Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Eg Kasa Almayı Düşünüyorum
Bildiğiniz gibi genelde eski araçlarla uğraşıyorum en son lada vaz aldım problemlerinden dolayı sattım.
Şimdi gelelim asıl konuya Honda Civic Eg Si düşünüyorum 1.5 exler karbüratörlü ve düşük güç bana gelmicektir.Şuanki pskolojimde hızlı yüklenebilirliği olacak bi araç düşünüyorum
EG si 136 Hp enjeksiyon
ÊG ex 90 hp karbürator
bildiğim kadarıyla alırken sedan mı hatchback mi alınmalı sedanın aerosu daha iyi diyorlar.Onunda manuelini bulmak biraz zor olucak
Birde çoğu Eg'nin arkasında SİR yazıyor nedir bu sir Typerdanmı geliyor
EG6 dedikleri birşey daha var buda sanırım yurtdışında VTEC DOHC olanlar
bu konularda beni aydınlatabilirmisiniz ?
eğer bu modeller olmazsa integra'da düşünebilirim integranın bir çok modeli var integranın enjeksiyonlu modeli varmı piyasası nasıldır parça sıkıntısı yaşanırmı ?
burkaykalyon
15-11-2012, 09:21
bende en boşu 1.5 EL var.
sedan otomatik.
hiçbir sıkıntısı yok.yedek parça sorunu kesinlikle yaşamazsın.bakkalda bile yedek parçası var.
ama tabiki sedan mı hatch mi dersen duruş olarak hatch bi tık önde...
EG nin hb ni de sedanı da kullandık(ex-si), bence sedanlar daha hoş (si için).
ufak tefek extralarla zevklı araba oluyo ama pahalı tabi yaşına göre :)
integra yıda si da gıt ıncelle bak içine hangısını sınerse onu al.
ykavcioglu
15-11-2012, 09:36
eg'nin hb'i makbuldür:D
ama sedanı gerçekten rahat, ek sedanlardan bile rahat
YavuzNaz
15-11-2012, 09:41
hb Kullanıyorum mutluyum :)
integranın ztn kardüratörlüsü yok hepsi enjeksiyonlu türkiyedeki. hb si ayrı birdünya sedan si ve integra ayrı ikisinide araştır en temiz hangisi düşerse al çünkü ikisininde kurcalanmışı üzer hele integranınki cook üzer
biraz aydınlatın valla google da arama yapıyorum herkes kafasına göre bişeler yaz<mıs ne varsa techturkeyde var :D SOHC karbüratör DOHC enjeksiyon motor mu oluyor ?
EG6 EG9 vs.. var bunlar nedir ?
YavuzNaz
15-11-2012, 12:32
sohc olarak enjeksiyonlu modelde var, sonradan enjeksiyona cevirme imkanıda mevcut, hızlandırmak istersende ex alıp sohc vtec yapıp gayet tatminkar güçler elde edebilirsin.
konu çok faydalı olacaktır.
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/67187-d-series-mini-bilgiler.html?highlight=d+serisi+bilgiler
RottingChrist
15-11-2012, 13:17
illa 4 kapı sıkıntın yoksa hb kesinlikle daha şık bir kasa. 4 kapı diyorsan bence integra düşünmelisin. ilerde sıkılırsan integra ile oynama seçeneğin daha fazla.
hb bir hastalık ben yeni sattım çokta pişman oldum si vardı bende yürür olsun konfor olsun görüntüsü çok arı bir dünya hb diyorum :)
2006 dan 2008 kadar 1.6si hb sahibiydim okadar uğraştım ettim en son gitmiyor diye sattım.Sürekli sensör arızası veriyordu bigün yürüyor bigün yürümüyordu artık bıkkınlık vermişti.Alacağın araç sıkıntısız olursa yürürsün bütçen nekadar bilmiyorum ama sıkıntısız olanlara iyi fiyat çekiyorlar. En son bitik bi integraya geçilince soğudum araçtan.integrayla daha iyi sonuçlar elde edebilirsin ucuza alıp biraz yüklediğinde vti dolu gtilarla kafa burun gidersin.
ya bütçe şuanda 11-12 arası ama yükselir belli olmaz eg si lere 17-18 bin verme taraftarı değilim tr deki tüm integralar enjeksiyonluymus sanırım peki integrada hangi model seçmeliyim ?
bende sedan si düşünüyorum temizini bulmak mesele nette var 16 istiyorlar o paralarada ek kasa almak daha mantıklı değilmi?
