PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa C 1.7 DTi ? - Honda Civic VTi ?

Anıl DALGA
10-11-2012, 16:18
Bu 2 araç arasında kararsız kaldım daha önce Corsa 1.7 yapmıştım hiç şikayetim olmadı sorunsuz az yakan bi araba diğer kafamın takıldığı araçta VTi beni düşündüren şey VTi 'ın modeli eski ve fazla yakacak olması Bu sebebten arada kalıyorum tam birine karar veriyorum sonra diyorum bu çok yakacak tam diğerine karar veriyorum sonra diyorum vti daha zevkli olur falan filan işte yardımcı olun lütfen siz olsanız ne yapardınız :)

rebeloghy
10-11-2012, 16:36
her ne kadar tadı baska olsa da.. bu devirde dünyanın en pahalı benzini ile vti'a binmek o kadar kolay olmasa gerek :) yükle corsayı devam et derim. ama zaten corsa yapmıssın farklı bi araca da yönelinebilir değişiklik olsun maksadıyla

Anıl DALGA
10-11-2012, 16:38
ibiza PD ler iyi ama sevemedim onlarıda Corsayı seviyorum ama yaptığım için tekrar yapsam mı diye düşündürüyor benzin cok pahalı gerçekten ama alacağım vti da işin aslı B16a2 değil :D Serdar abinin H22 Swap ek civic ini alıp kafama göre yapacam hemen ama çok kararsızlık var işte :)

halilcan9455
10-11-2012, 16:46
Vtec her zaman bir başkadır.
ancak ülkemizde ki benzin fiyatı daha da bir başkadır hani.
ben olsam corsa 1.7 dti alırdım ancak daha önce yaptığınız için aynı şeyleri tekrar yapmak neler olacağını bilmek size ilk seferinde ki zevki vermeyecektir.başka dizellere yönelirdim ben olsam
mesela:
Corsa D 1.3 CDTİ 90 lık
aynı şekilde 90 lık punto
(çok farklı olmadığının farkındayım ancak 6.vitesleri yeter :D)

Anıl DALGA
10-11-2012, 16:53
Vtec her zaman bir başkadır.
ancak ülkemizde ki benzin fiyatı daha da bir başkadır hani.
ben olsam corsa 1.7 dti alırdım ancak daha önce yaptığınız için aynı şeyleri tekrar yapmak neler olacağını bilmek size ilk seferinde ki zevki vermeyecektir.başka dizellere yönelirdim ben olsam
mesela:
Corsa D 1.3 CDTİ 90 lık
aynı şekilde 90 lık punto
(çok farklı olmadığının farkındayım ancak 6.vitesleri yeter :D)

:D Corsa D ve puntonun motoru elimde kalır korkusu var bu gidişle herkes benim kafadan benzin fiyatı diye diye alacam yine corsa c 1.7 dti yaslicaz 6 ileriyi devam o zaman yapıcak bişi yok :D

CRUEL
10-11-2012, 17:29
Butce varsa pd130 golf de guzel olablr:) az yakar cok kacar konfor donanim vs:)

kkursat01
10-11-2012, 17:43
Butce varsa pd130 golf de guzel olablr:) az yakar cok kacar konfor donanim vs:)

Aynen 1.9 tdi ları uçak.. vag grubuda dizel power konusunda iyi sonuçlar veriyor..

Anıl DALGA
10-11-2012, 17:46
Tek kapı olarak var mı ? Pd130 Golf :) 4 kapı araç pek sevmiyorum :)

halilcan9455
10-11-2012, 17:50
:D Corsa D ve puntonun motoru elimde kalır korkusu var bu gidişle herkes benim kafadan benzin fiyatı diye diye alacam yine corsa c 1.7 dti yaslicaz 6 ileriyi devam o zaman yapıcak bişi yok :D

anladığım kadarıyla 1.3CDTİ den korkuyorsunuz.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/98250-mjt-jtd-fiat-opel-alfa-26.html
burda bu motor hakkında uğraşanların paylaştığı bilgiler var.
aslında çokta korkulcak bir motor olmadığını düşünüyorum yapılan yorumlardan.

Anıl DALGA
10-11-2012, 17:57
tatmin olabileceğim bi güç için 1.3 lerin internallerede girmek gerekicek buda çok extra maliyet Corsada kapak açmadan 180 hp sıkıntısız alınıyor o yüzden dizel se Corsa diyorum kendimce.. araba ya Corsa 1.7 dti olacak yada Vtec :)

tuner faruk
10-11-2012, 18:29
Valla bu ara bende aynı düşüncedeyim ya Del-Sol VTİ alıcam yada Corsa 1.7 Dizel ama Corsa daha ağır basıyor her nekadar haftada bir gün kullansam 2. aracım olsada benzin fiyatları gerçekten insana düşüdürüyor.

