Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendi kendine hızlanan araçlar (Sudden unintended acceleration)
Yiğit G.
31-10-2012, 17:35
korkunç bir durum olsa gerek...
3bXQ5m11lw8
Sc6l4owbSEI
H7X4qWaAadA
MpYzigFqBww
yU9yrvN52RM
SMGImyTjVJw
hW0g_ncExrc
tdipower
31-10-2012, 17:39
kontak kapatsalar yürümeye devam edermi ki o araçlar?
DoguErdogan
31-10-2012, 17:44
Bunun bir sebebi varmıdır ? ne stop edebiliyorlar ne durabiliyorlar
Bunun bir sebebi varmıdır ? ne stop edebiliyorlar ne durabiliyorlar
otomatik olmaları ana sebep %90 şanzıman+gaz teli birlikteliğinin sonucu diye düşünüyorum.
Genelde asya araçlarında var sanırım.Arada bi golf var ama. ;
http://www.techturkey.com/forum/genel/128225-sorento-gaz-takilma-sorunu.html
berkay_aydin
31-10-2012, 17:51
birde basıp çekiyor, sanki birisi uzaktan kontrol ediyormuş gibi, otomatik araçlarda kronik desem golf var aralarında
darkmoon
31-10-2012, 17:51
japonlarda kamikaze var bu korelilerdede yöntem bu herhalde sinir krizi geçirince dip gaz kapalı traifkde :D
Araçlarında çoğu Sonata benim arabadan :D Memleketlilerim üstatlardan öğrenicek çok şeyim varmış :D bende hep normal kullanıyorum arabayı :D
kobraa takibinde vardı bir bölümde mercedes e serisinin takılıyordu film tadında bişeydi ama bulun izleyin. :)
Low-Rider
31-10-2012, 17:57
oha ilk videoda ki ne gitti öyle,kendin bassan gidemez o kadar:D
arabalar turbo dizel mi acaba turbonun milini kesip tapagaz moduna geçiyor..çok sakat bir durum..
tdipower
31-10-2012, 18:00
titreyerek izledim :D
İlk video facia cidden :( cok ilginç geldi bana ya cok tehlikeli kontak kapatması lazım hemen bence böyle bi durumda
darkmoon
31-10-2012, 18:31
sonatada kontak kapatılmaz daima dipgaz kore style biz arabayı bile gangam style dinleyerek sürüyoruz :D
Yiğit G.
31-10-2012, 19:06
128km ile frensiz vuruyor.
kelalper
31-10-2012, 19:12
hyundai sonatanın genel problemi ama hyundaiye götür kabul etmezler
bu problemlerin ciddi bir oranda fazlalıkla hyundai lerde görünüyor. arada tek tük işte diğer markalar..
bir ara amerikadaki elentralarda kararlı bir şekilde sola çekme durumu vardı.. aşamamışlardı o problemi bir türlü..
ilk videonun sonundaki sesler çok acı ya.
lethaldoze
31-10-2012, 22:08
e60 vardı yala aralarında otobanda ne hardcore makas yaptı ama keşke emniyet şeridini bırakmasaymış. Çok kötü patladı. Vurduğu araçtakiler inş. ölmemiştir ama zor...
e60 vardı yala aralarında otobanda ne hardcore makas yaptı ama keşke emniyet şeridini bırakmasaymış. Çok kötü patladı. Vurduğu araçtakiler inş. ölmemiştir ama zor...
Hangisi o E60 ?
lethaldoze
31-10-2012, 23:04
4. video otobanda giden mavi e60 hatta videonun başında japon bi garı çıkıo :D Çin malı kopya e60 değildir herhalde orjinal gibi :D
darkmoon
31-10-2012, 23:08
Korkutmayın beni :D zaten sadece uzunyol yapıyorum dip gaz :D
Benimde başıma geldi gaz teli takılmış :D Pedalı yukarı çekmekten ayağımın üst tarafında iz oldu :D Allah'tan araç manueldi.
darkmoon
31-10-2012, 23:19
sonataların telli değil galiba :D bir ara çünkü sprint booster alıcakdım sonataya :D
:D töbe ya
kontak kapatsalar yürümeye devam edermi ki o araçlar?
:) benım basıma şirketın doblosunda geldi yakıt bıtene kadar çalıstı :D dızelde olmaz demeyın sonlara dogru egsozdan alev cıkıyordu kontagı bırak akuyu bıle soktum :D
aLperTunga
31-10-2012, 23:29
yuhhh yaa çok fena bi durum bu ya :eek:
Yiğit G.
