Orijinalini görmek için tıklayınız : 3000 - 3500TL arası sistem?
arkadaslar müzik sistemleri konusunda biraz yabancıyım 3000 3500 liralık butcem var nasıl bır sıstem kurulabılır bu butcede + parcaları net uzerınden kendım satın alıp kurdurmayı planlıyorum. siz olasanız nasıl bır sıstem kurardınız bu butceye goruslerınızı almak ıstedım sistem hazırlarken parca kodları verırsenız mınnettar kalırım..
S.Özeren
07-11-2012, 05:53
SPL mi SQL mi ses seviyorsunuz , ona göre değişir bütün sistem
206 Rc için mi düşünüyorsunuz tavsiyem
Güzel bi stereo amfi marka size kalmış
Mono olarak 1200,1 Jbl veya bulabilirsen audiosystem f2500,edisonda olabilir
Kicker l7 38 Cm
2 Adet Kicker ks kapı midleri
4 Adet Alpine g serisi oval
Alpine ana ünite kesinlikle alpine seçmelesin sesi en ince ayrınıtsına kadar duymak istiyorsan
2,5 Farad herhangi bir kapasitör
206 da bu sistem sizi hoppa kaldırır :) güzel bi de yalıtım yaptırdıgında aracınıza tadından yenmez
Tahmini tutacağıda 3.250 Tl civarı tutar
SPL mi SQL mi ses seviyorsunuz , ona göre değişir bütün sistem
sql ses daha iyi sanırım terimlere uzagım ama arastırdıgım kadarıyla sql
206 Rc için mi düşünüyorsunuz tavsiyem
Güzel bi stereo amfi marka size kalmış
Mono olarak 1200,1 Jbl veya bulabilirsen audiosystem f2500,edisonda olabilir
Kicker l7 38 Cm
2 Adet Kicker ks kapı midleri
4 Adet Alpine g serisi oval
Alpine ana ünite kesinlikle alpine seçmelesin sesi en ince ayrınıtsına kadar duymak istiyorsan
2,5 Farad herhangi bir kapasitör
206 da bu sistem sizi hoppa kaldırır :) güzel bi de yalıtım yaptırdıgında aracınıza tadından yenmez
Tahmini tutacağıda 3.250 Tl civarı tutar
aracımı sattım sımdı suzuki swift dusunuyorum sılmeyı unutmusum aracı
Aynı şekilde hoppa kaldırır dediklerim :)
spl ile sql arasindaki farki en amiyane tabirle size soyle aciklayayim, arabanin disina, etrafa muzik yayini yapmak mi istiyorsunuz, yoksa arabanin icinde sesin seviyesinden bagimsiz olarak her ses seviyesinde ayni ses kalitesi ve cesitliligiyle disariya pek fazla ses vermeden muzik mi dinlemek istiyorsunuz? (sakin yanlis anlamayin, birini digerine kotuledigim yok, tamamen tercih meselesidir, dj'seniz ve arabanizla gittiginiz yerlerde muzik dinlemek, dinletmek istiyorsaniz tercihiniz yayin yapan bir sistem olacaktir :) )
Yayin yapan sistem spl, digeri sql. Kullanacaginiz her sey degisir, belki altyapi kablolari ayni olur. Markalara pek hakim degilim, onun icin size su iyidir bu iyidir diyemem, ama kendi aracim icin sql bir sistem hazirlama derdindeyim, bu isi yillardir yapan arkadaslarimin yol gostermesiyle aldigim ve alacagim parcalari yazabilirim, once arkadaslardan ogrenmem lazim ama :)
valla bızımlede paylasırsan cok yararlı olur merakla beklıyorum kendi adıma..
arkadaslar yokmu yardımcı olacak söyle kral bir sistem yapmamda?
darkmoon
07-11-2012, 15:34
ne istediğini söylemiyorsunki ses sistemi istiyorum tavsiye diyorsun emin ol bir çok kişi onlarca sistem tavsiye edicekdir ama hangisini yaptırırsan yaptır memnun kalmıycaksındır çünkü konuyu yanlış açmışsın param var sistem istiyorum ne önerirsiniz diyerek konu açarsan bir neticeye varamassın..
HakanCanik
07-11-2012, 16:16
Hem Güzel Bass ve Ses dinleyecegin bir sistem sana.
Kicker cvx 38 CM 2000W 1000 RMS
JBL 1200.1 Anfii
2 takım Hertz HSK 165
4 Adet Alpine Oval kolon[Gerek yok ama istege göre]
JBL - gto 1004 4 kanal anfi
Ve PIONEER 5450 SD CD Çalar MİXTRAX Özellikli
2.500 - 3000 TL Ye kapatırsın bu sistemi ama Geçtigin yeri sallarsın emin ol :)
Merhaba eğer düşünürseniz, aracımızdan söktüğümüz tam takır ve üst seviye bir ses sistemi var. Liste şu şekilde.
JVC AVX900 ana ünite
Xetec 7" 2adet monitör
JBL 1200.1 anfi
JBL 300.4 anfi
Kenwood 4 kanallı 4X50 anfi
JBL 30cm power 1600wavtt bass
JBL 608mk2 16cm mid (2 takım yani 4 adet) (elimde bir takımda 13cm lik var hangisini istersen onları verebilirim)
DLS 10cm center
Parçaların hepsi üst seviye ve güçlü serilerdir. Özelliklerini araşırabilirsin. Parçalar eksiksiz ve sorunsuzdur.
Fiyat olarak 3500 TL istiyorum.
adam akıllı müzik dinlemekse amaç,
1 takım orta seri Focal, Morel komp.
1 adet 4 kanal komp için amfi
1 adet 30cm i geçmemek kaydı ile Focal, Hertz sub
1 adet bunu beslemelik mono amfi
ana ünite, kablolar, rca lar vs vs.. üstüne paranız da kalır dinlediğiniz müzikten zevkte alırsınız. ön ve arkalara aynı/yakın güçte kompanent koymak kulaklarınızı yoracaktır müzik dinlerken.
bam güm çalsın istiyosanız da,
1 takım Kicker, Hertz komp
bunlar için amfi
2 adet 38 cm rms değerleri 500+ sub
1 adet mono amfi + kapasitör
ana ünite, kablolar, rca..
ne istediğini söylemiyorsunki ses sistemi istiyorum tavsiye diyorsun emin ol bir çok kişi onlarca sistem tavsiye edicekdir ama hangisini yaptırırsan yaptır memnun kalmıycaksındır çünkü konuyu yanlış açmışsın param var sistem istiyorum ne önerirsiniz diyerek konu açarsan bir neticeye varamassın.. hocam temiz bir ses oyle gectıgım yerı ınletmeme gerek yok kalıtelı bır ses almak ıstıyorum sadece
Merhaba eğer düşünürseniz, aracımızdan söktüğümüz tam takır ve üst seviye bir ses sistemi var. Liste şu şekilde.
JVC AVX900 ana ünite
Xetec 7" 2adet monitör
JBL 1200.1 anfi
JBL 300.4 anfi
Kenwood 4 kanallı 4X50 anfi
JBL 30cm power 1600wavtt bass
JBL 608mk2 16cm mid (2 takım yani 4 adet) (elimde bir takımda 13cm lik var hangisini istersen onları verebilirim)
DLS 10cm center
Parçaların hepsi üst seviye ve güçlü serilerdir. Özelliklerini araşırabilirsin. Parçalar eksiksiz ve sorunsuzdur.
