PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce aracımı boyatmalımıyım?

huseyinturk
10-11-2012, 09:02
Aracım 2003 model bir karış ve tamponlar harici boya yok. Ama boyanın durumu çok iyi değil ve neredeyse her parçada bir kusur var. En son bagaj kapağındada ufak bir ezilme olmuş dün bıraktığım yerde ne olduysa artık.
Kasko var , sanırım kaskonun karşılaması lazım bu boya işini. Yüzde 50 indirimli yaptırdım bu yıl hasarsızlıktan..

Sizce hasarsızlık indirimini ve aracın orjinalliğini bozmaya değermi?

jap-10
10-11-2012, 09:08
Satarken kimseye anlatamazsın derdini bence pasta cilayla kurtarabiliyorsan ne mutlu sana

civelek
10-11-2012, 09:10
Icine sinmiyorsa arabanin durumu sat arabani bence emin ol boyatirda satarsan ilerde cok zarar edersin derdinide anlatamazsin

F.Dogan
10-11-2012, 09:12
uzun zaman binmek varsa hayalinizde boyat gitsin :)

dkaya87
10-11-2012, 09:13
arac folyo kaplanabilir ;)

huseyinturk
10-11-2012, 09:13
Satarken kimseye anlatamazsın derdini bence pasta cilayla kurtarabiliyorsan ne mutlu sana

Su damlası gibi izler var kapılarda cam altlarında ne yaptıysak çıkartmadık würchte. Vernik ile ilgili sanırım..

Icine sinmiyorsa arabanin durumu sat arabani bence emin ol boyatirda satarsan ilerde cok zarar edersin derdinide anlatamazsin

Zorda darda kalmazsam satmak istemem aracımı, satma gibi bir derdim yok o yüzden. En olmadı kardeşime veririm bir 4 yıl daha o kullanır. 10 yaşının üstünde araba alıpta orjinal boya arayana gitmesin zaten aracım diye düşünüyorum ama kararsızım.

jap-10
10-11-2012, 09:15
Kireç lekeleri sanırım onlar kaliteli bi yerde cila işlemi uygulattınızda gidicektir hepsi

huseyinturk
10-11-2012, 09:25
Kireç lekeleri sanırım onlar kaliteli bi yerde cila işlemi uygulattınızda gidicektir hepsi

Würchte uygulattın abi pasta cila boya koruma , uğraştılar baya çıkmadı. Boya ile verniğin arasında sanki..

ACTPK
10-11-2012, 09:59
İstanbulda kuzenlerim'in yeri var altunizade de, bu tür göçük düzeltme işleri falanda yapıyorlar, tahminim lekeleride çıkartırlar. İstersen yönlendiririm.

Ertekin
10-11-2012, 10:19
Boyat tabi yaa.Bırak ne düşünürlerse düşünsünler.Halkımız hala cahil araba boyanınca eyvah diyor.Yurt dışında byanmış araba daha değerli.Kötü boyayla gezeceğine boyat şıkır şıkır gez.Ben boyası hoşuma gitmeyen her aracımı boyattım.

kadir jdm civic
10-11-2012, 10:41
vernigi iyice zıpra atıp boyaya kadar inip sonra vernik atıyorlar bir sıkıntı olmuyor bir kaç kişiden duymuştum.
aracı komple boyatma çünkü satarken sıkıntı oluyor neden dersen

söyle bir zihnietimiz var 89 model bir araçı bile alırken boya var mı kaç parça boyalı nedir? ama araç boyasız dediginde öyle bir deger kazanıyor ki anlatamam o yuzden bence boyatmayın derım.

onursumer
10-11-2012, 10:57
aynı durumdaydım tavan hariç boyattım çiçek gibi oldu

boyasız çizik goçuk bindiğim günlere uzuldum

arabama boyalı diyip fiyat kırmaya çalışanlara zaten satmayı düşünmüyorum umrumdada değil her malın illaki alıcısı çıkar

