Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 is
HakanCanik
28-10-2012, 19:58
Merhaba arkadaslar Adım Can Bu Hesap arkadasımın 2 3 Kere hesap açmayı denedim ama Açamadım malesef. Bu seferlik burdan yazıyorum en kısa zamanda açıcam bi hesap .)
2000 Model Sedan Kasa 1.4 civic İS Aracımız var. 90 hpp !! :(
Arkadaslar ile arada çıkar kendimizce roll yaparız :)
Aracımını iyi oldugunu düşünüyordum takii Bir arkadasım 1.6 ies alana kdr. 120HP+
araç stock gibi Sadece filtre kiti ve Düz boru egsoz ve 17 inc BBS Jantları var :)
Bende artık damgayı vurmanın zamanı geldi diyerek kafamda direk bir proje cizdim.
DC 4-2-1 Headers - Dışı 51 İçi 48Lik düz boru - Skunk2 yada HKS Hi power Egsoz - Chip tuning yada Yazılım - Simota big tube Carbon kit - Kat iptali olmayacak yada olursa Orta sustucu olucak , biraz sıkıştırma olmalı araçta.
Bu speclerle aracım Nasıl olur Bir ies yi tokatlayabilir mi :)
Aracımda BBS GOLD Var. Daha hafif bir jant ile takas etmelimiyim Yoksa BBS Ler dursun mu ? Lütfen bu sorularıma cvp verin. Eklemek istediklerinizi yazabilirsiniz kapak açılmayacak ama :))
Birde bunların hepsinin maliyeti ne olur biraz bilgilendirirseniz seviniriiiim.
ik öncelıkle bbs lerden kurtulman gerekır, heleki 1.4is te 17'' jant sadece gösterıs olur.
jant olarak ya 14'' sac jant koyabılırsın veya 15'' hafıf jantlar secebılırsın.
headers-duz boru-egsoz-fıltre işcılık vs ortalama sana 1500 gıbı rakamlara gelır. ( + - )
sonuc: yinede 1.6ies tokatlayabılcegını sanmıyorum :)
Emrecan-R
28-10-2012, 21:25
o speclerle imkansız alıcanız güç 100 105 hp
emrah-58
28-10-2012, 21:34
port polish olayına girebilirsin
HakanCanik
28-10-2012, 21:36
K.bkmayın arkadaslar az çok bunları anlıyorum motordan :) pek bilgim yok sadece gazlıyorum.
Sadece Düz boru egsoz headers filtre degil. + Yazılımda düşünüyorum BU Specler sadece 10-15 HP Mi kazandırır :(
Portpolish nedir ? motoru indirmek gerekiyor mu :D
headers düzboru egzoz filtre daha hafifi bir jant ile ies geçersin ;)
Yapacagin masrafla 1,6 ies alirsin daha iyi olur.. ;)
cihan_06MLC60
28-10-2012, 21:46
Yapacagin masrafla 1,6 ies alirsin daha iyi olur.. ;)
tam ben diyecektim bu speclere para dökeceğine 1.6 al öyle tokatlamaya çalış :D
dostum bunlarla 30-35hp guc alması lazım kı ies gecsın, nasıl olucak bu iş :confused:
HakanCanik
28-10-2012, 21:55
Yok abi Peder Az yakıyor diye bundan vazgeçmiyor ee + Sağlam araba honda ..
Bunu doldurcaz bşka çare yok :D Ben size Yardım istemeye geldim geri çevirmeyin benii..
K.bkmayın arkadaslar az çok bunları anlıyorum motordan :) pek bilgim yok sadece gazlıyorum.
Sadece Düz boru egsoz headers filtre degil. + Yazılımda düşünüyorum BU Specler sadece 10-15 HP Mi kazandırır :(
Portpolish nedir ? motoru indirmek gerekiyor mu :D
PORT & POLISH Nedir? Nasıl uygulanır! - garaj83 - Blogcu.com (http://garaj83.blogcu.com/port-polish-nedir-nasil-uygulanir/3974362)
Bence direk 1,6 al
HakanCanik
28-10-2012, 22:03
PORT & POLISH Nedir? Nasıl uygulanır! - garaj83 - Blogcu.com (http://garaj83.blogcu.com/port-polish-nedir-nasil-uygulanir/3974362)
Bence direk 1,6 al
Abi okudum ama bişey anlamadım cahilligime veri ver.
Motoru indircekler mi yani aşağıı.
yok inmicek sadece üst kapak sökülecek hava ve benzin geçen delikler büyütülecek. bide çelik conta girersen birazda sıkıştırma alırsın. uygun buji varsa iridium falan ona bakılır azda yakıt katkısı atarsan depoya anca bi hıza kadar alırsın iesi :) yinede kesin çözüm değil..
