, 10:23
TSi'ların geneli yağ eksiltiyor ama fazla, ama az. eksiltmiyor diyeni Allah çarpar :D
benim için yağ eksiltmesi hiç problem değil. castrol 5w-30 kullanmadıkça, yağ eksiltme sorunu baya baya azalıyor.
KA®ANLIK
22-10-2014, 10:27
TSi'ların geneli yağ eksiltiyor ama fazla, ama az. eksiltmiyor diyeni Allah çarpar :D
benim için yağ eksiltmesi hiç problem değil. castrol 5w-30 kullanmadıkça, yağ eksiltme sorunu baya baya azalıyor.
Şeytan kulağına kurşun,
arabam garanti kapsamında CAVD motor 2012 Golf 160 lık.
41.000km deyim, son bakım 30.000km de oldu.
1gr yağ eklemedim, geçen baktım TAMdı :)
Araç full stock ama :)
çarpılacağım mı şimdi :D
Tholl-ga
22-10-2014, 10:31
Şeytan kulağına kurşun,
sat arabayı sat tsi b.ktan yağ eskilten arabamı olur paramızla rezil oluyoruz
KA®ANLIK
22-10-2014, 10:33
sat arabayı sat tsi b.ktan yağ eskilten arabamı olur paramızla rezil oluyoruz
Golf 5 GT m vardı 170 lik 1.4tsi
o da 1 gr eksiltmiyordu, çok şanslıyım heralde :D
Satıp TFSI alasım da yok değil ama önce bi yazılım yapmam lazım buna biraz hevesimi alıyım :D
Şeytan kulağına kurşun,
160 lık larda hiç bir zaman böyle genel bi durum olmadı
Ne scirocco larda
Ne de Golf ler de,passat larda..
Yani bu durum 160 lık lar ile uzaktan yakından alakası yok..
Daha önce çok kez yazmışımdır ama gene yazayım 180 tsi larda az yakan var çok yakan var hiç yakmayanın icat edildiğini sanmıyorum.
5 Bin Km ve üstü gidiyorsa yağ eklemeden sorun sayılması mümkün değil
Yağı seviyor araç bu kadar net.
Abi carpilmak istemiyorum ama 3.000km oldu degiseli vallahide 0 eksiltme :D formul belli 300v 5 30 ve sikinti bitiyor.X clean degil ama karisiklik oluyor heralde o konuyuda net soyleyeyim.Bu arada motul x clean kullanmiyorum kullananlar onun eksilttigini soyluyor dogrudur.
ahmet_xy
22-10-2014, 10:50
castrol 5w-30 ile yağı su gibi içiyor. x-clean 5w-40 ile 4000 km'de 1 lt ekledim. bakalım ikinci eklemeyi ne zaman yapacağım.
edit: 300V çok pahalı olmasa onu da denerdim. bir sonraki yağ değişiminde Shell HX-8 5w-40 deneyeceğim. :o
bu VW beni yağ uzmanı yaptı :D :D
Motul Motul diyosunuz alalım bakalım şunu
Bakıyorum şimdi Motul 300v Power racing 5-30 Mu alınması gereken ?
Kutusu 2 lt 2 adet yetiyormu şimdi ?
Bide pahalıymış bu yahu :D
ahmet_xy
22-10-2014, 10:54
300V serisi motullar ester bazlı olduğu için pahalı ama çok kaliteli bir yağ.
yusuf yılmaz
22-10-2014, 10:57
castrol 5w-30 ile yağı su gibi içiyor. x-clean 5w-40 ile 4000 km'de 1 lt ekledim. bakalım ikinci eklemeyi ne zaman yapacağım.
edit: 300V çok pahalı olmasa onu da denerdim. bir sonraki yağ değişiminde Shell HX-8 5w-40 deneyeceğim. :o
bu VW beni yağ uzmanı yaptı :D :D
Alp e aldığımız Cupra 5-30 edge 10 binde
100 ml yağ eksiltmedi
20 yıl yağ sektöründe eğitimciler yetiştiren vw ile bu yağı geliştirme ekibinde olan kişiler yağ eksiltmesi bir problem değil
hiç eksiltmiyorsa bir problem diyor ama elbette
bu yağı vw ile beraber geliştiren ve sektörün içindeki emekciler bu işi bizim kadar bilemez
ahmet_xy
22-10-2014, 10:58
abi bu kadar savunma şu Castrolü gözünü seveyim. bir tane araba istisna olabilir. ama genelde Castrol bizim polo'lara uygun bir yağ değil.