Görsel Menekşe
10-11-2012, 11:11
Avrupada milletin boyayı önemsememesinin sebebi ağır kazalı arabaların toplanmayıp, parçacıya satılması.Bizdeyse yüzde 80 hasarlı araçlar bile sanayide toplanıp, güzelce boyanıp millete iteleniyor.
Benim de önerim folyo kaplatman yönünde, ilerde satarken folyoyu söker rahatça satarsın.Sonratan atılan verniği de önermem, sonuçta kimse fabrikadaki incelikte vernik atamaz boyanmış muamelesi görür araban.

devil_berk22
10-11-2012, 15:06
aracını uzun yıllar binmeyi düşünüyorsan dilediğin bir renge boyatabilirsin ancak ben orjinal rengini isterim dersende kendi rengine boyat. aracı en fazla 1 yıl kullanırım tarzı düşüncen varsada hiç boyatma satarken bi pasta cila yaptırıp satarsın. piyasada mezarcı tabir edilen vatandaş çok var insanlara fiyatı kırmak için bahane lazım aslında işine geliyor kurnazların cillop gibi tertemiz boyalı araba alıp birde boya masrafı yapmıyacak ancak adam onu fiyatı düşürmek için sebep ediyor.

brs_odbs
10-11-2012, 15:17
Boyat tabi yaa.Bırak ne düşünürlerse düşünsünler.Halkımız hala cahil araba boyanınca eyvah diyor.Yurt dışında byanmış araba daha değerli.Kötü boyayla gezeceğine boyat şıkır şıkır gez.Ben boyası hoşuma gitmeyen her aracımı boyattım.

kesinlikle katılıyorum :icon_tup:

alihan_27
10-11-2012, 15:32
İçine sinmiyorsa boyat tabi, uzun süreli binmeyi düşündüğün için. Bende bulabilseydim bu mavi renginden alacaktım. Bulamayınca ikinci tercihim siyah aldım, komple boyattım 1,5 sene önce. Çoğu yerde boya hatası olduğundan işçilik hoşuma gitmedi bu aralar iyi bir yerde tekrar boyatmayı düşünüyorum. Senin aslan ile bendekinin ilk hali çok benziyor. Çoğu yerde irili ufaklı göçükler, kapı birleşim yerlerinde ve çamurluk kenarlarında ezilmeler, boya soyulmaları vs. İyi işçiliği olan bir yerde boyat gitsin. Tiril tiril binersin, izlerken daha fazla keyif alırsın bence.

Frequency_48
10-11-2012, 18:07
Dediğin gibi; 10 yaşından büyük araba alıpta orjinal araba arayan adama gitmemeli zaten araba..
Ayrıca bu araba senın.. bunu alırken kimseden borç almadıni hibe almadın. kimseyede borcun kalmadi, Arabanın orjinalliği bozulacak diye öyle çirkin çirkin binmeye gerek yok bence.. mal senin ister boyatırsın ister boyatmazsın. Hoşuna gitmiyorsa bence boyatmalısın.

Bana biri bu arabada boya var dese Polemik şöyle olurdu;
Ben:Sen kaç yaşındasın
O: 30 yaşıdayım
Ben: Sen allah yapısısın. Şu yaşına kadaar güneşte kaldığında kaç kez derin soyuldu senin.. Bu araba bilmem kaç yaşında..dış etkenlere maruz kalmış tabiki boya olacak. Millet boyası orjinal diyecek satarken 500 tl yukarı satacağım diye çirkin bir şekilde binemem.. Sen git sıfır araba al derdim..Ve araba pazarlığı bu şekilde biterdi..

Bildiğin güvendiğin işini bildiğin usta varsa.. Yakın zamanda satmayacaksan, ki durum öyle görünüyor.boyat bence..boyatmadan önce fotograflarını çekersin.. inanan inanır..inanmayanla işin yok zaten..