Oznsrl
10-11-2012, 18:36
yok farkı klasmanda iki araç :D az yaksın çok kaçsın diosan corsa çok yaksın daha çok kaçsın diosan vti ama fiyat olarakta nerden baksan 10 lira oynuyo ikisi arasında :D

kkursat01
10-11-2012, 18:54
Tek kapı olarak var mı ? Pd130 Golf :) 4 kapı araç pek sevmiyorum :)

Bulabilirsen çok nadir de olsa elbette var spor paketli versiyonları hemde orjinal comfort pakete görede biraz daha performans ve hp farkı olduğunu duydum, ayrıca eğer düşünürsen polo gti ların da 1.9 tdi ları var ve çok can yakıyor type-r 'ı tokatlayan polo gti yı hepimiz biliyoruz sanırım megachipsin aracı :) bence tek kapı yada 4 kapı olarak bakma olaya performans mı yoksa görsellikmi önde geliyor bunu bi çöz gerisi kolay :)

CRUEL
10-11-2012, 19:28
Tek kapi pd motor ibizalar var.. Ayrica anil 1,7 dti lar kapak acmadan hangi islemlerle 180hp leri buluyor?sen bu degerleri gordunmu onceki aracnda ve yakiti nasildi lt bazinda?

goldbergbrk
10-11-2012, 19:34
pd lerınde temızı pek kalmadıki olanlarda cok paralar ıstıyo ben corsa diyorum. vtıye turbosuz bınmem artık alacağının üstüneyaparsan ufak bir turbo direk kırmızıyı al gitsın

cXe
10-11-2012, 21:20
corsa nın kronik sıkıntıları ve vergi sorunu olmasa kesinlikle ideal ama bu sorunlarından dolayı beni başka markalara yöneltiyor fakat vtec mı 1.7 mi dersek kesinlikle 1.7 alırım ***** yakıt fiyatları... :D

Anıl DALGA
12-11-2012, 20:18
Bulabilirsen çok nadir de olsa elbette var spor paketli versiyonları hemde orjinal comfort pakete görede biraz daha performans ve hp farkı olduğunu duydum, ayrıca eğer düşünürsen polo gti ların da 1.9 tdi ları var ve çok can yakıyor type-r 'ı tokatlayan polo gti yı hepimiz biliyoruz sanırım megachipsin aracı :) bence tek kapı yada 4 kapı olarak bakma olaya performans mı yoksa görsellikmi önde geliyor bunu bi çöz gerisi kolay :)

Hem görsellik hem Hem performans :) Polo satılık yok şu aralar olsada leş olur kesin :D

yok farkı klasmanda iki araç :D az yaksın çok kaçsın diosan corsa çok yaksın daha çok kaçsın diosan vti ama fiyat olarakta nerden baksan 10 lira oynuyo ikisi arasında :D
arada hiç para oynamıyo valla corsayı aldın şeklini yaptın yürüttün ettin 20 - 22 bin tlye malolacak. vti dan aşağı kalır yanı yok fiyat konusunda :)

Tek kapi pd motor ibizalar var.. Ayrica anil 1,7 dti lar kapak acmadan hangi islemlerle 180hp leri buluyor?sen bu degerleri gordunmu onceki aracnda ve yakiti nasildi lt bazinda?
eski arabamda 180 hp 350 Tork 15.000 km üzeri kullandım ve her dakka gazlaya gazlaya sonrasında 245 hp 459 nm Tork aldım ama bu çok uzun sürmedi conta yaktı araba bu seferde nos bastık öle yani arabada şuan sıkıntısız yoluna devam ediyo arkadaşımda :) Plaka Ry 741 araştırırsan video da açıklamada bulabilirsin çekilen tüm videolar 180 hp 350 tork sadece Dyno ve 80 - 170 başlıklı videolar 245 hp halinin videoları :)

corsa nın kronik sıkıntıları ve vergi sorunu olmasa kesinlikle ideal ama bu sorunlarından dolayı beni başka markalara yöneltiyor fakat vtec mı 1.7 mi dersek kesinlikle 1.7 alırım ***** yakıt fiyatları... :D

Ben 1.7 ye yapılacak en ağır işlemleri yaptım 1 kere conta yakma harici 5 kuruş harcamadım benim arabamda hiçbi kronik sorun yoktu ve halada yok arkadaısm kullanıyor bende alıyorum arada bi gazlamaya :D temiz 1.7 bulunursa sorunsuz binilir tek yapılması gereken mazot pompa beyninin tesisatını uzatıp bloktanuzaklaştırmak bu işlemi yaptıktan sonra hiçbişi olmaz :)

berkay_aydin
12-11-2012, 20:34
Stock binmeyeceğini bildiğim için corsa diyorum.. Corsa'nın iyisine denk gelen 3 kişi tanıyorum tekrar corsa almak isteyen...