Fiyat olarak 3500 TL istiyorum.
hocam kartla sıfır alıp taksıtte yaptırmak ıstıyorum o yuzden tesekkur ederım
aslında esas sorun ılk aracımda 800lıralık sıstemı 1300 lıraya kakaladılar + 3 ay demeden bas arada kesılıyordu bırseyden anlamayınca ınsanımız somurmeyı sevıyor o yuzden kımseye kesılmeden guzel bır sıstem tavsıyesı alıp parcaları tmmlayıp montaj yaptırmak ıstıyorum montajdada basında dururum hatta antalyada guvenebılecegımız bır yer varsa onerılere acıgım..
Antalyalogy nickli Özgür abiye ulaşırsanız o da yardımcı olabilir kaliteli montaj ve fikir paylaşımı açısından aslında. Eskiden vardı bildiğim antalya merkezde ancak şuan aklıma gelen biryer yok malesef :)
darkmoon
07-11-2012, 22:36
en başda kulağın nasıl
sert müzikmi dinlersin yumuşak müzikmi dinlersin ne tür müzik seversin..
sesde tınılarmı ön planda olsun müziğimi dinliyim istiyorsun yoksa güçmü olsun istiyorsun
aracının markası nedir
önlerde kolon çapı kaç
arkalarda kolon çapı kaç (tweeter yuvası varmı)
bagajının hacmi nedir
ana üniten varmı varsa nedir..
Bunların cevabını vermeden sana sunulucak bütün tesisatlar iyi kaliteli olsada bu ihtiyaçlarından birine cevap vermesse memnun kalmassın.
misal bunu çok örnek veririm kicker serttir ama kalitelidir sert seven adam kickera bayılır.. ama yumuşak kulağı olan adam nefret eder.. basit bir örnek sana..
aynısı bir infiniti focal içinde geçerli derin çalar yumuşak çalar ciddi bir güç alamassın ama müziği en derin tınısına kadar dinlersin ama güç ses isteyen adamda nefret eder..
Alpine 9880 ana ünite,DLS CA30 3 kanal amfi,Morel tempo5 komponent,Alpine 844BR 20 cm bass ve audison kablolarımla gayet mutluyum.HB araç için gayet yeterli geliyor bana.Ama tavsiyem farklı sistemleri dinlemeden karar vermeyin.Hoşunuza giden bi sistem bulup onun yolundan gitmek daha mantıklı.
arkadaslar müzik sistemleri konusunda biraz yabancıyım 3000 3500 liralık butcem var nasıl bır sıstem kurulabılır
bu şekilde forumdan mantıklı bir cevap alamazsın
kötü-orta-iyi derecede yapılmış çeşitli sistemler bulup -kendi dinlediğin müzikleri- onlarda çal, kafanda bir sürü fikir oluşur.
bu şekilde ileride beğenmeyeceğin bir sisteme doğru birileri seni götürür.
kazıklanma olasılığı da cabası...
murat_ileri
08-11-2012, 01:26
sevgili arkadaşlar yazdıklarımı yanlış anlamayın, her zaman yapılan yanlışı yine yapmaktayız. arkadaşımız özellikle bu konu hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilken, bizler kendi begendiğimiz ürünleri sanki empoze ediyor gibi davranıyoruz. bunda hiç birimizin kesinlikle art niyeti olmadığını sadece yardımcı olmaya çalıştığınızı biliyorum ama peşin hükümler vererek arkadaşlarımızı yanıltadabiliriz. en mantıklısı aslında sistem kurmak isteyen arkadaşlarımızın bulunduğu lokasyonda müsait olan arkadaşlarımızın sistemlerini dinletmesi yada o bölgedeki elektronikci arkadaşların demo araçlarını dinleyerek ( tabi demo araçta kullanılan listeyide alması gerekli) bize istediklerini "+" ve "-" yönleriyle belirtirse daha dogru bilgi vermiş oluruz.
suzuki swift gibi bir aracın bağajına 2 adet 38 cm spl bası tavsiye ederken kaç litre kabin olduğunu hesaplamadan tavsiye ediyoruz. bagaj yapısı nedeniyle 1 adet 30 cm bass ancak tam verimle çalışabilecekken biz arkadaşımızın parasını boşa harcatmış oluyoruz.
tüm arkadaşımlarımdan ricam, ustanız size boşuna para verip yanlış parça aldırdığın ne hissediyorsanız, özellikle maddiyata bağlı konularda yorum yapmadan önce bu hissi hatırlayark yorum yapın.
Saygılarımla.
meLaNchoLic
08-11-2012, 01:58
aslında esas sorun ılk aracımda 800lıralık sıstemı 1300 lıraya kakaladılar + 3 ay demeden bas arada kesılıyordu bırseyden anlamayınca ınsanımız somurmeyı sevıyor o yuzden kımseye kesılmeden guzel bır sıstem tavsıyesı alıp parcaları tmmlayıp montaj yaptırmak ıstıyorum montajdada basında dururum hatta antalyada guvenebılecegımız bır yer varsa onerılere acıgım..
dostum antalyada joker sound var... onlara yaptırabilirsin.. daha yeni arkadaşın e36 ya kicker L7 li bi sistem hazırladı onuda gösteririm işçiliği falanda güzeldir.. güzelde bi sistem cıkarır sana bana bi pm at iletişim bilgini falan ben ararım müsait oldugumda seni görüştürürüm kendisiyle yada..
Elimde Cadence zrs9000 mono anfı ve Cadence dcx modelı (spl )38 cm 5000 watt 1500 rms 'lı bas var. Dusunursn pmden ulasabılırsın.
tavsiyem focal morel dls hertz gıbı guzel sq 2 takım mıd.
1 tane stereo 4 kanal saglam bı anfı helıx dls audıson
1 tane sub ufaktan ve ona mono bı anfı yıne ıyı bı marka 3 takım saglam en az 100 tl lık rca kablo ıyı bteyp ızolasyon ve kablolar.hepsını guzelce hakkıyla yapar yada yaptırırsan bu ısın altından cıkartın zevklede dınlersın.
parcaları guzel secmek coz onemlıdır. bu konuda.
en başda kulağın nasıl
sesde tınılarmı ön planda olsun müziğimi dinliyim istiyorsun yoksa güçmü olsun istiyorsun
aracının markası nedir
önlerde kolon çapı kaç
bagajının hacmi nedir
Bunların cevabını vermeden sana sunulucak bütün tesisatlar iyi kaliteli olsada bu ihtiyaçlarından birine cevap vermesse memnun kalmassın.
misal bunu çok örnek veririm kicker serttir ama kalitelidir sert seven adam kickera bayılır.. ama yumuşak kulağı olan adam nefret eder.. basit bir örnek sana..
aynısı bir infiniti focal içinde geçerli derin çalar yumuşak çalar ciddi bir güç alamassın ama müziği en derin tınısına kadar dinlersin ama güç ses isteyen adamda nefret eder..
soft muzıkler dınlerım orta ayarda ornek
_f1-QCQ_jcE
arac suzukı swıft '07
13 on ve arkalar bıldıgım kadarıyla
213-562 lt bagaj hacmi
ana unite yok double dın tarzı dokunmatık ekran kalıte bır ana unıte ıstıyorum
kalıte kablo kullanmak ıstıyorum
+parcaları alsam ben bunun montajını kendim yapabılırmıyım acaba elım yatkındır ama bılgısızım??
