Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Seçimi (Focus - Fluence)
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Gündelik kullanım için araç bakıyorum ve yakın bir tanıdığımızda 2011 fluence ve 2011 focus var. fluence 40binde, kazasız, business model, ve dizel. focus ise 60küsür binde, trend donanımlı, 2 parçada boya var (yanda) ve bu da dizel. focus 2.000 tl daha ucuz. Bu durumda hangi aracı almam daha mantıklı olur ? Fluence, kalite olarak daha düşük sayılabilecek bir otomobil ve iç mekan kötü ama tertemiz sıfır gibi araç. Focus'un da km.si fazla ve boyası var. Seçim yapamadım. Artıları ve eksileri ile görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
ondertopcu
08-11-2012, 14:59
ben focus alırdım
Burak E.
08-11-2012, 15:00
focus alırdım bende.
2Fast4Me
08-11-2012, 15:02
fluence donanım açısından daha dolu galiba. 2.el de temizlik kazasız ve düşük km olması fluence'i mantklı kılıyor.20bin km düşük olması demekte 1 bakım masrafı daha kar etmek demek. ama 0 olsaydı iki arasında seçim yapmak zorunda kalsam focus derdim sanırım
Ahmet_28
08-11-2012, 15:05
titanium X paket olsa idi focus, tereddütsüz focus derdim ama trende binmektense full fluence bence daha iyi seçim olur.fluence manuel sanırım edc tavsiye ederim ist içinde çok rahat edersin ayrıca manuelden daha az yakıyor.
Focus cok bosmus ya secim zor fluance agir basiyo
fluensin göstergeleri sanki havaya bakıyormuş gibi bi açısı var bu nedenle hiç hoşuma gitmiyor ve devamlı karşında duracak olan şey göstergeler :o
Kesınlıkle fluence bombos bı arabaya bınmekten ne zewk alabılırsınız kı ustelık gundelık kullanım ıcın dıyorsunuz fluence daha ıyı duruyor her acından ;)
yorumlar için teşekkür ederim. evet fluence manuel ancak full modeli değil. orta seviye donanımlısı oluyor sanırım. seçim bu ikisi arasında olacak, çünkü arada peder bey var ve araçlar yakın bir tanıdığımızın. yani ya bunlardan birini alacağım ya da bir süre daha bekleyeceğim. hali hazırda arabam olduğu için acelem yok ancak bu araçların fiyatları piyasaya göre nispeten uygun. o yüzden seçmek istiyorum birini.
Erdem K.
08-11-2012, 15:21
20k km fark hiç de azımsanamaz. Trend 2011 boyalı focustansa; daha düşük km'li, focusa göre bence biraz daha iyi donanımlı (business demişsiniz) 2011 fluence'yi (her ne kadar beğenmesem de) 2k tl yüzünden kaçırmazdım...
cengiz üngör
08-11-2012, 15:25
Şirket arabası olarak fluence business kullanıyorum cok donanımlı diil ama arkadaşımın trend.le karşılastırdıgımda beni baya tatmin ediyor kullanımı vs özellikle yakıt...:)
onn_dear
08-11-2012, 15:35
Tabiki focus yol tutusu bi fluence eder bence oldum olasi renault un tasarimi ic donanimi vs. hic hosuma gitmiyor
darkmoon
08-11-2012, 15:44
focus dolu olsa titanium x paket falan kesinlikle focus derdim ama trend de bomboş.. iç donanım ve malzeme kalitesi bile çok düşük collection ve titanum paketlere göre.. fleunce business de şirketler genelde toplu alıyor ondada pek bir donanım yok iki airbag var bildiğim kadarı ile kararı sana kalmış ama fluence daha cazip gibi duruyor ayrıca focusa görede az yakar..
fluance a binmiş biri olarak ona verilen paraya ben çöp diyorum. yol tutusu berbat. 0 aldık 2000 km de otomatik şanzumanı kafayı yedi. kendi kendine boşa atıyor fln. ışıklarda durdum kalkıcam, bilgisayar lütfen P ye takınız diyip duruyor. stop ettm calıstırdım ama nafile. meğerse kapı tam kapanmamış . bilgisayarda kapınız acık diyemio. cok fiyasko bi araba.