Oznsrl
10-11-2012, 18:33
%50 hasarsızlık indirimini bozmaya değmez bence

darkmoon
10-11-2012, 18:39
aracını başkaları içinmi kullanıyorsun kendin içinmi..

hayatta ezik vuruk kırık çarık arabayla gezmedim gezmemde araba bir erkeğin üstündeki takım elbise gibidir bir ortama girdinmi seni temsil eder.. insanların sen geldiğinde ilk gördükleri aracındır sonra içinden sen çıkarsın ilk izlenimde önemlidir..

bende bakmam fazla aracıma boyanın üstünde bir sürü damla lekeleri falan var ama bir pasta cilaya bakar çizik vuruk kırık ap ayrı bir şey..

zarar olayıda göreceli çekersin fotoğrafını boyanmadan önce yada kamera var artık gösterirsin...
müşteri kesmi tabiki düşücekdir talep olarak araç boyanırsa...
ama şunuda unutma milletde çakal boyalı diye fiyat düşürmeye çalışıcak insan aracında vuruk kırık çarık çizik var diye düşürmiycekmi sanıyorsun adam direk diyiceğini söyliyim kardeş arabanın çok kaporta işi var çok hor kullanmışın hırpalanmış en azından boya masrafını düşelim diyicek gene aynı kapıya çıkıcak..

hddsheriff
10-11-2012, 18:50
boyat gitsin ama kasko karşılamaz çiziklerden dolayı komple boyama işini.

huseyinturk
10-11-2012, 22:32
boyat gitsin ama kasko karşılamaz çiziklerden dolayı komple boyama işini.

Anahtarı takmış çizmişler sağ tarafı boydan boya.. Arka kaputta göçük var. Motor kaputundada var çizikler. Kasko bunları karşılamayacaksa neden var? sinirlendirmesinler beni valla giderim girerim iki çöp kamyonu arasına :D

Yorumlar için çok teşekkür ederim az bir şüphem vardı kalmadı. Mantıklı olan boyatmak , 10 yaşında araba abi başladı zaten arka tekerlek diplerinden boya yalan olmaya..

FaBeRgE
10-11-2012, 22:43
belki ilham verir :) Gerçi benim boya orjinal ama boyandıktan sonra bundan iyi olur sanırım :)

http://img208.imageshack.us/img208/4122/46402740713189930817012.jpg

darkmoon
10-11-2012, 22:50
Yorumlar için çok teşekkür ederim az bir şüphem vardı kalmadı. Mantıklı olan boyatmak , 10 yaşında araba abi başladı zaten arka tekerlek diplerinden boya yalan olmaya..

sen aracını şu halde satılığa koy sana garanti veriyorum her arayan diyicek ki kardeşim aracın kaporta boya masrafı var düş bakalım şu kadar.. kendisi yaptırıp boyatmasa bile sırf fiyatı kıra bilmek için bunu diyicekdir..

Aracın boyalı olsa bu seferde boyalı derler ondan fiyat kırmaya çalışırlar kısaca iki ucu çamurlu değnek..

hiç olmassa boyamadan önce aracın resimlerini çekersen ilandada belirtirsen elimde çizikli önceki halinin resimleri vardır diye gene değerinde satabilirsin.. neticede kazadan değişeden boyanan araç çok bellidir.. normal çizikden boyanan araç çok bellidir.

d16y4
10-11-2012, 22:52
sanayide çektiğin rezilliğe değmez boyatma !

onn_dear
11-11-2012, 08:58
Boyatmasan satarken her yeri leke ezik ren matligi vs bahanelerle fiyat kirmaya calisacaklar, boyatsan boyali diyecekler vs vs. Bence guzelce resimlerini cek, boyamadan onceki tum asamalari cek dosyala tavan haric kaliteli boyat sifir gibi olsun bin mis gibi. Benim tum araclarim paril paril olmazsa binmem acikcasi

huseyinturk
11-11-2012, 11:26
belki ilham verir :) Gerçi benim boya orjinal ama boyandıktan sonra bundan iyi olur sanırım :)

http://img208.imageshack.us/img208/4122/46402740713189930817012.jpg

Bu kadarınada razıyım. arka tampon ile arka çamurluk alakasız renkteler şu an :) Farklı bir aracın prçasını takmışım gibi duruyor sinirimi bozuyor her bakışımda.

huseyinturk
11-11-2012, 11:28
sen aracını şu halde satılığa koy sana garanti veriyorum her arayan diyicek ki kardeşim aracın kaporta boya masrafı var düş bakalım şu kadar.. kendisi yaptırıp boyatmasa bile sırf fiyatı kıra bilmek için bunu diyicekdir..

