Orijinalini görmek için tıklayınız : Mfa ekran hakkında
Ertug_T.
31-10-2012, 22:20
Aracım golf mk5 gti 2005 model..mfa yarım ekran yani..bunu tam ekran olanlarla değiştirebiliyormuyuz acaba..yada bu küçük ekranda yağ sıcaklığı vs görebiliyorumuyoz ekstra bir işlemle? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)
tam bilgim yok ama benim arabada hiç ekran yok orada,sadece ekran takılmıyor,komple gösterge paneli değişebilir belki bendeki gibi ertuğ
Ertug_T.
31-10-2012, 22:44
tam bilgim yok ama benim arabada hiç ekran yok orada,sadece ekran takılmıyor,komple gösterge paneli değişebilir belki bendeki gibi ertuğ
anladım onur sağol =) belki başka bişeyler yapılıyordur diye bi sorayım dedim
Gokhan43
31-10-2012, 23:13
Komple kadran değişecek :)
300 km/h olan GTI kadranı bulabilirsen full ekranlı ancak öyle olur, ona da kufatec e-mfa eklentisini eklersin boost, oil temp vs gibi opsiyon göstergelerin de olur :)
kufatec e-mfa Boost göstergesi maalesef 2.0 TFSI larda çalışmıyor. Kadranı komple değiştirip kodlaman gerekiyor.
Gokhan43
01-11-2012, 00:46
ECU'dan dolayı mı, yoksa kadranla alakalı mı abi ?
Ertug_T.
01-11-2012, 01:12
eyvah işler karıştı e-mfa olursa şahane..ebayda bi dolu var benim 300 kadranın tam ekranlı olanı..onu taktıkmı tamammıdır yani..body computer,cart curt üniteleri gatewayleri felan böyle şeylerle uğraşmamız gerekirmi?
Gokhan43
01-11-2012, 01:25
1K6 920 972 E parça kodlu kadranı alacaksın, GTI için MFA+ direksiyondan kontrollü kadran.
Ama iş montaja geldiği zaman baya sıkıntılıya benziyor, işin içine elektrik kontrol ünitesi falan da girmiş.Gerçi senin araç GTI, büyük ihtimal Highend BCM vardır destekler sanırım.
Sen kafaya koyduysan, detaylı anlatımı var montaj için yardımcı olur link eklerim :)
Ertug_T.
01-11-2012, 01:49
1K6 920 972 E parça kodlu kadranı alacaksın, GTI için MFA+ direksiyondan kontrollü kadran.
Ama iş montaja geldiği zaman baya sıkıntılıya benziyor, işin içine elektrik kontrol ünitesi falan da girmiş.Gerçi senin araç GTI, büyük ihtimal Highend BCM vardır destekler sanırım.
Sen kafaya koyduysan, detaylı anlatımı var montaj için yardımcı olur link eklerim :)
zor olcak gibi bu iş en iyisi kasmayalım =) daha mk6 climatronic i mk5 e takıp rns510 un ekranda klima göstergelerini görme olayını beceremedim bile..
GTI'ların kadranları farklı mıymıs :S
Ertug_T.
01-11-2012, 01:55
kadranlar aynı ikiside 300 ama birinde(2005) model mfa ekranı yarım diğerlerinde (2007vs) tam ekran
Gokhan43
01-11-2012, 01:58
zor olcak gibi bu iş en iyisi kasmayalım =) daha mk6 climatronic i mk5 e takıp rns510 un ekranda klima göstergelerini görme olayını beceremedim bile..
Valla ben bile incelerken yoruldum montajını düşünemiyorum :)
Klimatronik montajı da yapılmış birşey, sen taktın mı yeni klima panelini aracına ?
300 km/h kadran var ya abi bir de yıldan ötürü yarım ekran yol bilgisayarı, tam ekran yol bilgisayarı olanları var :)
Ertug_T.
01-11-2012, 02:39
Valla ben bile incelerken yoruldum montajını düşünemiyorum :)
Klimatronik montajı da yapılmış birşey, sen taktın mı yeni klima panelini aracına ?
300 km/h kadran var ya abi bir de yıldan ötürü yarım ekran yol bilgisayarı, tam ekran yol bilgisayarı olanları var :)
klima ve panelin takılması kolay aslında..2008 ve üzeri can bus gateway işi tamam ama Power Electrical Module (For compressor to work) diye bir parçanın değişmesi gerekiyormuş onu çözemedim..
burda detaylı anlatım var belki sen daha iyi anlayabilirsin..
VWVortex.com - OEM MKVI Climatronic on a MKV on a RNS-510 Screen installed. (http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4938269-OEM-MKVI-Climatronic-on-a-MKV-on-a-RNS-510-Screen-installed).
ECU'dan dolayı mı, yoksa kadranla alakalı mı abi ?
kufatec'in canbus'tan boost bilgisini aldığı block muhtemelen 2.0 TSI'larda aynı olmadığından bilgiyi görüntüleyemiyor.
Gokhan43
01-11-2012, 13:05
klima ve panelin takılması kolay aslında..2008 ve üzeri can bus gateway işi tamam ama Power Electrical Module (For compressor to work) diye bir parçanın değişmesi gerekiyormuş onu çözemedim..
burda detaylı anlatım var belki sen daha iyi anlayabilirsin..
VWVortex.com - OEM MKVI Climatronic on a MKV on a RNS-510 Screen installed. (http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4938269-OEM-MKVI-Climatronic-on-a-MKV-on-a-RNS-510-Screen-installed).
O bahsettiği olay dediğim gibi BCM oluyor yani merkezi elektrik kontrol ünitesi.
kufatec'in canbus'tan boost bilgisini aldığı block muhtemelen 2.0 TSI'larda aynı olmadığından bilgiyi görüntüleyemiyor.