31-10-2012, 23:30
benim basıma buna benzer birşey geldi.. Şu eskiden spor ayakkabıların arkasında askılık gibi birşey olurdu. Hah şu en arkadaki askılık zıpçıktısı
http://www.bombayharbor.com/productImage/0610508001146806410/Have_Fresh_Sport_Shoes.jpg
Otobanda gidiyorum hemde dipgaz , bir ara gişelere yaklaştık boşa aldım sag ayagımı geri çektim... o sırada o askılık gibi olan zıpçıktı , hani koltukların altında koltugu one geri itmek için enlemesine uzun ince bir demir olurya sen oraya gir... Şu demire...
http://www.happyg.mine.nu/carpc/images/PC%20under%20drivers%20seat,%20master%20power%20ki ll%20switch,%20reset%20button,%20status%20LED%20%2 6%20shutdown%20controller%20control%20button.JPG
frene basmam lazım ayagım one gitmiyor.. aklım cıkıyordu fren yapamıyorum 180 le gişelere gidiyorum... panik yapmadım oldugu yerde ayagımı saga sola goturdum yavaşça kurtardım... Çok fena bir anıydı insanın elinin kolunun baglı olması fena bi duygu...
GokhanRS
31-10-2012, 23:36
bahtsız bedevi ile münasebetin oldumu hiç :D
Yiğit G.
31-10-2012, 23:38
bahtsız bedevi ile münasebetin oldumu hiç :D
oluyordu az daha :D
GokhanRS
31-10-2012, 23:40
senin kutup ayında ayakkabın oluyormuş az daha geçmiş olsun. çok sakat şeyler. allah yazmadıysa nolursa olsun ölmezsinde genede tedbir şart.
OnurÖzden
31-10-2012, 23:40
1.video baya ürkütücü, otomatik vitesten birden soğudum :D
benim basıma buna benzer birşey geldi.. Şu eskiden spor ayakkabıların arkasında askılık gibi birşey olurdu. Hah şu en arkadaki askılık zıpçıktısı
Otobanda gidiyorum hemde dipgaz , bir ara gişelere yaklaştık boşa aldım sag ayagımı geri çektim... o sırada o askılık gibi olan zıpçıktı , hani koltukların altında koltugu one geri itmek için enlemesine uzun ince bir demir olurya sen oraya gir... Şu demire...
[
frene basmam lazım ayagım one gitmiyor.. aklım cıkıyordu fren yapamıyorum 180 le gişelere gidiyorum... panik yapmadım oldugu yerde ayagımı saga sola goturdum yavaşça kurtardım... Çok fena bir anıydı insanın elinin kolunun baglı olması fena bi duygu...
Aynen. Yavaşlayamamak, frene basamamak çok kötü. Sol ayağı devreye soksan ani fren yapıyorsun alışık olmadığın için.
Yiğit G.
31-10-2012, 23:43
eyw :)))............
darkmoon
31-10-2012, 23:48
yalnız bir şey dikkatimi çekdi ilk klibi ekleyen adamın profiline girdim tek onu eklemiş 40 sayfa teker teker bütün yorumları okudum adam ne kadar olumsuz küfürlü yorum varsa tutmuş olumlu yorumların hepsini nerdeyse silmiş.. ve en çok toyotoya ve japon araçlarına yorumlarda bir övgü var.. :) profil bence belli bir amaç için açılmış gibime geldi..
Maxiboost
31-10-2012, 23:49
Kontak kapatinca neden calismaya devam ediyor ki? Enjektorlerin nasil iseyecegine beyin karar vermiyor mu? Var mi bilgisi olan?
Cok kisi bahsetti oyle olmus boyle olmus diye. Hic ugrasmam cekerim mazot filtrenin ordan hortumu olur biter :)
GokhanRS
31-10-2012, 23:50
Kontak kapatinca neden calismaya devam ediyor ki? Enjektorlerin nasil iseyecegine beyin karar vermiyor mu? Var mi bilgisi olan?