darkmoon
08-11-2012, 21:46
önlere dls alabilirsin compenant takım yada focal.. en son tercihde infiniti kappa serisi..
arkaya compenant için yerin müsaitse aynı modelden gene comp alabilirsin yoksa uğraşmak istemessen coaxicial alabilirsin aldığın compenantlarla aynı rms değerlerinde..
bagaja 20 lik bir sub koyabilirsin ufakdan maksat alt tonları doyursun rockford falan olabilir jlaudio jbl yapabilirsin.
ana ünite tercihe bağlı tamamen double dinlik yer varsa göğüsde kenwood pionner jvc bu tip bir marka alabilirsin yok alıcağım double biraz donanımlı olsun istersen yani navigasyonu olsun bluettohu olsun telefondan görüşmelerimi yapabiliyim telefonumdaki müzikleri çalabiliyim tv si olsun v.b navitech necvox tarzı markalarada bakabilirsin..
anfi mühimdir bir stereo 4 kanal bir tanede çıtırdan subı besliycek mono anfi alırsan iyi olur..
streo anfide markadan şaşma audioson helix dls pionner jbl audiobahn digitaldesign v.b
mono anfidede fazla para vermene gerek yok orta kalite bir şeyde işini görür misal maqustic falan..
önlere dls alabilirsin compenant takım yada focal.. en son tercihde infiniti kappa serisi..
arkaya compenant için yerin müsaitse aynı modelden gene comp alabilirsin yoksa uğraşmak istemessen coaxicial alabilirsin aldığın compenantlarla aynı rms değerlerinde..
bagaja 20 lik bir sub koyabilirsin ufakdan maksat alt tonları doyursun rockford falan olabilir jlaudio jbl yapabilirsin.
ana ünite tercihe bağlı tamamen double dinlik yer varsa göğüsde kenwood pionner jvc bu tip bir marka alabilirsin yok alıcağım double biraz donanımlı olsun istersen yani navigasyonu olsun bluettohu olsun telefondan görüşmelerimi yapabiliyim telefonumdaki müzikleri çalabiliyim tv si olsun v.b navitech necvox tarzı markalarada bakabilirsin..
anfi mühimdir bir stereo 4 kanal bir tanede çıtırdan subı besliycek mono anfi alırsan iyi olur..
streo anfide markadan şaşma audioson helix dls pionner jbl audiobahn digitaldesign v.b
mono anfidede fazla para vermene gerek yok orta kalite bir şeyde işini görür misal maqustic falan..
Alpine SBG-844BR Kullanıma Hazır Bas Refleks Subwoofer - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/alpine-sbg-844br-kullanima-hazir-bas-refleks-subwoofer/productDetails.aspx?productId=othifisbg-844br&categoryId=26090)
Kenwood DDX-4038M 6.1" VGA Dokunmatik Led Ekran, USB (Video Oynatabilme) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-ddx-4038m-61-vga-dokunmatik-led-ekran-usb-video-oynatabilme/productDetails.aspx?productId=otcagddx4038m&categoryId=26080)
Kenwood KAC-M615 Mono Amplifikatör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-kac-m615-mono-amplifikator/productDetails.aspx?productId=otcagkacm615&categoryId=26050)
Pioneer GM-6500F 4 Çıkışlı Amplifikatör (760Watt) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-gm-6500f-4-cikisli-amplifikator-760watt/productDetails.aspx?productId=otaytgm-6500f&categoryId=26050)
comp kaldı sadece onu bulamadım sence nasıl?
EmrahERKAN
09-11-2012, 07:48
Arkadaşın bahsettiiği gibi joker car sound Mustafa karataş yada Hi-tech Recep ikisinede gidebilirsin. joker çallıdan melteme doğru giderken sosyal bilimlerin oradan melteme dogru döndüğün yol üzerinde. diğeri ise mevlana kavşağında.
ustad benim sana onerim bass konusunda su olacak, bir adet 30luk veya 28lik artik her neyse, buyuk bass alacagina iki tane 20lik veya sigmazsa 16lik alman. Bass'i buyuttukce iki bass vurusu arasindaki zamani arttirirsin, kalite odakli bir sistemde hizli muzik dinlersen, ki bu beni tarif ediyor su an, tek 30luktan alacagin hazdan daha buyuk bir haz alirsin iki adet kucuk bass'la.
Bir de sunu unutma, her seyin buyugu ve pahalisi iyi olmak zorunda degil. Keske Ankara'da olsaydin, sana bir kac farkli sistem dinletirdim, arkadaslarin arabalarindan. O zaman bu lafimi daha iyi anlardin.
Ayrica cok ozur diliyorum, yogunlugumdan oturu kullanacagim urunlerin listesini hala alamadim, alir almaz burada paylasacagim.
darkmoon
09-11-2012, 17:23
Alpine SBG-844BR Kullanıma Hazır Bas Refleks Subwoofer - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/alpine-sbg-844br-kullanima-hazir-bas-refleks-subwoofer/productDetails.aspx?productId=othifisbg-844br&categoryId=26090)
Kenwood DDX-4038M 6.1" VGA Dokunmatik Led Ekran, USB (Video Oynatabilme) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-ddx-4038m-61-vga-dokunmatik-led-ekran-usb-video-oynatabilme/productDetails.aspx?productId=otcagddx4038m&categoryId=26080)
Kenwood KAC-M615 Mono Amplifikatör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-kac-m615-mono-amplifikator/productDetails.aspx?productId=otcagkacm615&categoryId=26050)
Pioneer GM-6500F 4 Çıkışlı Amplifikatör (760Watt) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-gm-6500f-4-cikisli-amplifikator-760watt/productDetails.aspx?productId=otaytgm-6500f&categoryId=26050)
comp kaldı sadece onu bulamadım sence nasıl?
Teyp ile mono anfi iyide diğerlerini biraz daha araştır gözden geçir derim.
murat_ileri
10-11-2012, 04:45
aynı kanıdayım, çok daha iyi ürünler daha uygun fiyatla alınabilir.
Arkadaşın bahsettiiği gibi joker car sound Mustafa karataş yada Hi-tech Recep ikisinede gidebilirsin. joker çallıdan melteme doğru giderken sosyal bilimlerin oradan melteme dogru döndüğün yol üzerinde. diğeri ise mevlana kavşağında.
kesinlikle ugracagım
fiyatlarından dolayımı yoksa farklımı ?
darkmoon
10-11-2012, 11:00
tesisat işinde asla paraya bakmam.3 liram olsun 5 liram olsun sıfır kaliteli bir şey alamıyorsam ikinci ele yönelirim.. yetersiz geldi bana o anfi bas iyi kötü değil ama dahada iyileri var..
tesisat işinde asla paraya bakmam.3 liram olsun 5 liram olsun sıfır kaliteli bir şey alamıyorsam ikinci ele yönelirim.. yetersiz geldi bana o anfi bas iyi kötü değil ama dahada iyileri var..
ah birde marka model yazarak yardımcı olsa super olurdu 30luk guzel bir markamı koysam acaba?
darkmoon
10-11-2012, 15:20
marka yukarda çok arkadaşlar yazmış bende yazdım yukarda.. alıcağın kolonların çıkış gücüne göre anfi alırsın.
murat_ileri
10-11-2012, 20:32
marka konusunu daha öncede yazdığım üzere bir kaç aracı dinle hangisinde ne sistem kullanılmış marka model belirterek yazarsan, daha dogru yardımcı olabiliriz. anladığım kadarıyla beklentiler ile ürünler arasında çelişki yaşamaktasınız. o yüzden en sağlıklısı bir kaç yerle görüşerek iyi yada kötü yönlerini bizimle paylaşmanız olacak.
