PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hararet yardım!!

cnmrt
24-10-2012, 23:50
arkadaslar bıraz once yolda gelırken aracımın hararetinin yukseldıgını farkettım stop ettım sadece elektrik verdım fan calıstı fakat pek ıse yaramadı. yola cıktım gaz verdigimde hararetın dustugunu farkettım rolantıye alınca bırden yukselıyor ve hızlı bı sekılde dusuyor veya yukselıyor. sebebi ne olabılır boyle bsy basına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim sevınırım ***** yarın bayram araba lazım olcak yolda kalmayalım

MeRtCaN
24-10-2012, 23:52
radyator kapagını
termostatını
fan musururnu kontrol etmenı onerırım

overblack
24-10-2012, 23:54
devirdaim gibi..

cnmrt
25-10-2012, 00:07
tesekkurler.. sanmıyorum ama yarın acık bi yer bulursam baktırmam lazım sanırım

Burak E.
25-10-2012, 00:14
su eksilmiş olabilir
termostat devir daim olabilir
fan müşürü olabilir

bence devir daim cunku gaza bastıgında düşüyorsa devir daimde bi sıkıntı olabilir.

cnmrt
25-10-2012, 00:19
suyu fln var.. cok anlamam ama dediginiz gibi gaza bastıgımda dusuyor devir daimdir o zmn

Burak E.
25-10-2012, 00:21
buyuk ihtimal devir daimdir genede baktırın önemli cünkü ayrıca yarın hiç bir yer acık degildir 2.gunu yaptırırsınız.

Sheyhzade
25-10-2012, 00:24
emmenin arka tarafında bi hortum var, bi müşürün yanı başına takılıyor, onu kontrol et. onda delik varsa ve hava alıyorsa rolantide yükseliyor hararet.

otomania
25-10-2012, 00:32
aynı olay eski ex imde yaşadm hararet kalkıp düşüyodu radyatörden su kaynatıp fokurdama yapıyodu sonradan conta yandığını farkettik umarım aynı olay yaşamassın geçmiş olsun.

mrttncr
25-10-2012, 00:37
hararet müşürü gibi geldi bana.

cnmrt
25-10-2012, 00:41
usta ne diyon yaa conta fln bak uykumu kacırdın gece gece :) ins o tarz bsy degıldır. ama dedigim gibi durduk yerde inip cıkmıyor rolantıde yukselıyor sadece

Sheyhzade
25-10-2012, 00:41
hararet müşürü gibi geldi bana.

arkadaşın anlattığı olay stabil değil, rolantide yükselip devirde azalan bir hararet söz konusu, o yüzden müşür olduğunu pek düşünmüyorum ben.

Sheyhzade
25-10-2012, 00:42
usta ne diyon yaa conta fln bak uykumu kacırdın gece gece :) ins o tarz bsy degıldır. ama dedigim gibi durduk yerde inip cıkmıyor rolantıde yukselıyor sadece

aracı parkettiğinde radyatöre bi bezle elini yaslasaydın kapağa doğru, fokurtu falan var mı diye.

cnmrt
25-10-2012, 00:46
yani dedigim gibi bu tarz arıza işlerinden fln pek anlamam aklıma gelmedi yarın yine bi denicem yine yukselirse bakarım o sekilde

Sheyhzade
25-10-2012, 00:47
deneme. elleme dursun 2.gün ustana götür o baksın, anlamadığını söylüyorsun kendi başına bişey yapıp daha büyük sıkıntı yaratma.

nacizane tavsiyem ( tecrübeyle sabit )

otomania
25-10-2012, 00:53

üzerinde fazla yürüme ustaya git bi baksın daha fazla iş açmasın başına.

cnmrt
25-10-2012, 00:57
tesekkurler arkadaslar yardımcı oldunuz gercekten o zaman yarın otobuse devam 2. gun sanayi :) sorunu ogrendıgımde tekrar yazarım baskalarınında işine yarar belki

Burak E.
25-10-2012, 01:00
conta yanık degildir bence en yuksek seviye geldiginden yanar diye biliyorum ben ama genede dikkat etmek lazım.

mrttncr
25-10-2012, 02:46
Aynı durum benim de başıma gelmişti durduğumda yükseliyor ilerlerken nerdeyse çeyreğe kadar iniyordu kadran , yolumdan dönüp direk sanayiye gitmiştim , müşür arızası dediler 50 liraya değiştirip göndermişlerdi.

omerbeytekin
25-10-2012, 11:56
siz aracınzı ustaya götürürene kadar kullanmayın bi ihtimal daha conta yakmamıştır.Ustaya götürürkende eğer hararet yükselirse bi petrole gidip sadece radyatöre su tutun, radyatör kapağını açın dicem su tutarken ama eliniz pek yatkın değilmiş sizin için tehlikeli olur. dediğim gibi aracı fazla sıkıştırmadan harareti kontrol ede ede ustaya gidin, contayı yemeden.

bu arada sizin aracınıza yabancıyım, radyatörün ulaşılabilir biyerde olduğnu düşünerek söyledim.