Hmm anladım :)
Ertug_T.
01-11-2012, 17:00
Bu merkezi elektrik kontrol unitesi pahalli biseymidir degistirmek istesek
Gokhan43
01-11-2012, 17:13
Örnek olarak;
VW CADDY GOLF JETTA PASSAT SCIROCCO ONBOARD SUPPLY CONTROL UNIT - 3C8 937 049 AB | eBay (http://www.ebay.de/itm/VW-CADDY-GOLF-JETTA-PASSAT-SCIROCCO-ONBOARD-SUPPLY-CONTROL-UNIT-3C8-937-049-AB-/400312166095?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d3476e6cf)
Bu üniteler 21-23-30 byte olarak ve medium, highend versiyon olarak bulumakta.
Ne kadar byte o kadar özellik diyelim.
Senin aracın GTI olduğu için, bixenon farlar mevcut ve bu da highend bir bcm'ne sahip olduğunu gösterir.Sadece byte'ını öğrenmek gerek.30 byte'lık bcm varsa aracında bcm değişimine gerek kalmaz sende.
Bu arada yukarıdaki linkte verdiği 3C8-937-049-AB kodlu BCM, 30 Byte'lık Highend bir bcm. klima
2005 gti'lar xenon mu yoksa bi-xenon mu?
Gokhan43
01-11-2012, 18:54
Bixenondur abi.
Fabrikasyon tüm mercekli farlar bixenon diye biliyorum.
Ertug_T.
01-11-2012, 19:27
Benim aracin faturasinda bi xenon opsiyon olarak alinmis gibi ama emin degilim standart da olabilir..
Gokhan43
01-11-2012, 19:37
Mercek farsız gti yoktur zaten de, hepsi bixenon onların.
Mercek olup da bixenonsuz MK5 yok yani.
E bixenonlu aracın da bcmleri highend oluyor ama byte'larını bilmiyorum, vagcom ile belli olur.
hayır işte fabrikasyon her far bi-xenon değil o yüzden sordum.
Gokhan43
01-11-2012, 20:01
Hangi araçlarda bixenon yok peki ? Ya da mercek far olup da bixenon olmayan araçlar hangileri diyelim :)
eski bir çok araçta kısalar xenon uzunlar H7... Hangi araçlar bi-xenon yada değil kısmını açarsak konunun içinden çıkamayız. Ama bi-xenon teknolojisi yokken hepsi xenon'du. Zaten xenon olup da mercek far kullanmayan araç mı var ki?
eski bir çok araçta kısalar xenon uzunlar H7... Hangi araçlar bi-xenon yada değil kısmını açarsak konunun içinden çıkamayız. Ama bi-xenon teknolojisi yokken hepsi xenon'du. Zaten xenon olup da mercek far kullanmayan araç mı var ki?
audi tt eski kasada yok bi xenon
Adaptif Far la Bi xenon cok karışıyor
Gokhan43
03-11-2012, 00:46
Abi benim bixenonlar da öyle kısalar yani merceklerde d2s uzunlar h7.
2006 Golf Sportline olan arkadaşımda fabrikasyon mercekli far var ve onlar da bixenon.
E zaten 2005'te geldi Golf5'ler, bir sene içinde değişti mi xenon ve bixenon olarak bu farlar ?
Honda Civic FD6 kasalar xenon ve merceksiz bu arada :D D2R ampül kullanıyorlar hatta :)
1 sn. şimdi sendekiler bi-xenon ama uzunlarda h7 nasıl oluyor. bi-xenon'da aydınlatma aynı mercek üzerindeki tek ampülden yapılıyor. Mercekteki yansıtıcının açısı değişince kısalar uzun oluyor. Yanlışım varsa düzeltin. Civic FD6'da zaten orjinal xenon yok ki millet reflektörlü fara gidip sonradan xenon takıyor. Konuyu pert ettik kusura bakmayın. :(
Fd6 larda orjinal reflektorlu var icin xenon var. 2009-2011 arasi satilan dream ler orjinal xenon. Ama bi xenon degil, uzunlar halogen
Ertug_T.
04-11-2012, 10:28
Uzunlar hem bixenon mercekle hemde normal sari ampulle patliyor ayni ayda..
Bu arada kadrani degistirme konusunda tecrubesi olan yokmu?
Gokhan43
05-11-2012, 10:50
1 sn. şimdi sendekiler bi-xenon ama uzunlarda h7 nasıl oluyor. bi-xenon'da aydınlatma aynı mercek üzerindeki tek ampülden yapılıyor. Mercekteki yansıtıcının açısı değişince kısalar uzun oluyor. Yanlışım varsa düzeltin. Civic FD6'da zaten orjinal xenon yok ki millet reflektörlü fara gidip sonradan xenon takıyor. Konuyu pert ettik kusura bakmayın. :(
Mercedes C serisinde de aynı mesela, hem mercekler sellektörde shutter yapıyor, aynı anda iç kısımdaki uzun H7 hüzmesi de yanıyor.
Yani hem mercek uzun konuma geçiyor, hem de sarılar içten aynı anda yanıyor.
Makyajlı FD'ların dolu modellerinde xenon standart merceksiz fara, ampül tipleri D2R zaten, far yıkamaları da mevcut :)
Harbiden konu azcık off topic oldu ama kusura bakmayın :)
Ertug_T.
05-11-2012, 10:55
Bu arada benim climatronic de dual tusu yok iki tarafi ayri ayarlamak zorunda kaliyorum surekli..ustunde dual tusu olan modeli taksam calisir heralde..