PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tsi twincharger triger zinciri

Arasts61
06-11-2012, 23:59
arkadaşlar
***** 2007 tsiların triger zincirlerinde uzama durumları oluyor.
bizim araç da 2007 ve nerdeyse 140 binlere geldi ve limit içi de olsa bi miktar uzama var. yetkili serviste kontrol ettirdim limit içi dedi usta. zaten limit dışı olsa lamba yakar diyor. ama performans kaybıda yaşıyorsun diyor.
değişim için zincir ve gergisi 250 civarı tutuyor ancak
cam mili ayar ünitesi adlı parçayı da değiştirmek istiyorlar.
ona ne gerek var dediğimde yeni tip zincirlerin örgü şeklinin farklı oldugu dolayısıyla eski ünitede kendisine göre yeni bir yol yapacağı , halbuki eski zincirin kendisine ait de bir yolu oldugundan bu boşlugun sese neden olabileceği, randıman alınabilemeyeceği şeklinde bi açıklama yapıyor usta.
ünitede kdv dahil 1300 civarı.
tabiki yaptırmadım. :)
anlayan arkadaşlar yorum yapabilir mi?
cam mili ayar ünitesini değiştirmezsem sorun yaşar mıyım sizce de?
zincirle ilgili performans kaybımın alt devirlerle mı sınırlıdır?

ilhan
07-11-2012, 00:07
Eski tip sıfır zincir yok mu piyasada ? Ondan taksanda bi 140 bin daha idare etse olmuyor mu ?

Arasts61
07-11-2012, 00:09
Eski tip sıfır zincir yok mu piyasada ? Ondan taksanda bi 140 bin daha idare etse olmuyor mu ?

abi sen mühendis misin?
kafan çalışıyor da ondan sordum:)
hiç aklıma gelmemişti walla:) nasıl yapsak o işi nerden araştırabiliriz.:)

tdipower
07-11-2012, 00:11
bir arkadaşın golf gt de uzama oldu başımıza geldi erken müdahele edilmeli mutlaka

ilhan
07-11-2012, 00:21
abi sen mühendis misin?
kafan çalışıyor da ondan sordum:)
hiç aklıma gelmemişti walla:) nasıl yapsak o işi nerden araştırabiliriz.:)Evet Endüstri müh. ben . Parçacılara sormak lazım üçel-adt-ikitelli nereden sorulur eski zincir hala bulunur mu bilmem ki.

levent
07-11-2012, 00:43
nasıl bir iştir ki zorunlu kasnak değişimine gidiyorlar abi, resmen servisten para kazanma yöntemi..

araç üretiminden sonra 10-15 yıl daha o aracın parçalarını üretmek zorunda değil mi bu üreticiler?
illa ki vardır sizin zincirden de piyasada sıfır olarak. serviste de adam akıllı sorgulamak lazım, neden o yok bunu takmak istiyorsunuz falan gibilerinden aslında.