CoSA
25-10-2012, 11:59
hararet yaptığında araç stop edilmemeli diye biliyorum keçeleri yanmaması için contayı yakmamak için.müşür yada devirdaim'de sıkıntı olabilir termostat'ta olaiblir gerçi bi baktırmak lazım acilinden

Turboğuz54
25-10-2012, 13:40
Havasını almayı denedin mi

rekord2000
25-10-2012, 20:09
Kuvvetle muhtemel musur yada termostad arizasi gibi duruyo, devirdaim olsa yada radyator tikali olsa yurudugun zamanda hararet yapar. Ya musur yada termostad diyorum ben.

Zorbey
25-10-2012, 20:29
Sabah soğuk motorda kontrol edin su seviyesini,eksikse tamamlayın sıkıştırmadan ustaya bırakın.Devirdaim gibi gözüküyor

ef186
25-10-2012, 20:41
Sabah sogukken calistirmadan su seviyesini kontrol edin eksikse ekleyin mutlaka .
Ustaya dogru yola cikin (yolda yokus asagi yakaladiginizda bosa atin saliverin sogusun ayrica trafikte falan kalma durumu olursa ondeki araclara yaklasmayin mesafe birakin).

Olduki cok yukseliyor birkac post once yazildigi gibi direk radyatore disardan hortumla yada yikamacilardaki basincli makinalar ile yaklasik 1 metre mesafeden aracin radyator bolgesini hedefleyerek sogutun . Radyator kapagini acmayin .

Tabi en temizi cekiciye koyun goturun hic risk almayin .

Bu arada sabah su seviyesini mutlaka kontrol edin ki suda eksiltme varmi yolmu bilin ustanizada soleyin su eksik yada degil seklinde .

Ayrica calistirdiginizda arkadan beyaz bir dumanlama varmi yokmu onada bakin .
Tabi yag cubugunu cekip yagda su varmi yokmu onada bakin.
Bu son yazdiklarim kotu haberi erken almak icin genellikle arkada beyaz duman (su buhari gibi) varsa veyahut yagda su varsa veyahut suda yag varsa kapak contaniz sizlere omur demektir.

Ancak dedigim gibi su eksiltmiyor ve yagda temiz ise devirdaim misurler yada fanlarla alakali bir durum olabilir . o nedenle 3 kurusluk malzemenin 100 kurusluk dert acmamasi icin mutlaka zorlamadan ve dikkat ederek yada cektirerek servise ulasin .

Gecmis olsun

cnmrt
26-10-2012, 11:20
sagolun yardımlarınız icin. aracı bugunde gosteremıcem her yer kapalı. sabah bi deneyim dedim baktım suyu baya bi azalmıs suyunu yeniledim. radyatordeki su camur rengi olmus blmıorm normalde nası olması gerekir. calıstırdım baktım hararette bi anormallık yok cıktım 1 saat kdr yol yaotm geldim hic 90dan kıpırdamadı simdilik idare ettik pazartesi goturcem ustaya

Günkut
26-10-2012, 11:45
Sabahları tekleyerek calısıyorusa ve bu bir müddet devam ediyorsa conta pertingestrayze :D

cnmrt
26-10-2012, 11:52
sabahları tekleme fln yokta cok nadiren 1de kalkarken teklıyo oda lpg dendir die dusunuorm

rekord2000
26-10-2012, 12:18
Yagina baktiniz mi? Camur rengi almis ise contaya elveda meyhaneci diyebilirsiniz ne yazikki:(

Günkut
26-10-2012, 12:30
En temizi git bir marketten anahtar takımı filan al bujileri sök kıçlarına bak için rahatlasın :D

kadir jdm civic
26-10-2012, 12:48
kardeşim radyatörün tıknmış olabilir giderken radyatör hava ile sogur durdugunda ısınır sonra radyatör kapagının yayı gitmiştir tam basınç olmuşmadan suyu tahliye eder.

müşür kolay kolay bozulmuyor.

sayet en kötü ihtimalle conta yakarsın çok zorlama aracı fazla hararet görmesin kesinlik saglam contayıda yakabilirsin bilgin olsun

tavsiyen radyatördeki suyu tahliye et temizlensin suyun sogutm görevi kalmamıştır belki camur gibiyse sonra antifiriz koy ....

Omak
26-10-2012, 23:31
Suyun camur gibiyse suyuna yag karismis. Suyunda neden eksildi acaba? İnsallah yaginada su karismamistir. Bunu bilmedigin icin hic riske girme cektir arabayi ustaya

sinan-s
26-10-2012, 23:38
buyuk ıhtımal müşürdür