Cok kisi bahsetti oyle olmus boyle olmus diye. Hic ugrasmam cekerim mazot filtrenin ordan hortumu olur biter :)
sorentolar ayağın gazda viteste ilerlerken kontağı kapattırmıyor malesef. renault megane daki kartlı sistem gibi. yolda giderken istediğin kadar bas start stopa kapatamazsın. bu araçlardan birine sahipsen aslında acil durum düğmesi koymak lazım sonradan. neyseki renault da bu güne kadar böyle bir olay hiç yaşanmadı güvenliği o konuda çok iyi. ama hundailerde çok örnek var.
Maxiboost
31-10-2012, 23:57
sorentolar ayağın gazda viteste ilerlerken kontağı kapattırmıyor malesef. renault megane daki kartlı sistem gibi. yolda giderken istediğin kadar bas start stopa kapatamazsın. bu araçlardan birine sahipsen aslında acil durum düğmesi koymak lazım sonradan. neyseki renault da bu güne kadar böyle bir olay hiç yaşanmadı güvenliği o konuda çok iyi. ama hundailerde çok örnek var.
Bosa at vitesi en azindan? Otomatikte olsa gecer bosa
darkmoon
31-10-2012, 23:59
burda çok güzel anlatılmış yapılması gereken şeyde aslında çok basit bir diyor frene bas iki vitesi boşa at üçdede kontağı kapat..
How to Stop Your Car During Sudden Acceleration - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KoIIT0WJS4s)
KoIIT0WJS4s
GokhanRS
01-11-2012, 00:02
Bosa at vitesi en azindan? Otomatikte olsa gecer bosa
onu bilemiyorum başıma gelmedi deneyemedim. başına gelen müşterimizin gaz pedalını değiştirmiştik. zaten bilgisayarda da arıza verdiğini göstermişti. ama şunu denedim kontak kapatılamıyor otomatikte. viteside eğer hızlıysa geçmeye bilir ama belkide geçebilir kesin bilmiyorum denemedim ancak geçiyorsada eğer panikle başaramamış olabilirler. yada ayağın gazdayken belkide geçmiyordur.
çünkü o an bilgisayar throttle position %90 %100 civarı olarak tapa gaz görüyor ondan bu sorun çıkıyor. sinyal bu şekilde gelincede elektronik kelebek sonuna kadar açılıp gazlıyor araba.
Bende kendi nişanıma gidiyorum. Tutturdular sivri burun kösele giyeceksin diye. Benim ayaklar 46 numara. Sivri burun ile oldumu 50 numara. Üstüm grandtuvalet yapıştırmış gidiyorum E5'te. Lan yol sıkışıyor ben en sağ şeritte 150-160 polis arabasının üstüne doğru yardırıyorum. Ayağımı gazdan çekiyorum gelmiyor. Direksiyon kolonun altındaki sigorta tablasına takılmış ayakkabının ucu. Çekiyorum gelmiyor. En sol bir asıldım ayağımla çat diye bir ses sigorta kutusunun kapağı kırıldı çıktı. Sonuç polise çekilen bir sol silme arkamda sirenler anonslar ve sellektörler. :D
arabalardaki durum benim tahmin ettiğim kadarıyla genelde dizel motorlarda olan durum. motor yanma odasına aşınmadan sebeple yağ çekiyor ve o içindeki yağın etkisiyle devir yükseltiyor. böyle bi durumda motoru stop ettirmek için yapılacak tek şey hava almasını engellemek olur. kontak falan hikaye.
Ayağım fren pedalının altında kalmıştı mahalle arası bir yerde ..
Daha ehliyetim yokken kaçırdık arabayı 1-2 yaptım ayak fren pedalının altına kaçtı..
Bağcığı da pedala takıldı o an sıçtın mavisini görmüştüm.. Allah'tan 2 hamlede çıktı.
Anıl DALGA
01-11-2012, 00:15
japonlarda kamikaze var bu korelilerdede yöntem bu herhalde sinir krizi geçirince dip gaz kapalı traifkde :D
Çok güldüm :D
darkmoon
01-11-2012, 00:16
arabalardaki durum benim tahmin ettiğim kadarıyla genelde dizel motorlarda olan durum. motor yanma odasına aşınmadan sebeple yağ çekiyor ve o içindeki yağın etkisiyle devir yükseltiyor. böyle bi durumda motoru stop ettirmek için yapılacak tek şey hava almasını engellemek olur. kontak falan hikaye.
yok tam aksine şimdi youtube u epey kurcalıyordum bu konuda en çok hybrid ve benzinlilerde olan bir şey hatta toyota ve ford bu konuda epey fazla klipler belgeseller falan var hatta toyota bu kazalar yüzünden 3.8 milyon aracı geri çağırmış abc haberleri falan var.
http://www.youtube.com/watch?v=lP9nQWwpVy8
ford bu arada amerika ford avrupa değil.. hatta fordun üstüne bir belgesel yapılmış runaway cars diye (uzak durulması gereken araçlar) seri yapılmış sanırım araçda explorer gaz pedalı takılması sonucu ölen insanların aileleri ve kazaya maruz kalmış insanların demeçleri ropörtajları falan var..
berkay_aydin
01-11-2012, 00:16
5.vites ve fren tek çözüm bence, karterdeki yağ bitene kadar çalışır..