darkmoon
11-11-2012, 02:24
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/138094-profesyonel-muzik-sistemi.html
bak burdaki anfi ve woofer iyi bakabilirsin..
murat_ileri
11-11-2012, 03:14
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/138094-profesyonel-muzik-sistemi.html
bak burdaki anfi ve woofer iyi bakabilirsin..
arkadaşımız belirlediği bütçe dahilinde sistemin tamamını bile alabilir :D şaka bir yana güzel ürünler degerlendirmenizi tavsiye ederim.
darkmoon
11-11-2012, 03:25
mono anfi çok kaliteli ve ömürlük.. gerçi bu arkadaşa çok fazla gelir ama ömürlük işde 200rms lik kenwood monoya 300 tl vericeğine buna 350 versin.. ne taksa kaldırır d sınıfı bir anfi 4 ohm de 500rms kadar 2 ohm de 800rms kadar rahat rahat kaldırır.. zaten 800rms lik subda arabayı yerinden hoplatır.. :)
sonunda kuracağım sistemi öğrendim,
amfi: Audison SRX3 (3 kanal. 2 kanal ön hoparlörler, 1 kanal mono arkadaki subwooferlar paralel bağlı)
hoparlör:
1) Helix H235 precesion 13cm
2) Focal Access 130 A1 13cm
woofer:
2 adet Rockford Fostgate, 16cm. Modelini an itibariyle bilmiyorum, sistemi yapacak arkadaş unutmuş. Sağlam ve güçlü. 4OHM. İkisini paralel bağlayınca 2Ohm çalışacak. Amfin de 2Ohm çalışmaya müsait ve bu iki hoparlörün ihtiyaç duyduğundan fazla güç üretebiliyor.
arabaya yerleşimi, ön kapılara hoparlörler, araba tek kapı, arka koltuğun yanındaki hoparlör yuvalarına da woofer'lar.
zaten araca maksimum 2 kişi biniyo, müzik dinleyeceğim zaman ben tek oluyorum. Bagaj takıntım var bagaja ekstra hiç bir parça koymam, koydurtmam.
ana ünite bilgisayar olacak, lütfen bu konuda soru sormayın, çünkü ben de bilmiyorum, parçaları toplayınca arkadaşım anahtar teslim sistemi kurup arabayı verecek. Anlamam da zaten ne nereye takılır, nereden güç alınır vs.
darkmoon
14-11-2012, 18:16
Mantığı anladım kurucak arkadaşın güzel ama verim alınırmı şüpheliyim sesin müzik kalite açısından sorround da sıkıntı çıkıcakdır .. gerçi verimde insandan insana değişir bana yetmeyen sana yeter, sana yetmeyen bana yeter..
bagajımda gizli bir yerde woofer'ım zaten mevcut, ancak o woofer'ın yerine daha büyük woofer takmaktansa arka kapılara 16'lık bass koymayı tercih etti, bundan iyisi bagaja 28'lik koymak lazım dedi. Ancak bagaja konulan 28'lik veya daha büyük bass da benim dinlediğim müzikler için hantal kalıyo, bass'ları bateri gibi vuran müzikler dinliyorum çoğu zaman, e haliyle ebat büyüdükçe de tepki süresi artıyo, bu da benim istediğim sesi elde etmekte sıkıntı çıkartıyo. Ön tarafta mid-tiz olarak çalışacak component takıcaz bildiğim kadarıyla.
Yazdığım sistemin dışına çıkarsak yapılması gerekenler ise şöyle, arka hoparlör yuvalarının civarında bi yerler delinecek, kesilecek biçilecek, ön hoparlör yuvaları küçük olduğu için genişletilecek, bagaj da hemen hemen iptal olacak. Bunu neden istemiyorum? Çünkü orjinallik takıntım var, aracın içinde orjinal harici bir görüntü sevmiyorum, istemiyorum. Ayrıca fazlasıyla anlık yaşayan birisiyim, bagajımda bi dolu üst baş var haliyle, arkadaşlarla otururken bi anda kalkıp şehir dışına gidebilirim ve bunu yapacak gerekli malzemeler arabada var dersem, ya da ister yaz ister kış, arabada sabahlayacak malzemeler arabada var dersem yeterli açıklama olur kanaatindeyim :) Bu iki takıntım bir araya gelince ortaya çıkan sonuç ve yapılabileceklerin maksimumu bu yazdığım sistem oluyor :) Gönül ister tabi, tertemiz, derin bir ses almayı ama bunun için de arabanın orasını burasını kesmem, bagajımdan asla vazgeçmem ;)
biraz arastırma yaptım su sıstemi cıkardım prof arkadaslardan yorumları beklıyorum
2 adet Sony XSGTX121L Kutusuz 30Cm''1000W Subwoofer - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xsgtx121l-kutusuz-30cm1000w-subwoofer/productDetails.aspx?productId=otsonyxsgtx121l&categoryId=26090&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d26090%26fh _view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_createddate_pl%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3 d-1%26fh_secondid%3dotsonyxsgtx121l%26fh_lister_pos% 3d2%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR% 252fbrand%253d%257bsony%257d%252fcategories%253c%2 57bcatalog01_2147483631%257d%252fcategories%253c%2 57bcatalog01_2147483631_253575%257d%252fcategories %253c%257bcatalog01_2147483631_253575_26090%257d%2 6fh_refview%3dlister)
1 adet Kenwood KAC-M846 Amplifikatör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-kac-m846-amplifikator/productDetails.aspx?productId=otcagkacm846&categoryId=60001708&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60001708%2 6fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotcagk acm846%26fh_lister_pos%3d9%26fh_location%3d%252f%2 52fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcat alog01_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcat alog01_2147483631_253575%257d%252fcategories%253c% 257bcatalog01_2147483631_253575_60001686%257d%252f categories%253c%257bcatalog01_2147483631_253575_60 001686_60001708%257d%26fh_refview%3dlister)
4 adet 2 on 2 arka olmak uzere Jbl Cs-6 16 Cm 2 Yollu Coaxıal Hoparlor - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-cs-6-16-cm-2-yollu-coaxial-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otaytjblcs6&categoryId=60001707&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60001707%2 6fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d36%26fh_sort _by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotaytj blcs6%26fh_lister_pos%3d38%26fh_location%3d%252f%2 52fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcat alog01_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcat alog01_2147483631_253575%257d%252fcategories%253c% 257bcatalog01_2147483631_253575_60001686%257d%252f categories%253c%257bcatalog01_2147483631_253575_60 001686_60001707%257d%26fh_refview%3dlister)
2 adet(bu arada tek basına sub beslermı bılmıyorum oyuzden 2 yazdım) Pioneer GM-3400T Amplifikatör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-gm-3400t-amplifikator/productDetails.aspx?productId=otaytgm-3400t&categoryId=60001708&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60001708%2 6fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d24%26fh_sort _by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotaytg m-3400t%26fh_lister_pos%3d33%26fh_location%3d%252f%2 52fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcat alog01_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcat alog01_2147483631_253575%257d%252fcategories%253c% 257bcatalog01_2147483631_253575_60001686%257d%252f categories%253c%257bcatalog01_2147483631_253575_60 001686_60001708%257d%26fh_refview%3dlister)
ana unıte olarakda Kenwood DDX-4038M 6.1" VGA Dokunmatik Led Ekran, USB (Video Oynatabilme) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-ddx-4038m-61-vga-dokunmatik-led-ekran-usb-video-oynatabilme/productDetails.aspx?productId=otcagddx4038m&categoryId=26080)
olayı cozebılmısmıyım yoksa daha calısmam lazımmı hepsının 4 ohmda calısma kapasıtesıne gore yaptım ama :soru:
darkmoon
03-12-2012, 05:47
onca şey yazdık çizdik çıkarta çıkarta bunlarımı çıkarttın :) bunları şu 3 sayfa şeyi yazmasakda sağdan soldan kulakdan dolma bilgiylede çıkartırdın rahat :)
valla hocam o kadar arastırıyorum ama bu ıs benı aşar ben en ıyısı antalyadakı arkadaslardan aldıgım referanslı bir bilirkişiden yardım alarak ben bılmıyorum sen yap demekten baska care yok gıbı yenı seyler okudukca ısın ıcınden cıkamıyorum :D
darkmoon
03-12-2012, 06:17
işin içinden çıkılmıycak bir şey yok bence sen birinci sayfadan tekrar bir oku yazılanları kafanda bir şekil oluşucakdır..