Cliosportve
22-10-2014, 10:58
temel sıkıntı bence aracın gazlayınca surekli 7000 devirde vites atması
bazı baska model araclardada bunu gorduk normalde 5000 hatta 6000 e kadar dogru duzgun yag yakmayan araba 7000 cevirdiginiz zaman ciddi anlamda yag yakabiliyordu
eger bir arac yag yakıyorsa ne yag koyarsanız koyun yakar ama birinde cok az yakar digerinde cok yakar
yagla yakmasın diyorsanız 10 60 denenebilir, bilmiyorum koyan varmı ama
dogusta bu durumu bir servis elamnına sordugumuzda vw nin castrolle ozel bir yag uzerinde calıstıgını bunun baya pahalı olacagını hatta bunun bazı ulkelerde kullanıldıgını soylemişti
bizde dedik yagın adı sanı ne, onu bilmiyorum ama markaya ozel bir yagdan bahsediyorlar dedi
tamamda dedik degeri vs nedir, 10 60 olması lazım dedi
ahmet_xy
22-10-2014, 11:01
t
yagla yakmasın diyorsanız 10 60 denenebilir,
10w-60 düşük sıcaklıklarda çok koyu olur, 5w-60 diye bir yağ yok heralde olsa iyi olurdu. :D :D
ama Mobil 1 Peak Life var, 5w-50. bu da denenebilir.
edit: 5w-60 diye bir yağ varmış :D :D
Gulf Racing 5w-60
Cliosportve
22-10-2014, 11:17
neden kalın gelsinki turkiyede 10 60 kullanan bir suru araba var
sanıldıgının aksine 10 60 kalın bir yag da degil
goruldugu gibi castrol ve mobilin 10 60ının yogunlugu motul 5 30 dan daha az
ayrıca 10 60 -25 dereceye kadar iş yapan nerdeyse -40lara kadar donmayan bir yag
Motul 300v 5 30 Density at 15°C g/ml 0.871
mobil 10 60 Density @15.6 ºC g/ml 0.86
castrol 10 60 Density @15C g/ml 0.853
ahmet_xy
22-10-2014, 11:39
kalınlık incelik olarak yoğunluğuna değil viskozitesine bakmalısın. yoğunlukları 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten.
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 ************** at 100°C
Motul 300v 5w30 : 64.0 cSt **************11.0 cSt
X-clean 5w40 : 84.7 cSt ************** 14.1 cSt
Mobil 1 5w50 : 108.0 cSt ************** 17.5 cSt
Mobil 1 10w60 : 152.7 cSt ************** 22.7 cSt
Castrol 10w60 : 160.0 cSt ************** 22.7 cSt
yusuf yılmaz
22-10-2014, 11:42
edge kullnmasaydım
mobil 0 40 denemek isterdim
KA®ANLIK
22-10-2014, 11:52
edge kullnmasaydım
mobil 0 40 denemek isterdim
Castrol motorun içini çamur gibi yapıyor.
Mobil 5w/30 ile 0w/40 candır TSI için...
Cliosportve
22-10-2014, 11:55
biraz birimler farklı anlasılıyor
viskozite akmazlık demektir yani o sıcaklıkta deformasyona gostertirdigi direnc
2 yagı ele alalım 100 derecede kimin viskozitesi yuksekse rakam olarak
o sıcaklıga o daha cok dayanır digeri daha cabuk deforme olur ve motor içinde bir sıvı gibi akamamaya baslar buda yaglamada sıkıntı yaratır
yagların uzerinde yazan 5-30 10 60 gibi rakamlardaki 5 ve 10 rakamları onların sadece ilk calıstırma sırasındaki durumlarını belirler
motor içinde ilk calıstırma haric hic bir yag 80 90 dereceden asagı calısmaz
motor ısındımı dısarda isterse -50 derece olsun o deger onu baglamaz
bir yagın sadece daha az yakılıyor olması onun daha saglıklı bir yag oldugu anlamına gelmez tabiki bunun akside gecerli
baska bir yag daha fazla yanar ama gorevini yerine getiriyordur
bu olayın baska bir boyutudur
kalınlık incelik olarak yoğunluğuna değil viskozitesine bakmalısın. yoğunlukları 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten.