RUN AWAY Detroit Diesel! 453-T - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3NRaqgab0_w) hatta birde video buldum. izlerseniz ne demek istedimi anlarsınız
yok tam aksine şimdi youtube u epey kurcalıyordum bu konuda en çok hybrid ve benzinlilerde olan bir şey hatta toyota ve ford bu konuda epey fazla klipler belgeseller falan var hatta toyota bu kazalar yüzünden 3.8 milyon aracı geri çağırmış abc haberleri falan var.
Sudden Acceleration in Toyota Cars Causes Owners to Rebel After Accidents ABC News - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lP9nQWwpVy8)
ford bu arada amerika ford avrupa değil.. hatta fordun üstüne bir belgesel yapılmış runaway cars diye (uzak durulması gereken araçlar) seri yapılmış sanırım araçda explorer gaz pedalı takılması sonucu ölen insanların aileleri ve kazaya maruz kalmış insanların demeçleri ropörtajları falan var..
benm izlediğim videolar genelde diesel araçlardı :) o yüzden o genellemeyi yaptım.
GokhanRS
01-11-2012, 00:22
beyler bunlardaki araçlarda sorun dizel yağ turbo filan değil :D elektronik arıza. manuellerinde çok kolay en kötü debriyaj vites ama otomatiklerinin başına geliyor.
türkiyedeki bakımsızlıktan kırılıp devirlenen araçlarla karıştırmayın :) son model daha 3bin kmdeki araçlarının başına bile geliyor adamların. elektronik gaz pedalı ve elektronik kelebekle alakalı bir sorun. bu ürünleri satın aldıkları şirketin üretip sattığı marka ve modellerin başına gelmiş hep.
Yiğit G.
01-11-2012, 00:26
Bende kendi nişanıma gidiyorum. Tutturdular sivri burun kösele giyeceksin diye. Benim ayaklar 46 numara. Sivri burun ile oldumu 50 numara. Üstüm grandtuvalet yapıştırmış gidiyorum E5'te. Lan yol sıkışıyor ben en sağ şeritte 150-160 polis arabasının üstüne doğru yardırıyorum. Ayağımı gazdan çekiyorum gelmiyor. Direksiyon kolonun altındaki sigorta tablasına takılmış ayakkabının ucu. Çekiyorum gelmiyor. En sol bir asıldım ayağımla çat diye bir ses sigorta kutusunun kapağı kırıldı çıktı. Sonuç polise çekilen bir sol silme arkamda sirenler anonslar ve sellektörler. :D
sesli güldüm yeminle :D
darkmoon
01-11-2012, 00:28
teknoloji ilerledikçe bu gibi sorunlar olucak bunu tek bir markaya mal etmek bence doğru değil işde toyota çağırmış 3.8 milyon aracı youtube honda klipleride var adamlar ford üstüne sırf bu yüzden belgesel yapmışlar hyundai dede var.. araştırılsa vw dede çıkar bmw dede çıkar ama birinde az çıkar birinde fazla çıkar.. ama Allah var şimdi renault yazdım çıkmadı ya la !! :D
umu_vtec
01-11-2012, 00:33
Allah korusun ya tam olarak neden kaynaklanıo bu durum acaba dikkat edelimde başımıza gelmesin
RUN AWAY Detroit Diesel! 453-T - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3NRaqgab0_w) hatta birde video buldum. izlerseniz ne demek istedimi anlarsınız
Çok güzel akıl etmiş birden ama turbo palleri nanay :(
ilk video çok kötüymüş ya, 128km/h den fazla hızı ayrıca, 20sn gibi bi sürede otm. de olsa 2.0 lt bir sonata 150km/h leri görür diye tahmin ediyorum ;)
bu durumu algıladıklarında vitesi L (1) yada N konumuna almak akıllarına gelmiyor mu bu vatandaşların acaba?