Emrecan-R
28-10-2012, 22:34
portpolishte kapak açman yeter is lere yazılım olmuyor direk beyin alıyorsun diye biliyorum
HakanCanik
28-10-2012, 22:49
O zaman arkadaşlar Şimdi sorayım :)
51 mm Düz Boru
Skun2 Yada HKS Hi Power Egsoz
Port Polish
Direk Beyin :(
Simota Big tube Kit
DC 4-2-1 Headers
Toplamda maliyet ne olur Aracın gideri ne olur tahminizce ?
Bide Beyin Kpro 2 mi alsak ne :D
emre_277
28-10-2012, 23:31
Kpro sadece K serisi için değilmi yanlış mı biliyorum ?
Bunları yapsanız dahi motor içi olmadan bence ies geçemezsiniz
Emir_b16a
29-10-2012, 00:42
saydığınız işlemlerle artış %10 15 arasında kalır yani 9 la 12 13 beygir civarı bi artış yakalarsınız fazlası da olmaz
1.4 islere vtec kapak takılıyodu yanlız harcanıcak paraya değermi değmezmi tartışılır 120 130 hp gibi güçler alanlar vardı bi ara
1.4 is le 1.6 ies geçmeye çalışmak pek bi gereksiz bnm gözümde
belki uygun turbo kitiyle custom bişiler yapılıp ortalama güçler alınabilir onada gzl bütçe lazım
Jeandan-R
29-10-2012, 01:06
Reçeteni yazayım :)
Ebay 4-2-1 headers
51 düz boru (kat iptal)
D16y4 emme manifoltu
Vti kelebek
Cai
Aem wideband+Safc bu setupla ies geçersiniz.
Eğer yetmediyse
d15b jdm krank
d16 kol
delta 272derece egz
Ppr stg2 veya 3 üst kapak
Beyin işinde seçenek fazla onu bütçene göre artık.
4.4-4.7 veya 4.9 kısa
Bronz baskı balata
dahasını yazmasam daha iyi :)
Ebay 4-2-1 headers
51 düz boru (kat iptal)
D16y4 emme manifoltu
Vti kelebek
Cai
Eğer yetmediyse
d15b jdm krank
d16 kol
delta 272derece egz
4.4-4.7 veya 4.9 kısa
Bronz baskı balata
Eveeett 7-8 bin sıkışmış yani motora :)
Jeandan-R
29-10-2012, 02:23
Eveeett 7-8 bin sıkışmış yani motora :)
6ya felan çıkılır aslında işin içinden :)
Kısa günün karı 1.4 satısta 1.6 geliyor ..
Olacak heralde :D
HakanCanik
29-10-2012, 08:54
Ebay 4-2-1 headers
51 düz boru (kat iptal)
D16y4 emme manifoltu
Vti kelebek
Cai
Eğer yetmediyse
d15b jdm krank
d16 kol
delta 272derece egz
4.4-4.7 veya 4.9 kısa
Bronz baskı balata
Liste gerçekten çok kabarık çok güzel :D Dolgun olmuş yani oo biçim :D
Abi 6 Bin 7 Bin verdikten snra ki Kredi kartı çekerim bu ürünleri benim piskolojim çok kötü bozulck :D
Benim araba 14 Etse 2000 Model + 6 da bunlar tutsa 20. 18 Liraya güzel İes' ler bulunuyor da aslında İşin güzel yanı bu araba yakmıyor pek. Babamı ikna etmek imkansızı başarmak gibi bişey. Offf.
Yani Benim dedigim setup ile 9-12 Bygr bir güç artışı olursa araç 102 Hp olck. :(
f/h/e üzerine 50 shot kuru fısladınmı bitti, ies mies kalmaz
HakanCanik
29-10-2012, 11:14
Ebay 4-2-1 headers
51 düz boru (kat iptal)
D16y4 emme manifoltu
Vti kelebek
Cai
Aem wideband+Safc b
Bu reçetedeki setup ortalama kaç Money tutar bi kabataslak fiyat verirmisinz ?
Ebay 4-2-1 headers 300
51 düz boru (kat iptal) 150
D16y4 emme manifoltu 250
Vti kelebek 150
Cai 200
Aem wideband 450
Safc II 250
Bu reçetedeki setup ortalama kaç Money tutar bi kabataslak fiyat verirmisinz ?
fiyatları biraz şişirerek yazdım ama aşağı yukarı böyle çıkar
HakanCanik
29-10-2012, 12:59
S afc ve Wideband afryi ayarlamak için kullanılıyo diye biliyoorum pek bi +sı olcagına inanmıyorum Safc in . Wideband belki olabilir ama..