TolgaCtk
15-11-2012, 14:13
1.5 EL Sedan kullaniyorum bende alali bir ay oldu. gayet memnunum :)
Ilk basta sicak bakmiyordum sedanlara, ama araci basip jantlandiktan sonra cok hosuma gitti. Hala indikten sonra seve seve döner tekrar bakarim araca :D
Ilerde motor ile oynamak istiyorsan 1.5 al, enjeksiyona ve vtece cevirebilirsin. Gidisi de güzel olur :)
TolgaCtk'a katılıyorum,enjeksiyona çevirip vtec kapak yapıldıktan sonra çok zevkli olur.
ya bütçe şuanda 11-12 arası ama yükselir belli olmaz eg si lere 17-18 bin verme taraftarı değilim tr deki tüm integralar enjeksiyonluymus sanırım peki integrada hangi model seçmeliyim ?
1.8 manuel
Honda Integra 1.8 1991 Model 8.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 103400785 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-integra-ls-103400785/detay)
al bunu 1-2 bakımını yaptır paran cebinde kalsın hatta yükle :)
TolgaCtk'a katılıyorum,enjeksiyona çevirip vtec kapak yapıldıktan sonra çok zevkli olur.
peki 1.6 si aldıgımda Vtec kapak yapılması için neler gerekiyor sadece görüntü içinmi ?
si hiç bir şekilde vtec kapak yapılmıyor
TolgaCtk
15-11-2012, 15:01
Si larda malesef vtec olmuyor.
Illaki Si ile mutlu olan vardir ama ben Si lara güvenemiyorum. 4 tane Civic Si ya baktim hepsi patlak cikti. Hemen motorla ugrasmayacaksaniz,ilk basta rahat rahat bineyim derseniz 1.5leri öneririm :)
si hiç bir şekilde vtec kapak yapılmıyor
sohc motora mı yapılabiliyor sadece masraf ne olur bu konuda
free-hifi
15-11-2012, 15:26
eg si sunroof lu bir de hb olacak dadından yenmez :D
sohc motora mı yapılabiliyor sadece masraf ne olur bu konuda
aynen sohc motora yapılıyor d16a9 vtec olmuyor malesef. bu konuda en iyi Erkut abi yardımcı ola bilir size nicki bladerk. sitede açtığı konular olması gerek bu konuyla ilgili
TolgaCtk
15-11-2012, 18:16
Telefonda dedigim gibi eger 1.5 alip vtec e cevirmek istersen yardimci oluruz
JusticeForAll
15-11-2012, 18:19
eg si sunroof lu bir de hb olacak dadından yenmez :D
+1. bide bişey sormak istiyorum integralardanda bahsedılmısken manuel 1.8 integra ne kadar yakar benzinde veya lpgde ? lpg de sorun cıkarıyormu bide
fsunnetci
15-11-2012, 18:42
Vtec kapak yapma fikrinden önce bence hangi tip motora sahip Honda alcağına karar vermelisin..sana tavsiyem B serisi motor olcaktır Integra senin için uygun olur.ne kadar bütçen var bilmiyorum ama Integra düşünürsen yardımcı oluruz...
erdemsddk
15-11-2012, 19:00
2001 Corsa C mi sattıktan sonra kısa bi bekleyişin ardından, Samsun'da el değiştirmemiş,sıfırından beri burda olan,94, sedan, sunrooflu beyaz bi si aldım.
Corsa'dan sonra sıkıntısız, muhteşem keyifli bi araba.
Kasa olarak Hb , sedan zevk meselesi olsada, beyaz bi sedan eg'nin duruşuda hiç fena değil:)