Orijinalini görmek için tıklayınız : SR Vtec egzantirik kırdı(uyarı ve bilgilendirme)
Geçtiğimiz haftalarda aracın yürürü ile ilgili birkaç sorun yaşamıştık.Tam herşeyi düzelttik, timing yaptık, ayara çıktık falan derken araçta değişik bir ses oldu.
İbrahim abi sesi duyar duymaz debriyaja basıp arabayı stop etti ve sağa çektik.
Hiç riske girmeden aracı Ayışığına çektirdik ve kapağı açtığımızda şok olduk :D
Fotoğrafta görüldüğü gibi egzantirik ve kasnağı birbirine bağlayan parça kırılmış ve 2 tane subapı eğmiş.Erken farketmesek belki daha kötü şeylerde olabilirdi.
Her ihtimale karşı üst kapağı rektifiyeye gönderdik kontrol amaçlı ve yeni subapların siparişini verdik...
Daha önce internette crower egzantiriklerle ilgili birçok kırılma sorunu okumuştum ama hiç karşılaşmamıştım.Başımıza gelince paylaşalım dedik...
İbrahim abinin incelemesine göre kasnakla egzantiriği bağlayan civatanın yaklaşık 1,5 cm daha uzun kullanılsa bu kırılma olayı yaşanmazmış.Buda ufak bir bilgi olsun ama tabi test edilmiş bir durum değil sadece düşünce...:icon_tup:
http://f1210.hizliresim.com/12/u/fb0l0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1210.hizliresim.com/12/u/fb0m9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Adam bayramda arabasiz kaldi :)
UmutRıza
26-10-2012, 21:48
geçmiş olsun
Gökhan Bilgin
26-10-2012, 21:49
Geçmiş olsun.
coolvtec
26-10-2012, 21:50
geçmiş olsun.
fastchild
26-10-2012, 22:05
Geçmiş olsun
Gecmıs olsun
Aynı sıkıntı bızımde basımıza gelmıstı ekzantıklerımız Crover dı ama ezanktıklerı araba ustunde degıl dısarıda kasnaktan ayrılırken kırılmıstı
geçmiş olsun, erkan fark etmeniz iyi olmuş, gerçi ben olsam tekrar bi çalıştırıp merkaımdan üst kapağı dağıtırdım garanti!
rekord2000
26-10-2012, 22:12
Gecmis olsun:(
Geçmiş olsun diyen herkes saolsun...
Gecmıs olsun
Aynı sıkıntı bızımde basımıza gelmıstı ekzantıklerımız Crover dı ama ezanktıklerı araba ustunde degıl dısarıda kasnaktan ayrılırken kırılmıstı
kanka yurtdışı forumlarında çok var crower kıran hem çalışırken hem sökerken bizede çalışırken denk geldi :D
Hılmı mınıkslerınde basına geldı ekzantıkler crover dı
acıkcası bızde sokerken cıt dedı kırıldı hala oylece duruyor ekzantıkler
artık arabama crover markasında bır ekzantık takmam
bununla gecmıs olsun
Geçmiş olsun erken farketmeniz iyi olmuş
Hılmı mınıkslerınde basına geldı ekzantıkler crover dı
acıkcası bızde sokerken cıt dedı kırıldı hala oylece duruyor ekzantıkler
artık arabama crover markasında bır ekzantık takmam
bununla gecmıs olsun
performans olarak çok memnunduk hatta Vtec açma sesi çok çok iyiydi ama bidaha bende kullanmam kimseyede tavsiye etmem..
Geçmiş olsun erken farketmeniz iyi olmuş
çok saol Tayfun...
