Orijinalini görmek için tıklayınız : ev sinema sistemi ile ilgili???
punto_multijet
12-11-2012, 09:06
Arkadaslar evde Sony nin ev sinema sistemini kullanıyorum film izlerken gayet basarılı ancak müzik dinlemek istediğim zaman bass perf yeterli gelmiyor. incelediğimde bass kutusunda 3 ohm yazıyor yanlıs hatırlamıyosam bassın gucude 150 veya 200watt gibi bişeydi. bass perf arttırmak için buna nasıl bir çözüm uygulayabilirim?
murat_ileri
13-11-2012, 01:03
sistemin tam model numarası nedir ve en önemli nokta 5.1 sistemler üretim amacı itibariyle film izlemek için oldugundan size müzikte zayıf gelmesi normaldir, bu ihtiyacı karşılamak için sistem destekliyorsa aktif subwoofer takviyesi yapabilirsiniz.
Not: subwoofer için odanın en ideal akustik konumda olduğuna emin olmadan her hangibir işlem yapmayın.
Ludacris
13-11-2012, 01:57
Aktif sub alicaksin
Ev sinemalari adi uzerine gerci sonynin orta halli sistemi yeterli olur. daha detayli tartisabiliriz. Detay verirsen
Kule tavsiye ederim
Evde z5500,kule, ev sinemasi ve midi muzik seti kullaniyorum :D
Doyum seviyene gore en basit cozum altif sub
murat_ileri
13-11-2012, 02:22
Aktif sub alicaksin
Ev sinemalari adi uzerine gerci sonynin orta halli sistemi yeterli olur. daha detayli tartisabiliriz. Detay verirsen
Kule tavsiye ederim
Evde z5500,kule, ev sinemasi ve midi muzik seti kullaniyorum :D
Doyum seviyene gore en basit cozum altif sub
compact sistemde aktif sub giremezsin. onu göz ardı ettin zannedersem.
Ludacris
13-11-2012, 02:37
compact sistemde aktif sub giremezsin. onu göz ardı ettin zannedersem.
Decoderde gerekli cikis yokmudur ?
murat_ileri
13-11-2012, 02:51
neredeyse tüm compact sistemlerde yok ( dahili dvd oynatıcı + anfi olarak)
yüksek ihtimalle o sisteme pek birşey ilave edemezsin. En basit çözüm, yeni bir amfi ile bass alıp mevcut sistemdeki kule ve bassı da ilave edip yeni bir sistem kurman :)
punto_multijet
13-11-2012, 08:05
buarada model sony DAV-DZ330
bası boş bir dolabın içine koy, dolapta mümkünse odanın köşesinde bulunsun. kabin değiştiği için duyulan frekans aralığı değişecek...
murat_ileri
13-11-2012, 20:03
yüksek ihtimalle o sisteme pek birşey ilave edemezsin. En basit çözüm, yeni bir amfi ile bass alıp mevcut sistemdeki kule ve bassı da ilave edip yeni bir sistem kurman :)
ne yazıkki kullanılan subwoofer direk anfiden beslenen pasif model, sistem upgrade edilememekte.
bası boş bir dolabın içine koy, dolapta mümkünse odanın köşesinde bulunsun. kabin değiştiği için duyulan frekans aralığı değişecek...
bu bass ile bandpass sistemi biraz zor, en makul olanı subwooferı tam odanın köşesine konumlandırarak duvarlardan 20 cm pay bırakmak ve müzik dinlerken karşı çaprazında dinlemek olacak, sadece akustik olarak iyileşme saglanması bile size biraz daha müzik zevki yaşatır.
Bendede sony var eski tip dvd modunda calıstırıp ayarlarına girip bass +5 yaptım fena calıyo abi :)
onursumer
13-11-2012, 20:18
benimde komple sete ihtiyacım var
arka kolonlar kablosuz olmalı lg düşünüyorum ama karar veremedim :D
ilkercom
14-11-2012, 10:06
bence konumlandırma ile ilgili sorun var. yoksa sonty olsun çamurdan olsun deli gibin çalıyor.
dolabın içine koyma olayı etkili olabilir. bizim arkadaş dükkanda malzeme dolabına koyuyordu resmen inletiyordu. üstelik phillips in 2+1 pc sistemi :D
ayarlarına bakmak lazım. ayrıca speakerların açıları da önemli faz sorunu olabilir.
Bir de adaşın var ses sistemlerinin efsane ismi. buufır deyince hemen onun adı gelir :D
punto_multijet
14-11-2012, 10:11
normalde ses kalibrasyonunu kendisi otomatik yapıyor oturdugun yere özel mikrafonunu yerleştiriyosun o konuma göre kalibrasyon yapıp tum hoparlorlerin ses ayarlarını kendisi yapıyor. ona ragmen bassı dahada acıyorum ama ya benim beklentim cok fazla yada muzik dinlerken bassın calısma frekans aralıgı bana hitap etmiyor sanırım
ilkercom
14-11-2012, 10:30
Kalibrasyon mikrofonu varsa fazını kendi ayarlıyordur. ki bu önemli bi detay. bi ihtimal oda akustiğinde bir enayilik olabilir. ( yanlış anlama odadaki her hangi bir eşya ölçümü yanıltabilir o anlamda) kalibrasyon yapmadan denedinmi acaba?
