Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burdur Merkez Hakkında

S.celik
03-11-2012, 20:19
Acemi birliği olarak buraya düştüm :D Aranızda burada askerlik yapan veya burduru bilen varmıdır ?

Nasıl gidilir ? Nasıl bir yerdir ? İnternetten biraz baktım çok bilgiye ulaşamadım aranızda bilenler varsa biraz bilgi paylaşımı yapalım :)

UmutRıza
03-11-2012, 20:22
oldukça küçük şirin bir şehir, ıspartaya ve antalyaya yakın sadece 1 caddesi var ve aradığın çoğu şeyi bulamassın :)

istanbuldan antalyaya giden otobüslerle gidebilirsin burdurdan geçer, yada antalyaya uçakla gidip 1 saat geri burdura gelirsin, araçla gidersen sakaryadan sonra pamukovadan bilecik-kütayha-afyon- burdur istikametinde gidebilirsin. ortalama 7-8 saat sürer.

Canselmo
03-11-2012, 20:30
60-80 bin nüfuslu sessiz sakın güzel bir yerdir.

S.celik
03-11-2012, 20:31
genellikle hangi bölgelere asker gönderiyor varmıdır bir bilginiz doğu batı ege ?

Canblock
03-11-2012, 20:34
Yurtdışında yaşamış bedelliyi hakeden tüm zenginler burada askerlik yapıyor :) Cok rahattır. Doğuya göndermezler doğu dısında tüm iller olabilir ;)

S.celik
03-11-2012, 20:36
aynen bedelli çok varmış öyle duydum bakalım hayırlısı artık nasıl bir askerlik bizi bekliyor :D

Anti
03-11-2012, 21:03
Piyade mi jandarma mı? Acemiliği Burdur Yeşilova ilçesinde yaptım jandarma olarak, usta birliği de merkezdi. Bizim alayda 100 küsür asker vardı ama piyade 3000 civarı diye hatırlıyorum bedelliler dahil.

Yalnız bedelli Mehmet beylerin gelmesiyle beraber esnaf fiyatları 5 katına çıkarmıştı :) Bir de şehir baya ufak, tayyarla 2-3-4 yapsan bi ucundan diğer ucuna ulaşırsın :D o yüzden biraz sıkılabilirsin çarşı izinlerinde. Genel anlamda risksiz rahat bir askerlik yaparsın.

S.celik
03-11-2012, 21:59
Piyade mi jandarma mı? Acemiliği Burdur Yeşilova ilçesinde yaptım jandarma olarak, usta birliği de merkezdi. Bizim alayda 100 küsür asker vardı ama piyade 3000 civarı diye hatırlıyorum bedelliler dahil.

Yalnız bedelli Mehmet beylerin gelmesiyle beraber esnaf fiyatları 5 katına çıkarmıştı :) Bir de şehir baya ufak, tayyarla 2-3-4 yapsan bi ucundan diğer ucuna ulaşırsın :D o yüzden biraz sıkılabilirsin çarşı izinlerinde. Genel anlamda risksiz rahat bir askerlik yaparsın.

bizim millet paranın kokusunu almasın :D orası bile kazık :D acemilikle beraber usta birliği olaraktamı orda kalabiliriz ?

cihan
03-11-2012, 22:07
kafayı üçe vurmak için 25 tl isteyen berberlerle karşılaşan öğrenci arkadaşım var. esnaf, o denli.

HUSNU
03-11-2012, 22:23
Burdur Alayda kisa donem askerlik yaptim . Burada kalirsan egitim cavusu olursun . Gonderirlerse genelde kibris tarafina cikar . Ama doguya giden gormedim . İmkanlari coktur internet kafesi bile var . Tek sorunu cok yogun olur dahte ler buraya geldigi icin cok kalabalik oluyor . Genelde egitim cavusu olarak devam edersin .

rekord2000
03-11-2012, 23:22
Ufacik biyer zaten orda carsiya cikamicaksin, 30 gun acemiligi yapar dagitima gidersin, bol bol kontur karti al sonra otobusten inip taksiye atla ve drek teslim ol derim ben gezilicek biyer yok yani:) Allah 3. Tabur 3. Boluge dusurmesin insallah geri kalan tabur ve bolukler paso yatistir, hadi hayirli teskereler;)

SekoLive
03-11-2012, 23:24
bi arkadaşımn kardeşi geçen dönem ordaydı simdi lüleburgazda tankcı

rekord2000
03-11-2012, 23:25
Burdur Alayda kisa donem askerlik yaptim . Burada kalirsan egitim cavusu olursun . Gonderirlerse genelde kibris tarafina cikar . Ama doguya giden gormedim . İmkanlari coktur internet kafesi bile var . Tek sorunu cok yogun olur dahte ler buraya geldigi icin cok kalabalik oluyor . Genelde egitim cavusu olarak devam edersin .

Hakaten doguya gondermiyolar ama 400 kisinin arasinda ben nasi oldu sirnaga gittim orayi anlamadim iste:D

nostra
03-11-2012, 23:26
burdurdan kıbrısa gitme olasılığın baya yüksek.. ulaştırma olarak gidiyosan doğuyada düşebilirsin.. hayırlısı olsun..

