PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EGT sensör kablosu "uzatma" hataları.



Maxi
10.Kasım.2012, 06:10
EGT sensör kabloları özeldir, yapıları farklıdır.
sensör kablosu bildiğiniz ve her yerde kullandığınız türden bir kablo değildir.

Eğer egt sensör kablonuzun boyu yetmedi ve uzatmanız gerekiyorsa
gene egt sensor kablosu kullanmanız şarttır!

Klasik bakır kablo - hoparlör kablosu gibi kablolar ile uzatma yapmayınız
hatalı sıcaklık okursunuz bilginize.


https://lh6.googleusercontent.com/-FYLMGn2sUpc/UJ3yBBpwRjI/AAAAAAAAAIc/6k39fDdK8ZE/s800/egt%2520002.JPG



MaxiGauges

( Kopyala/yapıştır yaparak kendi sayfanıza aldığınız döküman ve yazıları
nereden ve kimden aldığınızı belirtin.. şerefsiz olmayın, adam olun! )

0M42
10.Kasım.2012, 09:42
Peki ne tür bir kablo kullanmamız gerekiyor abi ?

MECOO
10.Kasım.2012, 09:45
Güzel bir bilgi, paylaşım için teşekkürler. Peki ya fazla uzun gelirse kısaltmamızda bir sıkıntı olurmu ?

Maxi
10.Kasım.2012, 10:08
Peki ne tür bir kablo kullanmamız gerekiyor abi ?

Gene egt kablosu kullanman ve yonune dikkat etmen lazim.
Egt kablosu hem ozel alasimdir hemde + - yönü vardir.



Güzel bir bilgi, paylaşım için teşekkürler. Peki ya fazla uzun gelirse kısaltmamızda bir sıkıntı olurmu ?

fazla uzun ise kisaltabilirsin ama kisaltmak gerekli degildir.

brutal
10.Kasım.2012, 10:09
Chromel (+) Alumel (-)

Ek ile uzatmaktansa yeni sensör yapmayı tercih ederim. Bu kabloları kullanarak kendi egt sensörünüzüde yapabilirsiniz zaten :) İş kabloda bitiyor.

0M42
10.Kasım.2012, 10:13
Teşekkürler peki nereden bulacağız bu kabloyu nereden temin edilir ? Elektrikçiye gidip egt sensör kablosu varmı diyemi soracağız ?

MECOO
10.Kasım.2012, 10:16
Gene egt kablosu kullanman ve yonune dikkat etmen lazim.
Egt kablosu hem ozel alasimdir hemde + - yönü vardir.




fazla uzun ise kisaltabilirsin ama kisaltmak gerekli degildir.


İlginize ve bilğilendirme için teşekkür ederim.

ygtrn
01.Aralık.2012, 18:03
aynen bende merak ettim bu kablo nereden temin edilir acep?

alperkirman
02.Aralık.2012, 11:06
ben aracımdaki egtyi daha bağlamadım ama göstergenin durduğu konum uzak kabloyu uzatakmışız gibi duruyo :)

Günkut
10.Aralık.2012, 04:56
bu sadece egt içinmi gecerlidir ?
Egt kablosunun özel olmasının sebebi nedir ?
Oil temp baglıcam bu hafta içinde aracım arıza yaptı o kabloyu kesmek zorunda kaldık şimdi ne yapcaz :D

Murat
10.Aralık.2012, 10:24
nekadar uzatmayı tolere edebilir?bu da önemli sanırım. atıyorum bağlantı noktasındaki bakır kısım bile bozarmı? yada şöyle diyelim, egt devresindeki kontrolcüye uzanan bakır yollar da sıkıntı yaratırmı :)

dragstar
10.Aralık.2012, 11:06
k type thermocouple larda 3 metreye kadar sıkıntı olmuyor

0mV ile 50mV arasında voltaj geldiğinden çok hassas eğer kablo kullanılmazsa kablonun iç direnci yüksek olduğundan voltaj kayıpları olur bnn sonucundada yanlış okuma olur

ben yaptığım devrelerde tekrar kalibre ediyorum, hata payını azaltmak için

Maxi
10.Aralık.2012, 18:41
arkadaşlar başlık gayet net, sıkıntı egt kablosu ile ilgili, başka sensörleri karıştırmayın
siz egt sensörünü uzatmak için gene "egt kablosu" kullanın gerisine karışmayın
incik - boncuk detaylara girip kafa karıştırmaya gerek yok

Tekrar yazmak gerekirse:
eğer egt sensörünüzün kablosu kısa kaldıysa
EGT KABLOSU ile uzatın, başka kablo kullanmayın
hoparlör kablosu, bilmem ne kablosu "olmaz"