PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasaport Kayıt? Yeni Vergi?

TURBO_S2K
14-11-2012, 08:31
Arkadaşlar yurt dışından telefon aldım geldim burda kayıt yaptırıcam ama garip garip şeyler duyuyorum. Kendi kayıt hakkım yoktu ona kaydettiremedim.

100 tl vergi diye bişey varmış kayıt etmek isteyenlere? artık yurtdışından gelen cihazlara 100 tl vergi alıcakmış devlet? bu şu anda geçerli mi?
kayıt içinde biyere sordum adam ödemenize gerek yok, çünkü biz geçici kayıt yapıyoruz diyor. 4-6 ay içerisinde kapanma mesajı geliyor size bizi tekrar arıyosunuz tekrar yeniliyoruz diyor adam. yani böle bişeye de güvenilmezki? kayıt ile ilgili bilgisi olan hatta yaptırabileceğim bi yer bilen varsa sevinirim

Low-Rider
14-11-2012, 08:32
Resmi kayıt için vergi dairesine 100TL yatırılıyor, geçerli şu anda.

TURBO_S2K
14-11-2012, 08:34
bizde ucuza telefon aldık sanıyoruz

Ranthor
14-11-2012, 08:35
sakin kandemir iletisime yaptirma.
pasaport hakkin varsa yaptir, yada arkadaşini filan bul.
6 ay olayindan uzak dur, rezil eder seni

rebelh
hazirandan itibaren aktif..

TURBO_S2K
resmi olmayan kayıt ta mı var?

Low-Rider
14-11-2012, 08:36
resmi olmayan kayıt ta mı var?

Telefonun android ise, kayıt yaptırmak yerine imei çaktırabilirsin ama iphone ise yapabiliyorsun.

Geçici kayıt işine hiç girme.

TURBO_S2K
14-11-2012, 08:39
bu pasaportkaydi diye bi web sitesi var ordan yaptıranınız oldu mu hiç?

darkmoon
14-11-2012, 08:41
yalnız imei de şöyle bir şey var telefonun 3g ye geçerse yada sen internete girersen ve imei atılan nolu telefon misal 3310 diyelim yani imei mms özelliği falan yok bunlardan biriyse sistem telefonundaki imei nin çakma olduğunu anlıyor..

imei attırmakda pek çözüm olmuyor bir kaç ay en fazla.. gene en iyisi pasaporta kayıt ettirip vergi dairesine gidip 100tl yi yatırmak gibi..

Ranthor
14-11-2012, 08:43
ben çakma imeili kullandım,bir problem yaşamadım.

Nightfish
14-11-2012, 08:43
yalnız imei de şöyle bir şey var telefonun 3g ye geçerse yada sen internete girersen ve imei atılan nolu telefon misal 3310 diyelim yani imei mms özelliği falan yok bunlardan biriyse sistem telefonundaki imei nin çakma olduğunu anlıyor..

imei attırmakda pek çözüm olmuyor bir kaç ay en fazla.. gene en iyisi pasaporta kayıt ettirip vergi dairesine gidip 100tl yi yatırmak gibi..

50 liraya çakma çin malı telefonlar var. 3G MMS cart curt herşeyi olan. Ondan bi tanesinin IMEI çaktırmak lazım zaten :D

Low-Rider
14-11-2012, 08:48

Sen bunu bir kere daha yazmıştın, bende kaynak var mı diye sormuştum ama cevap vermemiştin.

Bu bahsettiğin olay gibi birşey yok, bir sürü adam var çakma imei'li kullanan.Problem yaşayan duymadım, okumadım hiç.

darkmoon
14-11-2012, 08:48
Yaşamayan insan az var genelde imei ler ya çakma hayali oluyor yada gerçek bir tele ait olsada telefoncular bazen aynı imei iki telefona kullanıyor yani senin teline attığı imei bir zaman sonra başkasınada atıyor bilerek yada dalgınlıkla artık bilemiyorum... ayrıca yukarda dediğim olayda var adam sana misal 3310 ime si atıyor senin telin iphone 4 internete girdiğin an yada mms falan kullandığın an sistem telefonundaki imei nin çakma olduğunu anlıyor..

darkmoon
14-11-2012, 08:49
Sen bunu bir kere daha yazmıştın, bende kaynak var mı diye sormuştum ama cevap vermemiştin.

Bu bahsettiğin olay gibi birşey yok, bir sürü adam var çakma imei'li kullanan.Problem yaşayan duymadım, okumadım hiç.