darkmoon
02-11-2012, 02:37
ilk video çok kötüymüş ya, 128km/h den fazla hızı ayrıca, 20sn gibi bi sürede otm. de olsa 2.0 lt bir sonata 150km/h leri görür diye tahmin ediyorum ;)
bu durumu algıladıklarında vitesi L (1) yada N konumuna almak akıllarına gelmiyor mu bu vatandaşların acaba?
bende sonata var bunları görünce tırsdım açıkcası youtube sudden acceleraiton sonata yazdım zaten bu birinci klip bir de bir taksici var onun dışında klip çıkmadı birileri aynı klibi defalarca farklı hesaplardan eklemiş başkada yok zaten
sonra merak ettim 40 sayfa yorumları okudum adamlar bildiğin olumlu pozitifi tüm yorumları nerdeyse silmişler sadece hakaret küfürlü yorumları bırakmışlar yani o işde bir şey var.. birileri sağlam bir piar çalışması yapmış bence..
berkay_aydin
02-11-2012, 02:47
Silinen yorumları nerden anladın abi ya :D olumlu yorum yapacak tarafları yok...
izmirlicem
02-11-2012, 02:51
Sudden unintended acceleration in traffic - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7hDGS7sOtRM) allahtan yol boşmuş
darkmoon
02-11-2012, 02:56
Silinen yorumları nerden anladın abi ya :D olumlu yorum yapacak tarafları yok...
Comment removed
Author withheld ;)
bir tane vardı oda silinmiş galiba dün geçen bu konuda takılırken okumuşdum kadının teki this is like cast falan diye bir şeyler yazmışdı bu cast gibi görünüyor tarzında bir paragraf ve uzunca bir yazısı vardı onuda silmişler galiba..
S.Özeren
02-11-2012, 03:28
benim flashımda bi kaç kez geldi başıma , gaz kelebeği yüzünden ama hiç paniklemedim direk boşa atıp stop ettim hep :D
Yiğit Ş.
02-11-2012, 07:35
çok hızlanmadan vurmak lazım :)
Çok Korkunç Bir Durum Gerçekten O Süratte Önüne Birisinin Çıktığını Düşünsenize Tam Felaket :(
ilk video da patlayana kadar show yapıyo zanettım, iyi sıyrılmıs ama sonuc kotu :(
ikinci video da 6 ile 9 cu saniye arasına dikkat araca üç harfliler giriyor :D :D
ozkanfaruk
02-11-2012, 10:26
içlerinde bmw de var vw'de . Bizim arkadasın 2012 caddy'sinde de olmuştu böyle birşey yokuş yukarı çıkarken el freni kitliyo araba lastik yakmaya baslıo falan.
erdem325
02-11-2012, 10:32
arabalardaki durum benim tahmin ettiðim kadarýyla genelde dizel motorlarda olan durum. motor yanma odasýna aþýnmadan sebeple yað çekiyor ve o içindeki yaðýn etkisiyle devir yükseltiyor. böyle bi durumda motoru stop ettirmek için yapýlacak tek þey hava almasýný engellemek olur. kontak falan hikaye.
Motorun ameleye binmesi o..
Ama bu oyle bi anda olacak bisey degil..
Yillarca yag yakan dizeller var piyasada :)
Oyle bi anda saha kaldiracak bisey degil o durum..
Turbo dizelde intercoer yag ile dolar, bi asilirsin boost etkisiyle o yagi emmeye basladimi dizel durdurabilene ask olsun :.D anca oyle olur ki o durumdada anasinin nikahi devir cevirir zaten ve kirar..
Bu durum o da degil..
Genelde benzinli otomatiklerde olan bisey sanirim bu, bende elektronik bi sorun (gaz kelebegi vs) yada sanzumandaki gaz teli vs gibi bi zamazingodur diye dusunuyorum..
golf mk1 de başımıza geldi ... 2.vites ümraniyenin içinden sakin sakin geçiyoruz ... haaaaaaatatatata lan dedik noluo :D stop ettik misss :)
Görsel Menekşe
03-11-2012, 14:12
Şu aptal gibi önündekilere bodoslama girenlere ayar oldum, ne beceriksiz insanlar var ya.Tamam motor kitlendi anladım da frene basmayı akıl edemiyomusun? zaten freni köklediğinde motor istediği kadar yırtınsın araç hızlanamaz, hatta çoğu araç yavaşlar,ki frene basılıyken boşa veya parka alabilirsin vitesi.