Km, yakıt ve donanım farkından dolayı fluance alırdım.
Fluence daha guncel bir model ve dci motor Ford'un tdci motorundan az yakar.Bu arada business paket Fluence'ler genelde 5 ileri 85 hp oluyor 105lik olmuyor bildigim kadariyla.Focuslar ise 1.6 tdci 109 hp.Gunluk kullanimda bu sizin icin fazla bir fark yaratmayacaksa tercihinizi Fluence'den yana kullanin. :)
emrem123
08-11-2012, 16:46
Kesınlıkle ıkısını de kullanmıs bırı olarak FOCUS derım mukemmel bır araç
ben bu işin altından kalkamayacağım sanırım :D yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim, tek tek alıntı yapıp cevaplamasını bilmiyorum kusura bakmayın o yüzden. boya takıntım olmadığı için gönlüm Focus'a kayıyor ama tertemiz sıfır gibi Fluence da aklımı çelmiyor değil :D
ben bu işin altından kalkamayacağım sanırım :D yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim, tek tek alıntı yapıp cevaplamasını bilmiyorum kusura bakmayın o yüzden. boya takıntım olmadığı için gönlüm Focus'a kayıyor ama tertemiz sıfır gibi Fluence da aklımı çelmiyor değil :D
fluance la focus kıyaslanamaz. 2sinide kullandım. fluance 2000 km de ağrıza verdi üst postta da dediğim gibi. yol tutusu 0. focus al bak dua etcen :D
çok fluence tokatladım 2 3 boy farkla her biriyle focus candır
JusticeForAll
08-11-2012, 18:04
trend en boşu sanırım onun yerıne fluence daha mantıklı bence
darkmoon
08-11-2012, 18:10
trend en boşu sanırım onun yerıne fluence daha mantıklı bence
aynen adamlar trend diye bir gözlük yuvası bile araca çok görmüşler koymamışlar o kadar boş.
tayreep_john
08-11-2012, 18:33
kesinlikle focus olursada titanium x paket :)
kesinlikle focus fluencete mesela şöyle birsey bahsedeym cok fena bi freni war her basısta cama yapısabılırsınız sinek gibi :D ama focus cok cok iyidir
temel beklentiler nedir
konfor, ic mekan kalitesi , yol tutus, performans,
konfor agirlikli surus keyfi onemli deil derseniz reno
surus keyfi onemli konfor ortalama olsun derseniz focus,
misery1903
08-11-2012, 19:41
Sürüş dinamikleri daha iyi olsun diyorsanız Focus, donanım istiyorsanız Fluence
fluence bedava verseler alınmaz, canını seviyosan alma. al focusu temiz temiz bin karşılaştırmak bile gereksiz
darkmoon
08-11-2012, 21:25
fluence ın bir çamurluğunu çıkmasını 60-70 tl ye bulabiliyorsunuz sanayide çok rahat.. günlük kullanıma katır niyetine bence binilicek araba.. focus güzel ama trend olması çok kötü trendin döşemeleri bile kalitesiz..
burada kım ne derse desın bence sız gıdın bakın en konforlu hangısı duruyorsa içinize hangisi siniryorsa daha çok onu alın gelın hem arkadasınız mısda sorunda olmaz :)
edit :yedek parca olsun yakıt olsun donanım olsun hersey fluence dıyor ;)
Fluence e yanaşmayın bile derim... Megane 2 sedan daha iyidir fluenceten...
Ludacris
09-11-2012, 10:20
Karsilastirma fiat ve ford arasinda tartismaya gerek yok bence
Forth.