emre_
12-11-2012, 20:45
Al h22 vti atmosferik keyfine var cok yol yapiyosan ayri ama sen bilirsin yada 1.4 hdi al derim ;)

berkay_aydin
12-11-2012, 20:54
Opel Corsa 1.7 DTI Comfort 2003 Model 16.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 104466049 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-orj-1.7-comfort-104466049/detay)

unutma :D

cXe
12-11-2012, 23:56
Motor olarak cidden saglam, zaten isuzu nun motoru hacimde 1.7 olunca bir hayli dayanikli. Fakat o mazot pompa beyni beni arabadan soguttu. guzelce antalyada yapip getiriyorum 1-1,5 ay biniyorum yine ayni sorun... Bende boyle askin izdirabini deyip guzel bir fiyata takasladim ama suan ki fiestam acayip aratiyor guc ve esneklik olarak. fiesta turbo devreye girmeyince cok cansiz corsanin hacim yuksek oldugu icin alt devirlerde doldurabiliyordu turbosunu.

Anıl DALGA
13-11-2012, 20:04
Al h22 vti atmosferik keyfine var cok yol yapiyosan ayri ama sen bilirsin yada 1.4 hdi al derim ;)
emre çok yol yaptığım için kararsız kalıyorum zaten kafama bi esiyo 300 -500 - 1000 km gidip gezip geliyoruz benzinli olursa sıkıntı büyük olur gibi :D

Opel Corsa 1.7 DTI Comfort 2003 Model 16.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 104466049 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-orj-1.7-comfort-104466049/detay)

unutma :D
çok pahalı bu araba :D neyi unutmiyim bu arada :D

Motor olarak cidden saglam, zaten isuzu nun motoru hacimde 1.7 olunca bir hayli dayanikli. Fakat o mazot pompa beyni beni arabadan soguttu. guzelce antalyada yapip getiriyorum 1-1,5 ay biniyorum yine ayni sorun... Bende boyle askin izdirabini deyip guzel bir fiyata takasladim ama suan ki fiestam acayip aratiyor guc ve esneklik olarak. fiesta turbo devreye girmeyince cok cansiz corsanin hacim yuksek oldugu icin alt devirlerde doldurabiliyordu turbosunu.
düzgün yapılmamış demekki yapılan şey 1.5 ay sonra niye sorun çıkartsın :) Stock Corsa - Stock Fiesta gazlasa felan fiesta bence geçer corsanın yazılımsızı tam canlı cenaze... fiat uno bile geçiyor corsayı :D

goldbergbrk
13-11-2012, 20:24
dizelci adamsın al bir pd motor seat onlarla uğraş uğraştığına değsin hem faha sessiz corsadan daha donanımlı

berkay_aydin
13-11-2012, 20:27
neyi unutmiyim bu arada :D

düzgün yapılmamış demekki yapılan şey 1.5 ay sonra niye sorun çıkartsın :) Stock Corsa - Stock Fiesta gazlasa felan fiesta bence geçer corsanın yazılımsızı tam canlı cenaze... fiat uno bile geçiyor corsayı :D

Sen unutmuşun, git vti al :ofk: aracım stock, unoları bekliyorum :D :D

cXe
13-11-2012, 20:38
sen cidden unutmuşsun kardeşim :D fiesta nın teknik verilerinde 0-100ü 15 sn :)

JusticeForAll
13-11-2012, 20:44
bizdede 1.3 cdti corsa var hala kullanıyoruz çok memnunuz corsadan 245bg çok iddalı bi güç gerçekden ama bi arkadaş demiş nasıl olsa yaptıgınız bi araç bencede başka projelere yönelin vag grubu olabilir

berkay_aydin
13-11-2012, 20:45
1.9 polo veya ibiza güzel olabilir..

honour35
13-11-2012, 21:13
corsanın stock oğlanı eşşekoğlu eşşek başkada bişey demiyorum. ama ekonomi var onada laf yok hani:)

cXe
13-11-2012, 21:41
aslında fiesta nın 1.6 tdci ları var. focus motoruyla aynı olması gerek onlarıda bir araştır istersen, focusun stock 109 luk motoru bile ciddi derecede yeterli iken aynı motorun fiesta da harikalar yaratması gerek hem 1.6 olduğu için corsa ya göre vergi avantajında olur

ALy
13-11-2012, 22:02
bende dizele geçmeyi düşünüyorum tamamiyle ekonomik anlamlı olarak aklımda 1.3 albea vardı ama o da tipsiz corsa 1.7dti mı düşünsem hem yüklerim :D