Sheyhzade
03-11-2012, 23:30
88/4 tertip olarak acemiliği burdurda yaptım. aralıkta gittim dötüm dondu desem yeridir, fazla soğuk bir şehir :) bedelliler var da ancak alamancı sigarası falan içersin onlardan pek muhabbetin olmaz. bizim dönemimizde şırnaktan istanbula kadar dağıtım oldu. uzun dönem gideceksen ve yabancı dilin varsa sınava gir mutlaka. iyi bir sonuç alırsan SHAPE askeri olarak ankaraya gönderirler, ordan diline göre ingiltere, afganistan, bosna vb. yerlere maaşlı olarak gidebilirsin, ben o şekilde yaptım askerliğimi gayet rahattı. hele ki ingiltereye gidebilirsen aman aman diyorum saat 5e kadar asker oluyorsun, sonrasında barlarda takılan navy soldier'sın, dart oynar bira içersin, yapmazsan dışlarlar :D

bu arada 2.tabur 2.bölük 2.manga 2206 Onur 'un selamı var dersen kimse tanımaz :D

desibel
03-11-2012, 23:31
58. piyade er eğitim alayında yaptım acemi birliğim di burdur 10 numara biyer ya genç nufus çok fazla esnef eh işte ama askeri birlik manyak rahat:D

Bedelli ler orda yapıyolardı askerliğini genelde kıbrız ve batıya gönderiyo ama doğuyada çok gönderiyo yani mesela ben ve 4 arkadaşım hakkari şınağa gitmiştik :)

desibel
03-11-2012, 23:32
He bide bu aylarda günde 4 mevsimi yaşarsın haberin olsun :D

nostra
03-11-2012, 23:35
He bide bu aylarda günde 4 mevsimi yaşarsın haberin olsun :D

bak buna katılmamak mümkün değil.. ben ıspartadaydım askerde.. aynı gün içinde soğuktan donduğumu ve sıcaktan yandığımı bilirim..

VolkanA.
03-11-2012, 23:38
İki tane arkadaşımızı yolladık ikiside Ankara ulaştırmaya çıktı. Eğitimleri biraz ağırmış.

cXe
03-11-2012, 23:45
bir burdurlu olarak her zaman elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım, şuan kütahya da üniversite okumaktayım fakat herhangi bir ihtiyacınız olduğunda pm atmanız yeterli.

aron76
04-11-2012, 00:44
burdur ha, hayırlı olsun. hem okudum, hem çalıştım. işimde birliğin müteahitliğiydik. samaç ltd. diye. mutfak, er kayıt kabul, çamaşırhane, banyo, hatta anfi tiyatro salonunda bile emeğim vardır. tam bir bedelli yeri. tugay içinde çok aç aç olurdu. hatta müslüm gürses, mustafa keser başta tanınmışlar olmak üzere bir sürü eğlence olurdu. içeride ki askeri durumu pek bilmezdim. o zaman tugay komutanı Ali Rıza Selmanpakoğlu idi. çok iyi tanırdım. hatta kendisine sırtında çamaşır makinası bile taşıtmışlığım vardır. tabi 92-95 yılları.
şehir çok küçüktü benim zamanımda. ptt ve bulunduğu meydandan ibaretti. birliğe yakın bir kafe vardı, adıda first class. işte oranında isim babası benimdir. öğrenci ve asker şehridir. bol bol kahvehane, ve ufacık dükkanlarda büfeleri vardır. en meşhur öğrenci yemeği yengen diye bir çeşit tosttur. hatta tost mak. yumurta kırarlar pişince ekmeğe alarak tost yaparlar. vilayetin arka cephesinde bir lokanta vardı. orada kaymaklı kadayıfı tavsiye ederim.
bedelli birliği olduğunda nöbetleri genelde oradaki askerlerin elinden öper. soğuğu gerçekten beterdir. iliklere kadar işler.
burdur gölü en çok kafa çektiğim ve piknik yaptığım yerdi. hatta oradaki gazinoda iyi tanır. bir seferinde silahlar patlamıştı, sayemizde:D
yazacaklarım çok uzunda ama kafa ağrıtmaya gerek yok.
soğuğa dikkat. bedelli ile iyi ahbap olursan sana iyi bakarlar. çoğunun aracı birlik dışındadır ve çarşı izinlerinde ısparta hatta antalya kaçamakları bile yapabilirsin.
birdi *****, askerlerin en çok aradığı şeylerden olan bir bayan vardı. lakabı minnoş idi. yazık yaw. bir oğlu vardı 3-4 yaşlarında askerlerin bacaklarına sarılıp "baba" diye bağırırdı. güler misin, ağlar mısın?:ofk:

Jön Türk
04-11-2012, 00:51
Allah kolaylık versin 2 yılım orda geçti kolay alışırsın inşallah

SerdaR A.
04-11-2012, 00:53
acemiliğimi burdur 58'inci piyade alayında yaptım ordan çoğunluk dağıtım yeri kıbrıs bana erzurum düştü :) 100 kişiden 85i kıbrısa gidiyor ordan güzel şirin bi yer çarşısı küçük ama burdur ceviz ezmesini yemeni tavsiye ederim bide yanına giderken içlik filan al çok ters bi iklimi var bakarsın günlük güneşlik 2 saat sonra yağmur 2 saat sonrada kar yağabiliyor.