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445
Motul 300v 5w30 : 64.0 cSt
X-clean 5w40 : 84.7 cSt
Mobil 1 5w50 : 108.0 cSt
Mobil 1 10w60 : 152.7 cSt
Castrol 10w60 : 160.0 cSt
ahmet_xy
22-10-2014, 11:57
motor yağları konusunda bilgi öğrenmeyi, fikir tartışmasını vs çok seviyorum. bana bunu sağlayan TSi motora teşekkür ederim :D :D
Suleyman
22-10-2014, 12:51
Şu an 5w30 x-clean kullanıyorum, daha yeni ancak eksiltme durumu daha az olacak gibi mobil1 5w30 esp formula göre, bi dahakine motul dışında başka yağ deneyeceğim
PEKİ bir soru sorayım? Motor yağları performansa ne derece etki eder?Genelleme yapılabilir mi veya yorumlarınız nedir bu yöndeki?
Bu arada pahalı deme zero kızıyor ;D
Okadar para verip araba alıyorsun sonra yağ çubuğuna bak için tedirgin olsun bence bu problem Wos wosluk bir durum bu gerekli açıklama şirketten gelmeli malının arkasında durmalılar az para değil araçlar sonuç itibariyle .
ahmet_xy
22-10-2014, 12:55
Şu an 5w30 x-clean kullanıyorum, daha yeni ancak eksiltme durumu daha az olacak gibi mobil1 5w30 esp formula göre, bi dahakine motul dışında başka yağ deneyeceğim
mobil1 5w-30 esp mi kullanmıştın daha önce? eksilme durumu nasıldı?
ahmet_xy
22-10-2014, 12:57
Okadar para verip araba alıyorsun sonra yağ çubuğuna bak için tedirgin olsun bence bu problem Wos wosluk bir durum bu gerekli açıklama şirketten gelmeli malının arkasında durmalılar az para değil araçlar sonuç itibariyle .
hiç tedirgin olacak durum yok hocam. sadece bagajda 1 lt'lik yağ bulunduracaksın hepsi bu!!
zaten yağ eksildiğinde göstergede ikaz ışığı yanıyor. ışık yanınca ekle 1 lt yağı yola devam et. :)
Hocam bu araba yağ ilemi çalışıyor ya :D nenden keyfini kaçırcan ;) millet arabasına okdar bakıyorki pasta cila dikkat ediyor düşün o adamların arabası yağ eksiltse adam direk arabayı satar :D
Suleyman
22-10-2014, 13:18
mobil1 5w-30 esp mi kullanmıştın daha önce? eksilme durumu nasıldı?
Bu yağ yapısı gereği de eksiltmeyi seviyor desem yanlış olmaz, yani castrolle 1lt eksiltiyorken bunla 900 gram eksiltirsin ama motulle kıyaslayacak olursam mobil1 ilk çalıştırmada daha çabuk ısınıyor. Motulde, kullanıcı gözüyle görülebilecek tek fark eksiltmenin daha az oluşu olacaktır diye düşünüyorum ama denemelere devam daha sonra detaylı yazarım. Aslında 0w40 mobil1 denemelisin sen :D bu yağı denemeyi düşünüyorum da bakalım ne zaman
Yag eksiltme sorununun viskozite ile alakali oldugunu dusunuyorum, markadan cok. 5w30 ya da 0w30 yerine 5w40-0w40 kullanmaniz sorunu cozecektir.
Evet Mobil 1 biraz daha cabuk eksiltebilir, bunun sebebi viskozitesinin cabuk incelmesidir. 5w30 kullandiginiz yag 3-5000 km sonra w20 oluyor.
Mobil kullanilacaksa 0w40 oneririm. Cok uzun yillardir piyasada olan, surekli gelistirilen ve butun dunyada cok satan sevilen bir yag.
1 ayı geçiyor aracımı alalı. CTH kodlu ibiza Cupra aldım. 17bin Km'de idi aldığımda. 23 Bini geçti bugün. Aldığım arkadaş ne yağ koydu, castrolden başka bir marka mı bilmiyorum fakat ne bir yağ ışığı yandı ne başka bir şey. Dün aklıma geldi bu sorun, almadan önce çok kafama takıyordum inş başıma gelmez diye, dün kontrol ettim bir sorun yoktu çok şükür.
Aldığım arkadaşı arayıp soracağım ne yağ kullandığını.
