PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınızla yaptığınız en uzun mesafe?

s.alican
17-11-2012, 16:04
Arkadaşlarım abilerim bu gece Ankara'ya yola çıkıcam oradan safranbolu ordan istanbul ,istanbul'dan çanakkale çanakkale'den izmir,izmirden ankara ordanda tekrar antalya'ya gelicem aşağı yukarı 3200 km yol yapmış olucam. aşçı bahçivan ilişkisi oldu biraz :D bugüne kadar yaptığım 2. uzun yolum olucak..yolda başıma ilginç olayda geldi ürkütücü ve üzücüde komikte...bir kaçını anlatayım.
-Geçen kış ankaradan antalyaya gelirken 5-6 saatlik yolu 15-16 saatte gelmem sebebi ise 2 dk dinleneyim diye ankara afyon arası petrolde durmam ve araba çalışır faziyette klima açık gece 5 te uyandığımda camlara kadar karın yükselmesiydi çıkamamıştım. :D
-Yine antalyadan ankaraya 160 km hızla ilerlerken yolun kenarından bi adamın fırlamasıydı polis kıyafetli arabası kenardaydı ve virajda savurcaktım neredeyse ama durmadım 15 dk daha gittikten sonra jandarma gördüm ve durdum durumu anlattım , çekicinin üstünde kamyon vardı. beni beklettiler ve 20 dk sonra polisler geldi neden durmadın dediler gece vakti dağ yolunda ne idi belirsiz araca duramazdım diye savunmamı yaptım.söyledim adama neden duraydım diye adam gel buraya dedi kamyonetin yanına götürdü ve içindeki manzarayı görünce şok oldum midem bulandı ve kustum...Allah kimseye öyle bir acı vermesin kimseyi o hallere düşürmesin can acısı çektirmesin adam nefes alıyor ama bağırsakları dışarıda kolu bacağı kopmuş kaburgası göğsünden çıkmış , ortada ambulans yok haliyle.adama dokunsalar ölücek yapacağımız hiç birşey yok dediler banada dur ikazına uymadığım için ceza kestiler ve gittim gece vakti 1 ekip jandarma 2 polis ve çekiciciden başka kimsenin olmadığı ortam baya ürkütücüydü..:(:(

Sizinde başınızdan geçen olaylar varsa paylaşalım :) belki dikkat edilesi şeyler çıkar :D

Canselmo
17-11-2012, 16:20
Şırnaktan -Edirne :D Mesafeyi tam olarak kestiremiyorm

htsipit
17-11-2012, 16:27
İzmir-Karaman
Karaman-Denizli
Denizli- İzmir Yaptım. :p Tek şöfor. Canım çıkmıştı. :)

0M42
17-11-2012, 16:29
Kontak kapatmadan ortalama 1500 km.

bartubasot
17-11-2012, 16:34
istanbul-bodrum-çanakkale-istanbul

Eyüp
17-11-2012, 16:39
Benimde en uzun mesafem aynı , İstanbul - Bodrum

erdem325
17-11-2012, 17:26
santiago de chile den once iquique de chile ye, ordan da concepcion de chile ye :D
4200km falan :D

arac s600long idi :D
bi araba parasi benzin yakmistik heralde :D
hey gidi gunler hey..

rekord2000
17-11-2012, 17:39
Istanbuldan bi ciktim Eskisehir, ordan Bursa, Duzce, Eskisehir, Duzce, Antalya, sabah saatleri vurdum kafayi dukkanda ogleden sonra yola koydum tekrar Istanbul. Bi kerede W124 200E ile Istanbuldan Antalya yaptim geri donuste Egeyi dolasalim dedik, yolda ilk egzoz baglantim koptu, bi yerde ufak bi sanayii bulup yaptirdim, dalaman civarinda 45 derece sicakta klimam bozuldu, neyse dedik camlari acariz oda nesi arka camlar acilmaz oldu, on sag cam 3 parmak acik kaldi ne acilir ne kapanir! Yolda bende ruzgardan rahatsiz oldum cami ufaktan kapatiyim dedim, oda kapanmaya 4 5 parmak kala tekrar acilmadigini farkettim:( o sekil izmiri falan transit gectik, Bursada yolda bi patirti koptu, arka lastik gitti! Stepneyi taktim oda pat pat edip durdu jant naptiysak oturmuyor! Bursada bi lastikci bulduk sabahin koru, stepnedeki lastigi celige taktirdim yurudum bide feribota yetismek icin az bastik radari yedik hasirt diye anasini satim! Bostanci sanayiiye elektrikci mustafa vardir orda bakima soktugumda klima motoru yagsiz kalmis, yagladilar calisti, cam tuslarinada temizleyici sptey sikti, onlarda acildi! O gun bu gundur uzun yoldan nefret ettim:)

onursumer
17-11-2012, 18:05
benim en uzun yolum klasik her sene aşağı yukarı istanbul-bodrum git gel

tabi arada yol uzerinde kuşadası didim vs uğrarım okadar başıma hiç ilginç birşeyde gelmedi şu yolda :D

::ZaFeR::
17-11-2012, 18:25
bu yaz batman - sakarya 1500 km civarı.Tek şöför.1000 kmden sonra canı sıkılıyor insanın :D

RafetAraç
17-11-2012, 18:26
istanbul - diyarbakır. aracın içinde 4 kişi + yine aracın içinde sadece oturmaya yer kalacak kadar eşya + komple bagajı kapatacak kadar büyük bir bidonun içinde mazot :D tam bir ölüm makinasıydık :D :D

c@n
17-11-2012, 18:27
ankara alanya mersin mut ilçesi ordan yine ankara.özellikle alanya mut arası çekilecek gibi yol değil

İbrahim33
17-11-2012, 18:44
ankara alanya mersin mut ilçesi ordan yine ankara.özellikle alanya mut arası çekilecek gibi yol değil

+1 , Alanya yolu zaten fenaydı artık genişletiyorlar o yolu...Mut ve Gülnar yoluda çok pis , bir virajdan çıkmadan bir viraja giriyorsun...Ama her taraf orman , yemyeşil aynı Karadeniz gibi...Birde göksu nehri geçen yerlerde manzara olağanüstü oluyor...

Yaptığım en uzun yol Mersin/İstanbul oldu , ızdırap gibi geldi bana arabada hız sabitleyicide yok mahvoldum...Bi daha karayoluyla gitmem , o kadar uzun yolu.

HondatugraL
17-11-2012, 19:06
3.600 km antalya-artvin sinop üzerinden gidiş dönüş