Orijinalini görmek için tıklayınız : IMKB Verileri
Merhaba arkadaşlar.
Mobil bir uygulama geliştirmekteyim ve bu uygulamada almış olduğum verileri bazı finans sitelerinden html üzerinden çekmekteyim. Çünkü bir veri kaynağı yok. Biraz araştırdıktan sonra IMKB'nin bu verileri ücretli verdiğini öğrendim. Bunun üzerine imkb.gov.tr web sitesinden gerekli başvuru evraklarını falan buldum. Yönetmelikte de incelediğim kadarı ile eğer günlük veri alırsanız bu hizmet ücretsizmiş. Ama eğer ki geçmiş yılların da verisini almak isterseniz ücrete tabii. Neyse lafı fazla uzatmadan IMKB web sitesinde verilen mail adreslerine yardımcı olmalarını rica ettiim ama kimse geri dönmedi. Bu konuda IMKB'de çalışan bir arkadaşımız yada tanıdığımız var mı?
bu veri işleri ile ilgilenen Serkan ZEYTUN isminde biri varmış.
Kutluhan
13-11-2012, 15:58
Tekrar konu açmayım dedim bizimde iktisat 4 sınıf proje dersimiz var hoca İMKB Kütüphanesine gidip bilgi alabilirsiniz dedi sermaya piyasalarıyla ilgili sunum hazırlamamız lazım yardımcı olabilecek varmı acaba birde bu kütüphaneye gün içinde bizde gidebiliyor muyuz ?
Tekrar konu açmayım dedim bizimde iktisat 4 sınıf proje dersimiz var hoca İMKB Kütüphanesine gidip bilgi alabilirsiniz dedi sermaya piyasalarıyla ilgili sunum hazırlamamız lazım yardımcı olabilecek varmı acaba birde bu kütüphaneye gün içinde bizde gidebiliyor muyuz ?
kütüphane olayını bilmiyorum ama web sitesinde geçmişe yönelik sorgu geçik excel çıktısı olarak alabiliyorsun.
hacı bence yanlış yoldan yürüyosun.
İMKB nin verilerini alan "Matriks" diye bi firma var onlarla ortak bi uygulama geliştirmeye bak. Onlarda hertürlü veri var. Tam olarak kafanda nasıl birşey var senin.
matriks.web.tr olması lazım
hacı bence yanlış yoldan yürüyosun.
İMKB nin verilerini alan "Matriks" diye bi firma var onlarla ortak bi uygulama geliştirmeye bak. Onlarda hertürlü veri var. Tam olarak kafanda nasıl birşey var senin.
matriks.web.tr olması lazım
hocam matriks de imkb den ücretli olarak veri alıyor ama onlar en üst paketten satın alıyorlar. ilk kurulum 17.000TL her yılda 11.000TL veriyorlar. ben sağlam araştırdım bu işi matriks gibi bigpara mynet yada forex siteleride aynı şekilde imkb den ücretli olarak veri çekiyorlar.
ama bunun gibi ücretsiz gecikmeli veri hizmetide sağlıyor imkb 15dk gecikmeli veriyor ve buna ücret istemiyor. ben onun peşindeyim. :)
hocam matriks de imkb den ücretli olarak veri alıyor ama onlar en üst paketten satın alıyorlar. ilk kurulum 17.000TL her yılda 11.000TL veriyorlar. ben sağlam araştırdım bu işi matriks gibi bigpara mynet yada forex siteleride aynı şekilde imkb den ücretli olarak veri çekiyorlar.
ama bunun gibi ücretsiz gecikmeli veri hizmetide sağlıyor imkb 15dk gecikmeli veriyor ve buna ücret istemiyor. ben onun peşindeyim. :)
hisse derinliği ve grafik bilgileri varmı sadece fiyat mı ?
hisse derinliği ve grafik bilgileri varmı sadece fiyat mı ?
sadece fiyat hocam. ücretsiz bir uygulama yaptım zaten. deneme amaçlı ama ona bile veri bulmakta sıkıntı yaşıyorum. html üzerinden request ederek çalıyorum. :D imkb nin adam gibi bir web servisi olsa xml çıktısı verseler uğraşmayız böyle çalma çırpma ile.
sadece fiyat hocam. ücretsiz bir uygulama yaptım zaten. deneme amaçlı ama ona bile veri bulmakta sıkıntı yaşıyorum. html üzerinden request ederek çalıyorum. :D imkb nin adam gibi bir web servisi olsa xml çıktısı verseler uğraşmayız böyle çalma çırpma ile.
hırhız yazılımcı :D