Bir de şu dizele yağ kaçması durumunda devirlenmesi garip geldi bana, gaz kelebeği kapalıyken motor devirlenebilir mi?Ben devirlenemez diye biliyorum.
berkay_aydin
03-11-2012, 14:29
Şu aptal gibi önündekilere bodoslama girenlere ayar oldum, ne beceriksiz insanlar var ya.Tamam motor kitlendi anladım da frene basmayı akıl edemiyomusun? zaten freni köklediğinde motor istediği kadar yırtınsın araç hızlanamaz, hatta çoğu araç yavaşlar,ki frene basılıyken boşa veya parka alabilirsin vitesi.
Bir de şu dizele yağ kaçması durumunda devirlenmesi garip geldi bana, gaz kelebeği kapalıyken motor devirlenebilir mi?Ben devirlenemez diye biliyorum.
Gaz kelebeği olduğuna emin misin ? tuboya gelen yağ motora geliyor olay bu...
ılk sayfada vw içindeki adam kalp krizi gecırıyodu dırksıyon basında dıye hatırlıyorum sanki ama..
darkmoon
03-11-2012, 14:51
illa vw temize çıkarıcaz :D şaka yapdım yanlış anlaşılmasın :)
Görsel kardeşim o an biz olsak belki bizde aynısını yaparız insanlık hali araba kitlenir bizimde o an elimiz ayağımız kitlene bilir bir anlık akıl tutulması yaşaya biliriz bence o yüzden böyle izleyipde konuşmak kolay ama Allah göstermesin o an ordaki insanın yerinde olsak bizde aynısını yapabiliriz belki..
BthnKrkt
03-11-2012, 15:06
Benim başıma pajeroda geldi ama arabanın bi günahı yok karbüratörü sök tak uğraşırken hava filtresini ortadan tutan tek saplama sıkılmamış oda çıkıp gaz kelebeği acıkken kelebekten içeri dalmış:D bende calıstır stop et 2 3 yarım debriyaj eve götürmüştüm sabah baktığımızda farketmiştik.
çok armut kazalar hahahah Tecrübe lazım birazda soğuk kanlılık :)
Boşa atan insanlarda frene basmayı akıl edemiyor :D videolarda kapa kontağı gitsin niye bu panik :)
çok hızlanmadan vurmak lazım :)
aynen en yakın duvarı hedef almak lazım :D
Sudden unintended acceleration in traffic - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7hDGS7sOtRM) allahtan yol boşmuş
bu akıllıymış d den 2 ye sonra da 1 e almış kesicide devam :D
şaka gibi. .böyle bir durumda sanırım en iyi çözüm uygun görülen ilk duvara girmek. .
brsmustang
03-11-2012, 16:56
benim başıma düz vites bi E36 da denk gelmişti böyle bir şey gaz pedalına fazla abanmamdan dolayı pedal en sona yapışmıştı ama hemen kontak kapatabilmiştim bunlarda kontak kapanmıyor galiba.
çift katlı iett lerin başına da geliyordu bu durum.tam gaz kök gidiyormuş.
Görsel Menekşe
03-11-2012, 19:46
Görsel kardeşim o an biz olsak belki bizde aynısını yaparız insanlık hali araba kitlenir bizimde o an elimiz ayağımız kitlene bilir bir anlık akıl tutulması yaşaya biliriz bence o yüzden böyle izleyipde konuşmak kolay ama Allah göstermesin o an ordaki insanın yerinde olsak bizde aynısını yapabiliriz belki..
İlk videodakinin ve otobandaki bmwnin patladığı araçtakilere empati kurunca, fazla gaza geldim galiba.Yoksa onlar da istemez tabiki biliyorum.