Canselmo
09-11-2012, 10:30
isterse focusda sadece dreksiyon ve tekerlek olsun fluence yerine tercih ederim
ne kadar ford a antipatik biri olsam bile
..Bikere okadar yüksektesinizki güven sıfır
2011 Model aracın içerdeki ve kapılardaki plastik tıkırtıları beni bitirmişti..
yakıtı 1.6 benzinli olanını sürmüştüm.. 100 le giderken 5 civarları yakıyo makul seviylerde
180 km hızda giderken ters bir rüzgardan dolayı kontrolmü kaybedip nerdeyse takla atıcaktım.. alttan gelen rüzgar kaldırıp atıcakmış gibi bir his uyanduruyo..
rahatlık konfor orta seviye iç mekan orta seviye bagajı büyük .
frenleri cok cok iyi .. ilk kullandığınızda cama yapışabilirsiniz
o paraya alıncak bir araç kesinlikle değil
İbrahim33
09-11-2012, 10:39
kesinlikle focus fluencete mesela şöyle birsey bahsedeym cok fena bi freni war her basısta cama yapısabılırsınız sinek gibi :D ama focus cok cok iyidir
Reno'ların geneli öyle insan kendini acemi gibi hissediyor fren tutarken , +olarak debriajıda çok yukarıda kavrıyor...
temel beklentiler nedir
konfor, ic mekan kalitesi , yol tutus, performans,
konfor agirlikli surus keyfi onemli deil derseniz reno
surus keyfi onemli konfor ortalama olsun derseniz focus,
2. paragrafın altına imzamı atarım...
Şirket aracı olarak focusa da bindim fluence ye de.
Bence ikiside verilen paraları haketmiyorlar. İkisinide almazdım. Aynı paraya daha düşük modelli başka markalara bakarım daha iyi...
babam 6 yıl megan 2 kullandı ve son 1 yıldır fluance var bendede 1,5 yıldır focus var dizel focus bos deniliyo ama 4 hava yastığı abs klima ısıtmalı aynalar en bosunda bile var. ayrıca focusta trend ile collection arasındaki fark 'sis farı çelik jant ve cruise kontrol' fiyat olarakta yanlış hatırlamıyosam 3000 tl civarı bi fark var. ben trend olan aracıma sis farı çelik jant ve cruise controllü direksiyon simidi aldım taktım ve yazılımla cruise controlüde aktif hale getirdim su an sorunsuz kullanıyorum ve aracım collection modeli oldu başka hiç bir fark yok. en basiti dolu modellerinde aux torpitoda hazır bos yani trendlerde torpidoya kadar gelmiş ama arkasında ucuna bi jack takıyosun ve kullanıyosun. aynı şekilde sis farı yok ama tesşsatu tamponda hazır sisleri takıp çıkma bi far anahtarı alıyosun tamam.
focusun sadece ve sadece dez avantajı yalıtım kötü onun dışında fluanceden her bakımdan çok çok iyidir.
minimal_freak
09-11-2012, 10:49
focus asla üzmez.... renault ile ford kıyas kabul etmez :)
yorumlar için çok teşekkür ederim. ancak ikisinden de vazgeçtim. bugün gidip araçları gördüm, ikisi de içime sinmedi. fluence gözüme çok büyük geldi, garajıma sığmaz :D sokakta da bırakmak istemiyorum kasap çok. focusun da boyası güzel yapılmamış, bi de yan direk içeride duruyor biraz sanki, işkillendim vazgeçtim. biraz daha bekleyip sıfır alacağım sanırım ya da daha temiz bir şeyler bakacağız. ama aklımda oldu fluence, genel olarak yorumlar kötü yönde. sanayideki tanıdıklara da sordum, elektrik arızası çok veriyor denildi, o da soğuttu zaten. önümüzdeki maçlarda focus, golf ya da jetta bakacağız artık. tekrardan çok teşekkür ederim, zahmet verdik.
darkmoon
09-11-2012, 17:32
bence en mantıklısını yapmışsın.. ben genelde bu tip konularda konuyu açan arkadaşın bakdığı araçların dışında bir araç önermemeye çok özen gösteriyorum yoksa o paralara ciddi alınıcak araçlar değildi.. tahminim ikiside şirket çıkması yada filo aracı golf yada jetta makul tercihler olur bencede.. yada focusun en azından collection paketli bir versiyonu..
erkin006
09-11-2012, 17:37
fiyat aralığın nedir?
MR.TurboALİ
09-11-2012, 17:40
ben olsam focus alırdım
edit: zaten vazgeçmişsin :D