Aracın boyalı olsa bu seferde boyalı derler ondan fiyat kırmaya çalışırlar kısaca iki ucu çamurlu değnek..

hiç olmassa boyamadan önce aracın resimlerini çekersen ilandada belirtirsen elimde çizikli önceki halinin resimleri vardır diye gene değerinde satabilirsin.. neticede kazadan değişeden boyanan araç çok bellidir.. normal çizikden boyanan araç çok bellidir.

Arabadan anlayan insan zaten boyayı dert etmiyor genelde. Ama anlamadan anlıyorum diye takılanlar yokmu onlar ayar ediyor insanı. Şahsen araç alıcak olsam ne km'sine takılırım ne boyasına götürür baktırırım didik didik öyle alırım.

DOGAN__
11-11-2012, 13:50
boyat bence kardeşim boya temizliktir

h.savas
11-11-2012, 18:45
senle aynı durumdayım bende,aracım şuanda renk cümbüşü gibi ve birçok yerinde 1-2 cm çapında ezikler var ALLAH nasip ederse eğer bu yaz boyatacağım,alıcıların ne b*k diyeceği inan umurumda değil seninde öyle olsun hiç düşünme alıcı neder diye her malın alıcısı illaki bulunur...

AtmoSpheriC
11-11-2012, 21:52
satarken çok sıkıntı olur yada boya öncesi ve boyaya hazırlanırkenki detaylı fotolar çekilcek satmaya karar verdiğinizde adam gardas arabanı niye boyattn anlat bakıyım dediğinde sende ona baskan mail adresini verde fotoları gönderiyim bak ordan anlarsın niye boyattığımı diyebilesin :D

sinan-s
11-11-2012, 21:55
Boyatmakta fayda var...

h.savas
11-11-2012, 21:56
satarken çok sıkıntı olur yada boya öncesi ve boyaya hazırlanırkenki detaylı fotolar çekilcek satmaya karar verdiğinizde adam gardas arabanı niye boyattn anlat bakıyım dediğinde sende ona baskan mail adresini verde fotoları gönderiyim bak ordan anlarsın niye boyattığımı diyebilesin :D

16 yaşında (kendi aracım) boyasız araba arıyorsa çok zor hele ki birde istanbul'da boyasız arıyor ise o arabanın hiç otoparktan çıkmaması lazım :D

LeeGo26
12-11-2012, 16:50
doğru karar verdiniz bence de, ilk arabam 89 model torosdu geçen sene onu satarken adamla diyalog bu:

- araba boya istiyo kardeşim bin lira onu düş,
+ ben boyatayım abi sıkıntı yok 300 liraya komple boyuyolar boya istiyosan,
- nerden bileceğim arabanın taklalı olmadığını, komple boya olacak o zaman,
+ piyasada güneş yanıklı sağı solu çürük dolu araba var abi sen onlara bak,
-pazar olsun...

böyle bi milletiz ne yaparsın... hiç gerek yok abi bineceğim diyosun boyat gitsin ama 300-500 fazla ver kaliteli bi yerde boyat sonra canın sıkılmasın... :)

Blackbird
12-11-2012, 17:13
İşin kolayı boyatmak tabi ama boyattığında ne kadar memnun kalacaksın o daha önemli işinin ehli birisi yapmazsa eski halini arar hale gelebilirsin, boyatmak yerine ilk önce zımpara ve polisajla kaputta deneme yapıp o su damlacığı dediğiniz lekeler çıkıyormu bir bakmakta fayda var bence.

Schumi
12-11-2012, 20:28
Temizlik imandan gelir ama arabayı boyatma. Dermişim. :D Maliyeti çok değilse boyat. Emin ol al benisi olmayan arabayı satarken eğer almaya niyetli adam varsa bunun boya ihtiyacı var diyip fiyat kıracak. Komple boyalı diyipte fiyat kırabilir ama araban daha çabuk satılır. İki türlüde fiyatı indirmen gerekicek. Ama bu arada satana kadar temiz arabaya binersin. Boyat gitsin.

Frequency_48
13-11-2012, 02:30
Madem ki iyi biyerde boyatacaksın, önce boyacının referanslarına bak..Hallederiz A.Ş ye boyatırsan eski halini arayabilirsin arabanın.. İyice araştır.ve boyat..

