PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buyuk Problem Yardim Edin:(

rekord2000
29-10-2012, 14:56
Oncelikle gecmis kurban bayraminizi kutlarim, ardindan cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun. Problemim su, tam 2 haftadir hastayim ve kalkamiyorum, saolsun babam kurban isini halletti bensiz, lakin sorun burda basliyor, ben halletseydim eger gereken ozeni gosterirdim fakat aldigim (dexter bile okadar musamba kullanmamistir eminim) musambayi babam kullanma geregi gormemis ve bagaj halisina akan kan falan suan arabanin icine inanilmaz bi koku yaratti:( hali sabit sokulse aticam o derece:( arabanin bagaji falan sabunlu suyla yikatti bugun babam, icini disini bi guzel temizletti kokular mokular suruldu lakin koku hala gitmis diil! Zaten midem fena ve hastayim arabaya oturdugum gibi midem azima gelip duruyo binemez oldum kocaoglanima:( ne yapmam gerekir:(

EREN34
29-10-2012, 14:59
Kan vs sivi hali altina gecmistir. Haliyi istedigin kadar yika nafile. O haliyi gerekirse parcalayarak sokup altini vs temizlemen gerek. Daha sonra dosemeciye tekrar hali yaptirirsin

arm
29-10-2012, 15:00
O iş sakat, koku hiç gitmeyebilir, gidebilir de. Sonax yada meguiars gibi yerlere uğramanız lazım. Koku hiç geçmez ise değiştirmeniz gereken parçalar (kan nereye aktıysa) gerekebilir. Arabaya alacağınız kokulara boşa para harcamayın kan nereye aktıysa komple değiştirin kurtulun

rekord2000
29-10-2012, 15:01
Ya valla gucum kuvvetim olsa saniye durmam parcalaya parcalaya sokucem ama elim ayagim tutmaz durumda hastayim fena:( artik duzelince bisiler yapicam insallah:(

Ufuk
29-10-2012, 15:01
Geçmiş olsun.Çıkmaz o koku.Halıyı söküp altını bir güzel temizleyip halıyıda iyice temizlersen anca çıkar.Amonyaktır.Kan ve ufak protein parçalarındaki çürkçül bakterilerin sindirimi sonucu oluşan amonyak kokusudur o.
sen dua et süt dökülmemiş.
iyileşene kadar arabanı havalandır sonra bagajdaki bütün halıyı sök,sökülmeyen bir halıysa maket bıçağıyla kes iyice temizle cif mif artık sonra üstüne halıyı iyice yıkayıp geri ört.Olmazsa halıyı hunharca parçalamazsan geri yapıştırabilirsin.

rekord2000
29-10-2012, 15:03
O iş sakat, koku hiç gitmeyebilir, gidebilir de. Sonax yada meguiars gibi yerlere uğramanız lazım. Koku hiç geçmez ise değiştirmeniz gereken parçalar (kan nereye aktıysa) gerekebilir. Arabaya alacağınız kokulara boşa para harcamayın kan nereye aktıysa komple değiştirin kurtulun

Aynen ole duzeldigim gibi ilk is haliyi yerinden sokmek:( saolun simdiden baska caresi yok anlasilan:(

imprezaWRC
29-10-2012, 15:03
Birde Dr. Beckmann kan lekesi..vs çıkartıcı ile temizleyin derim.
Dr. Beckmann | Leke Canavarı 1 | kan lekesi, süt lekesi, yumurta lekesi, yumurta akı lekesi, yoğurt lekesi, krema lekesi, sperm lekesi, iltihap lekesi, bebek maması lekesi, süt ürünleri lekesi, dondurma lekesi, nişasta lekesi (http://www.drbeckmann.com.tr/urunler/leke-canavari-1)

rekord2000
29-10-2012, 15:07
Birde Dr. Beckmann kan lekesi..vs çıkartıcı ile temizleyin derim.
Dr. Beckmann | Leke Canavarı 1 | kan lekesi, süt lekesi, yumurta lekesi, yumurta akı lekesi, yoğurt lekesi, krema lekesi, sperm lekesi, iltihap lekesi, bebek maması lekesi, süt ürünleri lekesi, dondurma lekesi, nişasta lekesi (http://www.drbeckmann.com.tr/urunler/leke-canavari-1)