3 bin tl 3500 tl ye güzel tesisat yapılır ama başkasına bu işi şutlarsan sana bin tl lik tesisat yapar sonra üstüne 3 bin tl tutdu der.. hatta bazıları şişirilmiş faturalarda hazılar bak der gösterir.. bana sorarsan parçaları kendin al bir yere işçilik parası ver yaptır. en azından aracında ne olduğunu bilirsin.
Sub olarak Kicker L7 tavsiye ederim , elimde sıfır ayarında L7 30cm + Soundmagus DK1200 (bu subwooferın ilacı) anfide var. Düşünürseniz görüşelim.
erkan kaya
03-12-2012, 11:23
s.a arkadarslar pıyasada okadar urun varkı bu urunlerın ıcersınde bogulmus kalmısısz helekı yenı urunlere kımse sıcak bakmıyor kendım elektronıkcıyım marka model veremem nedenı sızlerın ıstedıgınız sesı ve bastakı sıddetı belırtmenız lazımkı sızlere marka ve model secenegı sunayım arkadaslarımızım dedıgı gıbıı spl mı sgl mı nasıl bır ses sıstemı dusunuluyo her ıkısıde aynı cercevede olmuyor sonra urunlerı bıre beır gormek daha mantıklı olr elımden geldııg kadar yardımcı olmaya calısırım tesekkurler erkan kaya
en başda kulağın nasıl
aracının markası nedir
önlerde kolon çapı kaç
bagajının hacmi nedir
ozmn tekrar bastan alalım
iJiH7GKG88w
dinledigim müzik türü trance house melodileri 2 ve daha fazla oluyor genellıkle arkadaki fon müzigi benim onemsedıgım kısaca tınılar onemlı arac 4kapı 207 bagaj hacmi 270lt. on ve arkada 2+2 seklınde 16cmlık kolon
ana ünitede budur Kenwood DDX-4038M 6.1" VGA Dokunmatik Led Ekran, USB (Video Oynatabilme) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/kenwood-ddx-4038m-61-vga-dokunmatik-led-ekran-usb-video-oynatabilme/productDetails.aspx?productId=otcagddx4038m&categoryId=26080)
ayırdıgım butce tahmını 1000-2000 lıra arasına dusurdum..:soru:
http://2.bp.blogspot.com/_4cOLqvFxn7c/SfbCLchUd3I/AAAAAAAABoY/d_wNt0_Wol4/s400/Ses+Sistemi,+Ses+Sistemi+Resmi,+Ses+Sistemleri.jpg
hatta bu tarz bırsey yaptırıp yerdende kazanmak ıstıyorum:soru:
sayfaları hatmederek bir sistem daha cıkardım darkmoon hocam yaklasmısmıyım:soru:
Jbl Gto-804 20 Cm Subwoofer 800 Watt - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-gto-804-20-cm-subwoofer-800-watt/productDetails.aspx?productId=otaytgto-804&categoryId=60001707&navq=dt%3d3%26fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d6 0001707%26fh_view_size%3d25%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-star_pl%26sc%3d16%26fh_secondid%3dotaytgto-804%26fh_lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252f catalog01%252ftr_TR%252f47466%253d%257bsubwooferla r%257d%252f12529%253d%257b2020cm%257d%252fcategori es%253c%257bcatalog01_2147483631%257d%252fcategori es%253c%257bcatalog01_2147483631_253575%257d%252fc ategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253575_600 01686%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_21474 83631_253575_60001686_60001707%257d%26fh_refview%3 dlister)(2adet)
Pioneer GM-6500F 4 Çıkışlı Amplifikatör (760Watt) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-gm-6500f-4-cikisli-amplifikator-760watt/productDetails.aspx?productId=otaytgm-6500f&categoryId=60001708&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60001708%2 6fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotaytg m-6500f%26fh_lister_pos%3d6%26fh_location%3d%252f%25 2fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bpioneer%2 53bjvc%253bjbl%253bkenwood%257d%252fcategories%253 c%257bcatalog01_2147483631%257d%252fcategories%253 c%257bcatalog01_2147483631_253575%257d%252fcategor ies%253c%257bcatalog01_2147483631_253575_60001686% 257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631_ 253575_60001686_60001708%257d%26fh_refview%3dliste r)
Jbl Gto-6508c 16cm Companent Hoparlör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-gto-6508c-16cm-companent-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otaytjblgto6508c&categoryId=60001707&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60001707%2 6fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotaytj blgto6508c%26fh_lister_pos%3d5%26fh_location%3d%25 2f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f100.0%253cactual_pr ice%253c250.0%252f12529%253d%257b1620cm%257d%252fc ategories%253c%257bcatalog01_2147483631%257d%252fc ategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253575%257 d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253 575_60001686%257d%252fcategories%253c%257bcatalog0 1_2147483631_253575_60001686_60001707%257d%26fh_re fview%3dlister)(2takım)
Jameson Usa 820 4X410 W Profesyonel Amplifikatör 251323 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/jameson-usa-820-4x410-w-profesyonel-amplifikator-251323/productDetails.aspx?productId=otm251323&categoryId=60001708&navq=dt%3d3%26fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d6 0001708%26fh_view_size%3d25%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-star_pl%26sc%3d16%26fh_secondid%3dotm251323%26fh_l ister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01% 252ftr_TR%252fbrand%253d%257bjameson%253bxetec%253 bharward%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_21 47483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_21 47483631_253575%257d%252fcategories%253c%257bcatal og01_2147483631_253575_60001686%257d%252fcategorie s%253c%257bcatalog01_2147483631_253575_60001686_60 001708%257d%26fh_refview%3dlister)
darkmoon
04-12-2012, 09:12
s.a arkadarslar pıyasada okadar urun varkı bu urunlerın ıcersınde bogulmus kalmısısz helekı yenı urunlere kımse sıcak bakmıyor
Aslında bu o kadar karmaşık bir matematik formülü değil. Hatta çok basit.. Evet piyasada binlerce marka var yeni girenler var bazı eskiler kendilerini güncelleyemediğinden kaybolup gidiyor yada arka planda kalıyor.. ama bu karmaşık bir matematik formülü değil..
piyasaya yeni bir marka girdiyse ben ilk önce resmi sitesi varmı ona bakarım sitesi çakma uyduruk kalitesiz bir şeyse o zaten markanında ne kadar özensiz olduğunu gösterir benim için.. Heleki resmi sitesi yoksa anlarımki fason çin malıdır..