HkN
04-11-2012, 02:02
MuratSunar arkadaşımızda oralı ama şu an İstanbulda. Ona ileteyimde bilgi verir

watchword
04-11-2012, 03:20
Arkadaşlar genel olarak bildiklerini size aktarmışlar . Kısaca toplarlamak gerekir ise ; karayolu ile Kocaeli - Pamukova - Bilecik - Kütahya - Afyon üzeri ulaşabilirsiniz . Yol durumu genel olarak şu anda iyi durumda . Havayolu ile Antalya havalimanı ' na inip , ordan otobüs ile Burdur ' a geçebilirsiniz . İstanbul - Antalya uçak ile yaklaşık 1 saat sürmekte . Antalya - Burdur arası otobüs ilede yaklaşık 1,5 saat . Burdur ; tek caddesi olan , emekliler şehride denilebilecek , sessiz , sakin , gezilecek pek bi yeri olmayan kendi halinde bi şehirdir . Kafa dağıtmak için göl tarafındaki cafe ' lere yada restaurant ' lara gidebilirsiniz . Yeni yasa sonrasında artık bedelli askerliğin olmadığı bi alay ' a geleceksiniz . Bu bakımdan eskiye nazaran nası bi durum söz konusudur hiç bilemiyorum . Önceki durumlar , diğer arkadaşların yazdıkları şekilde idi . Alay ; internet cafe v.s. gibi durumları bakımından oldukca iyi durumdadır . Askerliğini Burdur ' da yapan arkadaş v.s. , içeride düzenin iyi olduğunu söylerler idi . Mevsim konusunda , biraz ters bi yerdir . Bi günde 4 mevsimi yaşayacağınız gibi kış şartlarında işiniz biraz zordur . Ayaz ve kuru soğuk ile baş başa kalacaksınız . O bakımdan giyinmenize dikkat etmeniz , yararınıza olacaktır . Sormak istediğiniz bişi yada yapılabilecek bişi olması durumunda , p.m. atmanız yeterli olacaktır . Son olarakda , şimdiden Hayırlı teskereler dilerim ...

07jetta
04-11-2012, 09:42
99 Yılında Acemiliğimi Burdur da yapmıştım, Askerlik yapılacak en güzel yer.

Bedellilerin Askerlik hizmetini burada yapmasından dolayı Yemeklerden tutunda bir çok şey süper.

Merkez de iyidir, benim zamanımda hiç bir şey yoktu şimdi gayet iyi durumda.

Eğitim için kullanılan bir uçak pisti var ayaklarının altı şişene kadar yürüyüş yapıyorduk, birde cezalı savaş uçağı var içeride :D

S.celik
04-11-2012, 12:35
bilgiler için çok teşekkür ederim iklim konusunda uyarılar iyi oldu burdan içlik felan alıyım :)

HUSNU
05-11-2012, 08:46
Kulaklara güneş kremi sürmeyi unutmayın. Yoksa hayatınız boyunca askerliğinizi unutmazsınız :) Bu arada " watchword " nickli Murat kardeşimi tekrar teşekkür ediyorum. Çok yardımı dokunmuştur. Hakkını helal kardeşim. İstanbula geldin görüşemedik ama bir ihtiyacın olursa haberim olsun.

07cfa90
05-11-2012, 09:51
Kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Ben 2009 Şubat'ında acemi birliğimi orada yaptım.Gayet güzel bir yer.4 mevsimi bir arada gördüm :) Giderken yanında ekstra bir şey götürmene gerek yok çünkü girdiğin andan itibaren dağıtıma kadar sivil kıyafetlerle vedalaşıyorsun.Dağıtıma gelince Türkiye'nin her yerine gidebilirsin.Kıbrıs genellikki oluyor.Tekrarda hayırlı uğurlu olsun hayırlı teskereler

dragon07
05-11-2012, 10:43
üniversiteyi burdurda okudum.

soguguna dikakt et antalyalıyım belkide o yüzden soğuk geldi bana
toros aile lokantası ve göl pidede yemek yiyebilirsin izinli günlerinde
askeriyeye girdim çok tertipli düzenlidir.cezalı tank ve ağaç gördüm :D
sabah 5-6 gibi ayazda askerleri çıkartıp koşturup antreman yaptırıyorlardı içim parçalanıyodu inş masa başı yada şöför vs olursun.

hayırlı teskereler

wekoo
05-11-2012, 11:28
burdur güzel yerdir acemi birligi güzeldir yanlız sen acemi birligine gittigin için çarşı yüzü biraz zor ama genelde burdurdan dagıtım olarak usta birligi... kıbrıs veya dogu olması muhtemel şimdiden hayırlı teskereler...