Anıl DALGA
13-11-2012, 22:29
bende dizele geçmeyi düşünüyorum tamamiyle ekonomik anlamlı olarak aklımda 1.3 albea vardı ama o da tipsiz corsa 1.7dti mı düşünsem hem yüklerim :D
:)

dizelci adamsın al bir pd motor seat onlarla uğraş uğraştığına değsin hem faha sessiz corsadan daha donanımlı
sessiz isteyen kim biz düz boruyu çekip bırakan adamız :D Corsadan çıkan sesi bi duysan V8 sanarsın burak abi :D rolanti harici dizel olduğunu anlaman imkansız :) ibizaların tipini sevmiyorum Polo 1.9 TDi olabilir. ama piyasada pek yok

Sen unutmuşun, git vti al :ofk: aracım stock, unoları bekliyorum :D :D
o nasıl bi stocktur mk 3 te saran araba stock mu oluyo :p

sen cidden unutmuşsun kardeşim :D fiesta nın teknik verilerinde 0-100ü 15 sn :)
:) corsada ondan farksızdır hiç mi hiç yürümez orjinali :)

bizdede 1.3 cdti corsa var hala kullanıyoruz çok memnunuz corsadan 245bg çok iddalı bi güç gerçekden ama bi arkadaş demiş nasıl olsa yaptıgınız bi araç bencede başka projelere yönelin vag grubu olabilir
Polo 1.9 bakınıyorum :)

corsanın stock oğlanı eşşekoğlu eşşek başkada bişey demiyorum. ama ekonomi var onada laf yok hani:)
:)

aslında fiesta nın 1.6 tdci ları var. focus motoruyla aynı olması gerek onlarıda bir araştır istersen, focusun stock 109 luk motoru bile ciddi derecede yeterli iken aynı motorun fiesta da harikalar yaratması gerek hem 1.6 olduğu için corsa ya göre vergi avantajında olur
oda bi seçenek onuda bi araştırıyım :)

ykavcioglu
14-11-2012, 16:34
vtec'te vites atmanın tadı....
anlarsın ya..:)

Günkut
14-11-2012, 16:38
edit::.................

Emrecan-R
14-11-2012, 16:43
VTEC 10krktr

berkay_aydin
14-11-2012, 16:47
Vtec ile corsa karşılaştırılıyor vay be bu günleride mi görecektik :D

Anıl DALGA
14-11-2012, 20:07
:D benzin ucuz olsa alırım Vtec gırtlak doldurur turbolarım corsayla kıyaslanmaz bile :D ama benzinden fena korkuyorum o yüzden dizel işte napalım loto tutana kadar diesel :D

berkay_aydin
14-11-2012, 20:11
:D benzin ucuz olsa alırım Vtec gırtlak doldurur turbolarım corsayla kıyaslanmaz bile :D ama benzinden fena korkuyorum o yüzden dizel işte napalım loto tutana kadar diesel :D

Sen atmosferik gırtlak yükle, bende harcadığın parayla corsa yapıcam, istediğin her iddaya girelim :D

Tuncer M.
14-11-2012, 20:56

Fiesta 1.6 tdci olanlar 90 hp. Fiesta s diye geçerler hatta.

kkursat01
21-11-2012, 20:53
polo 1.9 yada golf 1.9 diyorum ısrarla vag gurubu dizelde lider bunu kimse inkar edemez ama benzin ve atmosferik dersende honda hayat onda derim vti olmasada bi 1.6 ies seni gayet tatmin eder...

berkay_aydin
21-11-2012, 21:03
polo 1.9 yada golf 1.9 diyorum ısrarla vag gurubu dizelde lider bunu kimse inkar edemez ama benzin ve atmosferik dersende honda hayat onda derim vti olmasada bi 1.6 ies seni gayet tatmin eder...

adam 200 hp üzeri corsa yapmış nasıl 1.6 ies tatmin edebilir ? Çok abartmadan yükleyip, 1.9 tdi ile yürüyen corsalar var.. Bende model vs. yönünden 1.9tdi diyorum ama corsanın yeri ayrı...

kkursat01
22-11-2012, 20:50
adam 200 hp üzeri corsa yapmış nasıl 1.6 ies tatmin edebilir ? Çok abartmadan yükleyip, 1.9 tdi ile yürüyen corsalar var.. Bende model vs. yönünden 1.9tdi diyorum ama corsanın yeri ayrı...

Corsacı olduğun için gözün corsadan başkasını görmüyor denebilir buna :) 200 hp üstü bir ies yapmak çok zor birşey değil yeterki paran olsun maksadım corsayı yermek değil ama adam temiz vti bulamıyorsa ve swap yapma imkanı varsa 1.4is bile alıp vtec yapabilir corsadan çok daha zevkli olacağı ***** ancak ortada bir yakıt tüketim korkusu mevcut olduğu için en mantıklısı dizel bir araç alması olacaktır bunuda yine alman grubunun vag araçlarından seçmesi gerekiyor..