Ama gene ön yargılı olmam dünyada büyük Hi-Fi siteleri forumları var burda bu marka varmı varsa hakkında ne yazılmış çizilmiş bunları okurum ordanda biraz kalitesi anlaşılır markanın rengi ortaya çıkar.. Ama bunlada yetinmem markanın bazı ürünlerinin spec sitelerinde veriler üstünden kıyaslama testleri vardır bunlara bakarım alternatif muadil ürünleri karşısında performansı ne alemde kaç yıldız almış..
bunların dışında zaten esasen kaliteli marka dünyada patlama yapıyor avrupa amerika fark etmiyor hi-fi tutkunu hastası adam ürün dünyanın diğer ucunda olsa gene ithal ediyor.. ufak bir firmada olsa patlıyor gidiyor yeterki kaliteli üretim yapsın..
O yüzden bu öyle matematik formülü değil ama bana sorarsınız yeni kaliteli marka çok az hatta yok gibi piyasaya giren markaların çoğu fason çin malı ürünler çinde aynı fabrikadan farklı markalarla farklı ambalajlarla satılan ürünler..
şunuda belirtiyim çinde üretilmeyen üründe yok büyük markalarda buna dahil ama büyük markalar bile gene ürünlerinde kullandıkları özel teknolojilerini (çinlilerin kopyalama huyları olduğunu bildikleri için o özel teknolojilerini çinlilerle paylaşmıyorlar) yada ince hassas işçilik isteyen ürünlerini gene çinde kabasını ürettikden sonra avrupa yada amerikadaki kendi tesislerinde fabrikalarında üretip kalite testinden geçirip öyle satıyorlar..
aakdeniz
04-12-2012, 10:02
..........
Gunes G.
04-12-2012, 10:03
3500 liraya hi fi sistem olmaz, orta karar bir sistem cikar anca bu konuda bastan anlasalim.
Dinledigin muzik turu icin kapali kutu maximum 10inch bir sub ve hoparlorleri terbiye etmek ve sahnelemeyi saglayabilmek icin bir ses islemcisi sart.
Islemci almakla da bitmez tabi onun ayarini yapabilecek bir adamda lazim, pek sagda solda bulamazsin bu adamlari, istanbulda olsa yardimci olabilirdim.
Marka model soylemek istemiyorum, markalarina sen karar ver ama sadece ses islemcisi ile ilgili audison bit one oneririm, daha iyisini gormedim. Muhtemelen sisteminin en pahali parcasida bul olur.
Ha eger ki mp3 ya da radyo filan dinliyorsan tum bu dediklerimi unut, al iki tane oval bi de pioneer teyp devam et, bosuna para harcama.
hitmyheart
04-12-2012, 12:09
ben sana marka olarak birkac şey söylüyeyim eğerki bu kadar büyük fiyata sistem yapıcagım diyorsan ana üniteni poiner kullan herzaman için ( neden ) demişsindir.. Poineri bircok aracta denedik ses kalitesi ve ekolayzır olarak temiz ses alıyorsun ayrıca bu ana ünitede oval veya mid takımı olarak sesten zevk aldıgım alpine var her sesi cok temiz ve güzel alıyorsun bircok tehsisat dinledim hertz kicker audison jbl poiner ama mid ve oval olarak her sesi duyabilmek için ve güzel bi anfi ile beslemen lazım alpin kesinlikle işini görücektir bass olarak sadece kicker l7 kullandıgım için o konuda pek yardımcı olamıyorum ama ana ünite ve mid konusunda dedigimide göz önünde bulundur tek tek gidip dene ;) eminim hak vericeksindir..
darkmoon
04-12-2012, 12:37
ses işlemcisine gerek yok.. bu gün kaliteli bir dsp 2 bin tl den aşağı değil.. o kadar ultra prof bir sistem yapmanın bir gereği yok.. Kaldıki dsp tek başına hiç bir şey ifade etmez gitsin alsın 2000tl lik audioson yada alpine dsp.. sistemdeki ana yapısal parçalar kolonu anfisi kablosu işçiliği dandik olsun dsp falanda kurtarmaz o sistemi gene kötü bir ses alır...
ilerde yetmesse elindekileri değiştirir yada elindeki sisteme bir tane dsp alır olur biter.. dsp öyle dünyanın mucizesi amanda aman bir şey değil.. olay sadece digital oldu iyi yanı o.. eskiden onun yapdığını insanlar laptopla yapıyorlardı prof hi-fi cılar bagajlarında devamlı bir laptop ses signal programı v.b bulunurdu sisteme bağlı ordan ayar yaparlardı.. yani bugünkü digital signal processing sisteminin bir nevi manueli gibi bir şeydi..
Kaliteli sistem önce kaliteli işçilik sonra kaliteli kolonlar sonra kaliteli anfi den geçer.. dsp falan yemeğin tadı tuzu şekeridir olsa güzel olur tabi ama olmasada ehemmiyeti yokdur tamamen araç sahibinin kulak zevkiyle ilgili birşey..
sayfaları hatmederek bir sistem daha cıkardım darkmoon hocam yaklasmısmıyım:soru:
recep07 kardeş, bütçen fena değil, 3,000 - 3,500TL bugün az bir tutar değil.
ancak bu şekilde gidersen 3,000TL'lık sistemini sahibinden'de 2,000TL'dan satılığa koyduğunu şimdiden görüyorum.
olaya yeni başlamışsın, kaldı ki müzik sistemi oldukça kişisel bir konudur, insandan insana ve müzik türlerine göre değişir.
en başta da yazdığım gibi ucuz - orta- pahalı sistemleri bulup KENDİ DİNLEDİĞİN MÜZİKLERİ bu sistemlerde çal, test et. fikrin oluşsun.
internet satış sitelerinden, forumlardan, en iyi anfi hangisidir gibi sorularla, 25lik bas tak on numara olur gibi egzos çapı yaklaşımlarıyla düzgün birşey elde edemezsin.
hoparlorleri terbiye etmek ve sahnelemeyi saglayabilmek icin bir ses islemcisi sart.
hoparlörü terbiye etmek ne demek olum :):):) bu ne terbiyesizlik :)
fikir enjeksiyonu yapma la :)
şaka bi yana arkadaşın bahsettiği ses işlemcisi/audio processor/DSP araba için muhteşem bir çözüm. sebebi anlamak için araba iç mekanının akustik olarak çok sorunlu bir boşluk olduğu gerçeğini ve bu sorunu çözmek için geliştirilen çözümleri anlamak gerekir.
arabanın içi akustik olarak büyük engellerle doludur. neredeyse hiçbir hoparlör dinleyiciye bakmıyor, ön ve yan camlar ciddi yansımalar oluşturuyor, plastik & döşemeden oluşan iç mekan bazı frekansları aşırı derecede emiyor.
bahsettiklerim 2 ana problemi ortaya çıkarır: hoparlörlerin ürettiği frekanslardan bazılarının dinleyiciye ulaşamadan emilmesi (seviyelerinin (dB) düşmesi) ve tüm frekansların dinleyiciye aynı anda ulaşamaması. bu problemler equalization-EQ (frekans bantlarının seviyelerinin eşitlenmesi) ve time alignment-TA (zaman ayarlaması) ile gideriliyor.
