Orijinalini görmek için tıklayınız : Vitese Takınca Gelen Ses
belirli bir hızdan sonra mesela 100-140 arası 6.viteste ugultu gibi ses var ama bilya sesi gibi değil daha az bi ses.boşa atınca kesiliyor veya baya azalıyor.Bazen boştada geliyor gibi oluyor ama anlayamadım kesinlikle vitese takınca daha cok geliyor bu neden olur?boşta veya debriyaja basınca ses azalıyor.
bilya değil bilyanın teki gidikmiş onu değiştiler onun sesi başka 90-110 arası yapıyordu ve vites seçmiyordu
birde boşta gaz verince veya yarım gazda 4000-4500 devir gibi zırıltı gibi bi ses var motordan.dip gazda yok.
Aracın ne olduğunu bilmiyorum ama (varsa) triger kayışının gergi bilyasıdır o sesi yapan. Şanzumanla alakalı değil. Hızınızı alıp vitesi boşa atınca rolantide duyamazsınız, dip gazda da motor sesinden duyulmaz, belli vites belli hızda gelir, uğultu yada ince viyaklama şeklindedir . Trigeri yeni değiştirenlerde de olabilir. Bakılmadıysa bir bakın derim.
ghibli06
29-10-2012, 08:59
araba nedir? direksiyon pompası olmasın o da vızır vızır öter yüksek süretlarde bozulursa...
huseyinturk
29-10-2012, 09:02
şanzuman vınlaması olmasın o
ghibli06
29-10-2012, 09:22
boştayken de geliyor diyor arkadaş ama aracın markasını söylerse daha spesifik teşhislerde bulunabiliriz... önden çeker olduğunu varsayarak diff. demedim mesela...
JusticeForAll
29-10-2012, 11:00
aracın marka model söyleseydiniz sonuca daha iyi yaklasılabılınırdı
arac a3.
bosa takıncada geliyor bazen.ustayla teste cıktık lastıklerden dıyor ama ben vıteste daha cok duyuyorum.70 ten ıtıbaren hıssettırıyor kendını gecen uzun yolda dikkat ettim 140 ta kesiliyor gibiydi ama bu sefer 140 ta ses kaybolmadı.usta ivmeden dolayı lastik yapıyor dedi ama frene basınca bıraz var fakat o kadar değil.olmazsa lastıklerı degıstırıp deneyecegım.
Aykut106
31-10-2012, 13:27
sarj dinamosunun ustundeki rulmanı ses yapabiliyor.trigerle gergilerde degıstimi
gazla cok alakalı gaza dokundugun zaman dırekt kendını bellı edıyor
ghibli06
31-10-2012, 20:10
gazla alakalı ise, direksiyon pompa kayışını çıkartın az bir km yapın bakın bakalım o ses gelecek mi...