Kaynak bakarım ben bunu telci arkadaşımdan duydum beşiktaşda 10 senelik telci bu işin içinde olan biri..

TURBO_S2K
14-11-2012, 08:50
ben çakma imeili kullandım,bir problem yaşamadım.

iPhone da mı?

e.mustu
14-11-2012, 08:55
Samsung htc ve lg telefonlarin hepsine yeni plaka yazilabilir 3g li 3g siz farketmez ister 3310 istersen 688 plakasi kullan hic bir sorun yasamadan kullanirsin ayrica gecici pasaport kaydindan daha guzel bi sistem derdin yok tasan yok

ILHAN K
14-11-2012, 09:00
çakma imei galaxy s2 iki kullanıyorum uzun zamandır hiç bir sorun yok, daha öncede kullandım hiç sıkıntı olmadı

Ome_RS
14-11-2012, 09:04
su cakma kullanan arkadaslar olayı dıllendırmesede patlamasak :D
hafta ıcı yurt dısından cıhazım gelıcek bende evdekı eskı tellerden bırısının ımeısını ona kopyalatmayı dusunuyorum
bu kopyalama ısını yapan kım var onerebıleceınız

Low-Rider
14-11-2012, 09:07
2post üstte ki e.mustu yapıyor

muştu'nun kardeşi Ersin.

Omak
14-12-2012, 12:10
banada mesaj geldi imei numaram kayıt dışıymış. neredeyse 1 senedir kullanıyorum problem yoktu.
cihaz iphone 4s

şimdi bunun plakayı değiştirebilirmiyiz?

illa pasaportamı kayıt yaptırmak gerekir?

yoksa direk vergi dairesine gidip 100 tl yatırıp eski kaydını sildirip yeni kayıt yaptırıp bir daha problem yaşamadan kullanılıyormu? (bunda pasaport gereklimi? )

semavi
14-12-2012, 12:24
Herhalukarda pasaport gerekli...

Seven7
14-12-2012, 12:49
Olur olmadık yerde kayıt dışı kalır, ortada kalırsınız sonra yine bunun için uğraşır durursunuz. Siteden hatırlıyorum bu şekilde birilerinin başına gelmişti isyan ediyorlardı. En temizi paşa paşa verin 100 lirayı kafanız rahat olsun.
100 lira uygun diye yurt dışından telefon mu aldınız bu arada?

Berkerr
14-12-2012, 12:56
Bizim ailedeki herkesin telefon dışardan gelme, sakın başkasının pasaportuna kaydettirme, adam gider bi iptal işlemi yapar başka telefon kaydettirir telefonun kara listeye girdiği zaman bi daha açtırmak ölüm oluyo.

En temizi aile içerisinde birinin pasaportuna işlettirmek, S2 kullandığım dönemde IMEI attırdım 1 seneden fazla sıkıntısız kullandım. Gerçi yılda toplasan 3-5 hafta Türkiye'de oluyorum ama sıkıntı olsa öylede olurdu.

semavi
14-12-2012, 12:58
Benim neredeyse tüm sülale yurt dışı cihazı kullanır... hiç sıkıntı yaşanmadı, 1kere sorun yaşadık ondada para yatırdığımız işte sorun oldu yani mevzuat değişiminde, oda halledildi... en temizi pasaport olayı, imeide olmaz demiyorum ama imkan varsa tabiki pasaport...

fatiii
14-12-2012, 13:03
bu internet üzerinde dolaşan bir çok pasaport kayıt sitesi mevcut 150 tl gibi bir rakama hallediyorlar bi arkadaşım kayıt ettirdi şu an için bi sıkıntı yok başka o şekilde yaptırıp sıkıntı çeken varmı?

Pasaport Kayıt İMEİ Kaydı Merkezi (http://hizlipasaportkayit.com/index.html)

şu site üzerinden kaydettirdi

utkunoa
14-12-2012, 13:04
yazon telefon getrdim almanyadan aynı şekilde vergi dairesine 100tl ödedim makbuz ile birlikte herha<ngi bir iletişim merkezinden pasaportuma kayıt yaptrdım. artık yeni yasa böyle

Kadir54
14-12-2012, 15:29
100 tl ücret haricinde dikkat edilecek bir husus daha var pasaport ile telefon açtırırken. İşlem yapacağınız pasaportun son 2 yıldır telefon açma işleminde kullanılmamış olması gerekiyor.