Problem leke diil hali simsiyah leke yok problem agir bi les kokusu:( sanki adami kestik attik bagaja tobe yarabbim dana intikamini kokusuyla benden aliyo resmen:(

imprezaWRC
29-10-2012, 15:11
Problem leke diil hali simsiyah leke yok problem agir bi les kokusu:( sanki adami kestik attik bagaja tobe yarabbim dana intikamini kokusuyla benden aliyo resmen:(

Anladım, belki kan döşemenin derinlerine geçmiştir ve o yüzden koku kalmıştır. Belki bu ürünle o diptekileride temizlersiniz ve kokuda gider. (diye düşünüyorum)

rekord2000
29-10-2012, 15:22
Simdi arabaya indim bagaj icinde ne varsa arabaya doldurup kapagi acik birakmistik saatlerdir disarda ole duruyodu, bagajdaki koku resmen gitmis suanlik, ama arabanin icinde buram buram koku artmisti! Bende malzemeli koklarken ilk yardim setinin bi kosesini kokladim babamla beraber kusuyoduk az daha sokak ortasina:( neyse eve cikarip balkona astim cantayi, makinede falan yikamayi dusunuyorum koku gitmezse insallah kokunun kaynagi odur ya:(

İbrahim33
29-10-2012, 16:09
Geçmiş olsun , tiksinç bir durum...Sonaxa gidin bence...

metin
29-10-2012, 16:19
halının altına geçmiştir halıyı sök kosla oxi ile yıka altınıda bol sabunlu sıcak su ile sil söktüğünde görüceksinki en derinlere hiç alakasız yerlere gitmiş olabilir kan kurudumu iyice çok zor çıkıyor
bizim peder et işi yaptığından biliyorum

dirk
29-10-2012, 16:30
senin ilacın Anti Bakteriyel Sabun Dostum... Protex'le kendin yıkanıyor gibi yıka o bölgeleri... bizim başımıza gelmişti böyle hallettik

rekord2000
29-10-2012, 16:40
Geçmiş olsun , tiksinç bir durum...Sonaxa gidin bence...

Suan adapazari karasudayim, k.yalida olsam drek sonax yollari tastan:) konusunu bile acmazdim ama istanbula bu kokuyla gelmem bana en az 150 Tl'lik yakita mal olur, ***** tapa gaz kusa kusa anca:p o diil sanirim ilk yardim seti cantasiymis kokan onu cikardim arabadan koku baya bi hafifledi bakalim sabah sicak yesin araba isininca gene kokmazsa sorun cozulmustur dicem!

mehmetRS
29-10-2012, 18:02
Biryerden Formaldehit denen sıvıdan bulabilirseniz, bulun. formaldehit yerine formal felan var derlerse, endişe etmeyin aynı malzemedir. Kan gibi sıvıların, herhangi bir fermantasyonuna karşı en iyi engel olan maddedir. Halıyı sökemezseniz eğer, formali sprey şeklinde sıkın halıya.. Arabaya iki gün binemezsiniz gerçi ama, kan kokusu geçecektir. Formal kokusuda bir kaç güne gececektir. Zahmetli bir iş aslında ama en son çare olacak bir alternatiftir:)

Anıl DALGA
29-10-2012, 18:07
Biryerden Formaldehit denen sıvıdan bulabilirseniz, bulun. formaldehit yerine formal felan var derlerse, endişe etmeyin aynı malzemedir. Kan gibi sıvıların, herhangi bir fermantasyonuna karşı en iyi engel olan maddedir. Halıyı sökemezseniz eğer, formali sprey şeklinde sıkın halıya.. Arabaya iki gün binemezsiniz gerçi ama, kan kokusu geçecektir. Formal kokusuda bir kaç güne gececektir. Zahmetli bir iş aslında ama en son çare olacak bir alternatiftir:)

