Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlıklı bir motorun hızlı bir şekilde yağ eksiltmesinin nedenleri ne olabilir ?

onursumer
09-11-2012, 10:03
merhaba arkadaşlar

bu sabah aracımın marşına bastığımda şıkır şıkır çalışmaya başladı

biraz çalıştırdım rolantide 10dk kadar kaputu açıp dinledim subab vuruntusu gibi geldi once fakat bildiğiniz yağsızlık sesi yani hatta kaydettim videoya ekliyorum

sorum şu aracım surekli servis bakımlı ve yağı en son 5bin km once bodruma gitmeden once değişti bakımı yapıldı yani 1 tane uzun yol yaptım gerisi şehir içi

aracı beklettim soğudu ve yağına baktım bildiğiniz çubuk kuru ıslanmıyor bile

aracın içindeki yağ bildiğiniz uçmuş gitmiş bunun sebebleri neler olabilir ?

aracın gidişinde sorun yok duman atma yok herşeyi tam herhangi bir arıza ışığı yağ eksik vs ışığıda yanmıyor ayrıca

link
09112012030 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PEgQWOGW65M&feature)

PEgQWOGW65M&feature

GokhanRS
09-11-2012, 10:17
yağını doldur biraz gazla. sonra lifte kaldırıp bakmak lazım altına. hatta önce direk altına bakın. eğer kirliyse temizleyip ondan sonra gazlayıp tekrar kaldırıp bakın eğer kirliyse görünmüyorsa tabi.

yoksa ilk iş kaldırıp alttan üstten incelemek lazım kaçak varmı diye. avcılara yakınsan uğrarsan bizde çözebiliriz.

drago
09-11-2012, 10:18
itici sesine benziyor

araç sağlıklı dediğiniz için söylüyorum, kartel tıpasının contası gidik olup oradan eksiltiyor olabilir

yine kartelde çatlak vesaire olabilir

siz yine de suya yağ karışıyor mu bir bakın, o şekilde de video çekmek için dahi olsa aracı çalıştırmayın

SekoLive
09-11-2012, 10:30
onur park ettiğin yer sabitse bi baksan yağ kaçağı falan olmusmu yerde varmı öyle kalıntılar.

dgoo
09-11-2012, 10:37
Keçelerden kaçırıyor olabilir özellikle krank boğaz keçesi.

Cliosportve
09-11-2012, 10:38
5000 km de 4 lt yağı eksiltmesi için duman dumana kalması lazım aracın
Aşırı ölü kıvamda olması gerekir segmanların gömleklerin
Aracında yağ kaçağı olma ihtimali çok yüksek

onursumer
09-11-2012, 10:39
banada ilk ıtıcı sesi gibi geldi ama motorda yağ kalmamış büyük ihtimal o yüzden

şuan sabit biryerde duruyor bu halde 10dk çalıştırdım kapadım şuan garajda duruyor işlerim bitsin yağ eklicem dediğinzi gibi once dıştan bir kontrol ediyim

servisi aradım kaçak ihtimali yüksek bakmamız lazım dediler

durup dururken iş çıktı başımıza

ayrıca bu yağ ışığının yanması için yağın nekadar eksilmesi gerek belli içinde var ama cubuğu ıslatmıyor bile

XSi
09-11-2012, 12:11
Yağı kontrol için sabah çalıştırmadan kontrol etmek en iyisidir, motor soğusa bile yağ süzülmesi çok uzun sürebilir..

GokhanRS
09-11-2012, 12:12
banada ilk ıtıcı sesi gibi geldi ama motorda yağ kalmamış büyük ihtimal o yüzden

şuan sabit biryerde duruyor bu halde 10dk çalıştırdım kapadım şuan garajda duruyor işlerim bitsin yağ eklicem dediğinzi gibi once dıştan bir kontrol ediyim

servisi aradım kaçak ihtimali yüksek bakmamız lazım dediler

durup dururken iş çıktı başımıza

ayrıca bu yağ ışığının yanması için yağın nekadar eksilmesi gerek belli içinde var ama cubuğu ıslatmıyor bile

çok güvenme o ışığa. son model araçlarda bile sıkıntı olabiliyor yanmayabiliyor. çubuk ara sıra kontrol edilmeli.

onursumer
09-11-2012, 12:40
aracım capacityde otoparkta herzaman aynı yerde duruyor bulunduğu yerde herhangi bir yağ kaçağı izi yok ama bizim otoparkı kontrol etmedim en çok orda yattı uzun sure hemde

servisi aradım gelip alıcaklar aracı işyerindeyim çıkamıyorm bakalım nerden çıkıcak bende merak ediyorum açıkcası :)

0M42
09-11-2012, 12:41
Motorda yağ olmadığı için yatak vuruyor ve bu şekilde 10 dk kadar çalıştırdım aracı demişsiniz umarım bir sorun oluşmamıştır.Yağ doldurduğunuzda ses kesilmez ise yataklar işlem görecek demektir.

onursumer
09-11-2012, 14:53
Motorda yağ olmadığı için yatak vuruyor ve bu şekilde 10 dk kadar çalıştırdım aracı demişsiniz umarım bir sorun oluşmamıştır.Yağ doldurduğunuzda ses kesilmez ise yataklar işlem görecek demektir.