onursumer
03-11-2012, 20:11
4. videodaki e60 çok feci gidiyor otobanda güçlüde araç valla korkutucu
ilk videodaki arabada makinesinde ne varsa artık çok acaip hızlanıyor ya :D
büyük ihtimalle araçlar dizeldir turbo motorun içine yağ basmıştır durum böyle olunca kontağı kapasanda pek umrunda olmaz kitlemeden veya motordaki yağ bitmeden durmaz
Firat.M3
04-11-2012, 02:44
oha e60'ı görünce aklım gitti. hemen manuele çevireyim şanzımanı :)
aslında mesele tamamen tps ile ilgili. elektronik gaz kelebeğinden nefret etmiştim birkez daha pekiştirdim. İlk fısatta dip gaz giderken durdurmayı deneyeyim bakalım. ne olacak. Sonucu paylaşırım burada :)
Edit: Az önce yaptığım araştırmadan edindiğim bilgiye göre 2003-2010 modeller arasında üretilen 5 ve 6 serilerinin 1.3 milyon tanesinde bu sorun mevcutmuş. Sorun elektrik tesisatında yapılan bir yanlış bağlantıdan kaynaklıymış. Serviste onarımı yaklaşık 30 dakika sürüyormuş. Bmw bu 1.3 milyon araç sahibine ulaşıp serviste ücretsiz olarak yapmış bu işlemi. En çok da Toyota ve Hyundai'de mevcutmuş. Ayrıca Audi'de bir ara 5000 aracını aynı sorundan servise çağırmış.
ilk videoda üst tarafta hız yazıyo 130 kmyle vuruyo garip bi durum
Ahmet Saraçoğlu
04-11-2012, 06:50
İpadden izleyemiyorum videoları ama tahmin ettiğim şeyse başıma geldi ,,,
Geçen sene mercedes koltuklar vss ksplanmadan önce takılı ve faalken motor üst kapağından gelen üfleme filtre yoluyla içeri girmesin diye arkya bi kortum ysptırıp egzost yanından çıkrdık:D , tam hallettik işi kapattık kaputu çıkdık sanayideki dükkandan (otomatik vites , ve araba gaza dokunduğun anda yüksek tepkiler verdiği için frenden ayağı çekip gazsız yürüyorum.) çıktık dükkandan döndük sanayi içi yola , gaza dokunmamla araba çıldırdı :D , dipgaz gidiyo , ne gaz kesiliyo ne fren fayda ediyo , fren önü durdurdu ama arkayı dizginleyemiyo :D , ne olduunu anlama çabası sonrası kendime geldim anında stop edip p ye aldım vitesi ,,, baktım gerizekalı çırak hortumu gaz kelebeği içinden almış:D ,, tel de gaza basınca hortumla birlikte yürüyüp tapagaz modda sabitlmiş teli :D , allahtan yol boştuda bi tatsızlık olmadı.
Yanına goyim,ilk hızlandırılmış video sandım adam patlayınce ekrana baka kaldım one laaa ,o arabayı üreteni kendi fabrikasında .........................................
Burak Mehmet
04-11-2012, 08:49
kobraa takibinde vardı bir bölümde mercedes e serisinin takılıyordu film tadında bişeydi ama bulun izleyin. :)
e Değildi w126 idi o araç...
o bölümün orjinali hız tuzağı8 diye bi filmdi..
Firat.M3
04-11-2012, 22:09
e60'ım ile denedim bugün. dip gaz giderken boşa alınabiliyor. sıkıntı yok :)
m. ali öz
05-11-2012, 00:26
Link var midir acaba:D
hyundai sonata, sudden unintended acceleration - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3bXQ5m11lw8)
(KIA K5 Accident sudden unintended acceleration) (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hW0g_ncExrc)
Sudden unintended acceleration (SUA)... - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SMGImyTjVJw)
[ (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yU9yrvN52RM)
高速é“路を暴走ã€è»Šæ¿€çªã®ä¸€éƒ¨å§‹çµ‚〠€éŸ“国 2011.11.7 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MpYzigFqBww)
Hyundai sonata sudden unintended acceleration - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H7X4qWaAadA)
Ahmet Saraçoğlu
11-11-2012, 16:59
İpadden izleyemiyorum videoları ama tahmin ettiğim şeyse başıma geldi ,,,
Geçen sene mercedes koltuklar vss ksplanmadan önce takılı ve faalken motor üst kapağından gelen üfleme filtre yoluyla içeri girmesin diye arkya bi kortum ysptırıp egzost yanından çıkrdık:D , tam hallettik işi kapattık kaputu çıkdık sanayideki dükkandan (otomatik vites , ve araba gaza dokunduğun anda yüksek tepkiler verdiği için frenden ayağı çekip gazsız yürüyorum.) çıktık dükkandan döndük sanayi içi yola , gaza dokunmamla araba çıldırdı :D , dipgaz gidiyo , ne gaz kesiliyo ne fren fayda ediyo , fren önü durdurdu ama arkayı dizginleyemiyo :D , ne olduunu anlama çabası sonrası kendime geldim anında stop edip p ye aldım vitesi ,,, baktım gerizekalı çırak hortumu gaz kelebeği içinden almış:D ,, tel de gaza basınca hortumla birlikte yürüyüp tapagaz modda sabitlmiş teli :D , allahtan yol boştuda bi tatsızlık olmadı.