PEKİ bir soru sorayım? Motor yağları performansa ne derece etki eder?Genelleme yapılabilir mi veya yorumlarınız nedir bu yöndeki?
Bu arada pahalı deme zero kızıyor ;D
Kizmiyorum ama kiziyorum :D herkes arabasina birseyler ekliyor modifiye yapiyor hatta 1 depo benzin aliyor 500km yapiyor maliyeti yaklasik 200TL ama yag yag diye soyleniyor sonra benim gibi yaklasik 24.000km dir motul 300v 5-30kullanan biri diyor ki sorunsuz eksiltmiyor sabaha kadar sikistirsanda, sonra biri ama bir depo benzin parasina mal olacak yaga pahali diyor gidip 300v yi kizartma yemeklere bile katasim geliyor o zaman :D isteyen beni yolda yakalasin cevirsin cekelim saga ceksin cubugu spontane diyorum gorsun durumu onu yapan da yok :D
OrcunInce
23-10-2014, 10:30
Kizmiyorum ama kiziyorum :D herkes arabasina birseyler ekliyor modifiye yapiyor hatta 1 depo benzin aliyor 500km yapiyor maliyeti yaklasik 200TL ama yag yag diye soyleniyor sonra benim gibi yaklasik 24.000km dir motul 300v 5-30kullanan biri diyor ki sorunsuz eksiltmiyor sabaha kadar sikistirsanda, sonra biri ama bir depo benzin parasina mal olacak yaga pahali diyor gidip 300v yi kizartma yemeklere bile katasim geliyor o zaman :D isteyen beni yolda yakalasin cevirsin cekelim saga ceksin cubugu spontane diyorum gorsun durumu onu yapan da yok :D
300v'yi de geç zeko, ben Ibiza Cupra'yı 10.000km'de forumdan Durali'ye verdim. Şu an 20.000'e yaklaşıyor arada görüşüyoruz abi bu eksiltmiyor ben de anlamadım diyo her seferinde :D ki servis yağı var motorda Castrol.
SekoLive
23-10-2014, 10:33
300v'yi de geç zeko, ben Ibiza Cupra'yı 10.000km'de forumdan Durali'ye verdim. Şu an 20.000'e yaklaşıyor arada görüşüyoruz abi bu eksiltmiyor ben de anlamadım diyo her seferinde :D ki servis yağı var motorda Castrol.
orcun frenler nasılmış
OrcunInce
23-10-2014, 10:51
orcun frenler nasılmış
Alan arkadaş boyun fıtığı olmuş, hastane masraflarını istiyor seko :D
SekoLive
23-10-2014, 10:53
alan arkadaş boyun fıtığı olmuş, hastane masraflarını istiyor seko :d
:d:d:d:d:d:d
Ee yavrum seninki egitmen rodaji farki o zaman :D
OrcunInce
23-10-2014, 12:46
Ee yavrum seninki egitmen rodaji farki o zaman :D
Hayatımda senin kadar obsesif rodaj yapanını görmedim ben, bütün gün bayır çıkıp kompresyonda inmek nedir abi. O.o
Hayatımda senin kadar obsesif rodaj yapanını görmedim ben, bütün gün bayır çıkıp kompresyonda inmek nedir abi. O.o
Kademeli devir arttirabileyim sabit hizla diye gece 2 de tekirdaga gittim geldim be 1000kmden sonra :D
kelalper
23-10-2014, 15:39
Çok yakın arkadaşıma Bursadan 2013 Ibiza Cupra aldık. Adama 20 defa söyledim hacı alma yağ yakma sorunu var dedim. Yok alacam da alacam sahibi yakmıo dio dedi. Gittik aldık Martta. Şimdi bana sürekli soruyor abi bunun yağ problemini naapcaz çok yakıo 3000km de yağ ışığı yakıo servis normal dio die bana soruo. Lan koca Vw çare bulamadı ben kelalper olarak naapacam diorum. Demek ki arabadan arabaya fark ediyor. Aldığımız adamda harbi harbi düzgün kullanmış tertemiz 12000km de aldık arabayı. Gazlamamıştı lastikler pırıl pırıldı.
