Orijinalini görmek için tıklayınız : Tel kaydettircek pasaport arıyorum
arkadaşlar merhaba yurtdısından getırttim iphone 5 için kayıt ettircek bi pasaport arıyorum ücreti neyse anlaşırız yardımcı olabilcek varmı bu konuda .?
Ludacris
06-11-2012, 11:35
Gecicimi yoksa surekli kayitmi istiyosun.
6 aylik 2 senelik bide surekli var sanirim ogrenip donerim sana
pahalı olmazmı?
100tl ztn harcı var kişide kar koyacakmı bu işe?
olcaksa tam olsun ya 6 ay sonra kapandımı napcam o teli olmusken 2 yıl olsun :) fıyat hakkında tam bılgım yok benımde 100 lıra haloluyo denılıo ama nasıl oluo yapılıyo tam bilmıyorum bende
olcaksa tam olsun ya 6 ay sonra kapandımı napcam o teli olmusken 2 yıl olsun :) fıyat hakkında tam bılgım yok benımde 100 lıra haloluyo denılıo ama nasıl oluo yapılıyo tam bilmıyorum bende
100 lira vergisi var + olarak bide pasaport sahibi ile anlaşacaksınız
kendi pasaportunuz en sağlamı aslında
Şuan S3 vardı verigisini yatırdık amcam getirdi yurtdışından pasaportuna 1,5 ay daha kalmış kaydettiremedik biz napcaz:D
pasaport için ne kadar zaman kaydetme süresi var pasaport var ama 2 senedır cıkısım yok
Şuan S3 vardı verigisini yatırdık amcam getirdi yurtdışından pasaportuna 1,5 ay daha kalmış kaydettiremedik biz napcaz:D
vergi makbuzunu8 saklayın başka bi pasaport bulun vergi yanmaz die biliorum
ayrıca s3ü sorması ayıp kaça aldınız trdede hatrı sayılır şekilde düştü sonradan
vergi makbuzunu8 saklayın başka bi pasaport bulun vergi yanmaz die biliorum
ayrıca s3ü sorması ayıp kaça aldınız trdede hatrı sayılır şekilde düştü sonradan
Amcam almanyadan sıfır almış ben ona 1000 TL verdim kaydı kendi halledecekti yarım saat önce aradı vergiyi yatırmış ama pasaporta 1,5 ay daha var demişler napıcaz bilmiyorum artık. Varsa bi yolu yardımcı olacak bende yardım bekliyorum
cihan_06MLC60
06-11-2012, 12:53
pasaportun son bir ay içinde türkiye ye giriş yapması şart. artı 100 tl vergi. baba hacdan dönüyo haftaya ankarada olsa idiniz anlaşırdık :D
imparatoR
06-11-2012, 12:59
banada lazım bı pasaport aslında
ben 28inde yurda giriş yaptım pasaportum boş ama malesef kendime sakladığım için satmıyorum istersen bu tarz yerler yardımcı olur
ingilizanahtari (http://www.ingilizanahtari.com/cep_telefonlari/1640-garantili_pasaport_kaydi_yapilmaktadir.html)
bi görüş istersen benimde arkadaşım oluyor kendisi ancak dışarda yaptırdığın kayıtların patlama ihtimali var malesef
Amcam almanyadan sıfır almış ben ona 1000 TL verdim kaydı kendi halledecekti yarım saat önce aradı vergiyi yatırmış ama pasaporta 1,5 ay daha var demişler napıcaz bilmiyorum artık. Varsa bi yolu yardımcı olacak bende yardım bekliyorum
makbuzu saklasanda geri vermiyorlar paranızı arkadaşım vergi dairesine ödedi imei yanlış verdi 1 rakkamını kayıt yapamadılar parasınıda iade etmediler zannetmiyorum geri alabilceğinizi.
KGüneyli
06-11-2012, 13:10
- Kardesim dediğim bi arkdasıma ümreye giden bi yakını getirdi 1 hafta önce Galaxy s3.. Onuda kayıt ettirmemiz lazım ama, Bize 6 ayda bir kaydın yenilenmesi gerektiğini. 2 Yıllık ve uzun süreli kayıtların kaldırıldıgını söylediler. Daha dogrusu söylemişler arkadasa kendi agzımdan konismiyim. Bunun dogruluk payı varmıdırki acaba. ?
telefon cuma gunu gelıo pasaport bulamıoz :S işin kotu yanı 1 tane daha sıparıs vermıstım oda aralık bası elımde olcak
Ben 2011 ekimde Amerikadan gelirken almistim ve pasaportuma isletmistim. Simdi 2013 Ocak gibi tekrar gidecegim. Yeni iphon alirsam 2013 Ekimi mi beklemek zorundayim? Yani 2 sene mi yoksa 1 sene mi?
Ben 2011 ekimde Amerikadan gelirken almistim ve pasaportuma isletmistim. Simdi 2013 Ocak gibi tekrar gidecegim. Yeni iphon alirsam 2013 Ekimi mi beklemek zorundayim? Yani 2 sene mi yoksa 1 sene mi?
2 sene yi doldurmasını bekliyceksin :)
2 sene yi doldurmasını bekliyceksin :)
2 sene cok sert oldu :D
Bilgilendirme icin sagolasin.
barış_erdal
06-11-2012, 13:43
tanıdığım almanya'dan yeni geldi ama istanbul'da tel gerekiyor mu yoksa imei yetiyor mu?
