Orijinalini görmek için tıklayınız : Boot fron CD /DVD Hatası
HondatugraL
30-10-2012, 20:29
Masaüstü bilgisayarım dün boyle bır hata verdı ve o sayfada kaldı. Soktum kurcalarken HDD nın kablolarının bırı temas etmıyomus neyse taktım. Fişini çektim 5-6 sn sora taktım her turlu işimi gordum kapattım. Şimdi açıyorum tekrar boot from Cd/dvd hatası verıyor 2 sn duruyor ve resetlenıyor otomatık olarak. İnternette araştırdım bios pili çıkarın falan yazmışlar. Çıkarırsak tehlıkesı varmı ? yada nasıl duzelır ?
onursumer
30-10-2012, 20:30
bios pilini çıkarmanın bi zararı olmaz
ayarların sıfırlanır saat takvim gider onlarıda açınca duzeltirsin zaten
kabloların dışında hdd ye giren enerji kablosunu ii kontrol etmeni tavsiye ederim
hatta pc yi açıp bios a gir hdd orda gozukuyormu kontrol et
HondatugraL
30-10-2012, 20:36
açınca çalıştığı bellı oluyor ses olarak dokununca tıtıroyorda. soktum kabloalrını ufledı mettım tekrar taktım. Ama biosa nasıl gırıp bakıcağımı bilmiyorum. Anlatabılırmısın ?
cemsultan
30-10-2012, 20:39
HDD e taktığın güç kablosunu değiştirdin mi, diğerlerinden birini takınca da düzelebiliyor bazen.
ProdriveSTI
30-10-2012, 20:39
boot from cd/dvd
disk boot failure... gibi hata mı veriyor ?
eğer öyleyse ;
pc açılırken bios'a gir,boot ayarlarından,
ilk kısmı (first boot) cd/dvd
2.kısmı (second boot) hdd olarak ayarla.
yada bios'a girip f10 ile direk fabrika ayarlarına döndür,tekrar dene.
edit: bios'a delete tuşu ile girebilirsin gerçi pc açılırken aşağıda yazıyor zaten şu tuş diye.
edit2: f10 sanırım bios'tan çıkış olması lazım...f9 olabilir fabrika ayarlarına döndürme.
HondatugraL
30-10-2012, 20:47
http://f1210.hizliresim.com/12/y/fgc7z.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
hata bu bu ekranda 2 sn sora resetlenıyor surekli.
ProdriveSTI
30-10-2012, 20:51
Böyle bişey buldum uygula istersen.
Verifying DMI Pool Data Hata mesajı bios ayarlarında [power-on self test (POST)] ta yapılan hatalı değişikliklerden, harddiskte bad sector olmasından ya da donanım çakışmasından kaynaklanan bir hatadır. Profesyonel bir kullanıcı olup olmadığınızı bilmiyorum.. Eğer profesyonel kullanıcı iseniz aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriniz:
1. Bilgisayarınızın güç kablosunu çıkarın
2. Bilgisayarınızın kasasını açın (Garanti dahilinde değil ise) ve harddiskinizin kablolarını çıkarın.
3. Bios pilinizi çıkarın.
4. Bilgisayarınızın POWER düğmesine bir kaç saniye basılı tutun (Güç kablosu takılı değilken)
5. 4 dakika sonra bios pilini takın.
6. Sonra Harddisk kablolarınızı takın.
7. Kasayı kapatın.
8. Güç kablosunu takın.
9. Bilgisayarınızı açın.
10. DEL tuşu ile SETUP bölümüne girin ve AUTO DETECT HARDDRIVE işlemini yapın. SAVE and EXIT i seçerek kaydedip çıkın.
Yeniden başlatınca;
Scandisk programını çalıştırın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılışta F8 tuşu ile Windows Başlangıç Menüsü bölümüne gelin.
"Dos Komut Sistemi" (6. seçenek) seçeneğini seçin.
Bilgisayar C:\> komut sistemindeyken
"edit config.sys" komutunu yazın.
c:\>edit config.sys
ENTER tuşuna basın.
DEVICE=C:\essolo.sys (Ses Kartı Sürücünüz)
satırını bularak "essolo.sys" kısmını silin.
yalnızca "DEVICE=C:\" şeklinde bırakın. Kaydedip çıkın. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Not: CONFIG.SYS dosyasını kontrol ettiğinizde ESSOLO.SYS sürücüsü yeniden yazılı olacaktır. Ancak problem giderilmiş olacaktır.
Alıntıdır...
HondatugraL
30-10-2012, 20:56
denıyım bir
Skyhawk34
30-10-2012, 21:00
dur pc manyagi bi arkadasim var konuuu ona gosterip sana devamini burdan yazarim
HondatugraL
30-10-2012, 21:01
tamamdır beklemedeyım şu yukardakı işlemı yapayım bi enazından yapmaya çalışayım :D
HondatugraL
30-10-2012, 21:14
pc hepten şapa oturdu :D ilk açılış sayfasında kalıyor şimdi.
CMOS checksun error- defaults loaded
If your operation system has ıntstall on sata hdd already
Please check sata access mode and hard ddısk boot priority !!
yazıyor :D
Skyhawk34
30-10-2012, 21:21
bizimkinden sacma sapan cevaplar geliyor isi var herald puştun yardim etmiyor seni malesef yari yolda biraktim :D :D
onursumer
30-10-2012, 21:40
cd romda herhangi bir cd yok dimi ?
del tuşu ile bios a girip ayarları fabrika ayarlarına çevirmeyi denedinmi?
HondatugraL
30-10-2012, 22:05
cd romda herhangi bir cd yok dimi ?
del tuşu ile bios a girip ayarları fabrika ayarlarına çevirmeyi denedinmi?
cd romda dvd rw de boş. ayarları fabrıka ayarlarına nasıl getırıcem blmıyorum. :o
ProdriveSTI
30-10-2012, 22:07
cd romda dvd rw de boş. ayarları fabrıka ayarlarına nasıl getırıcem blmıyorum. :o
yazdım ya olm yukarda.
bios'a gir f9'a bas.
HondatugraL
30-10-2012, 22:25
biosa del tuşuyla girdim f9 yapınca bilgi menusu açılıyor hiçbişey yapılmıyor ordada işlemciyi anakartın modelını falan yazıo
ProdriveSTI
30-10-2012, 22:27
yukarda yazar,default falan gibi şeyler...f9-f10 hatırlamıyorum tam bak işte :)
HondatugraL
30-10-2012, 22:34
yarın bakayım artık bunaldım değişicem zaten az kaldı :D
gönderdiğin resimde hdd yi görmüyo o yüzden cd den boot etmeye çalışıyo boş olduğu içinde resetliyo hdd de veya kablolarda sıkıntı olabilir.
HondatugraL
30-10-2012, 22:51
hdd çalışıyor nasıl goremıyo bende bılmıyorum sesı duyuluyor yanı:confused:
elinde windows cd si varsa takıp dene boot edicekmi
HondatugraL
30-10-2012, 23:22
yok neyazıkkı hepsı abımde :(