OrcunInce
23-10-2014, 15:42
Çok yakın arkadaşıma Bursadan 2013 Ibiza Cupra aldık. Adama 20 defa söyledim hacı alma yağ yakma sorunu var dedim. Yok alacam da alacam sahibi yakmıo dio dedi. Gittik aldık Martta. Şimdi bana sürekli soruyor abi bunun yağ problemini naapcaz çok yakıo 3000km de yağ ışığı yakıo servis normal dio die bana soruo. Lan koca Vw çare bulamadı ben kelalper olarak naapacam diorum. Demek ki arabadan arabaya fark ediyor. Aldığımız adamda harbi harbi düzgün kullanmış tertemiz 12000km de aldık arabayı. Gazlamamıştı lastikler pırıl pırıldı.
Abi şansla mı ilgili, rodajla mı ilgili inan bilmiyorum.
Şöyle bir örnek verebilirim, rodajını beraber yaptığımız 3 tane 1.4tsi var, 3'üde servise gitme periyodunda ışık yakmıyor.
Zamanında bende de 2012 cupra varken söylüyordum ama bindiğim arabayı boklamamaya çalışıyorum diye inanmıyordu kimse. Ben stage2 yüklü halde ve haftasonu arabam olduğu için full yardıra yardıra kullanıyordum gram eksiltmiyordu. Cidden anlamsız bir şekilde arabadan arabaya şans faktörü var.
10k da 2013 gti aldım bnde şuan 20k da üzerinde castrol var yağ eksiltme durumu suana kadar olmadı elimden geldiğince dikkatli kullanıyorum. yağın geç ısındığı ve çok ısındığı doğru birdahakine motul deneyeceğim bnde.
ahmet_xy
20-01-2015, 14:32
avustralyadaki forumdan okuduğuma göre 03C-103-157A kodlu yağ jetleri takılınca yağ yakma problemi kalkıyormuş.
aşağıda linki verilen sayfadan 2011-2012-2013 polo gti'ın yağ jeti koduna baktığımızda ise 03C-103-157B görülüyor. bizim araçlar üzerindeki yağ jeti acaba hangisi? A mı yoksa B mi? "benim arabamda yağ yakma sorunu yok" diyenlerin aracında acaba fabrika çıkışı A kodlu yağ jeti mi takılı?
http://www.partscats.info/volkswagen/en/?i=cat_vag_models&brand=vw&number=1959&set=2010&ein=2013&f=747&hauptgr=1234567890&hg=1&grf=010305474&bf=10309&hgug=103&ug=03&parent_id=3789650&detail_id=3789654
KA®ANLIK
20-01-2015, 14:43
avustralyadaki forumdan okuduğuma göre 03C-103-157A kodlu yağ jetleri takılınca yağ yakma problemi kalkıyormuş.
aşağıda linki verilen sayfadan 2011-2012-2013 polo gti'ın yağ jeti koduna baktığımızda ise 03C-103-157B görülüyor. bizim araçlar üzerindeki yağ jeti acaba hangisi? A mı yoksa B mi? "benim arabamda yağ yakma sorunu yok" diyenlerin aracında acaba fabrika çıkışı A kodlu yağ jeti mi takılı?
http://www.partscats.info/volkswagen/en/?i=cat_vag_models&brand=vw&number=1959&set=2010&ein=2013&f=747&hauptgr=1234567890&hg=1&grf=010305474&bf=10309&hgug=103&ug=03&parent_id=3789650&detail_id=3789654
157B li numarayı etka:
2009-2011, 2012 ve 2013 IBIZA lara veriyor sadece.
VW de ise Passat, passat cc, touran a veriyor...
157A olanı ise,
Golf, scirocco, ibiza, polo, roomster, yeti, superb, leon, altea, A3, Touran, A1, Passat, Jetta, EOS
alayına veriyor :D
bence 157A dır bütün arabalar.
istihbarat doğru olmayabilir :)
ahmet_xy
20-01-2015, 14:50
bence 157A dır bütün arabalar.
istihbarat doğru olmayabilir :)
ama 157A yı istanbuldan taktıran bir arkadaş var. başka forumdan. 2013 cth kodlu polosu var. 250 lira parça, 700 lira da işçilik parası almışlar.
edit: ben yanlış anlamışım, taktıran arkadaş parça kodunu bilmiyormuş.
ahmet_xy
20-01-2015, 14:55
bu a ve b nin çaplarını öğrenebilme şansın var mı? a nın çapı 1.2 mm imiş. nette a yı aratınca türkiyede bile bir çok parçacıda satılıyor. tanesi 50 lira.