Yok yatak sesi degil bildigin ust kapaaktan geliyor

40dk kadar once servisten geldiler 2lt yag eklediler mars bastik ses topladi kendini suan serviste inceliyorlar sebebini bulurlar ins

Herzaman ayni servis ayni kisiler bakim yaptigindan onlarda sasirdi bu duruma

halilcan9455
09-11-2012, 17:25
1-2 ay önce başıma gelen birşeyi söylemek istiyorum.
Doblo 1.9 JTD sabah uzun yola çıkacağımız için yağ kontrolü yaptım baktım ki araçta yağ yok.(YAĞ LAMBASI DA YANMIYOR)
mecbur çıktık yola yavaş yavaş tırsa tırsa gidiyoruz emanet araba çünkü.
30-40 km gittik bir benzinliğe girdik yağ ekletmek için.
yağı aldık çıktık pompacı yağı ekleyecek abi bu arabanın yağı tam diyor.
biz tabii şaşkın nasıl tam diyoruz sabah yağ diye birşey yoktu.
P-siz ne zaman baktınız ?
B-sabah çalıştırmadan
p- ne kadar oldu?
B -30-45 dk
P- yağ anca oturmuş abi bazı araçlarda böyle

bizde aldığımız yağ ile kaldık :D

Bu arada araçta LPG var mı ?

Alper_
09-11-2012, 17:43
bizim dizele yanlış yağ koymuşlardı 1000 km de yağı bitirmişti..10/40 magnatec koyduktan sonra düzelmişti..yanlış yağ konmuş olabilir..

onursumer
09-11-2012, 21:00
araçta lpg yok

2006 da sıfır aldım aldığımdan beri 15bin km yi dolduramadığım için yılda 1 aynı serviste yağı değişir bakımı yapılır okadar

zaten 108binkm de

araç şuan serviste haber bekliyorum neden olmuş hasar nedir vs gibisinden

dediğiniz gibi yanlış yağ yakmış olabilir dicem ama yağ kontrolu yapılalı 5bin km falan oldu genede kafama yatmıyor

hadi zorladım canını aldım dicemde hem yürümüyor hem otomatik vites :D

onursumer
10-11-2012, 10:44
araçta hiçbir hasar çıkmadı çok şukur fakat herhangi bir sebebte bulamadık

1000 er km lik periodlarla kontrol eticez bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak

06KrL06
10-11-2012, 14:06
1-2 ay önce başıma gelen birşeyi söylemek istiyorum.
Doblo 1.9 JTD sabah uzun yola çıkacağımız için yağ kontrolü yaptım baktım ki araçta yağ yok.(YAĞ LAMBASI DA YANMIYOR)
mecbur çıktık yola yavaş yavaş tırsa tırsa gidiyoruz emanet araba çünkü.
30-40 km gittik bir benzinliğe girdik yağ ekletmek için.
yağı aldık çıktık pompacı yağı ekleyecek abi bu arabanın yağı tam diyor.
biz tabii şaşkın nasıl tam diyoruz sabah yağ diye birşey yoktu.
P-siz ne zaman baktınız ?
B-sabah çalıştırmadan
p- ne kadar oldu?
B -30-45 dk
P- yağ anca oturmuş abi bazı araçlarda böyle

bizde aldığımız yağ ile kaldık :D

Bu arada araçta LPG var mı ?

Yağ her zaman düz bir zeminde kontrol edilmeli eğer hafif meyilli bir alanda kontrol yaptıysanız hatalı ölçüm yaparsınız.Yani motor soğukken tüm yağ kartere inmiştir çubukta soğukken yağ yoksa yeni stop etmiş sıcak motorda daha da az gösterir.Bir miktar yağ üst kapak vs içinde kalıp daha kartere süzülmediğinden.

06KrL06
10-11-2012, 14:09
araçta hiçbir hasar çıkmadı çok şukur fakat herhangi bir sebebte bulamadık

1000 er km lik periodlarla kontrol eticez bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak

5.000 KM'de 2 litre yağ eksiltebilir ancak aracın dumanda atması gerekir.Özellikle sabah soğuk çalıştırmada duman atabilir sıcakken ara gaz veririrken duman atar eğer bu gibi durumlarda duman atma varsa aracınız yağ yakıyor demektir 108.binde olmasının kesinlikle yağ yakmayacak diy bir şartı yok.İnş keçeleri contaları iyice kontrol etmişlerdir.

halilcan9455
10-11-2012, 14:36
Yağ her zaman düz bir zeminde kontrol edilmeli eğer hafif meyilli bir alanda kontrol yaptıysanız hatalı ölçüm yaparsınız.Yani motor soğukken tüm yağ kartere inmiştir çubukta soğukken yağ yoksa yeni stop etmiş sıcak motorda daha da az gösterir.Bir miktar yağ üst kapak vs içinde kalıp daha kartere süzülmediğinden.

bunları biliyoruz araç tüm gece garaj da düz zemindeydi.

onursumer
10-11-2012, 14:43
5.000 KM'de 2 litre yağ eksiltebilir ancak aracın dumanda atması gerekir.Özellikle sabah soğuk çalıştırmada duman atabilir sıcakken ara gaz veririrken duman atar eğer bu gibi durumlarda duman atma varsa aracınız yağ yakıyor demektir 108.binde olmasının kesinlikle yağ yakmayacak diy bir şartı yok.İnş keçeleri contaları iyice kontrol etmişlerdir.

araçta gram duman yok

açıkcası başında duramadım iş yerindeyim gelip aldılar baktılar geri getirdiler 1 gün sonra

bakıcaz artık duruma gore :)

pirasa
17-09-2019, 11:12
araçta gram duman yok

açıkcası başında duramadım iş yerindeyim gelip aldılar baktılar geri getirdiler 1 gün sonra

bakıcaz artık duruma gore :)

hatırlıyor musunuz sonra tekrardan eksiltme yaptı mı ?

onursumer
17-09-2019, 18:45
hatırlıyor musunuz sonra tekrardan eksiltme yaptı mı ?

Yapti ust kapakmis ama okadar Azki cok sonradan bukduk