ErayCerit
13-11-2012, 16:37
2003 model volvoyu tavan dahil komple boyattık güneş yanıkları,çiziklerden vs. dolayı. Boyanmadan önceki halinin resimleri ve expertiz raporu bile var.Şu an satılık fakat boyalı olduğu için kimse yanaşmıyor.Aşırı pişmanım

darkmoon
13-11-2012, 17:40
2003 model volvoyu tavan dahil komple boyattık güneş yanıkları,çiziklerden vs. dolayı. Boyanmadan önceki halinin resimleri ve expertiz raporu bile var.Şu an satılık fakat boyalı olduğu için kimse yanaşmıyor.Aşırı pişmanım

Tavanı boyatmasaydınız talep olurdu talep olmamasının nedeni tavanında boyalı olması.. tavan boyandımı pek izahı olmuyor adam kaplasaydınız diyor.. tavan boyama genelde takla nedeni ile olduğu için izahıda zor oluyor..

onursumer
13-11-2012, 19:47
Tavanı boyatmasaydınız talep olurdu talep olmamasının nedeni tavanında boyalı olması.. tavan boyandımı pek izahı olmuyor adam kaplasaydınız diyor.. tavan boyama genelde takla nedeni ile olduğu için izahıda zor oluyor..

m boyle diyenler yüzünden bende tavanı boyatmadım binpişmanım hiç içime sinmedi eğer getzi satmazsam sc yaparken komple boyatıcam tavan dahil bu sefer

izah etmeklede uğraşmıyorum artık isteyen alır istemeyen almaz

eğer aracınıza uzun süre binmeyecekseniz tavanı es geçin ama binicekseniz kimsenin lafına bakmadan içinize sinicek şekilde boyatın

darkmoon
13-11-2012, 19:52
piyasa algılaması böyle yapabilicek bir şey yok.. her araç satılır uzun vadede yada kısa vadede..
satılırmı illa satılır öyle yada böyle.. iş hızlı kolay satılması hemen satılması zarar etmeden satılması..

ÜSTÜNERC
14-11-2012, 16:18
aracı vallaha kullanacaksınız tavan harıc boyatın.tavandada varsa sorun cam tavan gorunumlu sıyah folyo ile kaplatın mis gibi olur vallaha arac.

K0213
14-11-2012, 16:34
katılıyorum arkadaşlara :D

her kafadan mantıklı bi yorum çıkmış, umarım kafan karışmamıştır :)

akarags1905
15-11-2012, 14:09
lacivert polo classic..

önce kaputta güneş yanığı oldu ardından tavanda da oldu farklı zamanlarda iki parçada boyandı, bende istemezdim tavanın olmasını ama oldu. yapan serefi eksik sagolsun, 6 ay sonra yine ufak bir noktadan tavan başladı.. depo kapağının olduğu çamurlukta da olmaya başlamış gördükçe sinirden ölüyorum.. ufak tefek çizikler de bol miktarda mevcut.. o yüzden sadece vernikten değil genel olarak görüntü sıkıntısından dolayı bende boyatmayı düşünüyorum.. gerçekten almayan almasın, sonuçta artık 14-15 yaşında bir arabadan bahsediyorum..

benim de oyum boyatıp tertemiz binmenden yana:)

Frequency_48
15-11-2012, 19:55
Şu bir gerçek.. Araba boyanır.. Boyanmaz değil. Ama bu tartışmayı yapmamızın nedeni Piyasada gerçek boyacının olmaması.. Boyatalım diyoruz. Eski halini arıyoruz.. Mutlaka vardır Türkiyede olaya sanat olarak bakan boyacılar. İşini sanat olarak yapan boyacı tanıdığınız usta varsa paylaşalım lütfen.

Hepimiz seyretmişizdir yabancı kanallarda, adam tirilyonluk arabasını sıfır alıyor. yeniden dizayn edip zevkine göre boyatıyor..

Sorun bizim iş bilmez sanayicilerimiz ve boyacılarımızda..

vtiaras
18-11-2012, 11:53
boyatmazsın aracın boya ihtiyacı var derler boyatırsın neden boyalı derler boyat gitsin almayanda almasın