EQ ve TA kompleks işlemler olduğundan dijital sinyal işleme (DSP) teknolojisi ile gerçekleştiriliyor. audio processor'un görevi sahip olduğu DSP teknolojisi ile EQ ve TA ayarlamasını yapmaktır.
bunlara ek olarak; güncel audio processor'larda crossover yeteneği bulunmaktadır. bu sayede component hoparlör kitleri ile gelen pasif crossover'ları kullanmaya gerek kalmaz; tweeter/midbass/subwoofer hoparlörler kullanarak oluşturulan ve sesi üretme açısından 3-way (3 yollu) olarak tanımlanan hoparlör sisteminde; audio processor her hoparlöre çalması gereken frekans bandını ayrı ayrı yollar. buna digital crossover network deniyor.
digital crossover network kullanmanın avantajı, pasif crossover'ların frekansları bölerken oluşturduğu kalite kaybından kaçınılmasıdır.
özetlersek; kaliteli parçalarla kurulan, iyi tasarlanmış ve kaliteli kayıtların dinlendiği bir araba müzik sistemi tabii ki İYİ çalar. bu sistem bir audio processor ile doğru şekilde tasarlanırsa MUHTEŞEM çalar.
darkmoon
04-12-2012, 13:45
özetlersek; kaliteli parçalarla kurulan, iyi tasarlanmış ve kaliteli kayıtların dinlendiği bir araba müzik sistemi tabii ki İYİ çalar. bu sistem bir audio processor ile doğru şekilde tasarlanırsa MUHTEŞEM çalar.
olayın özü budur.
güzel açıklamışsınız dsp ve türevi mekanizmalar sesi bir yol gibi düşünün sesin içindeki signalleri yolun üstündeki arabalar gibi düşünün bütün trafiği organize eder..
arabanın iç hacmine gelirsek sahneleme ne kadar kaliteli ve düzgün yapılırsa ve eq ayarı bu sorunda minumuma iner kaldıki tekrar dediğiniz gibi yeni nesil bütün ürünlerde zaten ses işlemcisi denilen şey kolonlarda cross over olarak anfilerin kendi içinde signal düzenleyici sistemler olarak var teyiplerinde kendi içlerinde mini dsp denilen otomatik sesi balance eden sistemleri var... bunların dışında ekstran bir external ses işlemcisi almak tamamen şahsın maddi durum ve kulağının hassaslığı ile orantılıdır..
dediğiniz ses işlemcisindeki bu ayrışmlar kulağınız çok hassas yada çok seçiciyseniz ön plana çıkıyor ama ben şahsen bu işlere yeni başlamış birine git 2-3 bin tl ye ses işlemcisi al demem eğer standart orta kalite bir sistem doyurucaksa arkadaşı ekstra masrafın bir manası yok zaten doymassa otomatik kendi zaman içinde sistemini yükselticekdir..
başlangıç için kaliteli komponent paçalardan oluşturulmuş ve kaliteli bir işçilikle kablosu döşemesi ses izalasyonu v.b yapılmış bir sistem bence yeterli hatta türkiye standartlarında müzik dinlemenin bagajdaki 30cm lik basla camları titrete titrete gezmek olarak algılandığı bir yerde fazla fazla yeterli.. :)
ses işlemcisi gibi sistemler bana göre tamamen opsiyonel şeyler.. olsa dediğiniz gibi çok iyi olur ama olmassada sistem kaliteliyse yokluğunu fazla hissetirmez.
ses işlemcisi gibi sistemler bana göre tamamen opsiyonel şeyler.. olsa dediğiniz gibi çok iyi olur ama olmassada sistem kaliteliyse yokluğunu fazla hissetirmez.
kendi arabamda & başka arabalarda audio processor çalışırken ve bypass edilerek test yaptım.
bir sürü müzikte (farklı müzik türleri enstrümental, vokalli, tamamen elektronik müzikler, akustik müzikler, vsvsvs.) defalarca, farklı zamanlarda test yaptım.
başkalarına da dinlettirdim.
audio processor'un bypass edilmesinden kastım EQ & TA devredışı kalıyor. xover network çalışmak zorunda.
sonuç şu: audio processor devredeyken sistem ayda, bypass durumundayken sistem çayda :).
opsiyoneldir olursa hafif bi tat verir ufak bi güzellik sağlar şeklinde yazmışsın, ancak benim yorumum EQ+TA geceyle gündüz arasındaki kadar fark yaratıyor...
artık audio processor ile EQ+TA yapılmamış bir sistemi hayatta istemem.
darkmoon
04-12-2012, 14:43
bu gün bir ses işlemcisi arabaya takarsanız o sistemin altından 8-9 bin tl den aşağı kalkamassınız. :) oda en az... o yüzden bence opsiyoneldir..
dsp alırsanız nerden baksanız alıcağınız kabloların en az fiyatı kalitesine göre orta kalite alsa bin tlden aşağı tutmazki ben 2 bin tl harcıyan vatandaş gördüm daha yeni arabada audi a3 ufak araba :) .. anfisi kolonları ana ünitesi işçiliği izalasyonu osu busu en en az 8-9 dan aşağı çıkamaz.. tekrar ediyim oda en az..
her sistem yapmak yada mevcut aracındaki fabrikasyon sistemi daha kaliteli hale getirmek isteyen insanlarında bu kadar büyük bir bütçesi olması beklenemez.. olanda vermek istemeye bilir.. :)
geçen a3 vardı vatandaş komple focal yapmış sistemi dsp si önlere 3 yollusu arkalara 2 yollu slim dual 16 lık bagaja çift bas osu busu almanyadan audiye özel multi media box getirtilmiş falan filan 16 bin tl para harcanmış..
O yüzden bir önceki sayfadada yazdım bu kadar ultra prof bir sisteme bence başlangıç olarak gerek yok.. hatta beklentiler limitler yüksek değilse sonrasında bile gerek yok bence..
2-3 bin tl ye tadımlık gayet berrak billur gibi ses alıcağı kaliteli bir sistem yapar doyururmu doyurur fazla fazla .. ama müzikde kaliteyi artık üst noktada zirvede isterim derse o zaman bir zaman sonra 2-3 bin tl ye alır bir dsp komple sistemini upgrade eder ama bunlarda yaşanması gereken bir süreç bir dönem.. bazı insanlara kaliteli iki kolon bir anfi fazlasıyla yetebiliyor.. :)
Benim aracımdada var amerikadaki audio formunlarında takılırım ordakilerin tavsiyesiyle aldığım çin malı micro kontrollü bir dsp var :)
bu gün bir ses işlemcisi arabaya takarsanız o sistemin altından 8-9 bin tl den aşağı kalkamassınız. :) oda en az... o yüzden bence opsiyoneldir..
habire karşıt görüş olsun diye yazmıyorum, yanlış anlama ;), fiyat konusu TR'de "fiyat" değil bildiğin "kazık".
önce ben de senin gibi düşünüyordum. birkaç dükkanla görüştüm, dediğin gibi bilmemkaçbin liralar, processor tuning'e €600 isterimler falan.... :)
hatta birisi ağır sıktı :) müşterisi arabasına €30,000 harcamış sistem yapmış falan :) öyle rakamlar ev sistemleri için bile yüksek rakamlar.
gerçeklere gelirsek, şu anda Alpine PXA-H100 kullanıyorum. yurtdışı fiyatı $125. TR'de sıfırını 500-600TL'ya satıyorlar. bazı kalite problemleri var, ancak bu problemlere rağmen, yukarda bahsettiğim EQ+TA ile aktif olmayan sisteme göre sistemi çok iyileştiriyor, fark yaratıyor dediğim processor bu.