Bu Setup ile [Öğrence işi Setup:D] Kaç HP Alabilirim
90 -> xxx hp ? :D
S afc ve Wideband afryi ayarlamak için kullanılıyo diye biliyoorum pek bi +sı olcagına inanmıyorum Safc in . Wideband belki olabilir ama..
Wideband sadece göstergedir.Sadece göstertge ile güç almayı mı planlıyorsunuz?
Her yaptigin modifikasyon isleminden sonra yakitin artacak kardesim hatta stock 1.6iesden bile cok yakacaksin baban ne diyecek bu ise bunu da dusun.. 1.6iese f/e/h yap pasa pasa bin.. :)
wb yi safc ayarlamak ıcın alıcaksınız zaten yada kontrol amaclı alabılırsınız ama mevcut durumda ies emmesıyle fakıre gdicektır
candan senınkı zengıne nıe gıttı hıc bılmıyorum degısık oldu o :D
Jeandan-R
29-10-2012, 18:11
wb yi safc ayarlamak ıcın alıcaksınız zaten yada kontrol amaclı alabılırsınız ama mevcut durumda ies emmesıyle fakıre gdicektır
candan senınkı zengıne nıe gıttı hıc bılmıyorum degısık oldu o :D
1.4is kelebek var bende ben ordan şüphelenmeye başladım :D
Jeandan-R
29-10-2012, 18:12
Her yaptigin modifikasyon isleminden sonra yakitin artacak kardesim hatta stock 1.6iesden bile cok yakacaksin baban ne diyecek bu ise bunu da dusun.. 1.6iese f/e/h yap pasa pasa bin.. :)
Öyle birşey yok :) Ben şuan stock halimden daha az yakıyorum.
HakanCanik
29-10-2012, 18:51
2000 TL Kafadan gidecek belli :) Sonuc ne olacak çok merak ediyorum da şimdi pederi kafalamak sıkıntı bide bizim araç LPG Li bu parçaların takılması lpg de sıkıntı olur mu?
Emrecan-R
29-10-2012, 19:01
bence değmez is e kproda sadece k serisine oluyor
HakanCanik
29-10-2012, 19:10
Abiii bu araba yürüyeceeeek bşka çağresi yok Geçecem oo iesyii :D kafaya goduuum !!
dostum bunlarla 30-35hp guc alması lazım kı ies gecsın, nasıl olucak bu iş :confused:
ben 1.4is deyince direk hb olarak düşündüm =) hb olsa f/e/h bide hafif jant geçer 1.6 ies i =)
HakanCanik
29-10-2012, 19:22
Sedan malesef ...
F/E/H Ne oluyor abi açıklarmısınız ya :) Sizin kadar anlamıyorum pek.
Spoon Jantlar nasıl olur 15''
f\e\h filte,eksoz,headers demek oluyor +sanırım aracı babanızla beraber kullanıyorsunuz bu uygulamaları yaptıkdan sonra (babanız izin verirse) yakıt eskisi gibi az olmaz
HakanCanik
29-10-2012, 20:25
f\e\h filte,eksoz,headers demek oluyor +sanırım aracı babanızla beraber kullanıyorsunuz bu uygulamaları yaptıkdan sonra (babanız izin verirse) yakıt eskisi gibi az olmaz
Evet Babam ile beraber kullanıyoruz aile aracı yani. Genelde babam aracı LPG De kullanıyor pek bişey fark edecegini sanmıyorum. Ben Benzinden yana kullanıyorum tercihimi.
Şuanlık tam 1000 Lira gibi bir bütçem var. Kredi kartına bulasmak istemiyorum Şuanlık.
Headers , Egsoz , filtre , düz boru ve Vti kelebek düşünüyorum.
Jantlarımıda spoon yapıcam hayırlısıyla bakalım sonuc ne olacak :)
Yürümeyen İS' i yürütebilecekmiyiz.
bLackModeL
30-10-2012, 09:02
Evet Babam ile beraber kullanıyoruz aile aracı yani. Genelde babam aracı LPG De kullanıyor pek bişey fark edecegini sanmıyorum. Ben Benzinden yana kullanıyorum tercihimi.
Şuanlık tam 1000 Lira gibi bir bütçem var. Kredi kartına bulasmak istemiyorum Şuanlık.
Headers , Egsoz , filtre , düz boru ve Vti kelebek düşünüyorum.
Jantlarımıda spoon yapıcam hayırlısıyla bakalım sonuc ne olacak :)
Yürümeyen İS' i yürütebilecekmiyiz.
sen paradan haber ver hepsi oluyo ;)