Geçmiş olsun,crowerdan uzak durmak lazım.
geçmiş olsun Allah beterinden korusun...
geçmiş olsun erken farketmeniz iyi olmuş
çok geçmiş olsun, daha büyük bir sorun olmaması gerçekten büyük şans..
mami_makinen
26-10-2012, 22:48
Geçmiş olsun cana gelmesin gerisi hikaye
emirarslan34
26-10-2012, 22:50
gecmiş olsun
Gecmis olsun aynisi hilmiyle rodajdayken basimiza gelmisti Allahtan basimiza daha once gelmisti fark ettik hemen ..:) eski seri skunk2 lerdede kirilma ve loblarda asiri asinma vardi yeni serilerde bu problemler cozuldu .
dragon07
26-10-2012, 23:00
techturkey böyle bilgilendirme konularının açılması lazım işte. bilgilendirme için tskler.
olay içinde üzüldük geçmiş olsun daha büyük sıkıntı olmaması sevindirici.
Selcuk_RoL
26-10-2012, 23:00
Abicim gecmis olsun
chiefkadir
26-10-2012, 23:08
Crover egzantriklerin bir bölümü sivas estasda yapildi kırılanlar aynı seridenmi bilinmez .. gecmis olsun arayin estasi ellerinde olmasi lazim kod no ile sorun
Geçmiş olsun cana gelmesin gerisi hikaye
ibo abinin canına geldi işte :D
Gecmis olsun aynisi hilmiyle rodajdayken basimiza gelmisti Allahtan basimiza daha once gelmisti fark ettik hemen ..:) eski seri skunk2 lerdede kirilma ve loblarda asiri asinma vardi yeni serilerde bu problemler cozuldu .
abi bana hep crower almıyosun kanka diyodun telefonda o geldi aklıma :D
techturkey böyle bilgilendirme konularının açılması lazım işte. bilgilendirme için tskler.
olay içinde üzüldük geçmiş olsun daha büyük sıkıntı olmaması sevindirici.
Abicim gecmis olsun
abi geçmiş olsun.
Saolun beyler ibonun şarjı bitti okur sonra..
Crover egzantriklerin bir bölümü sivas estasda yapildi kırılanlar aynı seridenmi bilinmez .. gecmis olsun arayin estasi ellerinde olmasi lazim kod no ile sorun
yok sivaslı abilerde kalsın mümkünse...birdaha takmayız crower abi
Buyuk gecmis olsun. Gazlarken kirilmamasi soforun erken uyanmaside iyi olmus.
Buyuk gecmis olsun. Gazlarken kirilmamasi soforun erken uyanmaside iyi olmus.
Eyvallah saolun..
gazlarken oldu ama çok hızlı değildik ve sesi duyup debriyaja basıp arabayı kapatmamız 1 saniyeden daha kısa sürede oldu...Allah kurtardı bir nevi..
kanashibari
27-10-2012, 00:19
Büyük geçmiş olsun abicim. Daha büyük sorunlara yol açmadan fark etmeniz çok güzel.
Eyvallah saolun..
gazlarken oldu ama çok hızlı değildik ve sesi duyup debriyaja basıp arabayı kapatmamız 1 saniyeden daha kısa sürede oldu...Allah kurtardı bir nevi..
Tekrardan gecmis olsun. Nazara inanirim ama bu nazarin otesinde biraz. Allah baska dert tasa vermesin
çok geçmiş olsun en azından kul yapımı nede olsa .
ibratice
27-10-2012, 01:11
herkeze teşekkürler arabayı birgünde toparladım ama 2 emmeyle kurtarmam biraz mucize oldu egzantiriğin benden önceki sahibi tabancayla ya çok sıktılar yada benim fikrim kendi civatası çok kısa kalıyo 1.5 santim kadar daha uzun ve torkunda sıkılmalı bence. ince ayrıntılar motoru çöpten kurtarıyo.
JusticeForAll
27-10-2012, 02:07
gecmıs olsun
Trance-R
27-10-2012, 02:34
geçmiş olsun , erken teşhis çok sevindirici :)
oncrlıkle gecmıs olsun bugun gordum atasehırde dedım ne ara kırdı dıye tekrar gecmıs olsun
geçmiş olsun..