Asıl sorun bu tarz sistemler home cinema için yapılmış ürünler.müzikte çok çok iyi değiller. bilhassa alll-in one sistemler müzikte başarılı değil. Bu önemli bir kısım.
diğer kısım genel müzik dinleme alışkanlıkları. san abelki baslar zayıf gelir. başka birisi dinlese baslar yeterli der. müzik sadece bas ve tizden ibaret bir olgu değil. vokaller ve detay nasıl. harmonikler vs bunları incelemek lazım.
http://images01.olx.com.ph/ui/2/77/52/15087552_1.jpg
bende ki buna benzer bişey. amfisi bunun aynısı. uydular farklı sub pasif. yani amfiden besleniyor. ve inanılmaz iyi çalıyor. diyebilirim ki çok pahalı sistemlere yakın sesi var. ilk aldığımda denedik arkadaş hayret etti.
punto_multijet
14-11-2012, 10:49
Kalibrasyon mikrofonu varsa fazını kendi ayarlıyordur. ki bu önemli bi detay. bi ihtimal oda akustiğinde bir enayilik olabilir. ( yanlış anlama odadaki her hangi bir eşya ölçümü yanıltabilir o anlamda) kalibrasyon yapmadan denedinmi acaba?
Asıl sorun bu tarz sistemler home cinema için yapılmış ürünler.müzikte çok çok iyi değiller. bilhassa alll-in one sistemler müzikte başarılı değil. Bu önemli bir kısım.
diğer kısım genel müzik dinleme alışkanlıkları. san abelki baslar zayıf gelir. başka birisi dinlese baslar yeterli der. müzik sadece bas ve tizden ibaret bir olgu değil. vokaller ve detay nasıl. harmonikler vs bunları incelemek lazım.
http://images01.olx.com.ph/ui/2/77/52/15087552_1.jpg
bende ki buna benzer bişey. amfisi bunun aynısı. uydular farklı sub pasif. yani amfiden besleniyor. ve inanılmaz iyi çalıyor. diyebilirim ki çok pahalı sistemlere yakın sesi var. ilk aldığımda denedik arkadaş hayret etti.
eyv saolasın. birde kalibrasyonu sıfırlayarak deneyeyim. kalibrasyonsuz hiç denemedim daha once
tequila818
14-11-2012, 10:57
Arkadaşlar konu açılmışken sormak istiyorum, eve wireless bir müzik sistemi kurmak istiyorum. Yani herhangi bir iphone ya da laptop ile wireless olarak çalan müziği dinleyebileceğim bir sisteme ihtiyacım var. Televizyona kablo ile bağlansa da olur sabit olacağı için. Sanırım direk böyle bir sistemi almak istediğimizde 2000 TL ye yakın maliyet çıkıyor ancak araştırdığım kadarıyla wireless adaptörler varmış. Bu adaptörler ile daha ucuz bir çözüm bulabilir miyiz?
Örnek:
2000 TL ye wireless bir sistem almaktansa,
500 TL ye sistem + 100 TL ye wireless adaptör gibi..
ilkercom
14-11-2012, 11:01
her türlü wireless sistemler daha kalitesiz oluyor. hele ki iphone dock olanlar filan aman diyeyim.
şöyle bi olay olabilir. bi bluetooth adaptör filan ayarlanabilirse ciğerli bi sisteme bağlayıp flac çalarsın bayağı iyi olur.
ben yinede çıtır bi kablolu sistemi tercih ederdim.
tequila818
14-11-2012, 11:15
her türlü wireless sistemler daha kalitesiz oluyor. hele ki iphone dock olanlar filan aman diyeyim.
şöyle bi olay olabilir. bi bluetooth adaptör filan ayarlanabilirse ciğerli bi sisteme bağlayıp flac çalarsın bayağı iyi olur.
ben yinede çıtır bi kablolu sistemi tercih ederdim.
iphone dock kesinlikle düşünmüyorum, benim ihtiyacım olan şey daha çok laptop yanımda olacak ve çıtırdan 5+1 gibi bir sistemden ses alacağım. Çok mu fantezi olur? Ses kalitesi çok mu düşer acaba? Yüksek ses ihtiyacım yok ***** komşular.
ilkercom
14-11-2012, 12:23
ya bu tarz bişeyi hiç düşünmedim araştırmadım. ancak illa ki bi çözümü vardır. aslında düşününce mantıklı evde galaxy s2 ve xperia u mavcut bi aparat yapsam evde ses yayını hatta hans free olarak bile kullanılır :D
ayrıca yüksek ses ihtiyacı biraz sistemin dandikliğinden kaynaklanıyor. adamlar 10 bin dolarlık sistem kuruyor ( çok daha pahalıları da aynı aslında) 5 watt güç ile sürüyor sistemi. fakat müziğe doyuyor.
Hazır konu varken burdan devam edeyim
Ev için ses sistemi araştırıyorum ama fazla bilgim yok
Hangi marka model tavsiye edersiniz ? 2000 tl ye kadar düşünüyorum ama değecekse üstüne çıkarım
İsteğim kaliteli olsun yüksek ses iyidir çevremde kimse sorun çıkarmaz :)
ilkercom
27-03-2013, 14:23
sony denon marant yamaha gibi markaların 7,1 receiverlerinden alman iyi olur. yanına da jamo veya sony filan kalite bi speaker seti alırsın. harman kardon veya jbl grubuna girmesen daha iyi.
sansar34
13-04-2013, 20:33
her zaman el yapımı amfi önerırım fabrıkasyondan her zaman bır kat daha ustun ıstege karsı modlanabılır yada ben bu ısı hobı olarak hem ogrenıcem hemde yapıcam dersen ılk olarak lehım ve havya almakla baslayabılırsınız sıze her turlu devre ve yapımında yardımcı olabılırım
herkeze selamlar :)