Orijinalini görmek için tıklayınız : KASK gümrükte takılırmı?
beyler tecrübesi olan varmı ?
kask usps ile gelse takılırmı gümrükte?
en kötü ihtimal vergisini ödeyip alırmıyız ?
200-230$ civarında fiyat
tdipower
03-11-2012, 21:57
ben almıştım takılmadan kapıya kadar geldi. takılırsa %20 vergi alırlar o kadar
GokhanRS
03-11-2012, 22:01
fiyatı 60 80 dolar civarı yazdırırsan takılmadan gelebilir.
ama dhl ile getirirsen hediye bile gelse takabilirlerde. ancak ups biraz daha iyi o konuda. fiatı 100 dolar altında yazdır genelde takılmıyor.
ben almıştım takılmadan kapıya kadar geldi. takılırsa %20 vergi alırlar o kadar
o senin dediğin ptt de %20 öde kurtul sistemi... ups yada dhl ile olurda takılırsa mokoko olur. konşimento ücreti ıvır zıvır ücreti derken bi ton para çıkıyor. sadece evrağı teslim alabilmek bile 150 tl özel şirketlerde.
fiyatı az yazdırırsanız sıkıntısız sorunsuz gelir fakat 200 300 doalrdan bahsediyorsunuz sorun çıkabilir gümrük vergisini ödeyip alırsınız sınır en son 70 euro-100dolar dı bunun üstü gümrüğe takılır
tdipower
03-11-2012, 22:05
ama dhl ile getirirsen hediye bile gelse takabilirlerde. ancak ups biraz daha iyi o konuda. fiatı 100 dolar altında yazdır genelde takılmıyor.
o senin dediğin ptt de %20 öde kurtul sistemi... ups yada dhl ile olurda takılırsa mokoko olur. konşimento ücreti ıvır zıvır ücreti derken bi ton para çıkıyor. sadece evrağı teslim alabilmek bile 150 tl özel şirketlerde.
dikkatli okursan usps ile alırsak diyor yani amerikan postası ile :)
GokhanRS
03-11-2012, 22:06
dikkatli okursan usps ile alırsak diyor yani amerikan postası ile :)
pardon. ups diye okudum onu. evet usps ptt ile gelir sorun olmaz. %20 öde geç olur.
italyadan kask aldık 3oo yuroluk 45 yuro yazdırdık fatura takılmadı
RottingChrist
03-11-2012, 23:52
eski iş yerinde çalışırken dhl ile kartela diye gönderdip getirttiğimiz bir dünya malzeme vardı. hiç unutmam danimarkaya sedef kakmalı tavla göndermiştik :) daha güvenli gibi ama takılırsa dediğiniz gibi.
RottingChrist
03-11-2012, 23:55
bu arada nasıl bir kask bu merak ettim?
Otomobil yada motorsiklet sporunu lisansli yarismaci olark yapiyor ve turkiye capindaki ulusal sampiyonalardan birinde yarisiyor ise federasyondan aldigi belge ile sportif malzeme olarak getirtebilirsin takilmaz
yani boyle birini bulman lazim :D
bizim apexmaster sayılmazmı :D
tayreep_john
04-11-2012, 01:03
2009 yılında abim arai kask getirtmek isterken takılmıştı bi dünya uğraşmıştı getirebilmek için fiyatı az yazdırmak mantıklı...