Telefonunuzu kimin pasaportu uzerine kayit ettircekseniz o kisinin tc kimlik nosunu ve telefonunuzun imei no su ile vergi dairesinden telefonun vergisi olan (100tl) ucreti yatiriyorsunuz . Telefonun kayit islemi icin turk vatandasi bir kisinin yurt disina cikmis ve gelmis olmasi lazim tr ye giris tarihinden itibaren 1 ay icinde kayit yapmaniz lazim eger pasaport sahibi 2 yil icinde baska telefon kayit islemi yaptiysa tekrardan kayit yaptiramazsiniz.6 aylik 2 yillik sinirsiz kayit diye bisey yok benim bildigim eger pasaport tr pasaportu degilse ve tr de ikametgah kayitli adresi yoksa yapilan kayit 6 ay gecerli oluyor diger turlu ise telefon kapanma riski yoktur bildigim kadariyla...
Egerki imei yanlis yazildi veya o kisinin pasaportuna kayit olmuyor ve vergi dairesinden de para yatirilmis ise ... Kimin tc nosu uzerine para yatirildiysa o kisi vergi dairesine gidip dilekce yazip ve turkiyede kendine ait banka hesap numarasi verdigi zaman o kisinin hesabina 100 tl geri yatiriliyor.
Ben buldum bi tanıdık 3 gün önce gelmiş ona işletiyorum bi aksilik çıkmazsa inş.:D
Yıl sonu pasaportum boşa çıkacak böyle bir işin bedeli açıkcası olmaz. 2 sene mahkum kalıyor yaptıran kişi. En mantıklısı ucuza kıbrıs bileti bulup denize girip gelmek :D Yada batumda olabilir Gürcistan vize derdide yok gidiş dönüş 200 liralara alınabiliyor bilet. Dönüşte freeshop vs ziyaret edilir
Telefonunuzu kimin pasaportu uzerine kayit ettircekseniz o kisinin tc kimlik nosunu ve telefonunuzun imei no su ile vergi dairesinden telefonun vergisi olan (100tl) ucreti yatiriyorsunuz . Telefonun kayit islemi icin turk vatandasi bir kisinin yurt disina cikmis ve gelmis olmasi lazim tr ye giris tarihinden itibaren 1 ay icinde kayit yapmaniz lazim eger pasaport sahibi 2 yil icinde baska telefon kayit islemi yaptiysa tekrardan kayit yaptiramazsiniz.6 aylik 2 yillik sinirsiz kayit diye bisey yok benim bildigim eger pasaport tr pasaportu degilse ve tr de ikametgah kayitli adresi yoksa yapilan kayit 6 ay gecerli oluyor diger turlu ise telefon kapanma riski yoktur bildigim kadariyla...
Egerki imei yanlis yazildi veya o kisinin pasaportuna kayit olmuyor ve vergi dairesinden de para yatirilmis ise ... Kimin tc nosu uzerine para yatirildiysa o kisi vergi dairesine gidip dilekce yazip ve turkiyede kendine ait banka hesap numarasi verdigi zaman o kisinin hesabina 100 tl geri yatiriliyor.
dopru bilgilendirme:icon_tup:
pasaportun son bir ay içinde türkiye ye giriş yapması şart. artı 100 tl vergi. baba hacdan dönüyo haftaya ankarada olsa idiniz anlaşırdık :D
istiyosan anlasırız yine ya ben sana imei verim pasaportla kaydettirin e devletten yada bi iletişim merkezinden kaydettirin tamamdır ucretı neyse ben sıze yollarım sorun diil
annemde babamda kardeimde yeşil var ve yunanistana 20 km uzaklıktayız
açık arttırmayı açıyorum :D
şaka bi yana 100 tl tel vergisi 15 tl yurt dışı çıkış vergisi 40 km en az 15 lira mazot vergisi derken pahalı olur o iş
ayrıca 3 gün kalmadan freeshoptan bişi alamiosunuz
anca marketten alıp getireceksiniz oda1 şişe falan olucakki göz yumsunlar..
annemde babamda kardeimde yeşil var ve yunanistana 20 km uzaklıktayız
açık arttırmayı açıyorum :D
şaka bi yana 100 tl tel vergisi 15 tl yurt dışı çıkış vergisi 40 km en az 15 lira mazot vergisi derken pahalı olur o iş
ayrıca 3 gün kalmadan freeshoptan bişi alamiosunuz
anca marketten alıp getireceksiniz oda1 şişe falan olucakki göz yumsunlar..
freeshop genelde 1-2 urune goz yumuyor 3 gun altındayken
freeshop genelde 1-2 urune goz yumuyor 3 gun altındayken
bulgaristandan gelirken pasaporta işliolardı aldıklarını eğer 3 gün dolmamışsa pasaport izin vermiyor diyordu çalışanlar
evet dogrusu ama göz yumuyolar genelde 1-2 parcaya basıma geldı ordan bılıyorum 72 saat dolmadan dondum 2 parfum alabılırsn sadece dedı saolsun ordan bılıyorum..
Kendi telefonuma dakliyorum gakkimi sahsen,amma velakin 250kayme veririm diyosan problrm degil isleriz:)
teli tr fiyatına getircez herhalde :)