PXA-H100 olabilecek en ucuz ürünlerden biri. ama herşey parasına göre. TR fiyatları ile 1,800TL civarına çıkarsan Alpine PXA-H800 ve arkadaşın yukarıda yazdığı Audison bitOne var. JBL MS-8 var.
konuyu audio processor konusuna çevirmemek için daha fazla detaya girmiyorum.
özetle bir araba müzik sisteminde audio processor uygulamak için ekstradan 5-6,000TL harcamaya gerek yok. fiyatlar maalesef TR'de çok yüksek, bilen de olmadığı için dükkanlar geçiriyor.
şunu tekrar belirteyim: audio processor araba iç mekanındaki akustik bozuklukları düzeltmek için ses sinyalinde değişiklik yapan, analog-dijital-analog çevrim sistemine sahip bir elektronik cihaz. amacı sese ayrı bir efekt katmak, olmayan sesleri vermek değil.
ancak çoğumuz araba mekanının müzik dinleme açısından ne kadar bozuk olduğunu ve ev ortamına göre dezavantajlı durumunu bilmiyoruz. bu durumun üstüne TR'nin boru fiyatlarını da koyunca audio processor kimsenin kullanmadığı birşey olarak kalıyor.
Benim aracımdada var amerikadaki audio formunlarında takılırım ordakilerin tavsiyesiyle aldığım çin malı micro kontrollü bir dsp var :)
marka model yazarsan inceleyeyim...
darkmoon
04-12-2012, 15:43
biliyorum bende ebaydan alıyorum zaten çoğu şeyimi ama bu fiyatların yüksek olmadığı anlamına gelmiyor :) ben türkiye fiyatı üstünden yazıyorum çünkü herkesin yurtdışını kullanma olayı yada imkanı olmuyor :) bilhassa insanlar 2 yıl garanti muhattap v.b arıyorki bunlarda bir kriter neticede
benim aldığım ciddi bir şey değil minidsp diye geçiyor istersen board olarak satıyorlar açık istersen box olarak satıyorlar. diyaudio forumunda kendilerine ait bölümleride var ilglileniyorlar müşterileri ile..
miniDSP öyle uyduruk değilmiş :), sayende yeni bişey öğrendik.
bu kadar insan bununla uğraşıyorsa bayağı bir olayı var demektir.
bu tip olaylarda marka olursa fiyatı 5-10 katına falan çıkıyor.
herhalde 2x4 miniDSP aldın, arabada kullanıyorsun?
darkmoon
04-12-2012, 16:55
miniDSP öyle uyduruk değilmiş :), sayende yeni bişey öğrendik.
bu kadar insan bununla uğraşıyorsa bayağı bir olayı var demektir.
bu tip olaylarda marka olursa fiyatı 5-10 katına falan çıkıyor.
herhalde 2x4 miniDSP aldın, arabada kullanıyorsun?
aynen :) sitelerinde pahalı ben geçen sene 70 dolara free shipping ebaydan aldım. :)
fena uğraşanları var ordan board alıp custom kendi işlemcilerini yapanlar falan varda benim aklım o kadarına ermez :)
sadece xover network olarak mı kullanıyorsun?
darkmoon
04-12-2012, 17:08
xover dediğin crossover olaraksa evet :)
evet xover=crossover.
component hoparlörlerini miniDSP ile aktif çalıştırıyosun, sub için teybin/anfinin xover'ını kullanıyorsun herhalde?
EQ+TA olayı ile hiç uğraşmadın mı? tune edilmiş processor ile tecrübe etmedin mi? dinlediysen processor'ü nasıl tune etmişlerdi biliyo musun?
darkmoon
04-12-2012, 17:24
evet xover=crossover.
component hoparlörlerini miniDSP ile aktif çalıştırıyosun, sub için teybin/anfinin xover'ını kullanıyorsun herhalde?
EQ+TA olayı ile hiç uğraşmadın mı? tune edilmiş processor ile tecrübe etmedin mi? dinlediysen processor'ü nasıl tune etmişlerdi biliyo musun?
Aynen compları mini ile çalıştırıyorum sub için ayrı mono anfim var
diğer dediklerini benim tesisatçıya yapıyordu o kısımlara hiç bulaşmadım açıkcası..
ekstreme sound vardı oraya yaptırmışdım ordaki adamlar bu işin üstadıydı ama mekan gültepe olunca kapattılar tutunamadılar.. benim eski arabaya bilgisayar sisteminide onlara yaptırmışdım.. :)
http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/115503-eski-aracimdaki-car-pc-uygulamasi.html
benim eski arabaya bilgisayar sisteminide onlara yaptırmışdım.. :)
http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/115503-eski-aracimdaki-car-pc-uygulamasi.html
ahahahah şu anda carPC konusu açıyordum, amma tesadüf oldu :). konunu okumuştum...
bu işlere girmişsin, sistemi digital xover ile çalıştırıyorsun vs. muhakkak EQ+TA tuned bir processor'lu sistem dinle. çok bi fark değil demezsin...
darkmoon
04-12-2012, 18:22
ahahahah şu anda carPC konusu açıyordum, amma tesadüf oldu :). konunu okumuştum...
bu işlere girmişsin, sistemi digital xover ile çalıştırıyorsun vs. muhakkak EQ+TA tuned bir processor'lu sistem dinle. çok bi fark değil demezsin...
ben daha çok multimedya sistemlere meraklıyım bu alandada epey tecrübem var zaten araba sektörüde bu istikamette ilerliyor.. ilerde androidli içinde kendinden fabrikasyon tabletli arabalar üretilicek.. şu anda mesela teslalar öyle içinde kocaman gövdeye entegre dokunmatik tableti var..
artı olarak yeni bir projem var bitmedi bir türlü al al bitmiyor parçalar :) bu seferki car pc 2 olucak ama tabletle falan olucak tamamen eskisi gibi bir ton kablolama işleri araya kapasitör transistör v.b kullanmaya gerek kalmıycak :) ama bitmiyor işde al al bitmiyor :D proje... şimdiye kadar en az 5-6 defa değiştirdim projeyi :)
bir modül var onu arıyorum ucuza nette 400 dolar civarı ama custom yapan varmış 100 dolara falan.. kısaca yeni sistemim nisanı bulucak gibi bu gidişle. :) işin komik yanıda dışardan baksan dersinki bu adam ne yapmış iki tane tablet almış :) ..
müzik sistemi dinleyebiliceğim kalitede olması bana yetiyor işin içine derine girsem kovalarımda açıkcası pek girmekde istemiyorum detaylara fazla çünkü en kral yapılıcak sistemin bile arabada evimdeki audio-techinca kulaklıkdan iyi olabiliceğini pek düşünmüyorum. :) kulağının içinde bildiğin bir müzik festivali var mükemmel bir şey :) 64ohm 100db lik bir müzik şenliği :)
elimde olsa bu kadar masrafa girmem bir kapasitör bir anfi bir notebook bir audio-tecnica yada sennheiser türevi 5.1 yada 7.1 kaliteli bir kulaklık tamamdır.. :) ne hacim derdi ne perdeleme sorunu ne sesi dengeleme sıkıntısı :)