şu crower eksantrik kadar dandik bi eksantrik yok yaa..
b16 da skunk2, toda , jun eksantrikten şaşmayacaksın. hem performans hem malzeme olarak kalitesi tartışılmaz..
tavsiyem skunk2 stage 2 pro serisi bi eksantrik ile devam etmeniz...
Cok gecmis olsun bilgi icinde ayrica tesekkur edrim fayfali olucagi garanti en azindan biz hafta haftaya toplamaya basliyoruz motoru ve egztrkler ayni !!
Geçmiş olsun böyle bilgilendirme konuları gerekli.İyi yada kötü tecrübeleri görünce insan neyi nasıl yapacağını daha detaylı düşünüyor.
bu tip ekzantriklerin hepsi dökümmüdür?
dövme - forging ile yapılan egzantrik yokmu?
geçmiş olsun büyük birşey olmaması sevindirici..
ErmanArseven
27-10-2012, 13:10
geçmiş olsun
multispace
27-10-2012, 14:35
Geçmiş olsun.
Dün ibrahim abiyle konuşurken söyledi oda Şimdide konuyu gördüm Büyükk talihsizlik Ucuz Kurtamış gerçekten Geçmiş olsun yine..
tkartoglu
27-10-2012, 15:26
geçmiş olsun allah beterinden korusun
RaiTheRe
27-10-2012, 15:34
Geçmiş olsun daha da büyük bi hasar olmadan farkedilmesi sevindirici, kötünün iyisi yani tekrardan geçmiş olsn
ALPhan japan
27-10-2012, 17:26
geçmiş olsun
Cok gecmis olsun, uzuldum acikcasi, en yakin zamanda halledersiniz insallah.
ibratice
30-10-2012, 11:13
bugün konuştuk o seriyi hala onlar yapıyormuş ama ben A kodunu istiyorum eskisin göndericem bakıp yolluyacaklar kargo dahil 400 tl istiyorlar ellerinde hazırda varmış.
kerimvtec
30-10-2012, 11:46
abim çok geçmiş olsun..Allah beterınden korusun..
Ya bisey olmaz olm ya. Bende cok iyi bi yapistirici var. Onunla yapistiririz. Ustune de cam silikonu cekeriz su da kacirmaz. ohh mis gibi. hareket eden surtunen kisimlara da gres yagini bastik miydi mis gibi egzantriginiz olur.
:D:D
Geçmiş olsun. 2 sübap ile kurtarmanıza sevindim ama zarar çok yok. Tekrar başka marka egzantrik takıcak mısınız ?
Skyhawk34
30-10-2012, 12:10
gecmi olsun biz stock devam edelim en iyisi :)
ibratice
30-10-2012, 12:12
Ya bisey olmaz olm ya. Bende cok iyi bi yapistirici var. Onunla yapistiririz. Ustune de cam silikonu cekeriz su da kacirmaz. ohh mis gibi. hareket eden surtunen kisimlara da gres yagini bastik miydi mis gibi egzantriginiz olur.
:D:D
ben zaten neolur ne olmaz diye gres tenekesine soktum iyice yumuşasın diye sendeki yapıştırıcıyı sağa sola sıkmada banada ayır gerçi imalat sende herhalde:D
ben zaten neolur ne olmaz diye gres tenekesine soktum iyice yumuşasın diye sendeki yapıştırıcıyı sağa sola sıkmada banada ayır gerçi imalat sende herhalde:D
Terbiyesizzz :D:D
ibratice
30-10-2012, 12:14
gecmi olsun biz stock devam edelim en iyisi :)
şimdilik skunk2 stage1 tuner var onlarla idare ediyoruz.
life is life
30-10-2012, 13:57
Geçmiş olsun..
gecmıs olsun abı uzuldum ama nese kı en kısa zamanda halledecegınden suphem yok :)