Formal nedir acaba tam olarak ?

mehmetRS
29-10-2012, 18:15
Fomal denilen madde, ölen dokuların çürümesini engellemek için, kadavraların v.s. içinde bulunduğu sıvı madde. keskin kokusu vardır. Cildi mildi tahriş etmez, direk solunmaması lazım. nihayetinde kimyasal bir malzeme. Fakat bu kurbandan sonraki kokunun ilacıdır:) Tecrübe ile sabittir. ama yine dikkat cekmek istiyorum bu noktaya.. Formalin kokusununda gecmesi zaman alacaktır. Son çare kısaca :)

Anıl DALGA
29-10-2012, 18:17
Fomal denilen madde, ölen dokuların çürümesini engellemek için, kadavraların v.s. içinde bulunduğu sıvı madde. keskin kokusu vardır. Cildi mildi tahriş etmez, direk solunmaması lazım. nihayetinde kimyasal bir malzeme. Fakat bu kurbandan sonraki kokunun ilacıdır:) Tecrübe ile sabittir. ama yine dikkat cekmek istiyorum bu noktaya.. Formalin kokusununda gecmesi zaman alacaktır. Son çare kısaca :)

bilgilendirme için teşekkürler birşey daha öğrenmiş olduk :)

mehmetRS
29-10-2012, 18:19
bilgilendirme için teşekkürler birşey daha öğrenmiş olduk :)

İlk günlerde öğrendiğime bende pişman olmuştum.. Formalin kokusundan dolayı ama, 3 gün felan dişimi sıktım binmedim arabaya, koydum otoparka actım camları bıraktım öyle..

rekord2000
29-10-2012, 18:19

Valla yikamaci biseyler SIKMIS haliya ama ole bi kokusu varki hakaten dediginiz gibi bagajin ici falan daha beter kokmaya basladi! Yarin tahlillerimi yaptirdiktan sonra yikamaciya gidicem ne SIKTIN sen buna dicem:) hakaten irenc kokuyo puskurttugu sey

mehmetRS
29-10-2012, 18:24
bu tarz birşey olabilir.. ama o kurumuş kan kokusundan v.s. kadar mide bulandırıcı olacağını sanmıyorum. Birde sizin rahatsızlığınızdan dolayı koku algınız v.s. hassaslaşmış olabilir. Cok gecmiş olsun.

arifozcelik
29-10-2012, 18:42
formaldehit dediğiniz madde daha kalıcıdır satın kullanmanızı tavsiye etmem arabanız morg gibi kokar
sakarya'da sonax var
Sakarya Oto Yenileme Sakarya Boya Koruma Sistemleri Sakarya Sonax (http://www.sonaxadapazari.com/hakkimizda.php)

buda meguiars bayisi
AUTO CLASS - Meguars (http://autoclass54.com/page3.html)

bence bu ikisinden birisini deneyin ama sonax tavsiyemdir

arifozcelik
29-10-2012, 18:47
sonax yeni bosna caddesinde

mehmetRS
29-10-2012, 19:17
formaldehit dediğiniz madde daha kalıcıdır satın kullanmanızı tavsiye etmem arabanız morg gibi kokar
sakarya'da sonax var
Sakarya Oto Yenileme Sakarya Boya Koruma Sistemleri Sakarya Sonax (http://www.sonaxadapazari.com/hakkimizda.php)

buda meguiars bayisi
AUTO CLASS - Meguars (http://autoclass54.com/page3.html)

bence bu ikisinden birisini deneyin ama sonax tavsiyemdir

haklısınız, kokusu rezalettir.. son çare olarak önermiştim zaten:) Sonax işe yaramazsa eğer, 10'a 3 şekilde sulandırarak kullanabilirsiniz. Sonaxa gitmeden kullanacaksanız sulandırmayın:)

rekord2000
30-10-2012, 17:18
Bugun yikamaciyla konustum, "ilac bu 3 4 gun bol bol havalandir ilacin kokusuda gidicek" dedi! Hadi bakalim dedim, koku gitmezse artik o ilaci iciricem kendilerine:)