Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçak Biletindeki Yanlışlık
THY'de çalışan üyeler vs vardı sanırım, bilenler yazarsa sevinirim.. Konu;
Almanya için uçak bileti aldık, Almanyada bi acentadan..
Soyadımız YÜVRÜK, bilet alırken Türkçe karakter kullanıldığı için Ü > UE olarak yazılmış.. Yani şuan bilette YÜVRÜK yerine YUEVRUEK yazıyor.. Giriş çıkışta problem olur mu acaba? THY aradım belli olmaz, kesin birşey diyemeyiz diyip kesti attı. Düzeltmede yapmıyorlar :beuj:
punto_multijet
05-11-2012, 14:47
sorun olmaz. eşimin biletinde ü yerine UE yazıyordu aynı durum yani gerci farklı havayoluydu paristen milanoya geçtik herhangi bir sıkıntı olmadı. THY de de sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Yüvrük diye soyisim mi olur hııaammıınaa... :)
imprezaWRC
05-11-2012, 14:58
O değilde inşallah boardinge geç kalmassınızda durduk yere bu yanlış yazılan soyadınızı tellaffuz etmeye kalkışmazlar, yuevruek bir an için yuavrum, yavrak gibi birşey olabilir tüm havalimanı o an yıkılabilir. :D:D:D:D
P.S : Birşey olmaz, kimse bakmıyor bile o kısımlara :)
O değilde inşallah boardinge geç kalmassınızda durduk yere bu yanlış yazılan soyadınızı tellaffuz etmeye kalkışmazlar, yuevruek bir an için yuavrum, yavrak gibi birşey olabilir tüm havalimanı o an yıkılabilir. :D:D:D:D
ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa :D :D :D :D :D :D :D
YAVVAK :D :D :D huauhahuahuahua
sorun olmaz. eşimin biletinde ü yerine UE yazıyordu aynı durum yani gerci farklı havayoluydu paristen milanoya geçtik herhangi bir sıkıntı olmadı. THY de de sıkıntı olacağını sanmıyorum.
inşallah bir sorun çıkmaz.
arkadaşım dalga geçilsin diye açmadık bu konuyu. kendi soyadına bak, Galiba diye soyisimmi olur. :D
valla soyisim normal de de sıkıntılı :D ben diyim de 1-2 saat önceden kapıda beklesinler, anons yaptırmasınlar :D
imprezaWRC
05-11-2012, 15:45
valla soyisim normal de de sıkıntılı :D ben diyim de 1-2 saat önceden kapıda beklesinler, anons yaptırmasınlar :D
Bence vaktinde git, baştan söylersende adamların aklına getirirsin, durduk yere anons yaparlar ayıkla pirincin taşını :D
Ya da anons yaparlarsa Yunan'lı taklidi yaparsın, bu olayda Yunan'lılara itelenmiş olur :D :D :D
yollarda kalmayalımda, varsın tek derdimiz anons olsun :D
TANIL TIMORCI
05-11-2012, 16:38
Ben ozel bır acentada calısıyorum butun havayollarıda ılk 3 harfe kadar bır sorun yapmıyorlar fakat sızın soyad baya degısık olmus bılet nereden kesıldı ılk once o onemlı eger acentaysa yada thy cagrı merkezı degıstırme zorunlulukları var bence bıletı nereden kestırdıysen bır daha konus en kotu ıhtımal kontuarın gorucegı sekılde bıletın altına not dusebılırler ve yurt dısı bıraz sıkıntı olabılır
HondatugraL
05-11-2012, 16:45
:hahaha::hahaha::hahaha:
Yurtdışında bir acentadan alındı. THY ile tekrar görüştüm, hem check-in yapayım hem tekrar sorayım diye. Bir sorun olmaz dediler.. Kafam iyice karıştı.
TANIL TIMORCI
05-11-2012, 16:52
Yurtdışında bir acentadan alındı. THY ile tekrar görüştüm, hem check-in yapayım hem tekrar sorayım diye. Bir sorun olmaz dediler.. Kafam iyice karıştı.
Sen dedıgımı yap thy arayıp call centerı pnr altına not dussunler
Sen dedıgımı yap thy arayıp call centerı pnr altına not dussunler
THY' ile ilk görüştüğümde bunu acentenin yapması gerektiğini söylediler.. Bi koşturayım şunada başıma iş almayayım.
onurgoyunc
05-11-2012, 17:35
sorun olacağını sanmıyorum, ayrıca soy adında bir değişme yok. Almanca'da Ö-Ü olmadığından yerlerine OE-UE kullanılıyor.