horttttt , aynısını yaşadım demin :D
Mercedes ;parçalarını zaman bulup takamadığım için yatışta biliyorsunuz.İki senede toplamda 150 200 km anca yapmıştır , o kadar bile değil.Ama rolantide çalıştırmadığım süre 15 günü geçmez.Sürekli çalıştırırm.Neyse bugün aracı baba evinden kendi evime götüreyim , oranın otoparkı daha rahat diye eşimle iki araba çıkarttık , iki arabayı da yıkkattım , sonra onu gönderdim , ben sakin sakin giderken biraz motoru açayım dedim.Fakat bi problem var.Araç D de dip gaz yaptığımda gaz öylece takılıyor ve araba hızlanmaya devam ediyor.Fren vss faydasız , tam yol ileri :D , Soğukkanlı davrandığım için direkt N ye aldım , N de 1 - 1.5 saniye dipgaz kaldıktan sonra devir düşüyor.Eve getirene kadar bir kere daha denedim , aynısını yine yaptı...D de sakin sakin gidin , N de de istediğiniz kadar dipgaz yapın... hiçbi sıkıntı yok ama D de dipgaz yapınca o şekilde takılıyor gaz.Böyle bişey başına gelen varmı?Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
powerfuL
31-03-2013, 12:11
beyler fren nasıl durdurmuyor sonuna kadar basınca ben anlamıs degılım yoksa bunlar frene basmıyorlarmı
arabayıı stop etmek bırazda sans işi turbosu ambela'ya giren arkaslar daha ıyı anlar nedemek ıstedıgımı ya işi kurtarırsın yada ..................................
misery1903
31-03-2013, 14:32
burda çok güzel anlatılmış yapılması gereken şeyde aslında çok basit bir diyor frene bas iki vitesi boşa at üçdede kontağı kapat..
How to Stop Your Car During Sudden Acceleration - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KoIIT0WJS4s)
KoIIT0WJS4s
Bu videoyu izleyin beyler ne olur ne olmaz bilgimiz olmalı bence.
Yapmanız gerekenleri darkmoon abi anlatmış zaten yapmamanız ve riskli olanlar:
-Freni pompalamak, fren sistemi etkisini yitirebiliyor,
-Kontağı hızlanmış iseniz kapatmak daha büyük risk olabilir diyor çünkü heyecanla fazla kapatırsanız direksiyon hidrolik veya elektrikli ise aşırı sertleştiğinden kontrol imkansız hale gelmekte. Benim bildiğim motor çalışmazken frenler de bir aptal oluyor.
-Start-Stop tuşu olan araçlar ayağınız gazdayken aracı stop etmeyebiliyor.
-Kontağı çevirmenize izin vermeyenler de var.
Ama bende hızlanmaya başlandığında hiçbirini yapamazsanız en az zarar verilecek yere bodozlama ve dik olarak girilmesi gerektiğini düşünüyorum. En az zararla bitirmek için bu işi.
N ye alıp frene basmak işe yaramıyorsa bence bariyerlere veya yandaki duvarlara sürtüne sürtüne yavaşlamak en mantıklısı
ilk videoda direk öndekine vursa daha az hasar alıcaktı :S
misery1903
01-04-2013, 08:34
Herhangi bir yere airbag açacak kadar hızlı çarpınca araba zaten stop etmiyor mu kendini?
Yukarıda "darkmoon" paylaştığındaki gibi benim ibizada da gaza basılıyken frene basınca otomatik gazı kesiyor.. Brake boost deneyeyim derken zart diye durunca kemer olmasa ön camdan çıkardım
bole bisey basimiza gelmesin insi korku dolu anlar
büyük ihtimalle araçlar dizeldir turbo motorun içine yağ basmıştır durum böyle olunca kontağı kapasanda pek umrunda olmaz kitlemeden veya motordaki yağ bitmeden durmaz
neyyyy :D benim şuanda turbo az buçuk motora yağ kaçırma eğiliminde, ama araç manuel , böyle bişey olabilir mi bana ? olsa da araba 1.4 gerçi :D