PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gostergelerın uçuk fıyatları...

LeKLeK
09-11-2012, 14:50
arkadaslar araca gosterge alacam ama soyle ufak bı hesaplama yaptım depo marka tubo basınc - vakum - yag basınc - yag sıcaklık 1000 tlnın uzerınde bı fıyat cıktı buna nası bı cozum bulabılırız maddı yonden fazla zorlamadan

hasan çağri
09-11-2012, 14:53
Maxidisplay var elimde onu vereyim istiyorsan. yanında yağ basınç, yağ sıcaklık ve egt sensörünü de veririm ekranı butonları. Bunların haricinde toplamda 8 farklı değeri görebilrisin ekranda. bende diğerleri olarak TPS, Hız, devir, voltage, afr ye bağlı idi. afr sensörünü sattım.

Yogi
09-11-2012, 14:54
maxi (http://www.techturkey.com/forum/members/4372-maxi.html) hakan abiye ulaş birde ondan fiyat al

RafetAraç
09-11-2012, 21:32
hakkaten çok pahalı ya o 3 lü. 1000 tl ye göstergemi olur arkadş. neden bu kadar pahalı acaba sadece 3 tane yuvarlak saat yaw. 1000tl ye mis gibi laptop alınıyor :D

VtecDream
10-11-2012, 09:17
bi wideband alıcam 400 tl... :) komik bi rakam

bLackModeL
10-11-2012, 09:22
komik degil bence alınması gerektıgı ıcın bu fıyat ıstersen alma kullanma :D neler oluyo gor mecbursun yanı bır bakıma

VtecDream
10-11-2012, 09:24
hacı sence mantıklı bi fiyatmı bi sensör bi gösterge için 400 tl ?

Ludacris
10-11-2012, 09:28
bi wideband alıcam 400 tl... :) komik bi rakam

Zamaninda 200 liraya almiyoduk
Piyasayi bebeler yukseltiyo 3 sene once sattigim turbo simdi 2 lira :D

KA®ANLIK
10-11-2012, 09:30
Arabacılıkta öğrendiğim birşey var.
İstisnaları da gördüm tabiki onların kaideyi bozmayacağını düşünerek;

Ucuzdur vardır illeti
Pahalıdır vardır hikmeti...

300-400 tl ye aldığınız saat sizi 4000-5000tl lerden kurtarıyor.
Bir sefere mahsus da değil, defalarca, ömürlük...

O yüzden yadırgamamak lazım...

bLackModeL
10-11-2012, 09:32

mantıklı deıl ama işe yarıyo ? bu mantıklımı adam beyın patlamıs yakıtı havayı olcen gosterge yapmıss boostu olcek gosterge yapmıs egzoz sıcaklıgını olcek gosterge yapmıs yag basıncını olcen gosterge yapmıs yag sıcaklgını olcen gosterge yapmıs bence deger kardesım bunlar gorsel deıl iş yapan göstergeler .. ucuz etın suyu kara olur jsv vacum var 20 tl ye :D bagla kac dakıka olcecek yada ne akdar dogru olcecek

bugra_0101
10-11-2012, 09:41
p.m attımmm

RafetAraç
10-11-2012, 13:39
mantıklı deıl ama işe yarıyo ? bu mantıklımı adam beyın patlamıs yakıtı havayı olcen gosterge yapmıss boostu olcek gosterge yapmıs egzoz sıcaklıgını olcek gosterge yapmıs yag basıncını olcen gosterge yapmıs yag sıcaklgını olcen gosterge yapmıs bence deger kardesım bunlar gorsel deıl iş yapan göstergeler .. ucuz etın suyu kara olur jsv vacum var 20 tl ye :D bagla kac dakıka olcecek yada ne akdar dogru olcecek

peki bişeyi merak ediyorum. bunlar custom olarak yani eli mekaniğe yatkn ve elektronkten iyi anlyan birinin yapabileceği saatler değilmi ? yani yapılması çokmu zor ? sensörünü parayla aldık diyelm fakat saati falan yapamazmyız çokmu zordur merak ettm :D

Osman Bahadır
10-11-2012, 13:47

Wideband "bi sensör-bi gösterge" değil. Öyle olsaydı alırdık sensörünü biz de bosch'dan, kendimiz kullanırdık. Piyasada yüzlerce, çeşit çeşit, cicili bicili yağ/egt/basınç vs göstergeleri varken wideband gösterge satan kaç firma var?

Arabanızın kıytırık norrowband oksijen sensörünün bile piyasada kaç para olduğu aşikar. Wideband sensör çok daha kompleks bir malzeme.

Tabi bir de "gösterge" deyip geçilen kısmı var bu işin. Wideband'ın algoritması bile başlı başına patentle korunan bir mesele... Sanıyor musunuz ki sensörden 0-5v arası değer çıkıyor, gösterge de bunu gösteriyor?

Wideband harici diğer değer göstergeleri için ben OBD portu olan araçlarda grafik özellikli OBD diagnostik cihazlarını kullanıyorum. Hem diagnos ta yapmış oluyorum, hem dijital ekran hem de log alabiliyorum.

Mehmet Gazihan
10-11-2012, 14:04
şunu 10 sene önce söyleselerdi idrak edemezdik..

http://image.made-in-china.com/2f0j00zMoTUKChsbRE/Bluetooth-Elm327.jpg

en ideal kullanım platformu android diye düşünüyorum..

Torque Pro ideal software..

volume81
10-11-2012, 14:37
AFR hariç diğerleri sensörü olduğu sürece gösterge kısmı halledilir yazılımsal veya elektronik olarak :)

bencede AFR haricinde diğerlerine para bayılmaya pek sıcak bakmıyorum ki çok pro bir araç yapmıyorsam :)

kendi projemde yağ basınç turbo boost ve yağ sıcaklık sensörüne para basıp diğerlerini ise ekrandan göreceğim bir sistem düşünüyorum( maxidisplay gibi )

gidip vacuum saatine 300 lira vermek bana biraz abes geliyor